|
|
| נשלח ב-26/6/2016 12:32 |
|
| |
אישית אני חושב שהדברים שכתבת הם האמת התמימה והנכונה (לא לעניין הכלב חח, אלא לגבי החדגוניות ההיא, ששומרת בישיבה אנשים בלי קשר להאם הם מתאימים שם או לא). אבל אם זו האמת, איך זה שציבור שוחר אמת, כל כך גדול, מתכחש לה? ועוד בכזו נחרצות? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2016 12:41 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2016 15:20 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  | דעתי היא שהגבר גם צריך לפרנס אפילו חצי חצי ואפילו שהאישה עובדת , ולא בגלל שצריך את הכסף שלו אלא אחר כך הופכים את היוצרות שהאישה הופכת לבנק של הבית ואחראית לכסף שנכנס ויוצא, בעיני זה דוחה לא נכון ומגעיל...וזה לוקח לגבר מהגבריות שלו ולוקח לאישה את הנשיות שלה, הרבנים הגדולים היו עובדים ולומדים, היום כלכך מפחדים על הרוחניות שמעדיפים שישבו וילמדו ולא יזוזו מהישיבה, אבל כלב שתחזיק אותו עם הרצועה בכח, בסוף ברגע שתשחרר הוא יקום ירוץ ישתולל ויברח ויכול להיות שגם ינשך את היד שתפסה אותו... וד"ל |
|
פשוט, הולכים לפי הוראות רבותינו "ללמוד כמה שיותר" עד שמגיע העת לפרנס. חשוב ללמוד מקצוע למי שנפשו נוטה לכך. חשוב להשאר במסגרת תורנית. זו ההוראה בכללי. יש שמתייעצים בדבר עם רב. ובכל דור, מחובותינו לצעוד לפי הוראות הרבנים שבדור נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2016 15:24 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  |
אישית אני חושב שהדברים שכתבת הם האמת התמימה והנכונה (לא לעניין הכלב חח, אלא לגבי החדגוניות ההיא, ששומרת בישיבה אנשים בלי קשר להאם הם מתאימים שם או לא).
אבל אם זו האמת, איך זה שציבור שוחר אמת, כל כך גדול, מתכחש לה? ועוד בכזו נחרצות?
|
|
יש גם את העניין שהציבור שלנו הוא שמרני בדרך כלל. יש את העניין של כבוד. ויש את העניין שמחפשים את ההכי טוב, - בחור "מותג". נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2016 16:06 |
|
| |
אישית אני חושב שהדברים שכתבת הם האמת התמימה והנכונה (לא לעניין הכלב חח, אלא לגבי החדגוניות ההיא, ששומרת בישיבה אנשים בלי קשר להאם הם מתאימים שם או לא).
אבל אם זו האמת, איך זה שציבור שוחר אמת, כל כך גדול, מתכחש לה? ועוד בכזו נחרצות?
|
|
טבע האדם להצמד למה שמוכר, למה שנחשב בטוח, ומה שנחשב. גם בציבור הכללי יחפשו להכיר אקדמאי/ת, שעשה צבא. מבוסס וכדומה, ג'נטלמן, גבוה, שנון, כריזמטי, רומנטי, שרמנטי,,, אלא אם כן התאהבו  היהדות בזמנינו, זה לא מה שהיה פעם, (יבנה בית, יטע כרם, ואחר כך ישא אישה) היא יותר שמורה מול רחוב סוחף, דואגים להקים כאן דור תורני מאושר ומחוסן, ועדיין, בגדול, החרדים לא מסתגרים, ולא זקוקים להסתגרות או להסגר, החרדים מעורים במה שקורה החרדים - עובדים. וגם חז"ל היו גוזרים גזירות על הציבור כמו איסור תיאטראות וכו'
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 26/06/2016 16:31:40
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2016 18:28 |
|
| |
רוב הציבור החרדי אינו שוחר אמת אלא הולך לפי מקובל לאינו מקובל, אך... זהו, זה כבר פשט רגל העניין הזה ואין צורך להתכחש למצב, שהחינוך פשט רגל כבר לסמוך אין על מי כלכך ושם ישיבה או מיקום חדר אינו קובע על רמת רוחניות של התלמיד,
אגדיל להגיד
שבתקופה הזו יוצא לי להפגש עם עיתונאים רווקים
במגזר החרדי
שכל הסטיגמות יכולות להיאמר עליהם...
אממה?
אפילו אני הופתעתי מרמת ההפרדה שלהם
עם נשים, יראת שמים שבחור ישיבה היה שואף
אליה... וירדו לי כל הסטיגמות לגבם
(וטום ,כן גם בחורים בני 22)
והיו המון... אז לא,
מי שבאמת מחפש אתהאמת...
