בית פורומים שידוכי חרדים

לא לומד בישיבה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2016 10:03 לינק ישיר 

IAF990 כתב:
אוקיי...את מציגה את עצמך כמדגם מייצג לפלח שלם בציבור. אישית כמעט שלא נתקלתי בשכמותך...

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא יודעת כמה יש מהזן הנדיר שלי, אך לי כמעט ויוצא להפגש אך ורק עם אנשים כאלו.. טוב נו בטח אנחנו לא מסתובבים באותו איזור :) ולא מייצגת אפאחד רק את עצמי, אבל היי! יש לי שבע אחיות שחושבות כמוני, אבא ואמא שחושבים כמוני, (יותר נכון אני כמותם) אין ספק שנתחבר לסוג אנשים ״כמונו.״. לכל אחת ממוצע יש שלוש חברות כאלו.. להן יש משפחות.. טוב תמשיך לבד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2016 10:09 לינק ישיר 

רציף כתב:
IAF990 כתב:

אוקיי...את מציגה את עצמך כמדגם מייצג לפלח שלם בציבור. אישית כמעט שלא נתקלתי בשכמותך...

הפלח של "תורה עם דרך ארץ",
ואלה שנקראים "חרדים עובדים",
ו"חרדים שלא בדיוק הולכים בתלם"
מכל מיני סיבות,
הוא לא קטן בכלל.

במיוחד אצל הספרדים
והחוזרים בתשובה,
יש הרבה שיחפשו ;
בחור בוגר ישיבה,
שמביא פרנסה הביתה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

טעות ! קודם כל דרך ארץ ואחר כך תורה! לא אני רשמתי שהיא קדמה לה, ואתה הולך יותר מדי לסטיגמות ולכינויים, הולכים בדרך התלם? איזה תלם? אם היתה עכשיו קריעת ים סוף , הים היה צריך להתחלק לשלוש מאות חלקים ! אני מסתכלת מלמעלה, מה בעצם התפקיד שלי כחרדית? להיות חרדית לדבר השם, לתת לו דין וחשבון ולנסות לעשות רצונו בשלמות! לא נרשם בשום מקום שצריך ללמוד 24/7 אלא רשום שצריך להיות דבוק בה׳ ! גם אם אתה בעבודה וגם אם אתה בצבא וגם אם אתה סטודנט, אני סטודנטית חרדית , אז אני צריכה להתנהג כראוי! אבל זה שאני סטודנטית לא הופך אותי ללא חרדית רק כי בחלק מהעולם החרדי זה אינו מקובל! יש הבנה ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2016 10:12 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:
רציף כתב:

שאנל_22 כתבה:

תיקון טעות בבקשה ,העולם החרדי לא רובו אך ציבור רחבממנו הולכים אחרי עדר כלשהו,(אולי זה מכמות הכתבות והסיפורים על גדולים בציבור שלנו שעוברים ליידי ) עצם זה שרוב הילדים שצועקים חרדק זה לא בגלל שיש להם משהו עם החיילאלא פשוט ככה הוא שמע והבין ...התכוונתי, שיש כאלו שבכל מצב ימצאו בך בעיה .. תיהיה בישיבה כזו ישאלו למה לא בזו,תצא מהישיבה ירימו גבהתעבוד שם ושם יגידו ככה..אבל יש את הציבור שהבינו שאדם נמדד לפי אישיותו שאיפותיו, ולא מהישיבה שהוא לומד...(ראה סיפור הצדיק מאילת )לכן מי שהולך אחרי האמתשמבין שצריך לתת דין וחשבון לקדוש ברוך הוא בלבד,וללמוד תורה לשמה אפילו חצי שעה ביום ולא יום שלם להתנדנד בשביל קבלת השידוך המושלם ושכולם יצביעו ויגידו זה עילוי זה..אלא להיות אמיתי.. מהלב, להיות נאמן לתורה לצניעות כי אני חרדית לדבר השם לא לדבר הסטיגמות..ואם אתה מרגיש שאתה שולט בעצמך ולא מחפש לברוח ממסגרת ובאמת הרצון לעזוב את הישיבה בשביל פרנסה ולבנות עתיד למשפחה, בהצלחה! וכן, לא מדברת מכעס חלילה,מצידי לעבוד כמו חמור כל היום ולהיות עזר כנגדו אם יודעת אנוכי שהוא לומד תורה לשמה וכל כולו דבוק בה'אבל עד שאמצא אחד כזה אני אצטרך להתגלגל לחופה לא לצעוד אליה..לכן אקח אחד ששואף.. וביחד נשאף ונצעד קדימה למעלה ונקים בית של תורה אהבת השם אמונה והכל לשם שמים...באמת,

