|
|
| נשלח ב-26/7/2016 11:33 |
|
| |
| Debie כתבה: |  | עיצה לא רעה בכלל, פוווו (לא בדקתי כמה ו' יש בניק שלך) חשבתי שוב, ולמעשה אני לא חושבת שיש אופציה שלישית, אני יודעת. אני מכירה 3 בחורים שהפסיקו עישון לאחר חתונה, ויש הרבה כאלה עד כמה שהבנתי.
חוץ מזה, אני לא הייתי רוצה שיורידו אותי רק על הרגל כלשהוא, שאני יכולה לשנות. זה לא עניין של לשנות אופי, אלא הרגל, אני לא באה בעסקת חבילה עם כל מה שסחבתי איתי עד היום, למה שארצה שיפול שידוך רק בגלל איזה הרגל שלי שהצד השני לא מוכן לו??? |
|
זה מקסים ונהדר כאלו שהצליחו להתגבר על העישון בשביל האישה ולנסות לבקש תמיד אפשר. אבל אם זה משהו מהותי שמפריע לך, את צריכה לקחת בחשבון אפשרות שהוא יחזור לזה ואם תוכלי להתמודד עם מצב כזה, אם זה נראלך יהרג ובל יעבור, תחשבי פעמיים לפני שאת הולכת על זה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 11:35 |
|
| |
טעות..
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 26/07/2016 11:54:19
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 11:47 |
|
| |
| person1 כתב: |  | הנטייה שלנו לראות את החיסרון בשני, אבל רגע, אולי יש בי דברים ש ה ו א יצטרך להתמודד.. אני מושלמת? סובלנית נחמדה בובה צדיקה חכמה נבונה? בטוח ביננו תמצאי משהו שהוא לא מראה על שלמות.. אנחנו נוטים לשפוט את השני מהר לפני שאנחנו בכלל בודקים את עצמינו...
אבל כן, לקבל שלמות? רק אחרי חתונה והתחלת עבודה בצוות אפשר להגיע לשלמות כלשהיא.. ואם יש בו מידות טובות ויש כימייה וכו, תראי בעינייך שהוא השלמות שקיימת! מכפת לך אם בסביבה ה״דפקטים״ שיש בו הם לא הופכים אותו ל״גבר מושלם״ לפי הקריטריון ..
לעשן? לישון? יאללה מה את חושבת לעצמיך שחתונה זה חפלה עד אור הבוקר? מהרגע שמתחתנים מתחילה העבודה הקשה של ה״להצליח ביחד״ להשלים אחד את השני לעזור אחד לשני,ורק כך להגיע לשלמות... אבל רגע, אם תקבלי עכשיו שלמות,לא ישעמם אותך מהר? חשבי על זה... ובהצלחה שיהיה בעזרת השם.
ואם הוא מעשן סמים מדי פעם? מתקלח לעיתים רחוקות? מדבר בגסות? (סמני אפשרות אחת או יותר)
במילים אחרות זה לגיטימי לגמרי שיפריע לה עישון או קימה בבוקר. למה לא? לכל אחד חשוב משהו אחר.
מעבר לזה אני לא מסכים שהמטרה של נישואים זה עבודה הדדית של תיקון המידות וההנהגות. מי בכלל אמר שהוא רוצה לתקן מה שמפריע לה? אני באופן אישי הייתי מעדיף שבחורה תוריד אותי על הרגל מסוים, מאשר שתתחתן איתי בתור סוג של שליחות אידיאליסטית.
בקשר לשאלה "אם תקבלי שלמות לא ישעמם אותך מהר?" תנו לי שלמות כאן ועכשיו ואני אחטוף אותה. מה רע בשלמות?
אני מתנצל שזה יצא קצת ביקורתי אבל באמת כתבת כמה דברים שממש קוממו אותי.
(אני לא ממש יודע למה מרווחי השורות נעלמים)
תוקן על ידי person1 ב- 25/07/2016 23:57:36
|
| מטרת הפורום היא שכל אחד יביע דעתו גם אם האחרים אינם מסכימים איתו, תרגיש חופשי להתקומם... אבל מסתייבר שלא הבנת כלל וכלל את מה שאמרתי! אתייחס בראשית לשלמות.. תחטוף אותה בשמחה! השאלה היא למה אתה קורא שלמות? אתה צריך לראות אותה כשלמות בשבילך.. כשתגיע בעזרת השם, כי שלמות לא קיימת, מצטערת לאכזב... או שכן! בכולופן בכל עשרים ושתיים שנותי לא נפגשתי בזה, אני חושבת שאם אכפת לך ממנה וטוב לך איתה וזורם ויש כימייה וכו, לא תשנה נגיד את עניין הסיגריה אם מפריע לה?? תוריד אותה בגלל זה?? לך תדע אולי היא זו שתהפוך אותך למושלם שה״דפקט״ אצליך זו הסיגריה? (סתם בשביל להמחיש, אני אישית לא מפריע לי סיגריה.. אבל כנראה יש בנות שזה כן מפריע להם) שליחות? אויש נו במת, תאמת? בא אגיד לך עלי.. הלוואי שבעלי כן יפריע לו כמה דברים, אם זה לבוש או מטפחת או פאה או מה שזה לא יהיה, שיבוא ויגיד לי! מה אני צריכה עציץ בבית? זה לגיטימי להשתנות ולשנות, אבל לא אמרתי שמתחתנים בשביל להתחיל לשנות את השני, אלא לא אוריד אותו על סמך הדברים שהזכרת, סמים? למה באמת בחור יבוא ויגיד שהוא מעשן בפגישה, ?זה דברים שצריכים להתפלל על זה... וברור שיש דברים שמפריעים, אבל זה נראה לי נעלם עם הזמן שיש פרפרים, אבל אחרי החתונה שהפר פרים חוזרים להיות גולם, יש מקום לעשייה הדדית. עדיין מקוממת אותך?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 11:58 |
|
| |
ה'לא להיות גולם' שכתבת זה סך הכל מה שנקרא 'שיח פתוח'... ויותר נשמע כמו להביע דעה ("המטפחת שלך לא משהו, כשיוצאים אני מבקש פאה" וכדומה), יותר מאשר לבקש להשתנות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 11:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 12:13 |
|
| |
לא מתחתנים כדי לשנות נקודה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 12:52 |
|
| |
שאנל אני יותר מתחבר לניסוח הנוכחי.