זה הציבור שאם אתה נותן כבר דין וחשבון
לבשר ודם , זה הציבור שאתה תתן לו את הדין
מי שלא מחפש את האמת ויודע מה האמת
הוא ציבור שלא צריך לעניין אותך
כי הם ימצאו בך המון באגים...יותר משל בחדרי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2016 18:47 |
|
| |
אין לנו בפורום אף אחד שיבוא/תבוא ויזעק נגד עצם הרעיון של לא להיות בישיבה כרווק? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2016 20:38 |
|
| |
גם אני לא בעד ,התמקדתי על הציבור שאתה דיברת עליו, אלו שעוזבים את הישיבה בגלל פרנסה עבודה וכולי... אז אמרתי שישיבה היא אינה מדד של יראת שמים אלא האדם אחראי למעשיו בלבד ולפעמים כשדכנית אומרת לי ״הוא מישיבה ככה וככה״ זה מצחיק אותי.. כי לי זה לא אומר דבר... והחינוך פשט רגל כי אם לא פשט לא היו כלכך הרבה רוצים לברוח, היה להם נעים שם וכיף גם עם הצ׳ולנט של חמישי למשך כל השבוע,לא יצאתי נגד, אמרתי שזה עניין של סטיגמות ולזה התייחסתי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2016 21:12 |
|
| |
תיקון טעות בבקשה ,
העולם החרדי לא רובו אך ציבור רחב
ממנו הולכים אחרי עדר כלשהו,
(אולי זה מכמות הכתבות והסיפורים על גדולים בציבור שלנו שעוברים ליידי )
עצם זה שרוב הילדים שצועקים חרדק
זה לא בגלל שיש להם משהו עם החייל
אלא פשוט ככה הוא שמע והבין ...
התכוונתי, שיש כאלו שבכל מצב ימצאו בך בעיה ..
תיהיה בישיבה כזו ישאלו למה לא בזו,
תצא מהישיבה ירימו גבה
תעבוד שם ושם יגידו ככה..
אבל יש את הציבור שהבינו שאדם
נמדד לפי אישיותו שאיפותיו, ולא מהישיבה שהוא לומד...
(ראה סיפור הצדיק מאילת )
לכן מי שהולך אחרי האמת
שמבין שצריך לתת דין וחשבון לקדוש ברוך הוא בלבד,
וללמוד תורה לשמה אפילו חצי שעה ביום ולא יום שלם להתנדנד בשביל קבלת השידוך המושלם ושכולם יצביעו ויגידו זה עילוי זה..
אלא להיות אמיתי.. מהלב, להיות נאמן לתורה לצניעות כי אני חרדית לדבר השם לא לדבר הסטיגמות..
ואם אתה מרגיש שאתה שולט בעצמך ולא מחפש לברוח ממסגרת ובאמת הרצון לעזוב את הישיבה בשביל פרנסה ולבנות עתיד למשפחה, בהצלחה!
וכן, לא מדברת מכעס חלילה,
מצידי לעבוד כמו חמור כל היום ולהיות עזר כנגדו אם יודעת אנוכי שהוא לומד תורה לשמה וכל כולו דבוק בה'
אבל עד שאמצא אחד כזה אני אצטרך להתגלגל לחופה לא לצעוד אליה..
לכן אקח אחד ששואף.. וביחד נשאף ונצעד קדימה למעלה ונקים בית של תורה אהבת השם אמונה והכל לשם שמים...באמת,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2016 21:13 |
|
| |
שואף לרוחניות ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2016 23:20 |
|
| |
אוקיי...את מציגה את עצמך כמדגם מייצג לפלח שלם בציבור. אישית כמעט שלא נתקלתי בשכמותך... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2016 00:24 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  | תיקון טעות בבקשה ,העולם החרדי לא רובו אך ציבור רחבממנו הולכים אחרי עדר כלשהו,(אולי זה מכמות הכתבות והסיפורים על גדולים בציבור שלנו שעוברים ליידי ) עצם זה שרוב הילדים שצועקים חרדק זה לא בגלל שיש להם משהו עם החיילאלא פשוט ככה הוא שמע והבין ...התכוונתי, שיש כאלו שבכל מצב ימצאו בך בעיה .. תיהיה בישיבה כזו ישאלו למה לא בזו,תצא מהישיבה ירימו גבהתעבוד שם ושם יגידו ככה..אבל יש את הציבור שהבינו שאדם נמדד לפי אישיותו שאיפותיו, ולא מהישיבה שהוא לומד...(ראה סיפור הצדיק מאילת )לכן מי שהולך אחרי האמתשמבין שצריך לתת דין וחשבון לקדוש ברוך הוא בלבד,וללמוד תורה לשמה אפילו חצי שעה ביום ולא יום שלם להתנדנד בשביל קבלת השידוך המושלם ושכולם יצביעו ויגידו זה עילוי זה..אלא להיות אמיתי.. מהלב, להיות נאמן לתורה לצניעות כי אני חרדית לדבר השם לא לדבר הסטיגמות..ואם אתה מרגיש שאתה שולט בעצמך ולא מחפש לברוח ממסגרת ובאמת הרצון לעזוב את הישיבה בשביל פרנסה ולבנות עתיד למשפחה, בהצלחה! וכן, לא מדברת מכעס חלילה,מצידי לעבוד כמו חמור כל היום ולהיות עזר כנגדו אם יודעת אנוכי שהוא לומד תורה לשמה וכל כולו דבוק בה'אבל עד שאמצא אחד כזה אני אצטרך להתגלגל לחופה לא לצעוד אליה..לכן אקח אחד ששואף.. וביחד נשאף ונצעד קדימה למעלה ונקים בית של תורה אהבת השם אמונה והכל לשם שמים...באמת, |
|
ללכת כמו עדר זו תכונה אנושית. בציבור הכללי כולם חושבים כמו בתקשורת, כולם מתלבשים באופן דומה, לכולם יש את אותה תרבות, ואותו הטעם ביופי ובאסתטיקה. בתור חברה סגורה עם לא מעט הנחיות ומנהגים יש יותר דברים ש""צריך לעשות"". אשרינו שרבותינו מאירים את דרכינו, בתקופה מלאה מהמורות וחתחתים, לטוב לנו כל הימים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2016 00:51 |
|
| |
אוקיי...את מציגה את עצמך כמדגם מייצג לפלח שלם בציבור. אישית כמעט שלא נתקלתי בשכמותך...
