| נשלח ב-9/8/2016 18:28 |
|
| |
שאלה דחופה
בס"ד
עד כמה זה מוזר, שבחור מחוג מסוים לומד בישיבה שמשתייכת לחוג שלפעמים נלחם בחוג אליו הוא משתייך? חוץ מזה, הוא נשמע בחור מאד טוב,רק שזה קצת מציק לי, למה הוא בחר ללמוד דווקא שם ולא במוסדות "שלנו"??? וזה לא שהוא החליף "השקפה", הוא נשאר עם ההשקפה מהבית - בישיבה של חוג אחר יצוין שזה נדיר אצלנו, אם כי זה כבר הבחור השני שמציעים לי מאותה ישיבה - עם אותו סיפור! רק ששם הורדתי על משהו אחר...
נתקלתם במקרים כאלה?
תוקן על ידי פרומערית ב- 09/08/2016 18:30:16
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2016 19:24 |
|
| |
מחבלים/ שוינאים, שסניקים/ משתכנזים, כולנו פלגי פלגים, אם הוא בחור חיובי וטוב, המומלץ זה לשאול אותו ישירות, יתכן והלך ללמוד ממשהוא מסוים, חברים טובים אווירה סגנון לימוד וכו וכו וכו
תשאלי תידעי, לראות ולשמוע את התשובה,זה הרבה אחרת ,מלנסות להריץ ספקולציות...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2016 22:15 |
|
| |
זה דווקא מראה על פתיחות וסובלנות, הוא לא בוחר במה שהכי מסתבר, אלא הוא בוחר במה שמתאים לו יותר, הוא לא נעול על השיטה הקדושה שלכם אלא הוא הגיע למסקנא שבחברון לדוגמה הוא יוכל לעלות ולהתעלות בתורה ובחכמה, לכל שיטה ביהדות יש הרבה חכמה מאחוריה, תתחילי לקרוא בספרים ותגלי, ואז גם תגלי שאין כל כך התנגדות.. שלא תהיי לנו קיצונית מדי, לכולנו יש את אותה תורה כמעט, כמעט, נשאר רק לשאול אותו ; למה בחרת בישיבה הזאת ? מה לך לרעות בשדות זרים ? ! ואז תביני ותקבלי, ואפילו תזדהי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2016 23:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2016 00:29 |
|
| |
נ. ב. וכמובן שלכולנו יש את אותה תורה שבכתב, ואת אותה תורה שבעל פה, ואת כל תורת ... משלימים בשעות הפנאי. ככה שבעצם אין כאן שום תמיהה, אולי מבחינה ריגשית זה קצת קשה לעיכול, זה נראה כאילו חוסר נאמנות לדרך, ולא היא ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2016 17:52 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | |
| פחות סוג הכיפה, יותר סוג השיטה/ההשקפה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2016 17:55 |
|
| |
| רציף כתב: |  | זה דווקא מראה על פתיחות וסובלנות,הוא לא בוחר במה שהכי מסתבר, אלא הוא בוחר במה שמתאים לו יותר, הוא לא נעול על השיטה הקדושה שלכם אלא הוא הגיע למסקנא שבחברון לדוגמה הוא יוכל לעלות ולהתעלות בתורה ובחכמה, לכל שיטה ביהדות יש הרבה חכמה מאחוריה, תתחילי לקרוא בספרים ותגלי, ואז גם תגלי שאין כל כך התנגדות.. שלא תהיי לנו קיצונית מדי, לכולנו יש את אותה תורה כמעט, כמעט, נשאר רק לשאול אותו ; למה בחרת בישיבה הזאת ? מה לך לרעות בשדות זרים ? ! ואז תביני ותקבלי, ואפילו תזדהי נשלח מהאנדרואיד שלי |
| יש בזה באמת משהו שמראה על פתיחות, רק שההשקפה שלי היא ממש נגדית להשקפה של הישיבה בה הוא לומד... ופתיחות בכיוון הזה קצת מציקה לי - שמא הוא הושפע מהם, והוא לא כל כך כמוני וכמו המשפחה שלו בהשקפה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2016 20:15 |