בקשר למה שכתבת על הערות מבעלך - אני חושב שזה יהיה קצת יותר קשה כשהוא יפתיע אותך בהערות על דברים שחשבת שאת טובה בהם (; עם זאת אני מאחל לך ולכולנו הצלחה רבה בקבלת ביקורת בונה וכבישת הגאוה.
בהערת אגב, בספר הדרכת שלום בית לגברים של הרב שלום ארוש (אני לא נשוי) יש פרק שלם שעניינו שאין להעיר לאישה על כלום אף פעם בשום פנים ואופן. אני לא יודע מה כתוב בספר המקביל לנשים (-:
מישהו יודע למה מרווחי הפסקאות נעלמים אחרי השליחה?
תוקן על ידי person1 ב- 26/07/2016 12:54:47
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 13:06 |
|
| |
פשוט ..לשנות אותו? ומה עם לשנות את עצמך? התבונת רגע במראה ושאלת.. אם הוא ירצה לשנות אצלי..איך אגיב..ארגיש.. את צריכה למצוא בו שותף לדרך לשאיפה מושלמות אינה נמצאת בעולמינו..הדרך אליה כן ואם תקחי אותו כשותף ותבני אהבה אמיתית איתו אמיתית הינו..לקבל אותו איך שהוא לאהוב את הטוב שבו הוא אכן ישתנה ממילא.. וכנל הפוך.. בהצלחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 16:26 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 17:09 |
|
| |
חחחחחח.....
איזה גאונות...איך עלית עליי?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 17:47 |
|
| |
| person1 כתב: |  | שאנל אני יותר מתחבר לניסוח הנוכחי.
בקשר למה שכתבת על הערות מבעלך - אני חושב שזה יהיה קצת יותר קשה כשהוא יפתיע אותך בהערות על דברים שחשבת שאת טובה בהם (; עם זאת אני מאחל לך ולכולנו הצלחה רבה בקבלת ביקורת בונה וכבישת הגאוה.
בהערת אגב, בספר הדרכת שלום בית לגברים של הרב שלום ארוש (אני לא נשוי) יש פרק שלם שעניינו שאין להעיר לאישה על כלום אף פעם בשום פנים ואופן. אני לא יודע מה כתוב בספר המקביל לנשים (-:
מישהו יודע למה מרווחי הפסקאות נעלמים אחרי השליחה?
תוקן על ידי person1 ב- 26/07/2016 12:54:47
|
| אני יותר מתחברת לתורתו של רבי נחמן שאמר אין שום ייאוש בעולם בכל המובנים , ואמרה לי פעם הרבנית ארוש דווקא, שאם הוא יעיר לך את צריכה לסתום את הפה ... ולקבל את זה באהבה, אולי היא יודעת בעל פה את הספר;) ,
אני זה לא דוגמא, אני אוהבת שמעירים לי אחרת אני לא אתקדם ואדע אם אני בכיוון או לא... כנראה אתה גולש מאייפון כי האתר דרך מערכת אפל הוא הופך את השיחה לגוש אחד.. כמוני כמוך .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 18:07 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | ה'לא להיות גולם' שכתבת זה סך הכל מה שנקרא 'שיח פתוח'... ויותר נשמע כמו להביע דעה ("המטפחת שלך לא משהו, כשיוצאים אני מבקש פאה" וכדומה), יותר מאשר לבקש להשתנות. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| הבעיה שיש גלמים גם, סיפור שקרה : חברה אחרי חתונה , קבענו שניפגש אצלה, שניה לפני שיצאה שאלה את בעלה ״איך מאמי?״ ההוא הרים מבט ועושה לה ״מדהים מאמי״ עכשיו, אמרתי לה שתעשה סיבוב למה אני לא יוצאת ככה איתה, שכחה מזה צניעות והייתה נראת פליטה סורית . והייתי בשוק איך זה לא הפריע לבעלה כי לפי איך שמכירה אותו הוא שם לה דגש ועשה לה את המוות לפני חתונה על עניין הצניעות.. חמתה הייתה מוציאה עליה חמתה,לאן זה נעלם אני לא יודעת, אבל כן יש גלמים. מה לעשות, אני בעד שיגידו לי לפעמים שטעיתי... וזה כן עניין של שינוי...אחרת שניהם משתנים לכיוון השלילי.. אם לא מביעים ומבקשים לשנות מה שמפריע ..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 18:09 |
|
| |
| Debie כתב: |  | חחחחחח.....
איזה גאונות...איך עלית עליי? |
| פה חשדתי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 19:23 |
|
| |
נהההה את לא רציף...הרגע הוצאת הודעה בלי אימוג'י. שאנל- ובכל זאת היא נשואה ואנחנו לא, עכשיו רק נשאר לנתח מה אנחנו עושים שגוי... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|