בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע אין התגלות בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2016 16:50 לינק ישיר 

שלישיהייפלא מה' דבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2016 17:19 לינק ישיר 

אנחנו לא יודעים למה אין התגלויות בימינו - קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2016 18:00 לינק ישיר 

אנחנו לא יודעים למה פתחת אשכול חדש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2016 18:04 לינק ישיר 

סליחה. 
מצידי אפשר להעתיק את זה לפה ולמחוק את האשכול השני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2016 20:03 לינק ישיר 

אליקים,אולי מישהו יעשה העתק הדבק.

אני אעתיק לכאן את הקטע האחרון ואתייחס למשפט אחד שאותו אדגיש :

"על מה אתם חושבים, צומחת הפנאטיות הדתית בשנים אלו ממש, אם לא על הרקע של הרדידות הדתית הזאת. רדידות של כפירה מחד, ורדידות של אמונה מאידך. ובזאת תדעון כי אל חי וקיים בעולם, שהרי מי עוררם לאלו להילחם, באין להם רווח ממעשיהם, לבד משררה מועטת והרבה מוות, להם ולשכנגדם. אין זאת, כי אם צורך דתי בסיסי מפעפע באדם, ומפלח מסוף העולם ועד סופו, ואיננו מוצא מנוח מפני הרדידות המצויה של היחס לדת. בימינו אוהבים לומר שרוע נובע מתסכול. אז אני מוכן לקבל גם את ההסבר לרוע הזה - כתסכול על חוסר סיפוק דתי. אם הרדידות איננה מעוררת, חוסר הסיפוק יכול לעורר. ואם חוסר הסיפוק שלונ אינו מעורר אותנו, אזי חוסר הסיפוק של מישהו אחר עלול לעורר אותנו. אבל אם זה חוסר הסיפוק של מישהו אחר - אז הוא יבחר את הדרך שבה חוסר הסיפוק שלו יעורר אותנו. לא כדאי שזה יבוא בדרך הקשה. עורו ישנים משנתכם!" ע"כ דבריך.

כנראה שטעית שכתבת שאנחנו לא יודעים.
כי בקטע זה כתבת את ההפך.

הנובע מדבריך בקטע זה הוא ששלישי לא צריך לטרוח ברגעים אלה ממש לסדר לי התגלות מרשימה .

לפי דבריך אלה יש הוכחה ברורה  שאל חי וקיים בעולם. ש"הרי מי עוררם לאלו להילחם אם לא הוא ?"

אם כך  אז כותרת דבריך היתה צריכה להיות: אין צורך בהתגלות כי יש כבר התגלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2016 09:06 לינק ישיר 

ההוכחה למציאות ה' שבנויה על קנאות פאנאטית צ"ע לענ"ד.

וככלל, עצם הדיבור על ירידת הדורות הוא חרדי. ראה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2016 11:37 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
שלישי,אתה יכול לשאול את אותה השאלה לגבי מעמד הר סיני עצמו . איך ידעו הנוכחים שלא מדובר במחזה תעתועים? 

(כנראה שבני ישראל בזמנו חשבו כך שהרי נכפה עליהם ההר כגיגית. מיותר להדגיש שזה כמובן  הכרחי  גם בהתגלות שתסדר לי.)

אפריםבן (תלמידטועה),

אם כיוון המחשבה שלך הוא, שהתגלות א' כרוכה בכך ש-א' יכפה על הנוכחים בהתגלות גם את האמונה באמתות ההתגלות.
אז זה מיותר להטריח את א' להתגלות.
משרד הפרסום של קוקה-קולה, יודע להשתיל אמונות בלי להפחיד ילדים ובלי לשבור סמארטפונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2016 12:13 לינק ישיר 

שלישי,נו באמת אתה לא יכול ברצינות להשוות בין תענוג ושמו קוקה קולה לבין עול ששמו תורה.

