| נשלח ב-25/7/2016 14:53 |
|
| |
פוו לא מדובר כאן על קבלת הבנזוג כמות שהוא. מדובר כאן על לקחת בנאדם בתור שותף לחיים ולשדרג, או להמשיך הלאה לחפש את המושלם שכידוע, לא קיים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2016 18:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2016 21:42 |
|
| |
או להבין שאין כזה דבר בחיים בלי עבודה עצמית.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2016 22:01 |
|
| |
| פשוט_וטוב כתב: |  | אם יש נקודות מסוימות שמפריעות לכם בבחור, והם ניתנים לשינוי, הייתם הולכים על זה? כי מצד אחד, אם זה משהו שאפשר לשנות (עישון למשל, תפילה במניין) לא חכם להוריד מצד שני, אי אפשר להכנס למשהו במחשבה לשנות את הבנאדם, את אמורה לקבל אותו כמו שהוא, לא?
|
|
לדעתי אין בעיה עקרונית לבקש מבן הזוג לעשות משהו מסוים (כל עוד מבקשים בעדינות ובהערכה)
הבעיה היא שבהרבה מקרים יש סיכוי גבוה שהוא יחזור לעשות את זה. הוא יחזור לעשן "פעם ב" עם החבר'ה פה ושם. הוא ימשיך לישון כשאת תלכי לעבודה מוקדם, או "יפספס את השעון מעורר ". לכן השאלה היא איך את תוכלי לחיות עם זה שהוא יחזור להרגלים שלו.
אם היית בטוחה שהוא יקיים את ההבטחות שלו אני לא רואה בעיה. אבל במקרים מסוימים זה תרחיש שקשה לסמוך עליו בודאות.
אם את מתכוונת לשאול "האם להוריד בחור בגלל הרגל/התנהגות ספציפיים, אפילו שבאופן כללי הוא בוגר/ירא שמיים וכו' זאת שאלה אחרת לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2016 22:24 |
|
| |
הנטייה שלנו לראות את החיסרון בשני, אבל רגע, אולי יש בי דברים ש ה ו א יצטרך להתמודד.. אני מושלמת? סובלנית נחמדה בובה צדיקה חכמה נבונה? בטוח ביננו תמצאי משהו שהוא לא מראה על שלמות.. אנחנו נוטים לשפוט את השני מהר לפני שאנחנו בכלל בודקים את עצמינו...
אבל כן, לקבל שלמות? רק אחרי חתונה והתחלת עבודה בצוות אפשר להגיע לשלמות כלשהיא.. ואם יש בו מידות טובות ויש כימייה וכו, תראי בעינייך שהוא השלמות שקיימת! מכפת לך אם בסביבה ה״דפקטים״ שיש בו הם לא הופכים אותו ל״גבר מושלם״ לפי הקריטריון ..
לעשן? לישון? יאללה מה את חושבת לעצמיך שחתונה זה חפלה עד אור הבוקר? מהרגע שמתחתנים מתחילה העבודה הקשה של ה״להצליח ביחד״ להשלים אחד את השני לעזור אחד לשני,ורק כך להגיע לשלמות... אבל רגע, אם תקבלי עכשיו שלמות,לא ישעמם אותך מהר? חשבי על זה... ובהצלחה שיהיה בעזרת השם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2016 22:53 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2016 23:15 |
|
| |
אני לא מכיר אף אחד/ת שלא מנסה לשנות את אישתו/ בעלה.. אולי החברה הצדיקים שאנחנו הקטנים לא בדרגתם.
לדבר זה קל, אבל לחיות עם בן אדם יום יום ולא לנסות לתקן פה ולשפץ שם זה כמעט בלתי אפשרי. הבעיה שבדרך כלל זה מגיע אחרי איזה כמה חודשים, אם אצלך זה כבר עכשיו אולי זה קצת בעייתי...
|
|
| נשלח ב-25/7/2016 23:55 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | הנטייה שלנו לראות את החיסרון בשני, אבל רגע, אולי יש בי דברים ש ה ו א יצטרך להתמודד.. אני מושלמת? סובלנית נחמדה בובה צדיקה חכמה נבונה? בטוח ביננו תמצאי משהו שהוא לא מראה על שלמות.. אנחנו נוטים לשפוט את השני מהר לפני שאנחנו בכלל בודקים את עצמינו...
