בית פורומים שידוכי חרדים

לך כלתי האהובה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2020 02:41 לינק ישיר 

בס"ד

אווו הפרופסור אדם הגיע

תודה רבה על הנקודות

אכן הוא שלח אותה כדי לטשטש את מעשיו אך המטרה הייתה להינשא לה בסופו של דבר,כך נאמר בחסידות.וכך גם בסוף קרה.

בקשר לשלמה,מה שאני אומרת תואר בחסידות גם...
כך שזה נקרא סודות התורה
אז יתכן ששלמה המלך אהב המון נשים אך לא בגלל סיבותיהם של האנשים הפשוטים,אלא מסיבות גדולות ועמוקות יותר

נאמר שכשיבוא המשיח נלמד את סודות התורה ומי שלמד חסידות כבר עכשיו?יהיה לו קל להבין את עומק התורה שתתגלה בעז"ה...

אז איפה מתואר הסיפור של מלכת שבא?

כשהגעתי לעיר המלכים באילת,זה היה הסיפור הכי מודגש על שלמה המלך

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/05/2020 02:45:23

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2020 02:42 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:

3. אמנון ותמר הם אחים חורגים

וואו זה מעניין , איפה זה כתוב ?

בספר שמואל.
אמנון היה בן אחינועם, אבשלום ותמר היו בני מעכה בת המלך תלמי (נישואים עם בנות מלכי הסביבה, כבר אמרנו?)
לא מוזכר במפורש אם תמר היתה בת דוד ולכן אחות למחצה של אמנון, או בת מישהו אחר ואז אין בינהם שום קשר דם.
מלשון הפסוק נשמע קצת שלא היה קשר בינהם והיא בעצמה אמרה שדוד המלך לא ימנע את הנישואים בינהם אם הוא יבקש..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2020 02:44 לינק ישיר 

בס"ד

נכון אבל על הנייר הפשוט הם היו נקראים אחים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2020 02:44 לינק ישיר 

כן נכון כשקראתי שהיא בקשה ממנו לשאת אותה לאישה התפלאתי איך זה יכול להיות ... זה אכן מסביר את זה .
יופי של ידע יש לך , תמשיך ככה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 02:45 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

אווו הפרופסור אדם הגיע

תודה רבה על הנקודות

אכן הוא שלח אותה כדי לטשטש את מעשיו אך המטרה הייתה להינשא לה בסופו של דבר,כך נאמר בחסידות.וכך גם בסוף קרה.

כך שזה נקרא סודות התורה
אז יתכן ששלמה המלך אהב המון נשים אך לא בגלל הסיבות של האנשים הפשוטים אלא מסיבות גדולות ועמוקות יותר

נאמר שכיבוא המשיח נלמד את סודות התורה ומי שלמד חסידות מראש?יהיה לו קל להבין את עומק התורה שתתגלה בעז"ה...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/05/2020 02:41:30

אם המטרה היתה להינשא לה, למה כשהיא אמרה לו שהיא בהריון ממנו הוא מיד קרא לבעלה מהמלחמה וביקש ממנו ללכת לישון בביתו עם אשתו?

בתנך מוזכר רק שהיא שמעה על המלך שלמה ובאה לנסותו בחידות והשאירה לו מתנות. מן הסתם אגדה מאוחרת יותר...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2020 02:47 לינק ישיר 

חייכנית , אני לא בטוחה שכל מה שת אומרת שזה תורת החסידות זה אכן חסידות .. אני לא קשורה לחסידות בשום צורה ואני מכירה את הדברים האלה , חלק זה פשוט קבלה וחלק זה מדרשים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 02:57 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:

חייכנית , אני לא בטוחה שכל מה שת אומרת שזה תורת החסידות זה אכן חסידות .. אני לא קשורה לחסידות בשום צורה ואני מכירה את הדברים האלה , חלק זה פשוט קבלה וחלק זה מדרשים. 

בס"ד

חסידות זה קבלה בראי החסידות...
כך שאת צודקת.זו אכן קבלה וסודות התורה שמשולב בהם פשט.דרש.רמז וסוד,שזו יינה של תורה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2020 03:10 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

אווו הפרופסור אדם הגיע

תודה רבה על הנקודות

כך שזה נקרא סודות התורה
אז יתכן ששלמה המלך אהב המון נשים אך לא בגלל הסיבות של האנשים הפשוטים אלא מסיבות גדולות ועמוקות יותר

נאמר שכיבוא המשיח נלמד את סודות התורה ומי שלמד חסידות מראש?יהיה לו קל להבין את עומק התורה שתתגלה בעז"ה...

אם המטרה היתה להינשא לה, למה כשהיא אמרה לו שהיא בהריון ממנו הוא מיד קרא לבעלה מהמלחמה וביקש ממנו ללכת לישון בביתו עם אשתו?

בתנך מוזכר רק שהיא שמעה על המלך שלמה ובאה לנסותו בחידות והשאירה לו מתנות. מן הסתם אגדה מאוחרת יותר...

בס"ד

כדי שבעלה לא יחשוד ויחשוב שהילד הזה בא ממנו

אך מה שלא יהיה כל יוצא לקרב, בעבר הביא גט לאישתו.כך שהחטא היה לדעתי שחמד אותה ושלח את בעלה להלחם בשורה הראשונה בקרב,כדי שימות.