|
|
הפלח של "תורה עם דרך ארץ", ואלה שנקראים "חרדים עובדים", ו"חרדים שלא בדיוק הולכים בתלם" מכל מיני סיבות, הוא לא קטן בכלל. במיוחד אצל הספרדים והחוזרים בתשובה, יש הרבה שיחפשו ; בחור בוגר ישיבה, שמביא פרנסה הביתה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2016 01:00 |
|
| |
דווקא במקרה יצא לי להכיר חוזרת בתשובה, והיא דווקא הייתה הכי אטומה בנושא (כן, זה תחום שמאוד מסקרן אותי ואני כמעט תמיד שואל עליו אנשים). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2016 01:07 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| שאנל_22 כתבה: |  | תיקון טעות בבקשה ,העולם החרדי לא רובו אך ציבור רחבממנו הולכים אחרי עדר כלשהו,(אולי זה מכמות הכתבות והסיפורים על גדולים בציבור שלנו שעוברים ליידי ) עצם זה שרוב הילדים שצועקים חרדק זה לא בגלל שיש להם משהו עם החיילאלא פשוט ככה הוא שמע והבין ...התכוונתי, שיש כאלו שבכל מצב ימצאו בך בעיה .. תיהיה בישיבה כזו ישאלו למה לא בזו,תצא מהישיבה ירימו גבהתעבוד שם ושם יגידו ככה..אבל יש את הציבור שהבינו שאדם נמדד לפי אישיותו שאיפותיו, ולא מהישיבה שהוא לומד...(ראה סיפור הצדיק מאילת )לכן מי שהולך אחרי האמתשמבין שצריך לתת דין וחשבון לקדוש ברוך הוא בלבד,וללמוד תורה לשמה אפילו חצי שעה ביום ולא יום שלם להתנדנד בשביל קבלת השידוך המושלם ושכולם יצביעו ויגידו זה עילוי זה..אלא להיות אמיתי.. מהלב, להיות נאמן לתורה לצניעות כי אני חרדית לדבר השם לא לדבר הסטיגמות..ואם אתה מרגיש שאתה שולט בעצמך ולא מחפש לברוח ממסגרת ובאמת הרצון לעזוב את הישיבה בשביל פרנסה ולבנות עתיד למשפחה, בהצלחה! וכן, לא מדברת מכעס חלילה,מצידי לעבוד כמו חמור כל היום ולהיות עזר כנגדו אם יודעת אנוכי שהוא לומד תורה לשמה וכל כולו דבוק בה'אבל עד שאמצא אחד כזה אני אצטרך להתגלגל לחופה לא לצעוד אליה..לכן אקח אחד ששואף.. וביחד נשאף ונצעד קדימה למעלה ונקים בית של תורה אהבת השם אמונה והכל לשם שמים...באמת, |
|
ללכת כמו עדר זו תכונה אנושית.
בציבור הכללי כולם חושבים כמו בתקשורת, כולם מתלבשים באופן דומה, לכולם יש את אותה תרבות, ואותו הטעם ביופי ובאסתטיקה.
בתור חברה סגורה עם לא מעט הנחיות ומנהגים יש יותר דברים ש""צריך לעשות"".
אשרינו שרבותינו מאירים את דרכינו, בתקופה מלאה מהמורות וחתחתים, לטוב לנו כל הימים.
|
|
תכונה אנושית!?! לא אצל היהודים! עם לבדד ישכון... נקרא על זה בעוד שבועיים! אז אם אצל החרדים הולכים כעדר. זה אומר שהם נדבקו מתרבות הגויים!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|