בית פורומים עצור כאן חושבים

שיטת התשובות ושיטת הפסק של ר' חיים קנייבסקי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2016 09:38 לינק ישיר 

מיימוני
יפה דרשת !

ואף על פי כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2016 14:20 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שאלה לציונים שבינינו ולהם בלבד.

האם מי שחוגג בצורה זו או אחרת את קום המדינה, וראה בה איזו רמה שהיא של גאולה, מסוגל לשמר את כל המנהגים האשכנזיים של שלושת השבועות?

אאזור חלצי כגבר, ואענה לך:
במה גרעו ימים אלו, מתקופת בית שני בהדרו?
על פי הרמב"ם, גם כשבית המקדש השני עמד בשיא תפארתו - המשיכו לצום בט' באב, יום חורבן בית המקדש הראשון.

לא טוב אנוכי מאבותי, מה הם התאבלו על חורבן מהעבר, למרות גאולת ההווה, אף אני כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2016 16:54 לינק ישיר 

מואדיב
לשנה הבאה, אנא צום בכ' סיוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2016 20:32 לינק ישיר 

זכורני בילדותי, כשבני משפחתי היו מקושרים עם הגר"ח גריינימן, תהיתי לעצמי ופעם אחת אף בקול רם מדוע אין הם נוהים אחר הגר"ח קנייבסקי שהוא מפורסם יותר ובאותה העת גם האמנתי שהוא 'גדול' יותר. נאמר לי בפסקנות כי הגר"ח גריינימן הוא הגדול. הסתכלתי על בני משפחתי בעין סלחנית ומרחמת כאומר: מדוע אתם מרמים את עצמכם.
טוב, הייתי ילד.
כשנתבגרתי ועמדתי על דעתי הבנתי את האמיתות הפשוטות. ומאז, מיום ליום האמיתות האלו מתחדדות יותר ויותר.
סתם סיפור אמיתי ואותנטי של ילד חרדי בפרספקטיבה של שלושים ומשהו שנים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2016 09:18 לינק ישיר 

מואדיב
לשון הרמב"ם בפרוש המשניות לראש השנה:

ואע"פ שהיה הרשות בידם שלא להתענות בתשעה באב כמו שזכרנו היו מתענין בו מפני תכיפת מיני האבל שאירעו בו כמו שיתבאר בתענית

במשנה בסוף תענית:
בתשעה באב נגזר על אבותינו שלא יכנסו לארץ, וחרב הבית בראשונה ובשניה , ונלכדה ביתר , ונחרשה העיר .

רוב המקרים המתוארים במשנה הם מחורבן בית שני.

ואילו על שבעה עשר בתמוז נאמר:
בשבעה עשר בתמוז נשתברו הלוחות, ובטל התמיד , והבקעה העיר , ושרף אפסטמוס את התורה , והעמיד צלם בהיכל.

רוב המקרים המתאורים הם מתקפת בית ראשון ולפניו, אז מאי אולמיה תשעה באב משבעה עשר בתמוז?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2016 17:18 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שאלה לציונים שבינינו ולהם בלבד.

האם מי שחוגג בצורה זו או אחרת את קום המדינה, וראה בה איזו רמה שהיא של גאולה, מסוגל לשמר את כל המנהגים האשכנזיים של שלושת השבועות?
אכן, מסיבה זו בדיוק עשיתי לפני כמה שנים התרת נדרים. הרגשתי שאע"פ שיש עדיין על מה להתענות, לא יתכן שכל מנהגי האבלות שלנו יהיו זהים לאלה של לפני שני דורות ולכן הרשיתי לעצמי לשנות. חיפשתי את השינוי המינימלי (רק כדי שיהיה משהו שבו אני מקל ביחס לדורות קודמים) ואני נוהג להתגלח לקראת שבת (בשלושת השבועות, לא בתשעת הימים).

תוקן על ידי עציוני ב- 17/08/2016 17:23:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2016 15:25 לינק ישיר 

לא קשור במישרין, אבל אולי בכל זאת יוסיף עניין:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2016 21:28 לינק ישיר 

אני הייתי ממליץ (לציונים שבינינו,כמובן) לשנות משהו לחומרא ולא לקולא בגלל ההשפעה הפסיכולוגית של קולא לא מקובלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2016 07:34 לינק ישיר 

שיטת השאלות של ר"ח קנייבסקי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2016 07:41 לינק ישיר 

בחזרה לנשא האשכול -
א. זכורני כי בספר דרך אמונה בדיון על גבולות הארץ יש הסתמכות על מאמרי חז"ל שאינם תואמים את המציאות.
ב. שמעתי כי הופיע בשמו שמים מגולים בחדר אטום אסורים בשתיה שמא נכנס נחש דרך השקע החשמלי שהרי מפורש בחז"ל שיש נחש דק מאוד. איני יודע אם השמועה נכונה אבל אם כן היא מצטרפת לפסקים המתעלמים מהמציאות.
ג. עוד הערה - יבזמנו היו דמועות על המלצה שלו לשרוף/להחרים ספרים המתירים שימוש מסויים בחשמל  (מדי מים דיגיטליים) אבל לא ראיתי דיון הלכתי מסודר ממנו מדוע.

