בית פורומים עצור כאן חושבים

רבי שמעון בר יוחאי - אשרי יולדתך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/5/2016 18:50 לינק ישיר 

זו באמת הבעיה כל אחד קיבל מכיון  שהאחר קיבל. חכמי ישראל  שחקרו את הזהר והם רבים לא קיבלו את הסיפור. כי הספר משוייך  לרשב"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2016 19:36 לינק ישיר 

ירוחם
אני מסכים אתך חלקית, כי אי אפשר לפטור כך את דעתו של הגר"א, האיש שלא נשא פנים לאיש, פתח כל נושא מתחילה והיה בקי ומעיין בקנה מידה נדיר.
אני לא אומר שזה סיבה מוחצת להאמין בסמכות הזוהר, אבל אני כן אומר שזה סיבה לא לזלזל באפשרות הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2016 19:55 לינק ישיר 

אני שותף למיתוסים המסופרים על הגר"א. למרות שמספר פעמים אני הקטן מצאתי אי דיוקים בלשון המעטה בדבריו.

אבל האם הגר"א חקר את ועל הזהר? יש איזו שהיא מאמר שלו על  אמיתות הזהר.? הרי בתקופתו לפניו ולאחריו אמיתות הזהר  בעיקר היחוס לרשב"י היה נתון בויכוח . היעב"ץ -הארי נוהם- החתם סופר. ואחרים. אתה מכיר איזה מאמר של הגאון בנושא המחקרי. או שהוא הוקסם וקיבל? באמת יש ממה להיות מוקסם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2016 21:21 לינק ישיר 

ירוחם, תוכל להביא את אי הדיוק שמצאת בדברי הגר"א?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2016 21:41 לינק ישיר 

אריאל
לא. איני מכניס ראשי למקום סכנה.
 אבל אתה מכיר את הטעות שלו בפר'  וישב, שאי אפשר למלוך בכפיה. וכן בבן השנואה- שרבי חיים מוולווזין  נשבע כי  הגאון לא כתב דבר שפורסם בספרו.
איך אפשר להשבע על דבר כזה, כשהגאון כנראה הגיהה ובדק את ספרו לפני שמסר להדפסה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2016 21:51 לינק ישיר 

איפה כתוב שאפשר למלוך בכפיה?
את הסיפור של בן השנואה אני לא מכיר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2016 21:53 לינק ישיר 

ירוחם, עד כמה שזכור לי אין ספר של הגר"א על התורה שנדפס בחייו. הספר הראשון - אדרת אליהו - נדפס לראשונה בשנת תקס"ד, 6 שנים אחר פטירתו.

תוקן על ידי כמדומני ב- 29/05/2016 22:09:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2016 22:20 לינק ישיר 

אריאל

יחזקאל פרק כ

(לג) חי אני נאם אדני יקוק אם לא ביד חזקה ובזרוע נטויה ובחמה שפוכה אמלוך עליכם:

עיין מה שהגאון מסביר על

דברים פרק כא פסוק טו

כי תהיין לאיש שתי נשים האחת אהובה והאחת שנואה וילדו לו בנים האהובה והשנואה והיה הבן הבכור לשניאה:

את השאלה -וילדו לו האהובה - ראשונה- והבכור לשנואה הרי הפסוק כותב שהאהובה ילדה ראשונה?

כמדומני.
כמדומני כי הגאון היה בן 77 במותו. והפסיק לכתוב בגיל 40 ספרו הראשון היה עה"ת אדרת אליהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 06:28 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=150702&forum_id=1364

תוקן על ידי נישטאיך ב- 30/05/2016 06:33:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2016 08:10 לינק ישיר 

יש שכתבו שרבי שמעון לא כתב את הזוהר

כי לא ייתכן שיכתוב על עצמו האדון השם דא רשב''י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2016 07:34 לינק ישיר 

למה לא לומדים קבלה במגזר החרדי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2016 09:40 לינק ישיר 

הנושא שנגעו בו לעיל, האם ניתן למצוא טעויות אצל הגר"א, ושיטת לימודו בכלל, הוא מעניין מאד ועבורי גם מפחיד מאד. הגר"א נמצא לפי מעלתו ולפי חינוכנו במעלה הגבוהה ביותר מבחינה למדנית, מבחינת יכולותיו. זה לא אומר שלא ניתן לחלוק על דבריו בראיות או אפילו בסברות, אולם זכורני שקראתי פעם בשם החזו"א שראה בו את רבו ומורו (החזו"א לא למד בישיבה באופן מסודר אלא פיתח לו את שיטת לימודו בעצמו), ורק לאחר 40 שנה העז, בדחילו ורחימו, לחלוק עליו.

ירוחמ, אשמח לדעת מה המקום בו מצאת טעות אצל רבנו הגר"א בענין שלטון בכפיה.

אריאל, הפירוש המוכר לי בשם הגר"א, ואולי הפירוש נאמר בשעת מעשה, הוא לגבי הפסוקים הבאים:

פרשת כי תצא
(טו) כִּי תִהְיֶיןָ לְאִישׁ שְׁתֵּי נָשִׁים הָאַחַת אֲהוּבָה וְהָאַחַת שְׂנוּאָה וְיָלְדוּ לוֹ בָנִים הָאֲהוּבָה וְהַשְּׂנוּאָה וְהָיָה הַבֵּן הַבְּכֹר לַשְּׂנִיאָה:
(טז) וְהָיָה בְּיוֹם הַנְחִילוֹ אֶת בָּנָיו אֵת אֲשֶׁר יִהְיֶה לוֹ לֹא יוּכַל לְבַכֵּר אֶת בֶּן הָאֲהוּבָה עַל פְּנֵי בֶן הַשְּׂנוּאָה הַבְּכֹר:
(יז) כִּי אֶת הַבְּכֹר בֶּן הַשְּׂנוּאָה יַכִּיר לָתֶת לוֹ פִּי שְׁנַיִם בְּכֹל אֲשֶׁר יִמָּצֵא לוֹ כִּי הוּא רֵאשִׁית אֹנוֹ לוֹ מִשְׁפַּט הַבְּכֹרָה:

