בס"ד קראתי טור יפה, וחשבתי שנכון לשתף אתכם גם אם בעלת האשכול לא עשתה זאת בעצמה... שאפו לגילי, אהבתיומה דעתכם? תגיבו
אז כן,
היא נפגשה איתו, התרגשה כמו ילדה,כנראה היה שווה לה כל המלחמות על הלימודים והסמינר המשובח, אם אחד כזה מסכים להפגש עמה, סימן שהיא שופרא דה שופרא! ובהחלט הבחור לבוש כאחד מהמקום ממנו הוא בא, אך.. משהו חסר שם, מה זה? מה?
היא מנסה לבדוק, כן כן בול לפי התקנון הוא רוצה! עובדת והוא לומד כי ככה זה מקובל. מוסדות טובים ותריסר ילדים..
"למה?" היא שואלת,"מה זה אומר למה?" הוא ענה. כי ככה מקובל! ככה זה בית חרדי למופת.. ככה מקובל, אבל עמוק בלב פנימה?
ואז, היא הבינה. את מה שחסר, יראת שמים? לא הייתה שם.. הכל יבש הכל לפי ש"הוכתב" הרי הוא בחור סוג אלף מוזהב. סתכלו היכן הוא לומד, אבל לא..שום דיבור על אמונה,שום שאיפה..הכל כאילו דקלום שלמד להגיד, כי ככה מקובל!
כמובן, שוד ושבר כשירד השידוך! איך יכולה בחורה מסמינר בינוני להוריד שטייגעניסט בכיר מעולם הישיבות היוקרתי?
נו, נו בטח לא התאים לה הרמה הגבוהה, המשיכו החיפושים ועוד הצעה נשמעת. ישיבה ככה וככה, ממוצעת,לא "וואוו" ובטח שלא תרשם בלוח מודעות המאורסים אבל החברה לוחצת..תבדקי זה נראה מתאים אל תקשיבי למה שאומרים!
נו שווין היא מסכימה לנסות למרות שזה לא הכי קורץ, הרי בשביל מה השקיעה כלכך הרבה שעות של לימוד והתקדמות? בשביל בחור מישיבה ממוצעת? הוא נכנס מחויך ומבויש, ישיבעשער מתוקתק אפילו עם מגבעת.
היא ניסתה להראות כמה היא "לא מעוניינת", אבל לאט לאט..היא לא מבינה שהיא נמשכת. השאיפות הדיבור ההליכות, אולי הוא התבלבל ונפגש עמי במקום אחרת? אבל לא, השם המלא ומקום הלימוד התאימו למה שהציעה השדכנית.. משהו כאן אמתי, הוא לא למדן אבל שואף להיות,השם ישלח השם יעזור, או סופסוף השם יתברך מוזכר.
המבט הביישן שסיפר שהוא כל-כך רצה אך משמים החליטו אחרת. אבל זה בול מה שמתאים לו! כן עכשיו הוא חושב אחרת. היא יצאה מבולבלת, האמנם? זה בול מה שהיא מחפשת. ואז היא הבינה אדם נמדד לפי מעשיו, לפי שאיפותיו ומידותיו האישיות, לא בשם הישיבה שלו, היא אפילו הייתה קצת מבוישת.
אז כן, לא לקח הרבה זמן ששמה ושם הבחור נרשמו במודעת המאורסים, כולל שם ישיבה..
מדד יראת רק לפי התנהגותך, שום דבר אחר כבר לא קובע.
ומה דעתך על המסר שהיא ניסתה להעביר?במחילה, לא שיתפתי את זה פה בשביל שגילי תקבל ביקורת ספרותית
נשלח ב-21/8/2016 14:50
להיפך, כתבתי שזה מדהים כסיפור, כולנו פה אוהבים את הכתיבה הזו. זה פשוט עושה צביטה בלב, מכיר יותר מידיי רבים ויותר מידיי טובים, שעדיין רווקים רק בגלל שהסיפור הזה לא מתקיים במציאות... עכ'פ יהי רצון שיבוא משיח, ונזכה להצליח לראות בני אדם בזכות מי שהם, ולא בזכות ה'קנקן'
הכתבה מציגה רק את דעת הסטודנטים החרדים, ואת דעת אביגדור רבינוביץ'.
ברוב המוסדות החרדים לומדים ליבה.
הסטודנטים האלה לא מרגישים שופרא דשופרא, וחבל,
שופרא דשופרא זה מי שעושה את תפקידו, ולא משנה אם הוא רב או נהג או סטודנט.
