|
|
| נשלח ב-1/10/2016 22:41 |
|
| |
פוקס ניוז השוואת הסקר מאמצע ספטמבר לאחרי העימות  טראמפ דורך במקום הילארי עולה בשני אחוז
תוקן על ידי חבוט_רמי ב- 01/10/2016 22:43:37
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חבוט_רמי ב- 01/10/2016 23:10:44
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2016 22:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2016 23:23 |
|
| |
תוקן על ידי חבוט_רמי ב- 01/10/2016 23:23:54
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2016 10:24 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  |
חבוט רמי, לצערי, ומחילה על הטון הקשה, אתה לא יודע לקרוא סקרים, ואין לך מושג בפוליטיקה האמריקאי. כרגע, והדגש על כרגע לו הבחירות היו מתקיימות היום קלינטון הייתה מנצחת ב"לנד-סלייד".אחוזיה לניצחון צמחו מאחרי העימות ב40 אחוז לערך. מה יהיה ביום הבחירות באמת יקבע ביום הדין.
תוקן על ידי קלעפער ב- 30/09/2016 17:19:54 |
|
לפני העימות היה מי שטען שאמנם יש לטראמפ פחות קולות בסקרים, אלא שלטראמפ יש יותר אלקטורים, וטראמפ ינצח, מישהוא יכול להסביר איך היה לטראמפ יותר אלקטורים ?.... והאם זה תקף לעכשיו ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2016 19:29 |
|
| |
איש לא טען את זה. בקצרה ובתקוה להבנה.
כל מדינה בוחרת אלקטורטים והם בוחרים את הנשיא, זה בודאי ידוע לך.
רוב המדינות מחולקות כבר, כולם יודעים מי יזכה בניו יורק ומי יזכה באלבמה כל השנים. אבל יש רשימה של כמה מדינות שהן מתנדנדות. לפעמים הם עוברים צד. למשל פלורידה שהיא יותר רפובליקאית מדמוקרטית בטיפה. מה שקרה שבאמצע ספטמבר החלה ירידה בכוחה של קלינטון וכמה מהמדינות הללו עברו בסקרים לטראמפ או הוא צמצם את הפעם למירוץ צמוד. והיה יום אחד שהוא צבר יותר אלקטורט. זה היה יום אחד. עכשיו היא בפער ענק ממנו. עדיין לא יצאה מגדר הסכנה אבל באחוזים מדובר על 65 אחזו נצחון לה מול 35 לו. לפי המחמירים. המקילים נותנים לה 75 ואפילו יותר.
תוקן על ידי קלעפער ב- 02/10/2016 19:30:16
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2016 22:33 |
|
| |
קפצת קצת מהסבר על שיטת האלקטורים למשהו עמום שאתה קורא "אחוזים" שהם בעצם הסתברות לתוצאה מסוימת, זה סוג של שקלול תרחישים, הסקרים מנבאים נצחון של x במדינה y בסיכוי של z וכן בשאר המדינות. שקלול (מאוד לא פשוט) של כל ההנחות האלו מוביל למסקנה של 35:65 לקלינטון למשל, לפי המודל של נייט סילבר שנחשב לטוב בתחום. כעת, תזוזה של אחוז בודד בסקרים הארציים יכולה לנדנד קשות את המודל הזה, והוא אכן משתנה תכופות בצורה קיצונית. אם רוצים להבין השפעה של אירוע מסוים, עימות או קריסה מצולמת, אפשר להביט על המודלים ולגלות, שלמרות שהיה שינוי מינורי בדעת הקהל (סקר ארצי) מעט הקולות שזזו מצד לצד שינו מאוד את המודל כי השינוי היה במדינה חשובה. לדעתי זה מבט שגוי שנותן תחושה שאירוע מסוים היה בעל חשיבות אדירה ושינה מאוד את דעת הקהל בעוד שזו לא התמונה האמיתית. זו הסיבה שבכותרות של הכלים המרכזיים לא תמצא הימורים של נייט סילבר, אלא סקרי דעת קהל. כמובן שההימור של נייט סילבר נחשב מצוין ולכן אני מביא אותו כאן מעת לעת, ועדיין הכלי המרכזי למדידת דעת קהל הוא הסקרים הארציים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2016 22:58 |
|
| |
תודה, קלעפער, אם תוכלו להסביר לנו מהם 8 המדינות הקובעות ? ולמי הם מצביעים ? ועוד שאלה, יש את המדד של "מי שהולך להצביע" ? מה הפשט ?... תודה רבה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2016 00:09 |
|
| |
עימות השפויים
אחרי העימות בין המטורפת למעורער, הגיע הזמן לעימות בין המבוגרים האחראים מייק פנס (טראמפ) וטים קיין (קלינטון). יהיה מעניין? לא בטוח. מדובר בשני אנשים מאוד רגועים ואופציית השיעמום פתוחה לחלוטין. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2016 01:06 |
|
| |
| חבוט_רמי כתב: |  | עימות השפויים
אחרי העימות בין המטורפת למעורער, הגיע הזמן לעימות בין המבוגרים האחראים מייק פנס (טראמפ) וטים קיין (קלינטון). יהיה מעניין? לא בטוח. מדובר בשני אנשים מאוד רגועים ואופציית השיעמום פתוחה לחלוטין.
