|
|
| נשלח ב-30/8/2023 20:17 |
|
| |
ככל הידוע לנו, מקקים ובני אדם מפחדים זה מזה לפחות באותה מידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2023 23:24 |
|
| |
כנראה שאינך מכיר את בנות משפחתי...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2023 00:04 |
|
| |
התכוונתי לומר שמקקים בורחים מבני אדם ולא רודפים אחריהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2023 20:03 |
|
| |
מקקים במנוסתם התזזיתית עלולים בטעות להתקרב ולהתחכך בבני האדם, ומכך נובעת חרדת הגועל. חבל בכלל על הוויכוח. כל אחד יכול לשאול את אימו\רעייתו\בנותיו ולהיווכח בכך שהעניין הוא תחושת גועל ולא תחושת סכנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2023 20:25 |
|
| |
חרדת הגועל? מושג חדש? אנשים חרדים כל כך מהגועל שאם עולה ג'וק על היד שלך אתה "חרד" מהגועל, ולכן אתה קופץ לגובה מטר.. לעומת זאת אם מישהו שם לך השוורול משהו מגעיל שהזכירו כאן מקודם, אתה נשאר רגוע ואין לך "חרדת גועל"..
מה שכתבתי על החרדה הלא מוסברת, שהיא באה בתורשה מהסביבה בילדות, לא המצאתי זה דבר ידוע.
כדאי אולי להפסיק עם נושא הג'וקים, האשכול חשוב דיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2023 20:38 |
|
| |
נראה לי ששווה להדגיש את העניין הזה. יש פה כאלו שמתארים את ימי הביניים בעיניים מאוד וורודות. כאילו אנשים הוכו, נאנסו, וספגו התעללות חופשי, והמשיכו בחייהם כמעט כרגיל וזה לא פגע בהם פגיעה נפשית חמורה. כאילו אנשים בעבר היו "חסינים" להפרעות נפש.
ובכן, אלו סיפורים ורודים שאין להם בסיס. להפך. מסתבר שבדיוק כמו שפעם איכות ותוחלת החיים הייתה בממוצע פחות מהיום, אז גם איכות הנפש הייתה פחותה בממוצע, קשה לתת מספרים, כי לא ניהלו רישומים כאלו. אבל מי שקורא ספרות בנושא מתרשם שפעם היו הרבה יותר פגועי נפש מאשר היום. הרבה הרבה יותר. במקרה הטוב ביצעו בהם טכסי גירוש שדים, ובמקרה הרע רצחו אותם באשמת כישוף שהשטן השתלט עליהם..
זה קצת מזכיר את אלו שטוענים שפעם לא היה סרטן וזה מחלה חדשה. ובכן, זו טעות נפוצה. פעם "לא היה" סרטן, כי לא ידעו לאבחן סרטן. למעשה, יש תיעודים של רופאים מלפני מאות שנים שמתארים בדיוק את מה שאנו מכנים היום מחלת הסרטן. ויש תיעודים רבים על שדים ורוחות שנכנסו בבני אדם, שזה מה שאנחנו מכנים היום הפרעות נפשיות.
ברור, שהתרבות והסביבה משפיעים גם על החוסן הנפשי. אבל זו השפעה מוגבלת. להגיד שאך ורק בגלל התרבות המודרנית אנשים שעברו אונס לא מסוגלים להמשיך בחייהם כרגיל, זה מופרך לחלוטין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2023 20:48 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | חרדת הגועל? מושג חדש? אנשים חרדים כל כך מהגועל שאם עולה ג'וק על היד שלך אתה "חרד" מהגועל, ולכן אתה קופץ לגובה מטר.. לעומת זאת אם מישהו שם לך השוורול משהו מגעיל שהזכירו כאן מקודם, אתה נשאר רגוע ואין לך "חרדת גועל"..
מה שכתבתי על החרדה הלא מוסברת, שהיא באה בתורשה מהסביבה בילדות, לא המצאתי זה דבר ידוע.