ללכת כמו עדר
זו תכונה אנושית.

בציבור הכללי
כולם חושבים
כמו בתקשורת,
כולם מתלבשים באופן דומה,
לכולם יש את אותה תרבות,
ואותו הטעם ביופי ובאסתטיקה.

בתור חברה סגורה
עם לא מעט הנחיות ומנהגים
יש יותר דברים ש""צריך לעשות"".

אשרינו
שרבותינו מאירים את דרכינו,
בתקופה מלאה מהמורות וחתחתים,
לטוב לנו כל הימים.

תכונה אנושית!?!
לא אצל היהודים!
עם לבדד ישכון...
נקרא על זה בעוד שבועיים!
אז אם אצל החרדים הולכים כעדר.
זה אומר שהם נדבקו מתרבות הגויים!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

זו דעת רבי נחמן, אך בעצם תסתכל בחסידות ברסלב, כמה דרכים יש שם? כמה עדרים? רק החכמים הולכים למקור שזה רבי נחמן ולא הולכים אחרי עדרים... היית מעט קיצוני אך, איך שתקרא לזה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2016 11:11 לינק ישיר 

שאנל_22 כתבה:

רציף כתב:
IAF990 כתב:

מכל מיני סיבות,
הוא לא קטן בכלל.

במיוחד אצל הספרדים
והחוזרים בתשובה,
יש הרבה שיחפשו ;
בחור בוגר ישיבה,
שמביא פרנסה הביתה.

טעות ! קודם כל דרך ארץ ואחר כך תורה! לא אני רשמתי שהיא קדמה לה, ואתה הולך יותר מדי לסטיגמות ולכינויים, הולכים בדרך התלם? איזה תלם? אם היתה עכשיו קריעת ים סוף , הים היה צריך להתחלק לשלוש מאות חלקים ! אני מסתכלת מלמעלה, מה בעצם התפקיד שלי כחרדית? להיות חרדית לדבר השם, לתת לו דין וחשבון ולנסות לעשות רצונו בשלמות! לא נרשם בשום מקום שצריך ללמוד 24/7 אלא רשום שצריך להיות דבוק בה' ! גם אם אתה בעבודה וגם אם אתה בצבא וגם אם אתה סטודנט, אני סטודנטית חרדית , אז אני צריכה להתנהג כראוי! אבל זה שאני סטודנטית לא הופך אותי ללא חרדית רק כי בחלק מהעולם החרדי זה אינו מקובל! יש הבנה ?

תלוי איפה את סטודנטית
כדי שתחשבי לחרדית מהשורה.

מה שראיתי ברור בספר החסידי
"באר מים חיים"
שכל אדם אמור לעשות את תפקידו,
אם זה בתור רב, ואם זה בתור בעל עגלה,

ואם מי שתפקידו להיות רב -
יהיה בעל עגלה - אז הוא לא עשה את תפקידו נאמנה,
ואם הבעל עגלה יהיה רב - אז הוא גם לא עשה את תפקידו נאמנה, כי תפקידך להיות בעל עגלה ולא רב !!!

נמצא שהבן אדם נבחן אם הוא עושה את תפקידו המתאים לו, וזה לאו דווקא להיות רב.

יחד עם זאת, ההנחיה בזמננו זה ללמוד כמה שיותר, ושכל אחד ימצא את התפקיד שלו בדרכים כשרות.