מה גם שלאחר מחקרים שנעשו נחשף הנזק של המשקה ואת מקומו תפסו מי ברז.
האם תטען שפרסומים אודות יתרון מי הברז על קוקה קולה הם השתלת אמונות?

בינתיים תסדר לי כפיית הר כגיגית בנוסף לשבירת סמארטפונים והוספת נענוע הלולב לשבע מצוות בני נוח.
אל תשכח שהכוונה היא הפחדת ילדים ומבוגרים כאחד בדיוק כמו שמפורט בתורה לגבי מעמד הר סיני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2016 12:54 לינק ישיר 

אפרים,
עם כמה ריכטר אתה רוצה את כפיית ההר כגיגית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2016 15:33 לינק ישיר 

הריאליזציה של הר כגיגית מעידה על  הבנת ההתגלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2016 19:32 לינק ישיר 

אפרים

כבקשתך:

אנחנו לא יודעים למה אין התגלויות בימינו

אנחנו לא יודעים למה אין התגלויות בימינו 

אני לא יודע להסביר למה אין התגלויות בימינו. 
אבל אני יודע היטב להסביר למה אין לנו תשובה מאמינה והגיונית לשאלה הזאת. 

לפני כמה מאות שנים, אנשים החליטו לוותר על רעיונות אמוניים. הם ויתרו על הדת. ויתרו על לימודי תיאולוגיה בכלל. וויתרו לאט לאט על עצם האמונה. עם התפתחות התופעה, העולם שלהם התחיל להשתנות, וטענות הדת נשמעו להם לא רק לא כדאיות, לא רק לא חכמות, ולא רק לא נכונות. הן נשמעו להם משונות.  ומשכך, אמרו: אם הטענות של הדת כל כך משונות (כי בשלב זה כאמור, הטענות הדתיות כבר נשמעו להם משונות), ודאי שאין טעם אפילו להקשיב להם, או להקדיש להם רגע של מחשבה. 

עם הזמן, כשהתופעה צברה תאוצה. אבל היו אנשים שעדיין רצו לדבוק בדת. משכך, פיתחו גישות חדשות לתיאולוגיה. אמנה ארבע כלליות, מתוך היהדות: 

1. חרדיות ליטאית - העברת המרכז הדתי מניהול חים דתיים לניהול טקסים דתיים. במקביל - התיאולוגיה עוברת הסבה מהיותה שיטת חיים - אל היותה שיטת לימוד = דרשנות. הדרשנות מחליפה את הלימוד ההגיוני בשיטה מקובלת (כלומר,מבוססת על סברות מקובלות), ומהווה מקור לסיפוק הצורך במחשבה דתית.
2. חרדיות חסידית - העברת לימודי התיאולוגיה משיטה לימודית בפני עצמה אל תולדה של התגלות חיה, באופן שהחלק הלימודי שלה הינו דרשנות מסוג מסויים הנקרא "לימודי חסידות" והמתבסס על קישור רעיונות לפסוקים, בדרך שרוב האנשים רואים אותה כרחוקה מהסברא הפשוטה. מאידך, החסידים יגנו על הקישור הזה כהיותו חלק מאיזה סוד עמוק ומיוחד, ואולי אף יתמכו ברעיון היות הדבר בהכרח סודי. 
3. כתבי הרב קוק. בעיניי הם אינם תיאולוגיה, אם כי בעיניי הם כן מתיימרים להיות כאלה. מדובר (שוב, בעיניי) - בסיפרות המתארת רגשות ומחשבות של איש דת שאיננו מוצא מנוח בגלל המחסור הנ"ל בחיי תיאולוגיה. בקרב תלמידי ותלמידי תלמידיו, דבריו הפכו למקור בלתי נדלה של השקפה ראויה על העולם הדתי בכלל והעולם המודרני בפרט. בעיניי זו לא תיאולוגיה, אלא כאמור - בעיקר תלונה על המחסור בחיי תיאולוגיה.
4. לימודים הנקראים בשם הכולל "קבלה" - זוהר, כתבי האר"י, רמח"ל וכו'. לימודים אלו נלמדים בכמה צורות: א. אצל הציבור הרחב. לימוד פשוט, המלווה באמונה תמימה או בכפירה תמימה. ב. לימוד בעיון, שכולל כנראה בעיקר מחקרים כאלו ואחרים - על יסודות או על פרטים מתוך ספרות הקבלה העתיקה ("עתיקה" אני מתכוון גם לרמח"ל -) "עתיקה" - לאפוקי שאין בימינו חידושים תיאולוגיים מיוחדים בנושא. ג. אולי - לא ידוע לי - אבל אולי - אצל יחידים הלומדים בסתר, "וידעו כן עניי הצאן השומרים אותי כי דבר ה' הוא". על חלק ג' זה - האחרון - לא אדבר מכיוון שאין לי מה.