כדאי אולי להפסיק עם נושא הג'וקים, האשכול חשוב דיו. |
|
אכן כן חרדת גועל אם צואה תתחיל לטפטף לך על הגב ולא תדע בדיוק מאיפה זה מגיע ולאן זה הולך להגיע. גם אתה תקפוץ 2 מטר.
מצחיק בכלל להתווכח על זה. תשאל כל אישה למה היא מפחדת מהמקק. אז היא תגיד שהיא מפחדת כי זה מגעיל אותה. זה חרדה ממשהו מגעיל שיתקרב אליהן. הן גם עושות קולות ותנועות מיוחדות של גועל. אם יתגלה עקרב בבית, אז תבין מה זה חרדה ממשהו מסוכן. זה רמה אחרת לגמרי.. שלא תדע.
טוב. נראה לי מיציתי את עניין המקקים. מצחיק בכלל להתווכח על זה.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 31/08/2023 20:50:02
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2023 21:17 |
|
| |
במאמר המוסגר, ייתכן שבדורות עברו, באוכלוסייה המבוגרת, היו פחות פגועי נפש ביחס למה שהיינו מצפים בגלל כמות האלימות שהייתה אז. מהסיבה הפשוטה, שחלק מהנפגעים פשוט לא שרד עד גיל מבוגר. הם מתו מהזנחה, קור, רעב, צמא, תאונות, מחלות וכדו' או שרצחו אותם באשמת כישוף או סתם כך. בדיוק כמו שפעם אנשים שהיו חלשים בריאותית, לרוב, לא שרדו עד גיל מבוגר. "הברירה הטבעית" עשתה את שלה.. ואילו היום הם יכולים לחיות חיים ארוכים עם איכות חיים מעולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2023 02:29 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | חרדת הגועל? מושג חדש? אנשים חרדים כל כך מהגועל שאם עולה ג'וק על היד שלך אתה "חרד" מהגועל, ולכן אתה קופץ לגובה מטר.. לעומת זאת אם מישהו שם לך השוורול משהו מגעיל שהזכירו כאן מקודם, אתה נשאר רגוע ואין לך "חרדת גועל"..
כדאי אולי להפסיק עם נושא הג'וקים, האשכול חשוב דיו.
אכן כן חרדת גועל אם צואה תתחיל לטפטף לך על הגב ולא תדע בדיוק מאיפה זה מגיע ולאן זה הולך להגיע. גם אתה תקפוץ 2 מטר.
מצחיק בכלל להתווכח על זה. תשאל כל אישה למה היא מפחדת מהמקק. אז היא תגיד שהיא מפחדת כי זה מגעיל אותה. זה חרדה ממשהו מגעיל שיתקרב אליהן. הן גם עושות קולות ותנועות מיוחדות של גועל. אם יתגלה עקרב בבית, אז תבין מה זה חרדה ממשהו מסוכן. זה רמה אחרת לגמרי.. שלא תדע.
טוב. נראה לי מיציתי את עניין המקקים. מצחיק בכלל להתווכח על זה.
|
|
לא הבנתי בכלל את ההשוואה אתה משווה את זה ל"צואה שבאה ממקום ואינך יודע מאיפה הוא בא" אבל את המקק אתה רואה ויודע איפה הוא, אז מה ההשוואה לדבר שאינו יודע וגורם לפחד?