אבל כן, לקבל שלמות? רק אחרי חתונה והתחלת עבודה בצוות אפשר להגיע לשלמות כלשהיא.. ואם יש בו מידות טובות ויש כימייה וכו, תראי בעינייך שהוא השלמות שקיימת! מכפת לך אם בסביבה ה״דפקטים״ שיש בו הם לא הופכים אותו ל״גבר מושלם״ לפי הקריטריון ..
לעשן? לישון? יאללה מה את חושבת לעצמיך שחתונה זה חפלה עד אור הבוקר? מהרגע שמתחתנים מתחילה העבודה הקשה של ה״להצליח ביחד״ להשלים אחד את השני לעזור אחד לשני,ורק כך להגיע לשלמות... אבל רגע, אם תקבלי עכשיו שלמות,לא ישעמם אותך מהר? חשבי על זה... ובהצלחה שיהיה בעזרת השם. |
|
ואם הוא מעשן סמים מדי פעם? מתקלח לעיתים רחוקות? מדבר בגסות? (סמני אפשרות אחת או יותר)
במילים אחרות זה לגיטימי לגמרי שיפריע לה עישון או קימה בבוקר. למה לא? לכל אחד חשוב משהו אחר.
מעבר לזה אני לא מסכים שהמטרה של נישואים זה עבודה הדדית של תיקון המידות וההנהגות. מי בכלל אמר שהוא רוצה לתקן מה שמפריע לה? אני באופן אישי הייתי מעדיף שבחורה תוריד אותי על הרגל מסוים, מאשר שתתחתן איתי בתור סוג של שליחות אידיאליסטית.
בקשר לשאלה "אם תקבלי שלמות לא ישעמם אותך מהר?" תנו לי שלמות כאן ועכשיו ואני אחטוף אותה. מה רע בשלמות?
אני מתנצל שזה יצא קצת ביקורתי אבל באמת כתבת כמה דברים שממש קוממו אותי.
(אני לא ממש יודע למה מרווחי השורות נעלמים)
תוקן על ידי person1 ב- 25/07/2016 23:57:36
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 02:20 |
|
| |
לא מבינה על מה כל הרעש.הרי כולם יסכימו שהמטרה של שידוכים היא לבדוק האם יש התאמה בסיסית. יש דברים שמבחינתי הם בסיסיים (לדוגמה: אין מצב שאני אחיה עם מעשן ומי שלא טוב לו-יום טוב לו). בפגישה אני אמורה לבדוק שאכן הדברים הבסיסיים האלה מסתדרים לי. מי שעד פה לא מסכים, אז..טוב, אין לי איך לסיים את המשפט, לא משנה.
עכשיו, א. למי שטען שהצד השני עלול לחזור להרגליו אחרי החתונה, זה לא משהו שאני אמורה לשבור איתו את הראש. אחרי החתונה יש הרבה דברים להתמודד איתם, ולריב עליהם. נתמודד אחר כך גם עם זה. ב. לגבי התגובה שהייתה לפני: באמת נשמע שקצת נסחפת (כנראה כי התקוממת וכו') אבל אני חושבת שאם מישהו יסכם איתי על משהו לפני החתונה, אז אחר כך זה לא יהיה 'שליחות' עבורו לשנות בי את זה. כי כבר סיכמנו על זה קודם. לכן אני בעד לבקש את כל הדרוש שינוי/תיקון/שיפוץ מראש, והצד השני יחליט האם זה מוצא חן בעיניו. כי לומר: כן, אני מקבלת אותך איך שאתה, זה מרמז על: שקרנות/ נאיביות/ עיוורון/ חוסר מציאותיות. אין מצב שמתחתנים עם מישהו שמתאים בול מאה אחוז. אז אם יש כמה נקודות שאפשר לברר מראש, למה לא?????
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 02:51 |
|
| |
שאנל כתבה שזה לא לגיטימי שמפריעות לה התנהגויות מסוימות של הבחור, ושהיא צריכה להסתכל על המכלול ולקוות שהדברים שמפריעים לה יתוקנו אחרי הנישואים בתהליך הדדי. עם זה לא הסכמתי.