בשביל התגלות, התגלות משכנעת, דרוש "אדם שלם", קרי: אדם שיש בו רגש ושכל מתוקנים. ושאליו "מתגלה" דמות ("דמות" אין הכוונה דמות גשמית, אפשר להשתמש גם במילה "ישות", אלא שבחרתי את המילה "דמות שיותר מתאימה ל"התגלות"), המפרה את האנושי שבו, ומגדלתו ומרוממתו. גם אדם כזה, סביר להניח, לא יספר לנו על ההתגלות, עד שנהיה אנחנו בעלי רגש ושכל מתוקנים, ושסיפור שלו באזנינו - על ההתגלות שחווה - תפרה את האנושי שבנו, ותגדלנו ותרוממנו אנחנו, או שתצא מזה כל תועלת אחרת המתקבלת על הדעת, (כמובן בתנאי שהיא תתקבל גם על דעתו). 

לאחר הסקירה דלעיל, נבין מדוע דבר ה' יקר בימינו, ואין חזון נפרץ. כאשר אין שיטה תיאולוגית מסודרת, [המספרים בהתאם ל4 הסעיפים לעיל על מה שקרה בעקבות המחסור בתיאולוגיה] ש(1) גם מתקבלת על הדעת מבחינה הגיונית. (2) גם קשורה בקשר הגיוני אל התורה המקובלת. (3) גם מהווה שיטה תיאולוגית החיה כדת בזכות עצמה, כלומר בזכות האל, ולא בזכות האדם שמחפש אותו. (4) וגם מתאימה להלך מחשבתו של אדם החי "בימינו".

ומדוע אין שיטה תיאולוגית מסודרת כזאת? על השאלה הזאת ענינו קודם - כי אין מי שדורש ומחפש שיטה תיאולוגית מסודרת כזאת. אם הייתי שומע על מישהו שחיפש ולא מצא, היה מקום לתמוה. אבל אם היחס לתיאולוגיה מתנהל בהתאם לדרכים האמורות לעיל, אין כאן מה להתפלא, אם אין התגלויות. 

ועל מה אתם חושבים, צומחת הפנאטיות הדתית בשנים אלו ממש, אם לא על הרקע של הרדידות הדתית הזאת. רדידות של כפירה מחד, ורדידות של אמונה מאידך. ובזאת תדעון כי אל חי וקיים בעולם, שהרי מי עוררם לאלו להילחם, באין להם רווח ממעשיהם, לבד משררה מועטת והרבה מוות, להם ולשכנגדם. אין זאת, כי אם צורך דתי בסיסי מפעפע באדם, ומפלח מסוף העולם ועד סופו, ואיננו מוצא מנוח מפני הרדידות המצויה של היחס לדת. בימינו אוהבים לומר שרוע נובע מתסכול. אז אני מוכן לקבל גם את ההסבר לרוע הזה - כתסכול על חוסר סיפוק דתי. אם הרדידות איננה מעוררת, חוסר הסיפוק יכול לעורר. ואם חוסר הסיפוק שלונ אינו מעורר אותנו, אזי חוסר הסיפוק של מישהו אחר עלול לעורר אותנו. אבל אם זה חוסר הסיפוק של מישהו אחר - אז הוא יבחר את הדרך שבה חוסר הסיפוק שלו יעורר אותנו. לא כדאי שזה יבוא בדרך הקשה. עורו ישנים משנתכם!