ואתה הולך כל הזמן לשאול את הנשים.. אבל גברים גם נרתעים ממקק, אולי לא באותה מידה, אבל גם בהם טבועה מילדות /מינקות הרתיעה והפחד ממקקים, וכל אחד אומר כמובן "אני לא מפחד אני רק נגעל".. אבל יש לקחת בערבון מוגבל את ההכרזה הזאת, כי אף אחד אינו מוכן להודות שהוא פוחד ממקקים, שהרי המקק קטן ולא יכול להזיק, והאדם גדול ממנו פי אלף, אבל המציאות היא, שאם מקק רץ אליך בקו ישר (וזה קורה לפעמים כשמדליקים פתאום אור בלילה) אנשים לא נגעלים ממנו אלא נרתעים בחרדה. אז כן, אתה מאלו שלא מתאים להם להודות בכך, (או שאתה אחד ממאה שלא נרתעים ממקק, הייתי נוקט באופציה הראשונה) ולכן גם אתה מתעקש שאתה רק נגעל, ולא יודע לאן הוא הולך וכל הקשקושים.. תהיה גבר ותודה שאתה פוחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2023 04:12 |
|
| |
קלעפער
הכנסת פגועי נפש מהעבר לדיון לא ברורה.
השאלה כאן אם הפגיעה הנפשית של האשה בימי הבינים שווה לפגיעה של האשה בזמנינו אינה קשורה בשאלה האם היו פגועי נפש אז כהיום.
גם בהנחה שאז, בגלל התרבות, נשים פחות נפגעו נפשית, יש לציין שאז הייתה פגיעה לא פחות חמורה באשה שהאונס היה הופך אותה לפגומה, עד כדי דחייתה מהחברה. וודאי זה השפיע נפשית עליה. נשים היו חייבות לפגוע בעצמן, לקונן, להתאבל בקול כדי שלא יחשדו בהן ויאמינו להן שאכן נאנסו. כי נטו להאשים אותן או שהן גרמו לכך או שהן מדמיינות.
בנוסף, כל הטענה על תרבות שונה מתאימה לנשים מ"אירופה השנייה" הנשים מ"אירופה הראשונה" היו די דומות לנשים של היום. ואצל היהודים בוודאי נשים חשובות היו, כפי שכבר מציינים ביחס להסבה. היחס לאשה היהודית מצד הגוי הייתה גרועה אבל לא מצד היהודים עצמם, וממילא אף הן שוות היו לנשים של דורנו, בשינויים הנדרשים.
כך שהטענה על השינוי התרבותי, גם בהנחה שהוא כלל קיים, כי לא היה תיעוד והייתה הסתרה בגלל הבושה ואי האימון בעדות הנשים, אינו כזה גדול.
וניתן לומר שאדרבה כל המרד של הפרולטריון באצילים מוכיח שהסבל היה קשה מנשוא והפמיניזם שבא אחריו גם הוא מוכיח שהנשים סבלו בשקט עד שכשל כוח סבלן.
והעיקר הוא שהשתנו הטבעיים, וגם אם בעבר זה היה אחרת, היום זה ודאי רצח.
ומי שרוצה לחזור לתקופות האפלות הללו בידוע שלא עמדו רגליו בהר סיני.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2023 13:03 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | במאמר המוסגר, ייתכן שבדורות עברו, באוכלוסייה המבוגרת, היו פחות פגועי נפש ביחס למה שהיינו מצפים בגלל כמות האלימות שהייתה אז. מהסיבה הפשוטה, שחלק מהנפגעים פשוט לא שרד עד גיל מבוגר. הם מתו מהזנחה, קור, רעב, צמא, תאונות, מחלות וכדו' או שרצחו אותם באשמת כישוף או סתם כך. בדיוק כמו שפעם אנשים שהיו חלשים בריאותית, לרוב, לא שרדו עד גיל מבוגר. "הברירה הטבעית" עשתה את שלה.. ואילו היום הם יכולים לחיות חיים ארוכים עם איכות חיים מעולה. |
|
פגיעה בנפש כתוצאה מאונס, או אפילו אלימות הורים בילדות, תלויה בכלל בכמות הפגיעות בנפש בדורות עברו
ייתכן והיום יש יותר מודעות נפשית ואינטלגנציה רגשית, ופעם אנשים היו יותר פשוטים, יותר עובדי כפים, ופחות רגשיים, לכן כשקרה אונס, זה פגע פחות נפשית. ככל שאדם יותר רגשן, יותר עמוק בנפש, כך הוא נפגע נפשית יותר כשקורה אונס או אלימות נגדו.