ודאי שיש חשיבות רבה לשבת ולעסוק בתורה בגיל צעיר, כדי לנסות האם התורה מתאימה לי, ובעיקר כדי להתעלות בלימוד, ביראת שמיים, ובעבודת המידות, ולרכוש ידיעות התורה והשקפה
ואני מביטה בכותרת ואומרת וואללה זה מוכר לי.. שאפו שמצאת את זה עברו כבר מלא מים בכינרת הכתבות :) , יש סיבה שצינזרת חלק? ו.. דעתי נאמרה כבר:)
לא צינזרתי, העתקתי כמות שזה הופיע בכיכר.. שאפו לך :)
נשלח ב-21/8/2016 23:58
IAF990 כתב:
להיפך, כתבתי שזה מדהים כסיפור, כולנו פה אוהבים את הכתיבה הזו. זה פשוט עושה צביטה בלב, מכיר יותר מידיי רבים ויותר מידיי טובים, שעדיין רווקים רק בגלל שהסיפור הזה לא מתקיים במציאות... עכ'פ יהי רצון שיבוא משיח, ונזכה להצליח לראות בני אדם בזכות מי שהם, ולא בזכות ה'קנקן'
זה בדיוק המסר שהיא ניסתה להעביר פה לעניות דעתי: תפסיקו להסתכל על שם של ישיבה/סמינר ולתייג לפי זה את המיועד/ת! ואני אוסיף משלי: די להסתכלות על מגמות בסמינרים כמדד IQ...מכירה אישית בנות שבחרו מגמה בסמינר רק "בשביל השידוכים", ולעומתם בחורות מקסימות ואינטלגנטיות שנפסלות מהר מאד כי הם העזו לבחור במגמה שהם אוהבות ולא במגמה ש"נחשבת"...
דעתי היא שמי שעושה את זה לפני הנישואין = ממש ממש לא שייך. ראש של בחור צריך להיות שקוע בתורה עד הנישואין. אחרי החתונה - יש כאלה שאני מאמינה שלא מסוגלים ללמוד תורה כל היום - וממש חבל כי זהו ייעודו של האדם עלי אדמות, אבל מותר ללמוד מקצוע כדי לפרנס - ולכן, לא רואה פסול בכאלו שחושבים שזה יהיה טוב עבורם... אבל מכאן ועד להגיד שכך צריכים כולם להיות, וצריכים להכניס לימודי ליבה לישיבות - הדרך רחוקה!!מי שזה מתאים לו - שיקים ישיבות לבחורים כמותו. אבל לעולם לא יהיה תחליף ללימוד במוסדות על טהרת הקודש ללא שום לימודי חול!!!
עובדה מעניינת - לא יודעת אם שמתם לב, אבל לפי מה שאני רואה, יותר חרדים שלומדים במוסדות אקדמאים מתנהגים, חושבים ומתלבשים כ"מודרניים", לעומת אלו שלא... זו רק עובדה מראות עינים, למרות שכמובן לא ניתן להסיק מחיצוניות על יראת שמים (למעט לבוש של בנות - כי הצניעות היא אבן הבוחן שלנו)
בקיצור - לא חושבת שבסדר ללמוד לימודים אקדמאים לגברים לפני חתונה. אחרי חתונה - מי שרוצה - שייערב לו ושיהיה לו הרבה בהצלחה (אבל בעלי בעז"ה לא...), למרות שעדיף כמובן שילמד תורה או יעסוק במקצוע תורני
נשלח ב-22/8/2016 00:23
לגבי מה שכתבת שלא נכון להסתכל על המקצוע של הבחורה, -לא מסתכלים על זה כמדד של iq, כי האייקיו לא מעניין אף אחד... אבל כשאני מתכנן לשבת כל החיים בכולל ולהתעלות בתורה, אני לא אשמע הצעה של בחורה שלא תהיה מסוגלת לפרנס בצורה טובה משפחה עם ילדים. -זה כל השיקול, הוא שיכלי, הגיוני, ולגמרי מוצדק.
ולכן חברה שלך שלומדת מחשבים בשביל שידוכים- צודקת ביותר. (מסתבר שהיא חכמה פעמיים, גם בגלל תחום הלימודים, וגם בגלל שהיא הבינה את החשיבות של זה לשידוך ;) )
דעתי היא שמי שעושה את זה לפני הנישואין = ממש ממש לא שייך. ראש של בחור צריך להיות שקוע בתורה עד הנישואין. אחרי החתונה - יש כאלה שאני מאמינה שלא מסוגלים ללמוד תורה כל היום - וממש חבל כי זהו ייעודו של האדם עלי אדמות, אבל מותר ללמוד מקצוע כדי לפרנס - ולכן, לא רואה פסול בכאלו שחושבים שזה יהיה טוב עבורם... אבל מכאן ועד להגיד שכך צריכים כולם להיות, וצריכים להכניס לימודי ליבה לישיבות - הדרך רחוקה!!מי שזה מתאים לו - שיקים ישיבות לבחורים כמותו. אבל לעולם לא יהיה תחליף ללימוד במוסדות על טהרת הקודש ללא שום לימודי חול!!!
עובדה מעניינת - לא יודעת אם שמתם לב, אבל לפי מה שאני רואה, יותר חרדים שלומדים במוסדות אקדמאים מתנהגים, חושבים ומתלבשים כ"מודרניים", לעומת אלו שלא... זו רק עובדה מראות עינים, למרות שכמובן לא ניתן להסיק מחיצוניות על יראת שמים (למעט לבוש של בנות - כי הצניעות היא אבן הבוחן שלנו)
בקיצור - לא חושבת שבסדר ללמוד לימודים אקדמאים לגברים לפני חתונה. אחרי חתונה - מי שרוצה - שייערב לו ושיהיה לו הרבה בהצלחה (אבל בעלי בעז"ה לא...), למרות שעדיף כמובן שילמד תורה או יעסוק במקצוע תורני
אני לא מסכים עם פרומערית שיעודו של הגבר זה ללמוד תורה כל היום.