ולדבריך:

א. דבריי לא ניתנו לידרש. מקובל בבית המדרש, שפסוקים אפשר לדרוש, בחז"ל אפשר להתעמק ולראות בהם כאילו בעל השמועה עומד לנגדו, בראשונים אפשר לדייק, ובאחרונים כבר מתייחסים רק למה שנאמר בפירוש. אאחר כך מגיעה תקופה של "אחרוני אחרונים". אבל אני לא שייך אפילו ל"אחרוני זמנינו", אני סתם יהודי פשוט שמשתדל ללמוד תורה.
ב. אני מפיק עונג מיוחד מכתיבה בשפה מליצית תנ"כית. זה לא מדע מדוייק.
ג. בתנ"ך מופיע פעמים רבות - אצל פרעה "בזאת תדע כי אני ה'" אצל דוד וגלית "וידעו כל הארץ כי יש אלוקים לישראל" בגאולה "וידעתם כי אני ה'" אחרי גוג ומגוג "וידעו בית ישראל כי אני ה' אלוקיהם מהיום ההוא ומעלה" אצל אלישע "הנה נא ידעתי כי אין אלוקים בכל הארץ כי אם בישראל" ועוד ועוד מפוזרים לאורך התנ"ך. אם אתה רוצה לראות בדברים אלו "התגלויות" - בבקשה. בכל מקרה לא מדובר ב"הוכחה" במובן הלימודי הרגיל. מדובר באירוע משמעותי המצביע על קיומו של כוח אלוקי מיוחד. אפשר כמובן להתווכח אם זה אכן כוח אלוקי וגם עד כמה הוא מיוחד, אבל העיקרון ברור.
ד. נקודה חשובה שיש להבהיר: כשכתבתי "מי עוררם" דבריי לא נסובו על "מעשה ה'", אלא על מעשה הפועל ע"י ה' כהפעלת מכונה ע"י אדם. כאילו הקב"ה לחץ על כפתור של שעון "מעורר" שעוררם לזה. על כן אין לראות כאן "התגלות" אלא "עדות" לקיומו
ה. אבל באמת אם זה נחשב בעיניך כהוכחה לקיום האלוקים, כמו ההתגלות שאתה מבקש, אזי אני יכול לשמוח שזכיתי שתבוא על ידי לידי אמונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2016 19:39 לינק ישיר 

בעל 
ה"הוכחה" מקנאות פנאטית - כמו שכתבתי לאפרים, גם בעיניי איננה לגמרי "הוכחה", וכן אינה מוכיחה בהכרח את מציאות ה' אלא באופן עקיף - זה הוכחה לצורך דתי בבסיס האדם, ומכאן שהדת הינה דבר בסיסי בחיי אדם. ובשלב שלישי כבר אפשר להסיק שאם יש צורך בסיסי כזה זה סימן לקיומו של אל בכל צורה שלא תהיה. זו לא הסיבה שאני מאמין באלוקים, אבל זה נראה לי טיעון סביר.
ירידת הדורות - לא כתבתי כלום על ירידת הדורות. כתבתי על תופעה מיוחדת של מאות השנים האחרונות. אבל גם אם כן, מי אמר שזה רעיון "חרדי"? ואם זה רעיון "חרדי" - מה אכפת לי? כאן בפורום מתייחסים כידוע לנושא המדובר ולא לאדם המאמין בו. אבל בכלל - ירידת הדורות היא רעיון שמופיע במשניות סוף סוטה, כאשר מתוארת ירידה עד ימי המשנה, שזה המקסימום שהיה אפשר לכתוב אז, עם תוספת לגבי עקבתא דמשיחא שהיא בסוף הדורות. כך אני עכ"פ מבין את הדברים. אם יש לך הסבר אחר אשמח לשמוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2016 14:17 לינק ישיר 