יהיו הרבה שיחפשו בין השאר
דווקא אחר בחור ישיבה, כי זה מצלצל יותר טוב.

והעיקר, שיהיה מחובר לתורה לחסד וליהדות, אם בתור רב, או בתור סטודנט, או בתור נהג.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2016 11:45 לינק ישיר 

שאנל_22 כתבה:

רציף כתב:
IAF990 כתב:

מכל מיני סיבות,
הוא לא קטן בכלל.

במיוחד אצל הספרדים
והחוזרים בתשובה,
יש הרבה שיחפשו ;
בחור בוגר ישיבה,
שמביא פרנסה הביתה.

טעות ! קודם כל דרך ארץ ואחר כך תורה! לא אני רשמתי שהיא קדמה לה, ואתה הולך יותר מדי לסטיגמות ולכינויים, הולכים בדרך התלם? איזה תלם? אם היתה עכשיו קריעת ים סוף , הים היה צריך להתחלק לשלוש מאות חלקים ! אני מסתכלת מלמעלה, מה בעצם התפקיד שלי כחרדית? להיות חרדית לדבר השם, לתת לו דין וחשבון ולנסות לעשות רצונו בשלמות! לא נרשם בשום מקום שצריך ללמוד 24/7 אלא רשום שצריך להיות דבוק בה' ! גם אם אתה בעבודה וגם אם אתה בצבא וגם אם אתה סטודנט, אני סטודנטית חרדית , אז אני צריכה להתנהג כראוי! אבל זה שאני סטודנטית לא הופך אותי ללא חרדית רק כי בחלק מהעולם החרדי זה אינו מקובל! יש הבנה ?

"תורה" כוללת דרך ארץ.

"דרך ארץ - קדמה לתורה" באה לחדד את החשיבות של ה"דרך ארץ".

ובכלל, אני מדבר על תנועה חרדית שעניינה "תורה עם דרך ארץ".

ובכלל, יש לעיין מה הפירוש של "דרך ארץ"
כדי שלא נעשה כאן סלט.

העיקרון מובן.
ולא נראה לי שאנחנו חלוקים בדעותינו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2016 11:46 לינק ישיר 

מידי פעם בדייט אני מרשה לעצמי להעלות את הנושא הזה לשיחה, ורוב הפעמים ממש מופתע לרעה מהצביעות וה'משחק', ומכמה שהאנשים בסדר עם זה...
אני שואל מה דעתה של הבחורה אם למשל היו מציעים לה סטודנט, (ברור שלא הייתה מוכנה לשמוע הצעה כזו) ובאשר ל'למה לא?' (אפילו אם הוא ירא שמים ולומד תורה), נשארות בלי תשובה ממשית...זה בסופו של דבר מגיע ל'לא נעים' או 'פאדיחה'... כלומר לא סיבה עם בשר.

כבחור בישיבה שחיכנה אותי תמיד לתור אחרי ה'אמת' האישית והעצמית, אני לא מסוגל שלא להשתגע מדבר כזה...
להעדיף בחור בישיבה, עם סיכוי סביר שהוא שם רק עד לחתונה ומחכה להזדמנות לברוח, על פני בחור שאמנם לומד תואר, אבל מקפיד שהתורה תהיה חלק קבוע ובלתי נפרד מהחיים שלו? (מתוך בחירה והבנת החשיבות של העניין) זה הזוי בעיני!

הייתה לי טרוניה על אותן בנות...(עד כמה שזה נשמע מגוחך)
עד שדיי לאחרונה במהלך שיחה עם חבר בנושא, הבנו שאף בחורה לא אשמה בזה, ושהבושה לצאת עם בחור לא בישיבה היא כמעט כמו לצאת עם בחור ל'ע משוגע שמטייל ערום ברחובות...הרי ידברו על אותה בחורה שהעיזה לקחת בחור לא בישיבה...אז היא חוסכת לעצמה צרות ולא מוכנה לצאת עם שכאלה.
אבל המטרה בשיחה עם החבר הייתה למצוא אשמים ;)

אז בסוף הגענו להנהגת הסמינרים, רבניהם ומנהלותיהם שמשרישות בבנות שאם זה לא בחור ישיבה- זה סוג ב', אפילו לאותה בחורה שבכלל לא מתאים לה הסיגנון...