|
| |
את רצינית? השתייכות לפלג זה או אחר מעניינת בשידוכים? מה נסגר עם העולם? הנה כמה מהדברים שלדעתי חשובים לבחורה בבחירת בן זוג- א. מידות טובות. ב. לב טוב. ג. יראת שמים. ד. כבונוס- תלמיד חכם. לעניינינו, איזה מהסעיפים מושפע מה'פלג אליו הוא משתייך'?!?!?! נניח תיאורטית שהקב"ה שלח לך חתן, אלא שהחתן לא מהפלג של אבא של סבא רבא שלך, תגידי לו "לא אלוקים יקר, אני מוותרת"? אל תגידי שזה נשמע מגוחך כי זה בדיוק מה שזה! לא חסרים דברים מהותיים על מנת לא לצאת עם מישהו, חבל להוסיף סתם דברים מגוחכים. (רק אבהיר, שכתבתי בצורה קיצונית כדי להבהיר את הכוונה ואת המסר, בלי שום דוונה לפגוע חלילה באפאחד מהקוראים. ומי שמרגיש ששוני בזרם או בפלג זה מעבר למה שהוא מוכן לסבול- אני מכבד אתזה. כל אחד לגופו) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2016 20:25 |
|
| |
| פרומערית כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | זה דווקא מראה על פתיחות וסובלנות,הוא לא בוחר במה שהכי מסתבר, אלא הוא בוחר במה שמתאים לו יותר, הוא לא נעול על השיטה הקדושה שלכם אלא הוא הגיע למסקנא שבחברון לדוגמה הוא יוכל לעלות ולהתעלות בתורה ובחכמה, לכל שיטה ביהדות יש הרבה חכמה מאחוריה, תתחילי לקרוא בספרים ותגלי, ואז גם תגלי שאין כל כך התנגדות.. שלא תהיי לנו קיצונית מדי, לכולנו יש את אותה תורה כמעט, כמעט, נשאר רק לשאול אותו ; למה בחרת בישיבה הזאת ? מה לך לרעות בשדות זרים ? ! ואז תביני ותקבלי, ואפילו תזדהי נשלח מהאנדרואיד שלי |
| יש בזה באמת משהו שמראה על פתיחות, רק שההשקפה שלי היא ממש נגדית להשקפה של הישיבה בה הוא לומד... ופתיחות בכיוון הזה קצת מציקה לי - שמא הוא הושפע מהם, והוא לא כל כך כמוני וכמו המשפחה שלו בהשקפה... |
|
לכן את בודקת. אם הוא ספג את ההשקפה שלכם הרבה שנים אז הוא לא יהפוך לאנטי, אין לזה כמעט סיכוי. האדם דבוק למה שהוא ספג בילדותו. מקסימום הוא יתחבר לעוד דברים טובים שיש שמה. יתכן שהוא התקרר /קצת, אז תלוי במה זה מתבטא, ואיך הוא באופן כללי, אז תבדקי בעין טובה, זה שווה בדיקה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2016 21:04 |
|
| |
תפגשי איתו..
למד בחוג אחר בטח זו לא סיבה לשלילה.
לברר למה.זה לגיטימי.לפסול בגלל חוג אחר..ממש לא.
ואדרבה.
יתכן מאוד שהוא אחד שיגדל את.ילדיו עם פחות.מחלוקת ויותר אהבת ישראל?. יתכן..אז שווה לבדוק..
בהצלחה!:)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2016 22:56 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  |
את רצינית? השתייכות לפלג זה או אחר מעניינת בשידוכים? מה נסגר עם העולם? הנה כמה מהדברים שלדעתי חשובים לבחורה בבחירת בן זוג- א. מידות טובות. ב. לב טוב. ג. יראת שמים. ד. כבונוס- תלמיד חכם.
לעניינינו, איזה מהסעיפים מושפע מה'פלג אליו הוא משתייך'?!?!?! נניח תיאורטית שהקב"ה שלח לך חתן, אלא שהחתן לא מהפלג של אבא של סבא רבא שלך, תגידי לו "לא אלוקים יקר, אני מוותרת"? אל תגידי שזה נשמע מגוחך כי זה בדיוק מה שזה!
לא חסרים דברים מהותיים על מנת לא לצאת עם מישהו, חבל להוסיף סתם דברים מגוחכים.