כפי שכתבתי בפתיחת האשכול המטרה שלי  הייתה התייחסות של באי הפורום לתשובה של הרב שפירא ,רבה של כוכב יאיר ,לשאלה הזאת.
מאחר שלצערי אף אחד לא התייחס לטענות של הרב לקחתי על עצמי את המשימה :

שאלה :למה ה' לא מתגלה בימינו? (חיים, קריות)

הרב שפירא תשובה: חיים שלום. ה' מתגלה גם בדור שלנו, אבל בצורה שונה מבעבר. אתה צודק כי בעבר הרחוק, כמו בימי יציאת ישראל ממצרים ואחר כך במשך מאות שנים, התגלה ה' בצורה גלויה. כך היה בעשרת המכות ובקריעת ים סוף, במעמד הר סיני, ובמשך 40 שנות הנדודים במדבר. בכל התקופה הזו התקיימו ישראל בדרך ניסית - בהליכתם במדבר, בירידת המן ועוד.

גם כאשר נכנסו ישראל לארץ, הייתה הופעה גלויה של ה'. כך היה במעבר הירדן, ובכיבוש הארץ, במשך כל שנות קיום בית המקדש הראשון, ירדה אש מן השמים במזבח, והייתה הופעה ישירה של ה' על ידי הנביאים שפעלו בניסים ובשינוי המציאות הטבעית.

מאז ימות הבית השני, בטלו הנבואה וההופעות הגלויות בצורה ניסית, אולם מאז - הופעת ה' בעולם נמצאת בצורה נסתרת: כלומר, קיומו של עם ישראל במשך הדורות, למרות הניסיונות הרבים ביותר להשמידנו - אינקוויזיציה, פוגרומים ושואה. במישור החיובי, חזרתנו לציון - תופעה שאין לה אח ורע בכל העולם - והכל היה ידוע מראש ונכתב בתורה ובנביאים, הם העדות החזקה ביותר על השגחת ה' במציאות.

גם הסינים שרדו בגדול.

כך גם אומר הנביא ישעיהו לעם ישראל "אַתֶּם עֵדַי נְאֻם ה'" (ישעיהו מג, י)

מה ההבדל? מדוע יש שינוי כזה בין הדורות? חכמים נתנו מספר הסברים לשינוי. למשל, הדבר דומה לגידולו של ילד. בזמן היותו קטן, הוא זקוק לתמיכה וליד מכוונת כדי שיוכל להתקדם. עם בגרותו, התמיכה של ההורים פוחתת כדי להעמידו על רגליו וכדי להביאו לעצמאות. באופן כזה צריך להבין גם את ההיסטוריה של עם ישראל. ככל שעובר הזמן ואנו מתקדמים בציר ההיסטוריה, אנו צריכים להגיע לאמונה ולעבודת ה' באמצעות השכל והבחינה העיונית של ההווה, והבנת גילויי העבר שהיו בצורה גלויה.

בדיוק להפך. דווקא היום ,עם התקדמות המדע ההתגלות נחוצה הרבה יותר  כי,מבחינת אמונה ככל שהמדע התקדם הספקות גברו. 