כמדומה שפירוש הגר"א המחודש הוא שאחד הבנים נוצר לפני חברו (כגון שנשא את אמו קודם והתעברה ורק אחר כך נשא את השניה), והאחד נולד קודם. וכמדומה ששיטת הגר"א היתה שהראשון ליצירה קודם, ולא הראשון להוולד. אבל איני זוכר איך הכניס את הרעיון הזה בפסוקים.

ולמעשה, כמדומה שפוסקים שהנולד קודם הוא הבכור גם אם קדם ליצירה.

ויש קצת ראיה לשיטה זו מפירושו של רש"י להולדת יעקב ועשו. שם טוען רש"י שאם עשו יצא ראשון הרי זה בגלל שיעקב נוצר ראשון ואחריו בא עשו, ועשו האחרון היה קרוב יותר ליציאה מהרחם. (וכמדומה שמבחינה רפואית זה לא נכון). אבל לפי רש"י יעקב נוצר ראשון ועשו יצא ראשון, והוא הבכור, אלא שיעקב יכול היה לחוש שמקומו נלקח ממנו.

מי שיכול להשלים את החסר במה שכתבתי יזכה את כולנו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2016 09:43 לינק ישיר 

מעמיק

מה הקשר בין שאלתך לאשכול? ובכל זאת, כיון שלאשכול זה אין סדר ואין משטר, אכוון אותך לעיין בשאלתך.

שאלת: מפני מה אין לומדים קבלה במגזר החרדי.

מעתה יש לבדוק:

מיהו המגזר החרדי (יש לנו הכרה אינטואיטיבית מי נמצא שם, וגם אם אין יודעים להגדיר, זה לא אומר שאין יודעים).

מהי אותה קבלה שעליה אותה שואל מפני מה אין לומדים אותה. תחת השם "קבלה" נכללים דברים רבים. בדרך כלל הכוונה לכתבים המיוחסים לאר"י ולפירושים שנכתבו עליהם.

ובעיקר, האמנם אין לומדים קבלה? יש כוללים לקבלה. יש שיעורים בקבלה. יש מעיינים באופן פרטי בבתיהם.

האם זה נושא שראוי להחשב לחלק מן התורה זו כבר שאלה אחרת, וכבר ידועה דעתי שכל מה שנכלל בנושא זה הוא מינות. גילוי נאות: זו דעתי ולמרות שאני מאמין בה, אני יודע שאני חריג בדבר.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2016 10:33 לינק ישיר 

ירוחם
במחילה ממעכ"ת
אמנם נכון שבדרך כלל המילה "אמרי" בגמרא משמשת לכוונה "אמרו בני בית המדרש של האמוראים", וזה משמש כביטוי נפוץ, אבל אם "אמרי" שבגמרא כאן מתייחס לבני בית המדרש - מדוע זה מובא באמצע הסיפור ולמה לא מובא לזה שום הסבר לקשר לסיפור? וכי בני בית המדרש הרשו לעצמם לקרוא לרשב"י ולבנו "רשעים"? הרבה יותר מסתבר ש"אמרי" שפירושו המילולי הוא "אמרו" מתייחס במקרה זה לרשב"י ולבנו - שאמרו לעצמם שהואיל ומשפט רשעים בגיהנום י"ב חודש, לא מסתבר שהם ייענשו יותר מזה. ואכן, התגובה משמיים הייתה "יצתה בת קול ואמרה - צאו ממערתכם"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2016 12:39 לינק ישיר 

הרב מימוני.
בפר' וישב על המלך תמלך עלינו כותב הגאון, אמרו השבטים לשון בתמיה הרי אי אפשר למלוך נגד רצוננו. בכפיה.
בפר כי תצא- על  בן השנואה- אומר הגאון, האהובה הרתה לפני השנואה, בן האהובה התהווה קודם. ועל כך נשבע ר חיים מוולוזין זה שהגאון  לא כתב זאת, ראה גם את הנצי"ב.

כותב הגאון בספרו דברי אליהו.

ו ש מ ר ת ם את השבת כי קדש היא

את השבת כי קדש היא

לכמ מחלליה מות יומת,

ובירושלמי איתא ר׳ חייא אזל לחד

אתר חזא לאחד דתליש עשבא בשבתא

למחר יצא וכתב מחלליה מות יומת ע״כ,

ייל למה ״כתבי ולא ״אמרי ר׳ חייא׳

משום דאיתא במגילה כיד איל ר חייא

לד׳ שמעון בר רבי אלמלא אתה לוי

פסול אתה מן הדוכן משום דעבי קלך

אתא אמד ליה לאבוה איל זיל אימא

ליה כשאתה מגיע אצל (ישעיה ח׳)

והכיתי לה׳ לא נמצאת מחרף ומגדף׳

ופידשיי שהיה קורא לחיתי״ן היהיין

גראה כאומד והכיתי׳ ולכן אם ר׳ חייא

היה אומר היה נראה כאומר מהלליה

לכן היה מוכרח לכתוב:

הבעיה הגדולה היא שאין ירושלמי כזה !

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 03/06/2016 12:41:55

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רבי שמעון בר יוחאי - אשרי יולדתך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.