וככה קורה לצערינו שיש בנות שכצעירות הופגשו רק עם בחורי ישיבות, אבל לא היו מסוגלות להתקדם כי זה באמת לא הסיגנון ולא מתאים. עד שמגיעות לגיל, בו הזמן דוחק יותר משהבושה מונעת, ומתחתנים.

שאלת השאלות האם מתישהו הכדור שלג הזה ייעצר? האם יהיה איזה סמינר שירים את הכפפה ויעז לומר לתלמידות שלו "אלו ואלו יציריו של הקב"ה, אלו ואלו עושים רצונו, ושכל אחת תמצא מי שמתאים לה"?

ימים יגידו...אישית את הילדים שלי אני מקווה שאצליח לחנך בדרך של לחפש את האמת שבאדם, ולא את התווית שעליו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2016 12:52 לינק ישיר 

רציף כתב:
שאנל_22 כתבה:

רציף כתב:
IAF990 כתב:

מכל מיני סיבות,
הוא לא קטן בכלל.

במיוחד אצל הספרדים
והחוזרים בתשובה,
יש הרבה שיחפשו ;
בחור בוגר ישיבה,
שמביא פרנסה הביתה.

תלוי איפה את סטודנטית
כדי שתחשבי לחרדית מהשורה.

מה שראיתי ברור בספר החסידי
"באר מים חיים"
שכל אדם אמור לעשות את תפקידו,
אם זה בתור רב, ואם זה בתור בעל עגלה,

ואם מי שתפקידו להיות רב -
יהיה בעל עגלה - אז הוא לא עשה את תפקידו נאמנה,
ואם הבעל עגלה יהיה רב - אז הוא גם לא עשה את תפקידו נאמנה, כי תפקידך להיות בעל עגלה ולא רב !!!

נמצא שהבן אדם נבחן אם הוא עושה את תפקידו המתאים לו, וזה לאו דווקא להיות רב.

יחד עם זאת, ההנחיה בזמננו זה ללמוד כמה שיותר, ושכל אחד ימצא את התפקיד שלו בדרכים כשרות.

יהיו הרבה שיחפשו בין השאר
דווקא אחר בחור ישיבה, כי זה מצלצל יותר טוב.

והעיקר, שיהיה מחובר לתורה לחסד וליהדות, אם בתור רב, או בתור סטודנט, או בתור נהג.

נשלח מהאנדרואיד שלי

למה תלוי איפה אני סטודנטית? אני היא זו שמכתיבה לי ת ההתנהגות, לא הסמינר שאני באה ממנו ולא המקום שאני לומדת שם, ואם נגיד אלמד במכללה שבו יש מרצה על שולחנות .. אחרי השיעור יוצאים החוצה.. מה עזרה ההפרדה? ואם אני באוניברסיטה, כולם יודעים שזו הסטודנטית החרדית, ואני שומרת על החרדיות שבי... כי מה החכמה שאהפוך למה שהם רוצים שאהפוך? וזהו גם אתה נגוע בסטיגמות.. וזכותך לא מתלוננת... אבל אני ממזמן הפסקתי לשפוט אנשים לפי המקום שהם לומדים ובאים ממנו, ואפילו אם הוא יצליח לעבוד עלי בפגישה ראשונה שיש לו יראת שמים.. בפגישה השניה הוא כבר לא יצליח , ולא צריך להיות משכיל בשביל זה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2016 13:00 לינק ישיר 
990

