בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע אין התגלות בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/5/2016 19:08 לינק ישיר 

אפריים
יש לי חדשות לא טובות בשבילך.- ההתגלות-  לא הוסיפה אמונה יותר מ40 יום. קונצים ניסים מופלאים לא הוסיפה מאמינים אף פעם. אולי רק לכמה שעות וימים.
דור המדבר יחסית ראה יחסית לכאורה את הכי הרבה ניסים ונפלאות, והיה אחד הדורות הרעים בתולדותנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2016 23:02 לינק ישיר 

ירוחם,על מה אתה מדבר? הרי מעמד הר סיני הוא שורש האמונה. כל הדתות הגדולות נשענות היום על התורה שניתנה בהר סיני ואתה טוען שההתגלות לא הוסיפה אמונה?
העובדה שאנשים חטאו במדבר זה ממש לא שייך לעניין . חוטאים יש בכל הדורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 10:34 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
שלישי, השאלה הזאת לא מטרידה אותי .
אם הוא הצליח לשכנע בזמנו בסטנדרטים של אז מן הסתם הוא ימצא משהו מרשים שאתה ואני לא יכולים לשער בדמיון שלנו כי אנחנו,מה לעשות,לא כל יכולים.
תסמוך על הכל יכול. 

אפרים,
התשובה שלך קצת, הרבה, מאד, חורקת-מתחמקת. מצד אחד אתה שואל "מדוע אין התגלות בימינו" ומצד שני אתה אומר שהשאלה הזאת לא מטרידה אותך.
אחזור שוב על השאלה שלי, אני יכול לסדר לך התגלות א', מה ישכנע אותך שזה "אמתי" ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 10:43 לינק ישיר 

אפריים
לא מעמד הר סיני הוא שורש האמונה. התורה- היא שורש האמונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 13:59 לינק ישיר 

שלישי,אם אתה מתעקש אז בבקשה תסדר לי התגלות כזאת :(כמובן שזו רק הצעה .ניתן לשכלל אותה לכיוונים נוספים)

פתאום בשעה 8 בלילה כשהילדים עדיין לא נרדמו יראה בכל העולם אור נגוהות נדיר שלא נראה כמוהו בכל העולם כולל באי הקטן צ'יקוואה הדרומית.

באותה שניה ציפור לא תצייץ וחמור לא ינער בכל העולם כולל בצ'יקוואה הצפונית.

באותה שניה כל הטלפונים הכשרים יחבטו ברצפה ויתפוררו לרסיסי רסיסים כולל הסמארטפונים הלא כשרים המוחבאים בארונות .כל המחשבים בכל העולם כנ"ל כולל בצ'יקוואה המזרחית.

ואז ישמע קול משמים שיגיע מקצה העולם ועד קצהו כולל בצ'יקוואה המזרחית  וכך יאמר הקב"ה :אנכי השם אלוהי היהודים מודיע:לכם טעיתם בכל הדורות בצורה שבה נענעתם את הלולב. ההנחיות החדשות הם כאלה (וכאן יבוא פירוט מדוקדק  גם לבני נוח שנוספה להם מצווה שמינית)
המילים יאמרו בעברית אבל כל באי עולם יבינו. כולל תשע התושבים  שבצ'יקוואה המערבית.

נראה לי שזה ירשים אותי מספיק.

ירוחם, התורה היא שורש האמונה.
ומה כתוב בה? תיאור מעמד הר סיני.
התיאור הזה הוא שגרם להאמין שהתורה לא נכתבה על ידי בני אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 15:06 לינק ישיר 

צר לי ידידי אפריים. לא כל הסיפורים והמעשיות שבתורה הן מעיקרי האמונה, ולא המופע האור קולי שאליו אתה כה שואף,.
הרמב"ם שלא חשוד בעייניך כאפיקורס כותב- כי כמה מסיפורי התורה הגדולים והמשעותים- לא היו כי אם חלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 15:40 לינק ישיר 

"למי נתן הקב"ה את התורה בהר סיני?

מרבית האנשים יענו "הקב"ה נתן את התורה למשה רבנו".

ומה עשו בני ישראל בזמן שבו קיבל משה את התורה? "עבדו את עגל הזהב."

יפה מאוד – אבל לא זה מה שכתוב בתורה! התשובות הנ"ל נובעות מתוך סרטו המפורסם של ססיל דמייל – "עשרת הדברות". מדהים עד כמה רושם של סרט אחד יכול להשפיע על חינוכם של דורות יהודיים. זהו סרט מאוד מרשים, אבל דמייל היה צריך לקרוא את התורה מהמקור.

הנוסח שמופיע בתורה שונה למדי. התורה מציינת את העובדה, כי כל עם ישראל שמעו את האלוקים מדבר בהר-סיני וחוו התגלות לאומית. הקב"ה לא התגלה למשה בפגישה אישית ודיסקרטית, הוא הופיע בפני כ..ו..ל..ם – כ-3 מיליון בני אדם!