יעודו של הגבר זה לעמול בתורה ולקיים מצוות התורה, ולמצות את כישוריו היכן שליבו חפץ
מסכים עם זה שלא מתאים שילמדו בישיבות לימודי הליבה שיש בהם כפירה.
אני בעד שילמדו לימודים אקדמאיים על טהרת הקודש - גם לפני החתונה, כמו שיש כבר היום, ולהרחיב את הלימודים האלה, ושהם ילמדו לימודים שאפשר להתפרנס בהם.
אני בעד שיערכו את הכתבות של שאנל, כדי שלא יקרו פאדיחות שהיא כותבת פנינים משמחים כמו ; שופרע דה שופרע
אגב, אם נקח לדוגמא את היהדות לפני 100 שנה, ישיבות היו מוסד מצומצם, שיועד רק לבחורים שממש נועדו לגדולות (וגם אלו הישיבות, התנהלו בצורה שונה ב180 מעלות מאיך שהן מתנהלות בימינו). לא היה שום פסול בבחור שעזר לאבא שלו בנגריה, והשני שהיה מוכר יחד עם אמא שלו בחנות, וכו' על זו הדרך...
אחרי מלחמות העולם, מספר היהודים הצטמצם דרסטית, גם מבחינת הרוגים, וגם מבחינת חוזרים בשאלה ולכן מנהיגי הדור ההוא החליטו להקים ממש בכל מחיר ישיבות, וכמה שיותר מהן- כדי לשחזר את עולם התורה...
זה אמור היה סך הכל ליצור איזון, כלומר להגיע למצב שיש תלמידי חכמים, ומסגרות איכותיות עם הנהגה טובה בלימוד (שוב, עבור אלו העילויים שנועדו לגדולות, כבתחילה).
מה שקרה בפועל, זה שעניינים קצת יצאו משליטה מהמון סיבות בכל מיני מישורים, כרגע עולות לי בראש כמה בודדות: א. בחורים בישיבה נחשבו מעולים יותר מאלו שמחוצה לה. ב. בחורים בישיבה נפטרו משירות צבאי. סיבות כאלו וכיוצ"ב גרמו שכ-ו-ל-ם רוצים להיות בישיבה, בין אם הבחור מתאים ובין אם לא, בין אם עילוי ובין אם לא...אוטומטית קמו ראשישיבות בשקל וניסו לתפוס את הביזנס ופתחו ישיבות מכל מיני צורות וצבעים שקולטות את כל הבחורים שיש...
ופה אנחנו עומדים היום, כולם בישיבה, גם אם הדבר המחשבתי הכי עמוק שהבחור עשה בה זה להחליט מה לשים קודם בקפה, סוכר או קפה. כשלעזור לאבא בנגריה ולאמא בחנות- יהפוך אותך (מילא ל'לא תלמיד חכם', זה סה'כ היה הוגן ונכון) ל'פרוסט' שצריך להקיא מהקהילה...אולי להשיא אותו להיא שחזרה בשאלה, או לכל הפחות להדביק תווית 'סוג ג' '.
אין אהבת ישראל, אין בין אדם לחברו, אף אחד לא מסתכל על האיכות של אחר כאינדבידואל, אלא נטו על החיצוניות, כל מי ש'שונה ממני'- פסול.
ואני לא חושב שזה ישתנה בקרוב, כי הרבה עסקנים דואגים לתדלק את זה תדיר. אז נשאר רק לכאוב על זה ולכתוב על זה סיפורים.
(הייתי כותב גם שעדיף שכל אחד יתחיל את השינוי ממנו עצמו, אבל על מי אני עובד? ;) )
אני לא מסכים עם פרומערית שיעודו של הגבר זה ללמוד תורה כל היום.
יעודו של הגבר זה לעמול בתורה ולקיים מצוות התורה, ולמצות את כישוריו היכן שליבו חפץ
מסכים עם זה שלא מתאים שילמדו בישיבות לימודי הליבה שיש בהם כפירה.
אני בעד שילמדו לימודים אקדמאיים על טהרת הקודש - גם לפני החתונה, כמו שיש כבר היום, ולהרחיב את הלימודים האלה, ושהם ילמדו לימודים שאפשר להתפרנס בהם.
אני בעד שיערכו את הכתבות של שאנל, כדי שלא יקרו פאדיחות שהיא כותבת פנינים משמחים כמו ; שופרע דה שופרע
רציפוש, יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע...זה בכוונה תחילה, הכתבות שלי כמו כל הכתבות עוברות עריכה.. זה בעצם מדוע גם חשבתי שצונזרו כמה מן המילים של הכתבה.. מסתבר שזה בכלל המערכת ואפילו לא שמתי לב אבל אצלי במייל הכתבה מעט ״כבדה״ יותר..:)