תמיד תהיתי איך בחול הם שומרים על יהדותם בכבוד , ולמה אין שם נופלים כמו אצלינו? והבנתי מדוע... כי שם לא אמרו להם אסור אסור אסור.. אמרו להם מותר והראו להם את הדרך, אין ספרדי אשכנזי , יש יהודי יש חרדי יש שומר מסורת, לא עבירה ללכת למשחק כדורגל , לא עבירה לטייל בעולם, לא עבירה לשחק באולינג ולשמוע שירים, אבל כאן בחור שירצה לראות כדורגל.. יפרוש מהישיבה, ילבש גינס משופשף , יקח סיגריה וישב ביציע , שם ללמוד זה חלק חיים, ולא ירידת הדורות... לחפש אשמים זה לא נכון, אבל לפעמים מה שקורה זה שאנחנו מפחדים לצאת מהכלל, אבל כשאתה מבין שאין כלל ואת ה-כלל אתה שם לעצמיך, מבטיחה לך שבחורה עם שכל תכבד אותך יותר.. מה לך לחפש בעיות עם אחת שתגיד לה ״כן אני סטודנט, אבל לא בדיוק זתומרת הייתי לא היה לי לא היינו לא, פרשתי לא, .. אם היא בחורה אמיתית אז היא לא תשים על מה ומי אומרים, היא תשפוט אותך כמי שאתה ! לא כפי מה שנהוג בקהילה.. בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2016 13:04 לינק ישיר 

רציף כתב:
שאנל_22 כתבה:

רציף כתב:
IAF990 כתב:

מכל מיני סיבות,
הוא לא קטן בכלל.

במיוחד אצל הספרדים
והחוזרים בתשובה,
יש הרבה שיחפשו ;
בחור בוגר ישיבה,
שמביא פרנסה הביתה.

"תורה" כוללת דרך ארץ.

"דרך ארץ - קדמה לתורה" באה לחדד את החשיבות של ה"דרך ארץ".

ובכלל, אני מדבר על תנועה חרדית שעניינה "תורה עם דרך ארץ".

ובכלל, יש לעיין מה הפירוש של "דרך ארץ"
כדי שלא נעשה כאן סלט.

העיקרון מובן.
ולא נראה לי שאנחנו חלוקים בדעותינו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תורה כוללת דרך ארץ אך דרך ארץ קדמה לה! ויש כאלו שלא רואים זאת וחבל, ילד שצועק חרדק , כשאני רואה אך זה אני לא רואה את הילד, אני רואה את ההורים שעומדים מאחורי הילד, אחי אם אפילו והיה לו בעיה עם חיילים, הוא היה עומד משותק דום , כי הוא יודע שלא צועקים על אנשים ברחוב גם אם הוא חילויינעס רחמונה ליצלן

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2016 13:17 לינק ישיר 

שאנל_22 כתבה:

ניוטרל כתב:
רציף כתב:

שאנל_22 כתבה:

תיקון טעות בבקשה ,העולם החרדי לא רובו אך ציבור רחבממנו הולכים אחרי עדר כלשהו,(אולי זה מכמות הכתבות והסיפורים על גדולים בציבור שלנו שעוברים ליידי ) עצם זה שרוב הילדים שצועקים חרדק זה לא בגלל שיש להם משהו עם החיילאלא פשוט ככה הוא שמע והבין ...התכוונתי, שיש כאלו שבכל מצב ימצאו בך בעיה .. תיהיה בישיבה כזו ישאלו למה לא בזו,תצא מהישיבה ירימו גבהתעבוד שם ושם יגידו ככה..אבל יש את הציבור שהבינו שאדם נמדד לפי אישיותו שאיפותיו, ולא מהישיבה שהוא לומד...(ראה סיפור הצדיק מאילת )לכן מי שהולך אחרי האמתשמבין שצריך לתת דין וחשבון לקדוש ברוך הוא בלבד,וללמוד תורה לשמה אפילו חצי שעה ביום ולא יום שלם להתנדנד בשביל קבלת השידוך המושלם ושכולם יצביעו ויגידו זה עילוי זה..אלא להיות אמיתי.. מהלב, להיות נאמן לתורה לצניעות כי אני חרדית לדבר השם לא לדבר הסטיגמות..ואם אתה מרגיש שאתה שולט בעצמך ולא מחפש לברוח ממסגרת ובאמת הרצון לעזוב את הישיבה בשביל פרנסה ולבנות עתיד למשפחה, בהצלחה! וכן, לא מדברת מכעס חלילה,מצידי לעבוד כמו חמור כל היום ולהיות עזר כנגדו אם יודעת אנוכי שהוא לומד תורה לשמה וכל כולו דבוק בה'אבל עד שאמצא אחד כזה אני אצטרך להתגלגל לחופה לא לצעוד אליה..לכן אקח אחד ששואף.. וביחד נשאף ונצעד קדימה למעלה ונקים בית של תורה אהבת השם אמונה והכל לשם שמים...באמת,