העובדה הזאת מופיעה פעמים רבות בתורה: (משה אמר לעם ישראל): "רק הישמר לך ושמור נפשך מאוד פן תשכח את הדברים אשר ראו עיניך, ופן יסורו מלבבך, כל ימי חייך, והודעתם לבניך ולבני בניך. יום אשר עמדת לפני ה' אלוקיך בחורב (בהר סיני)... וידבר ה' אליכם מתוך האש, קול דברים אתם שומעים ותמונה אינכם רואים, זולתי (מלבד) קול. ויגד לכם את בריתו אשר ציווה אתכם לעשות, עשרת הדברים, ויכתבם על שני לוחות אבנים." (דברים ד', ט'-י"ג) "אתה הָרְאֵתָ לדעת כי ה' הוא האלוקים, אין עוד מלבדו. מן השמים השמיעך את קולו לְיַᤠְרֶ᤟ָ (ללמד אותך מוסר), ועל הארץ הראך את אישו הגדולה ודבריו שמעת מן האש." (דברים ד', ל"ה-ל"ו) "ויקרא משה אל כל ישראל ויאמר אליהם: שמע ישראל את החוקים ואת המשפטים אשר אנוכי דובר באוזניכם היום – ולמדתם אותם, ושמרתם לעשותם. ה' אלוקינו כרת עמנו ברית בחורב(בהר סיני). לא את אבותינו כרת ה' את הברית הזאת, כי אתנו אנחנו אלה פה היום כולנו חיים. פנים בפנים דבר ה' עמכם בהר מתוך האש." (דברים ה', א'-ד')

התורה מצהירה, כי עם ישראל כולו שמע את האלוקים מדבר בהר סיני. טענה שהייתה מקובלת כחלק מההיסטוריה היהודית הלאומית, במשך למעלה מ-3,000 שנה. לטעותו של דמייל השלכה עקרונית ומהותית – עובדת ההתגלות עם ישראל מתבסס על התגלות בפני אומה שלמה , אשר – בניגוד להתגלות בפני אדם יחיד – מהווה אירוע מרכזי ומוגדר, המבדיל בין הדת היהודית לבין כל דת אחרת בעולם! 

(אמנם הרמב"ם מתפלסף באפן לא משכנע כדרכו אבל גם אם נאמין לו הוא מודה שהיתה התגלות ב2 הדברות הראשונות. .גם הרמב"ם מחשיב את מעמד הר סיני כמעמד מחייב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 15:49 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 16:08 לינק ישיר 

צעג,תודה רבה על המקור המעניין.

הנושא של האשכול הזה אינו מעמד הר סיני.
ירוחם העביר את הנושא למעמד הר סיני אבל הנושא הוא אחר לגמרי ובבקשה לא להטות את הנושא לשם.
העובדה היא שאנשים האמינו לכל אורך הדורות שכל מה שכתוב בתורה הוא אמת. 
אחרת לא היה ישו ולא היה נוצר דעאש.

הדיון צריך להיות רק על תשובתו של הרב שפירא לשאלה של השואל :מדוע אין התגלות בימינו (עמוד קודם עשיתי העתק הדבק לשאלה והתשובה.
בעיני שום דבר מן התשובה אינו משכנע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 16:27 לינק ישיר 

אפריים
מי שמתפלס זה אתה. הרמב"ם אומר שלא כל מה שמסופר בתורה כסיפור הוא אמת, בלי קשר למעמד הר סיני שלא מווזכר כאמור בשום מקור מקראי אחר. ולא אני הבאתי אותו לדיון כאן

השאיפה הילדותי של כל מיני הוגים ורבנים בגרוש הרוצים לאלץ את אלוקים להופעות רבת משתתפים באמפי קיסריה  או כדומה., אחרת הם מאיימים אנשים לא יאמינו. ואלוקים חייב את זה .אם הוא רוצה שיאמינו בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 16:28 לינק ישיר 

אפרים
השאלה היא לא רק על התגלות, היא גם על נסים. התרוצים של חכמינו מדוע היו נסים פעם ואין היום,כמו שהרב שפירא הביא את הרמב", טעונים ברור. אם כשהקב"ה רצה להציל את עמו ממצרים הוא השתמש באותות ובמופתים, מדוע לא זכינו להם לפני כשבעים שנה? מה ההבדל העקרוני?
גם התרוצים הרציונליסטיים יותר שמנסים למעט את הנסים, עדיין אינם עונים מה נשתנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 19:41 לינק ישיר 

בע"ב, למה אתה קורא נסים? למשל את עשרת המכות אפשר להסביר באופן טבעי (יש סרט שטוען שהייתה רעידת אדמה בדיוק באותה תקופה שהביאה לכל המכות .למשל רק לדוגמה הסרט מסביר מדוע  בכורי מצריים נהרגו ולא הצעירים במשפחה -כי באותה תקופה במצרים רק הבכורים  זכו לישון במקום שונה ומכובד יותר משאר האחים ודווקא המקום הזה היה מסוכן יותר במקרה של רעידת אדמה)

התגלות צריכה להיות נס ולא מעשה שיכול (בשום צורה )להתרחש באופן טבעי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2016 19:47 לינק ישיר 

בעל
אין בעל הנס מכיר בניסו אומרת הגמרא בנידה.  ואני מוסיף כי לפעמים אין בעל הנס רוצה להכיר בניסו
הניסים שהקב"ה עשה  ועושה,עם עם ישראל ב63 שנים האחרונות. עולה לאין שעור על הניסים שנעשו לאבותנו במצריים ובמדבר.
המהרי"ץ חיות כותב לפני 200 שנה- נס קיבוץ גלויות שיהיה- יעלה  על נס קריעת ים סוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2016 12:37 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:

נראה לי שזה ירשים אותי מספיק.

אפרים,
לפני שאני מסדר לך התגלות כבקשתך. רציתי לוודא אתך, איך תדע שההתגלות שתחווה נעשתה על ידי אותו א' ממעמד הר-סיני?
הרי לא תרצה שנעמול לשווא, ואח"כ תאמר, כן, אבל זה לא א' ממעמד הר-סיני !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2016 15:29 לינק ישיר 

שלישי,אתה יכול לשאול את אותה השאלה לגבי מעמד הר סיני עצמו . איך ידעו הנוכחים שלא מדובר במחזה תעתועים? 

(כנראה שבני ישראל בזמנו חשבו כך שהרי נכפה עליהם ההר כגיגית. מיותר להדגיש שזה כמובן  הכרחי  גם בהתגלות שתסדר לי.)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע אין התגלות בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.