ולכן אימו של דוד עינתה אותו בדבריה,על כך ש"גזל" את כבשת הרש.

אך לפי החסידות,דוד המלך ידע שהיא מיועדת לו.
אלא שהיה צריך להמתין בסבלנות, עד שבעלה ימות ולא היה צריך "לזרז" תהליכים ו"לעזור" לה'

אגב,הסיפור שמלכה אחת שמה אבנים שעשו כאילו שתמיד לילה,כדי שהמלך לא יקום ליום הראשון בבית המקדש...זה לא היה עם מלכת שבא ושלמה המלך?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/05/2020 03:19:10

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2020 03:27 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

אדם_ה1 כתב:

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

אווו הפרופסור אדם הגיע

תודה רבה על הנקודות

כך שזה נקרא סודות התורה

בס"ד

אך מה שלא יהיה כל יוצא לקרב, בעבר הביא גט לאישתו.כך שהחטא היה לדעתי שחמד אותה ושלח את בעלה להלחם בשורה הראשונה בקרב,כדי שימות.

אלא שהיה צריך להמתין בסבלנות, עד שבעלה ימות ולא היה צריך "לזרז" תהליכים ו"לעזור" לה'

אגב,הסיפור שמלכה אחת שמה אבנים שעשו כאילו שתמיד לילה,כדי שהמלך לא יקום ליום הראשון בבית המקדש...זה לא היה עם מלכת שבא ושלמה המלך?

זה בדיוק טשטוש מעשיו, וזה נראה לך בסדר? שהילד הזה יכול יום אחד להתחתן עם אחותו בטעות או ווטאבר?

הגט שאת מזכירה זאת דיעה שמוזכרת בגמרא שלא נתמכת במקרא (ישנה דיעה שניה שבאמת היה פה גילוי עריות) ובכל מקרה הגט בטל כשהבעל חוזר לבית אז מה זה משנה?

אימו של דוד?? נתן הנביא בא והוכיח אותו מאת ה' על שגזל את כבשת הרש (אשת אוריה) והבן שנולד באיסור נחלה אנושות ומת.
אולי תנצלי את שבועות להשלים חורים בתנך לפני שאת לומדת חסידות

את מתכוונת לאגדה של בת פרעה שנתנה לשלמה לישון ואימו הוכיחה אותו על זה, עשית קצת סלט בין העניינים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2020 03:28 לינק ישיר 

www.hidabroot.org/question/20596

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2020 03:35 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

חייכנית770 כתבה:

אדם_ה1 כתב:

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

אווו הפרופסור אדם הגיע

תודה רבה על הנקודות

כך שזה נקרא סודות התורה

בס"ד

זה בדיוק טשטוש מעשיו, וזה נראה לך בסדר? שהילד הזה יכול יום אחד להתחתן עם אחותו בטעות או ווטאבר?

הגט שאת מזכירה זאת דיעה שמוזכרת בגמרא שלא נתמכת במקרא (ישנה דיעה שניה שבאמת היה פה גילוי עריות) ובכל מקרה הגט בטל כשהבעל חוזר לבית אז מה זה משנה?

אימו של דוד?? נתן הנביא בא והוכיח אותו מאת ה' על שגזל את כבשת הרש (אשת אוריה) והבן שנולד באיסור נחלה אנושות ומת.
אולי תנצלי את שבועות להשלים חורים בתנך לפני שאת לומדת חסידות

את מתכוונת לאגדה של בת פרעה שנתנה לשלמה לישון ואימו הוכיחה אותו על זה, עשית קצת סלט בין העניינים..

בס"ד

חחח אתה חייב לעקוץ אותי אה

כן כנראה התבלבלתי ביניהם

אחרי הכל עברו קצת שנים מאז שעשיתי בגרויות

ועדיין אני חושבת שאני יודעת המון...אך תמיד ניתן לעבור שוב על החומר,אם יש זמן

אז נעשה עסק
אתה תשלים חורים עמוקים בחסידות כדי להיות בשורה הראשונה,שמבין את החומר הנלמד כשמשיח בעז"ה יבוא...
ואני?אלמד שוב את סיפורי האהבה בתורה...
סגרנו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/05/2020 03:42:50

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2020 03:37 לינק ישיר 

סבבה, אז אני אלמד את סיפורי האהבה בחסידות..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2020 03:40 לינק ישיר 

תגידו , אם קניתי מזון מלכות , מותר לי לאכול את זה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 03:41 לינק ישיר 

בס"ד

בקשר לדוד המלך,אתה שואל אותי?

אני זוכרת איך הזדעזתי מהסיפור הזה, כשלמדנו זאת בסמינר...

אך זכור לי שאסור להגיד שדוד המלך חטא.

מי אמר שמי שחוזר ישר הגט מבוטל?בדקת זאת?
אולי צריכים לעשות טקס נישואין מחודש עם שמלה לבנה יפה...טבעת וכתובה מעוצבת מחדש?

ואולי בכלל האישה יכולה לסרב להינשא לו שוב?

חחח בטח כל אישה שלא סבלה את בעלה שיכנעה אותו לרוץ לקרב

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/05/2020 03:47:07

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2020 03:41 לינק ישיר 

זה המוצר https://www.flpil.co.il/image/html/%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F%20%D7%9E%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA.html

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לך כלתי האהובה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 לדף הבא סך הכל 22 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.