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2016 01:39 |
|
| |
הרבה פעמים סקרים צודקים .לגבי מערכת בחירות זו יש לי קצת בעיה איך להתייחס לסקרים .יש הרגשה של מערכת שלמה שמגוייסת בתקשורת נגד טראמפ כולל זיוף או בילוף של סקרים. יש נבואה שמגשימה את עצמה ויש בכוח הסקרים לפעמים לשנות במקצת את המציאות .גם נכון שטראמפ המאיס עצמו על קהלים גדולים של מיעוטים והוא ישלם על כך מחיר. עדיין ייתכן שכמעט כל הסקרים זה חתיכת בלופיאדה ששתפוצץ ביום הבחירות. נחיה ונראה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2016 14:31 |
|
| |
אגב: ההטייה לטובת קלינטון מתבטאת בעיקר בדיווחי החדשות, לדוגמה בהמבשר דווח שטראמפ התלונן שבעת העימות ביניהם היתה תקלה במיקרופון שלו וקלינטון לעגה לו, ורק אח"כ התברר שהוא אכן צדק, מעניין שאת הסיפור הזה לא ראיתי בשום מקור אחר. אבל יתרה מכך, יש להניח שמישהו במטה טראמפ יודע על כך וגם ממנף זאת כי אין ספק שפרטים כאלה עשויים להשליך על תדמיתו של טראמפ שקלינטון ניצלה את התקלה כדי ללעוג לו ולבכיינות שלו. וברגע שמתברר שהוא צדק הרי כל מילה שלה הופך לבומרנג נגדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2016 16:27 |
|
| |
| רציף כתב: |  | תודה, קלעפער, אם תוכלו להסביר לנו מהם 8 המדינות הקובעות ? ולמי הם מצביעים ? ועוד שאלה, יש את המדד של "מי שהולך להצביע" ? מה הפשט ?... תודה רבה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כל מדינה קובעת. תלוי במספר האלקטורטים שלה. רק רוב המדינות בעלות אורינטציה ברורה לכיון מסיים. אף אחד לא חושב שקלינטון תנצח בטקסס או טראמפ בנוי יורק. כרגע, המדינות בהן הפער נמוך ויכול לנוע מצד לצד הן בעיקר קולורדו, אויהיו, פלורידה, ניו המפשייר, נבדה, צפון קרוליינה ועוד כמה ברמות משתנות. חלקן מדינות עם רוב שמרני אבל עם אפשרות לשנות דעה לכיון מועמד מוצלח יותר מהשמאל. וזה המצב כרגע שהן שינו דעתם לגבי קלינטון ולטובתה. מה יהיה עוד שבוע רק השם יודע.
יש שלושה סוגים. אנשים שלא נרשמו להצבעה והם לא יוכלו להצביע. ויש אנשים שנרשמו אבל בסוף לא יבואו ויש כאלה שמאד רוצים להצביע. יש שני סוגי סקרים. האחד סוקר את כל מי שנרשם, גם אם אין בדעתו לבוא בסוף. ורוב הסקרים והרציניים יותר זה לאלה שאומרים שבדעתם לבוא להצביע. כדי להבדיל בין השניים יש סימון LV זה כנראה יצביעו. ו RV רשומים להצביע.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2016 10:12 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  |
| רציף כתב: |  | תודה, קלעפער, אם תוכלו להסביר לנו מהם 8 המדינות הקובעות ? ולמי הם מצביעים ? ועוד שאלה, יש את המדד של "מי שהולך להצביע" ? מה הפשט ?... תודה רבה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כל מדינה קובעת. תלוי במספר האלקטורטים שלה. רק רוב המדינות בעלות אורינטציה ברורה לכיון מסיים. אף אחד לא חושב שקלינטון תנצח בטקסס או טראמפ בנוי יורק. כרגע, המדינות בהן הפער נמוך ויכול לנוע מצד לצד הן בעיקר קולורדו, אויהיו, פלורידה, ניו המפשייר, נבדה, צפון קרוליינה ועוד כמה ברמות משתנות. חלקן מדינות עם רוב שמרני אבל עם אפשרות לשנות דעה לכיון מועמד מוצלח יותר מהשמאל. וזה המצב כרגע שהן שינו דעתם לגבי קלינטון ולטובתה. מה יהיה עוד שבוע רק השם יודע.
יש שלושה סוגים. אנשים שלא נרשמו להצבעה והם לא יוכלו להצביע. ויש אנשים שנרשמו אבל בסוף לא יבואו ויש כאלה שמאד רוצים להצביע. יש שני סוגי סקרים. האחד סוקר את כל מי שנרשם, גם אם אין בדעתו לבוא בסוף. ורוב הסקרים והרציניים יותר זה לאלה שאומרים שבדעתם לבוא להצביע. כדי להבדיל בין השניים יש סימון LV זה כנראה יצביעו. ו RV רשומים להצביע.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2016 13:21 |
|
| |
ממש לא קבוע. יש מדינות שהצביעו שנים רבות לאחד הצדדים והפתיעו, כמו וירג'יניה וצפון קרולינה שלפני אובמה נספרו ברשימת הבטוחות בצד הרפובליקני, ואחרי הנצחונות של אובמה מחשיבים אותם למתנדנדות. אגב, סקרים חד משמעיים במדינה מסוימת מוציאים אותה מהרשימה וגורמים לצדדים להפסיק להשקיע בה כסף ומאמצים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2016 13:32 |
|
| |
|
|
|
|
|