זה לא נוגע לשאלה האם אפשר לבקש/לדרוש דברים מסוימים לפני החתונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 08:20 |
|
| |
אם יש דברים שצריכים ברמה כזו שאת/ה מרגישים צורך לבקש לשנות את זה כבר עכשיו, אז אתם לא מתאימים אחד לשניה. כמו שמבחינתי בחור שמעשן לא הייתי נפגשת איתו אפילו כי אצלי זה קו אדום, יש אחרות שזה לא מפריע להן והכל טוב. אבל אם נפגשתי עם בחור מעשן והכל מוצא חן בעיניי פרט לעישון אז האפשרויות העומדות בפניי הן: 1. להשלים עם הידיעה שבעלי יהיה מעשן 2. להוריד את ההצעה אופציה שלישית של לבקש ממנו להפסיק לעשן ולהיות בטוחה שזה מה שיקרה מעתה ועד עולם היא מתכון בטוח לבעיות. מי שחושב שהאופציה שלישית רלוונטית והגיונית, שיחשוב שוב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 10:45 |
|
| |
עיצה לא רעה בכלל, פוווו (לא בדקתי כמה ו' יש בניק שלך) חשבתי שוב, ולמעשה אני לא חושבת שיש אופציה שלישית, אני יודעת. אני מכירה 3 בחורים שהפסיקו עישון לאחר חתונה, ויש הרבה כאלה עד כמה שהבנתי.
חוץ מזה, אני לא הייתי רוצה שיורידו אותי רק על הרגל כלשהוא, שאני יכולה לשנות. זה לא עניין של לשנות אופי, אלא הרגל, אני לא באה בעסקת חבילה עם כל מה שסחבתי איתי עד היום, למה שארצה שיפול שידוך רק בגלל איזה הרגל שלי שהצד השני לא מוכן לו???
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 10:48 |
|
| |
| פווווווווו כתבה: |  |
אם יש דברים שצריכים ברמה כזו שאת/ה מרגישים צורך לבקש לשנות את זה כבר עכשיו, אז אתם לא מתאימים אחד לשניה.
כמו שמבחינתי בחור שמעשן לא הייתי נפגשת איתו אפילו כי אצלי זה קו אדום, יש אחרות שזה לא מפריע להן והכל טוב. אבל אם נפגשתי עם בחור מעשן והכל מוצא חן בעיניי פרט לעישון אז האפשרויות העומדות בפניי הן: 1. להשלים עם הידיעה שבעלי יהיה מעשן 2. להוריד את ההצעה
אופציה שלישית של לבקש ממנו להפסיק לעשן ולהיות בטוחה שזה מה שיקרה מעתה ועד עולם היא מתכון בטוח לבעיות. מי שחושב שהאופציה שלישית רלוונטית והגיונית, שיחשוב שוב.
|
|
ועדיין, תלוי כמה הוא מעשן ביום, תלוי האם הוא עם כוח רצון בדרך כלל, ושמענו על הרבה אנשים שהצליחו להפסיק לעשן, יש דברים שאפשר לתקן, זה יקח זמן, ואנחנו אמורים להשלים עם זה שהוא מעשן במרפסת, ושוטף את הפה עם מי פה אחר כך, ויש תכונות מגונות שמיותר לצפות שהצד השני ישתפר בהם, כי הוא לא ישתפר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 10:55 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | אני לא מכיר אף אחד/ת שלא מנסה לשנות את אישתו/ בעלה.. אולי החברה הצדיקים שאנחנו הקטנים לא בדרגתם.
לדבר זה קל, אבל לחיות עם בן אדם יום יום ולא לנסות לתקן פה ולשפץ שם זה כמעט בלתי אפשרי. הבעיה שבדרך כלל זה מגיע אחרי איזה כמה חודשים, אם אצלך זה כבר עכשיו אולי זה קצת בעייתי..._________________ אם דבר לא יציל אותנו מהמוות, לפחות שאהבה תציל אותנו מהחיים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 11:06 |
|
| |
|
|
|
|