(רק אבהיר, שכתבתי בצורה קיצונית כדי להבהיר את הכוונה ואת המסר, בלי שום דוונה לפגוע חלילה באפאחד מהקוראים. ומי שמרגיש ששוני בזרם או בפלג זה מעבר למה שהוא מוכן לסבול- אני מכבד אתזה. כל אחד לגופו)
|
|
יש לא מעט עיקרים ועקרונות, יש אמנם קבוצות אצל החרדים שהם דומים, יש קבוצות שהם די דומים, ויש קבוצות יחודיות שיש להם תפיסת עולם יחודית, שאין מצב שהם ידבקו בקבוצה אחרת חלילה, ומי שהוא קצת סוטה מהדרך אז הוא בבחינת "מוקצה" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2016 01:55 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | את רצינית? השתייכות לפלג זה או אחר מעניינת בשידוכים? מה נסגר עם העולם? הנה כמה מהדברים שלדעתי חשובים לבחורה בבחירת בן זוג- א. מידות טובות. ב. לב טוב. ג. יראת שמים. ד. כבונוס- תלמיד חכם. לעניינינו, איזה מהסעיפים מושפע מה'פלג אליו הוא משתייך'?!?!?! נניח תיאורטית שהקב"ה שלח לך חתן, אלא שהחתן לא מהפלג של אבא של סבא רבא שלך, תגידי לו "לא אלוקים יקר, אני מוותרת"? אל תגידי שזה נשמע מגוחך כי זה בדיוק מה שזה! לא חסרים דברים מהותיים על מנת לא לצאת עם מישהו, חבל להוסיף סתם דברים מגוחכים. (רק אבהיר, שכתבתי בצורה קיצונית כדי להבהיר את הכוונה ואת המסר, בלי שום דוונה לפגוע חלילה באפאחד מהקוראים. ומי שמרגיש ששוני בזרם או בפלג זה מעבר למה שהוא מוכן לסבול- אני מכבד אתזה. כל אחד לגופו) נשלח מהאנדרואיד שלי |
| יש חוגים מסויימים, שמתחתנים בינם לבין עצמם בלבד... (אמנם תמיד יש חריגות, פה ושם יש איזה 10 אולי בשנה שמתחתנים עם זרמים אחרים - במיוחד גברים כי האישה תלך לפי הבעל... אבל בנות פחות מעוניינות) יש מבין?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2016 06:18 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2016 13:48 |
|
| |
| פרומערית כתבה: |  |
| IAF990 כתב: |  | את רצינית? השתייכות לפלג זה או אחר מעניינת בשידוכים? מה נסגר עם העולם? הנה כמה מהדברים שלדעתי חשובים לבחורה בבחירת בן זוג- א. מידות טובות. ב. לב טוב. ג. יראת שמים. ד. כבונוס- תלמיד חכם. לעניינינו, איזה מהסעיפים מושפע מה'פלג אליו הוא משתייך'?!?!?! נניח תיאורטית שהקב"ה שלח לך חתן, אלא שהחתן לא מהפלג של אבא של סבא רבא שלך, תגידי לו "לא אלוקים יקר, אני מוותרת"? אל תגידי שזה נשמע מגוחך כי זה בדיוק מה שזה! לא חסרים דברים מהותיים על מנת לא לצאת עם מישהו, חבל להוסיף סתם דברים מגוחכים. (רק אבהיר, שכתבתי בצורה קיצונית כדי להבהיר את הכוונה ואת המסר, בלי שום דוונה לפגוע חלילה באפאחד מהקוראים. ומי שמרגיש ששוני בזרם או בפלג זה מעבר למה שהוא מוכן לסבול- אני מכבד אתזה. כל אחד לגופו) נשלח מהאנדרואיד שלי |
| יש חוגים מסויימים, שמתחתנים בינם לבין עצמם בלבד... (אמנם תמיד יש חריגות, פה ושם יש איזה 10 אולי בשנה שמתחתנים עם זרמים אחרים - במיוחד גברים כי האישה תלך לפי הבעל... אבל בנות פחות מעוניינות) יש מבין?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2016 15:53 |
|
| |
|
| נשלח ב-11/8/2016 21:00 |
|