וזאת בנוסף למה שכבר נכתב כאן, שהפגיעה הנפשית תלויה גם בצורה בה תופסת החברה את הסיפור. אם עבירה מסוימת נתפסת כחמורה מאוד, וכאחת שפוגעת נפשית, נוצר אפקט דומינו והדבר אכן פוגע נפשית פי כמה.
בכל מקרה כבר כתבתי שכל זה לא לא משנה כלום בקשר להווה, ומאחר וכיום זה פוגע בנפש בצורה חמורה, יש להתייחס בהתאם לכך בעונש, הדיון כאן הוא רק למה היום עונשו של אונס שווה לעונש רצח, לעומת במאות ואלפי השנים שקדמו, הן בדיני ישראל (בנערה שאינה מאורשה) והן בדיני עכו"ם, ההבדל היה עצום, הרוצח היה מקבל גזר דין מוות, והאונס היה נקנס או משלם פיצויים, אבל אפילו לא יושב במאסר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2025 19:46 |
|
| |
האם תאונת פגע וברח זה כזה דבר נורא ?
דבר אחד זה הפגיעה דבר 2
זה ההפקרה זה הנטישה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2025 10:09 |
|
| |
כתבה ב YNET
www.ynet.co.il/news/article/hj8u42gbgx
בתלונה שהוגשה לפני כעשור תיאר גבר כבן 40 שגדל בבני ברק ומתגורר כיום בתל אביב התעללות מינית שכללה כמה מעשי אונס. לדבריו, גם אשתו נאנסה על ידי החשוד. הוא סיפר ל-ynet כי החשוד גם גנב ממנו דברים. הוא הגיע אתמול לבית משפט השלום ואמר על ר': "הוא רצח את הנפש שלי, פעם אחר פעם. הוא ניצל את החולשה שלי וידע שאף אחד לא יעשה לו כלום. כולם פוחדים ממנו. אני עד היום לא חי בגללו, וזה קרה לפני יותר מעשור". גבר אחר, שסיפר כי ר' תקף אותו שוב ושוב, הוא יוסי. עם מעצר החשוד אתמול בבוקר הוא חש הקלה מסוימת, לצד תחושת החמצה. "האדם שהרס לי את החיים נעצר", אמר, "אבל אם היו מקבלים ומטפלים כמו שצריך בתלונה שלי כבר ב-2016 יכולים היו להציל הרבה נערים שנפגעו ממנו לאחר מכן. לצערי ההתנהלות הייתה לא תקינה - והתלונה נסגרה".
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2025 11:26 |
|
| |
ההבטחות תקפות רק לסוג מסויים של פיגועים?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2025 07:38 |
|
| |
| asher177 כתב: |  | אני חושב שאונס וכל פגיעה מינית זה בראש ובראשונה עבירת אלימות. אם נקלוט את זה נבין שהבחורה שעברה את הפגיעה עברה בעצם התעללות משולבת נפשית וגופנית ובדרך כלל לאורך זמן, אם נבין את חוסר הישע של הבחרוה שייודעת שכל פעם שהדוד בשטח היא נכנסת למתח, ואין לה גם איך לברוח מהדבר האיום הזה, כי כל הסביבה תומכת בו. הרי שזה דומה למה שעברו אבותינו בידי הנאצים ימ"ש. זה התממשות הפסוק "והיו חייך תלואים לך מנגד..."
הרגשה שגם אחרי שהדבר נגגמר נשארת. ואם הכרתם ניצולי שואה הייתם רואים שגם עשרות שנים אח"כ הם סחבו איתם טראומות מ"שם". יתכן מאוד שהתעללות מינית גרועה מרצח, כי היא בעצם רצח איטי ומתמשך.
|
|
|
|
|
|
|