ברור לי שהרב בקי גדול מאין כמוהו וצדיק מאין כמותו  אבל השאלה היא אם אין צורך בעוד סגולות בכדי לפסוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2016 14:05 לינק ישיר 

בקיאות בכתבים שנכתבו לפני אלפי שנים מבלי להיות בקי במה שהתרחש מאז ועד היום זאת בקיאות בערבון מוגבל מאד מאד-בלשון המעטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2016 15:28 לינק ישיר 

לתלמיד הטועה (הפעם באמת) בלי הכללות א קשורות לנושא א/ בדרך אמונה הל' תרומות פ"א אי ההתאמה היא במה שאמרו בגמ' (ב"ב ובכורות) והוא כנראה ברייתא (בתוספתא בכורות ע"ש)שהירדן אחר שחוצה את הכינרת חוצה את ים המלח ומתגלגל (כלומר משנה כיוון למערב) ונופל בים הגדול וזה אינו לפנינו ועל זה תירץ שהכוונה להמשך של נחל בשם אחר שהוא בדרום הארץ בין דרום ים המלח לכיוון הים הגדול והבעייה היא שהנחל הזה שופך לים המלח ולא להפך ועל זה החליט הרב שליט"א שמכיוון שהדיון הוא על המקום המוקף ולא על המים שבירדן אין זה כל כך נורא הביטוי הלא מדויק.- אפשר לקבל את התירוץ ואפשר שלא לקבל (ולחפש תירוצים אחרים או שלא) אבל אין זה "הסתמכות על מאמרי חז"ל שאינם תואמים את המציאות" ולדוגמא השנייה על גילוי אין זה אלא היתממות ובירושלמי יש הרבה דוגמאות כאלה ודומים לזה ואמרו שם שגילוי נוהג בין בארץ בין בחו"ל כלומר גם במקומות קרים יותר שאין שם (הרבה) נחשים ארסיים (וזה בניגוד לדעת רוב הראשונים שהקלו באירופה מטעם זה ובלשונם "בזמן הזה לא שכיחי") בין בימות החמה בין בימות הגשמים (אף שאז אינם מכישים) ואפילו במגדל גבוה כמה קומות ועוד הרבה דוגמאות יותר מפורטות שם בירושלמי ניתן לדון שאולי הבבלי חולק ושאולי העיקר כדעות הראשונים ושאולי אילו היו יודעים חז"ל שהדבר פחות מסוכן ממה שחשבו -אולי- היו מקילים יותר ועוד דיונים טובים וחשובים אבל כל זה לא "פסקים המתעלמים מהמציאות" . וכן הנושא השלישי הוא כמובן לא התנתקות ממציאות אלא שככל הנראה הרב שליט"א רואה בזה (בצדק או שלא) סוג של מחלוקת על דברי החזון איש בעניין החשמל. . אולי יש פסקים המתעלמים ממציאות וגם זה דבר שלא ניתן להימנע ממנו אם רוצים לשמר את הדת בצורה שהיא השתמרה עד היום אבל (במקרה ?) אלו לא הדוגמאות הנכונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2016 17:53 לינק ישיר 

בער

1.      למיטב זכרוני יש שם בעיה גדולה יותר. אבדוק. ככלל שיטתו, שמודגשת מאוד שם, היא שלא ייתכן שהבריתא טועה.

2.      לא הבינותיך. שיטתו גם כאן היא שאם בירושלמי יש כזה נחש אז יש.

3.      שעוני שבת הבאתי כדוגמה לשיטה של "בריונות" הלכתית. המתירים הם דעה לגיטימית, ועוד חדרי חרדים.

4.      רציתי להראות שתי נקודות שהן לכאורה מעבר למקובל. התעלמות ממציאות והכפיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2016 00:12 לינק ישיר 

1 ו2 הם לא מעבר למקובל. זו תפיסה חרדית לגיטימית שחז"ל לא יכלו לטעות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2016 09:22 לינק ישיר 

ההומור של הגר"ח

כשהגרח הפתיע את השואל: מה אתה ממזר? - בחצרות חסידים - בחצרות קודש 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 21/08/2016 09:32:01

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שיטת התשובות ושיטת הפסק של ר' חיים קנייבסקי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext