שלום, יש לי וידוי אני טבעוני, אבל לא טבעוני-אורתודוכסי.
אני נוהג לאכול ביצים, לשתות חלב... אני לא בוחל בגבינות, גם לא בעוף, בשר או דגים. כן, אני יודע שכאשר אתם חושבים על "טבעוני" - זה לא מה שעולה לכם בראש.
מי אתם שתגידו לי איך להגדיר את עצמי?
אני טבעוני - וכך אני מגדיר את עצמי.
נשלח ב-25/5/2016 10:00
נשלח ב-25/5/2016 10:16
מואדיב כתב:
.
שלום, יש לי וידוי אני טבעוני, אבל לא טבעוני
נשלח ב-25/5/2016 11:20
אני יהודי - אבל לא יהודי אורתודוקסי! לא בוער לי בית המקדש, המצאתי טקסי מלמול ("תפילות") במקום קרבנות, ולכהנים זרקתי איזו עצם שיעלו ראשונים ל"קריאת התורה" - קריאה שכמובן לא מחייבת אותי שהרי אני לא מאמין שמה שכתוב בתורה מחייב אלא רק מה שאני וחבריי דורשים מהפסוקים כראות עינינו. ניאו-רפורמי כזה, אתם יודעים. אני גם חושב שיהודי יכול לחיות כיהודי גם בחו"ל, ואפילו המצאתי טקס "גיור" שמאפשר לגויים להתערב בינינו. אהה, ואני כמובן לא סוקל עוברי עבירה כמו שהתורה דורשת (ברברים!) - גם הפסקתי עם הסיפור הזה שכל גבר יכול לזרוק את אשתו מהבית יחד עם איזה ספר כריתות, כשרק שמלתה לעורה - קודם שישלם! פמיניסט מודרן-ליברל כזה, אתם יודעים. מלך?! הצחקתם אותי. כהן?! עוד יותר. עוד מעט תבקשו גם נביאים... בברכה, ח. כם (עדיף מנביא).
נשלח ב-25/5/2016 11:29
מואדיב טבעוני אמיתי (להבדיל מצמחוני ) אוכל בשר וביצים שותה חלב אוכל עוף ודגים. הטבעונות היא רק כל זה לא מעובד ונאכל בצורה טבעית. הבעיה היחידה שלך זו הגבינה. בשביל דבר קטן כזה עדיין אתה יכול להיות טבעוני.
אברם אתה גם יכול להיות משגיח.
נשלח ב-25/5/2016 11:40
אברם מי חלק על ההגדרות שלך?
נשלח ב-25/5/2016 11:42
ירוחםשמ כתב:
מואדיב
טבעוני אמיתי (להבדיל מצמחוני ) אוכל בשר וביצים שותה חלב אוכל עוף ודגים. הטבעונות היא רק כל זה לא מעובד ונאכל בצורה טבעית. הבעיה היחידה שלך זו הגבינה. בשביל דבר קטן כזה עדיין אתה יכול להיות טבעוני.
שלישי
אני קיבלתי שני ולמדתי אחרת. הויקופדיה היא על אחראיות כותבה.
הכותב התבלבל עם הצמחונות.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 25/05/2016 11:55:19
נשלח ב-25/5/2016 11:58
בעלבעמיו כתב:
אברם מי חלק על ההגדרות שלך?
אין לי מושג, סתם זרקתי משהו שבדיוק כתבתי ובצירוף מקרים מופלא ראיתי את האשכול הזה והיה נדמה לי שמואדיב מתכוון לזה... טוב, אני חוזר לסבלותיי, זו סתם היתה הערת אגב ואפשר להמשיך ולדון בטבעונות וכו'.
נשלח ב-25/5/2016 12:02
אברם כשפעם אחת כבר ,אתה מדבר בטבעיות על דברים טבעים בטבענו אתה חוזר בך?