ללכת כמו עדר
זו תכונה אנושית.

בציבור הכללי
כולם חושבים
כמו בתקשורת,
כולם מתלבשים באופן דומה,
לכולם יש את אותה תרבות,
ואותו הטעם ביופי ובאסתטיקה.

בתור חברה סגורה
עם לא מעט הנחיות ומנהגים
יש יותר דברים ש""צריך לעשות"".

אשרינו
שרבותינו מאירים את דרכינו,
בתקופה מלאה מהמורות וחתחתים,
לטוב לנו כל הימים.

תכונה אנושית!?!
לא אצל היהודים!
עם לבדד ישכון...
נקרא על זה בעוד שבועיים!
אז אם אצל החרדים הולכים כעדר.
זה אומר שהם נדבקו מתרבות הגויים!!!

זו דעת רבי נחמן, אך בעצם תסתכל בחסידות ברסלב, כמה דרכים יש שם? כמה עדרים? רק החכמים הולכים למקור שזה רבי נחמן ולא הולכים אחרי עדרים... היית מעט קיצוני אך, איך שתקרא לזה...

רבינו אמר על עצמו
אני קנקן חדש מלא ישן...
ופה ההוכחה שרבינו לוקח את דבריו מהתורה
ומלבישם בלבוש עכשיו....

אור חדש על ציון תאיר...
כעת בנגן הסלולרי אהרן סגל...
נרקוד ונמחא כפיים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2016 13:57 לינק ישיר 

ניוטרל, איך מה שכתבת קשור להודעה אליה ניסית לקשר את הדברים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2016 14:30 לינק ישיר 

הסיום הוא כהוספת אגב...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2016 23:24 לינק ישיר 

ללמוד באוניברסיטה
זה מעשה שלא יעשה אצל החרדים לדבר ה'

מובן מאליו שלא יקחו בחור כזה.

ומה קורה ?

האדם מושפע מהסביבה שלו.

אחרי זה באה אחת כזאת
ומרכלת על החרדים שאין להם דרך ארץ
ושהם תוקפים חרדקים

מחר היא תגיד
שהרבנים אטומים שאסרו את הנט.

ומחרותיים היא תגיד
שמצווה לרקוד ריקודי עם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2016 00:10 לינק ישיר 
עם כל הכבוד והחיבה

טבעו של אדם
שהוא כל כך מזדהה עם הבלטה שהוא נמצא בה
עד שהוא מאשים אחרים בחריגה ברורה מהאמת,
בו בזמן שאתה עושה מעשה שהוא לא לכתחילה, וטובל ושרץ בידו בין אנשים עם דיעות כוזבות,
ואז היצר הרע מתחיל עם פילפול מרתק ;
כשם שמותר להביא מרצה ממין זכר למכללה ממין נקיבה, כך מותר ללמוד באוניברסיטה מעורבת כשהסטודנטית ניכר בה שהיא חרדית תמה וצנועה

וככה האדם ממשיך להאמין ש ;
אנחנו הכי טובים בעולם, ומי שנשאר בישיבה הוא אדוק יותר מדי, ולהשאר בישיבה זה מתכון בטוח לירידה רוחנית רחמנא ליצלן

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 28/06/2016 00:47:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2016 00:53 לינק ישיר 

האמת שהיא כתבה שהיא מעריכה את מי שנמצא בישיבה (כל עוד זה מתוך אמת, ולא תחפושת)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לא לומד בישיבה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.