כך למשל כותב הרמב"ן בטעם מצוות הנחת תפילין: הוא מתאר את המצב של עובדי עבודה זרה וטעותם בהבנת השגחת ה' בעולם, ולכן "כאשר ירצה האלהים בעדה או ביחיד ויעשה עמהם מופת בשינוי מנהגו של עולם וטבעו, יתברר לכל ביטול הדעות האלה כלם, כי המופת הנפלא מורה שיש לעולם אלוה מחדשו, ויודע ומשגיח ויכול. וכאשר יהיה המופת ההוא נגזר תחלה מפי נביא יתברר ממנו עוד אמת הנבואה, כי ידבר האלוהים את האדם ויגלה סודו אל עבדיו הנביאים, ותתקיים עם זה התורה כולה...
"ובעבור כי הקדוש ברוך הוא לא יעשה אות ומופת בכל דור לעיניי כל רשע או כופר, יצווה אותנו שנעשה תמיד זכרון ואות לאשר ראו עינינו, ונעתיק הדבר אל בנינו, ובניהם לבניהם, ובניהם לדור אחרון... וכן כל כיוצא בהן מצוות רבות זכר ליציאת מצרים. והכל להיות לנו בכל הדורות עדות במופתים שלא ישתכחו, ולא יהיה פתחון פה לכופר להכחיש אמונת האלהים".

הרמב"ן גם הוא לא משכנע .הוא טוען פה טענה מעגלית הקב"ה לא יעשה מופת לעיני כל רשע או כופר למה? כי הקב"ה לא יעשה אות או מופת לעיני כל רשע או כופר. עכשיו הכל ברור ! ולגבי זכרון יציאת מצרים -זכרונות קרובים לא תמיד מספיקים לגבי אמונה קל וחומר זכרונות רחוקים מהתקופה העתיקה ואכמ"ל.

אם כן, זה הטעם למצוות תפילין ולמצוות רבות המזכירות את יציאת מצרים (רמב"ן שמות פרק יג פסוק טז). כלומר, התגלות ה' בעבר משמשת גם היום את ההוכחה למציאותו, וכיום השגחתו עלינו בצורה נסתרת דרך המציאות הטבעית - היא ההוכחה למציאות ה' בעולם.

כנ"ל

אגב, מכיוון שיסוד מרכזי ביהדות הוא הבחירה החופשית של האדם, מתברר שגם בזמן העתיק, כאשר היו התגלויות של ה' והנבואה שרתה על הנביאים, גם אז היה מקום לרוצה בכך לטעון טענות. למשל, כאשר אליהו הנביא הוריד אש מן השמים במעמד הר הכרמל, וכל העם הריע: "ה' הוא האלהים" – חזרו רבים לעבוד עבודה זרה לאחר מכן. כי כאשר עברה החוויה, התגבר היצר וגרם להמשיך לחטוא. גם היום, ישנם מספיק נתונים של העבר ושל ההווה, לגלות את השגחת ה' בעולם, ולאפשר לנו לבחור באמונה (וגם לכפור למי שירצה), כי אין כפייה באמונה. כל טוב (משיב: הרב שמואל שפירא, רבה של כוכב יאיר) "

אדרבא. הטענה הכי חזקה נגד התגלות בכל דור ודור היא הטענה שאם תהיה התגלות אז הבחירה החפשית תתבטל. אבל גם הרב שפירא מוכיח בדבריו שטענת  הבחירה החפשית  חזקה רק  כביכול .אנו לומדים מן העבר  שמיד אחרי מעמד הר סיני עם הגיגית על הראש אבותינו חטאו.

[/quote]

שלישי,בתשובה לשאלתך לגבי סולם ריכטר  -לאחר שתבצע את כל השלבים בהזמנה שלי כולל ההוראה לנענוע הלולב אחליט הלאה לגבי הנחוץ בסולם ריכטר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2016 15:59 לינק ישיר 

אפרים
הערה אחת. הסינים שרדו אך ללא גלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2016 16:19 לינק ישיר 

כן בגלל זה הם מונים מיליארדים ואנחנו מעט מאד מיליונים . 
תוסיף לזה את החוקים הדתיים המגבילים לגבי התבוללות והתרחקות מן הגוי מה שגרם להסתגרות בגטאות במשך הדורות.
וההוכחה לזה היא שרואים היום בארה"ב שכאשר החומות נופלות בגלל החילון היהודים מתבוללים.

כלומר נס לא היה פה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע אין התגלות בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.