בית פורומים שידוכי חרדים

הוא לומדע,ס? טור על המדד ליראת שמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/8/2016 23:10 לינק ישיר 

רציף כתב:
שאנל_22 כתבה:

רציף כתב:
פרומערית כתבה:

שאנל_22 כתב:
http://mame.kikar.co.il/102195.html
דעתי היא שמי שעושה את זה לפני הנישואין = ממש ממש לא שייך. ראש של בחור צריך להיות שקוע בתורה עד הנישואין.
אחרי החתונה - יש כאלה שאני מאמינה שלא מסוגלים ללמוד תורה כל היום - וממש חבל כי זהו ייעודו של האדם עלי אדמות, אבל מותר ללמוד מקצוע כדי לפרנס - ולכן, לא רואה פסול בכאלו שחושבים שזה יהיה טוב עבורם...
אבל מכאן ועד להגיד שכך צריכים כולם להיות, וצריכים להכניס לימודי ליבה לישיבות - הדרך רחוקה!!מי שזה מתאים לו - שיקים ישיבות לבחורים כמותו. 
אבל לעולם לא יהיה תחליף ללימוד במוסדות על טהרת הקודש ללא שום לימודי חול!!!

עובדה מעניינת - לא יודעת אם שמתם לב, אבל לפי מה שאני רואה, יותר חרדים שלומדים במוסדות אקדמאים מתנהגים, חושבים ומתלבשים כ"מודרניים", לעומת אלו שלא...
זו רק עובדה מראות עינים, למרות שכמובן לא ניתן להסיק מחיצוניות על יראת שמים (למעט לבוש של בנות - כי הצניעות היא אבן הבוחן שלנו)

בקיצור - לא חושבת שבסדר ללמוד לימודים אקדמאים לגברים לפני חתונה. אחרי חתונה - מי שרוצה - שייערב לו ושיהיה לו הרבה בהצלחה (אבל בעלי בעז"ה לא...), למרות שעדיף כמובן שילמד תורה או יעסוק במקצוע תורני

אני לא מסכים עם פרומערית
שיעודו של הגבר זה ללמוד תורה כל היום.

יעודו של הגבר זה לעמול בתורה ולקיים מצוות התורה, ולמצות את כישוריו
היכן שליבו חפץ

מסכים עם זה שלא מתאים שילמדו בישיבות
לימודי הליבה שיש בהם כפירה.

אני בעד שילמדו לימודים אקדמאיים
על טהרת הקודש - גם לפני החתונה,
כמו שיש כבר היום,
ולהרחיב את הלימודים האלה,
ושהם ילמדו לימודים שאפשר להתפרנס בהם.

אני בעד שיערכו את הכתבות של שאנל,
כדי שלא יקרו פאדיחות שהיא כותבת פנינים משמחים כמו ; שופרע דה שופרע

רציפוש, יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע...זה בכוונה תחילה, הכתבות שלי כמו כל הכתבות עוברות עריכה.. זה בעצם מדוע גם חשבתי שצונזרו כמה מן המילים של הכתבה.. מסתבר שזה בכלל המערכת ואפילו לא שמתי לב אבל אצלי במייל הכתבה מעט "כבדה" יותר..:)

תוקן על ידי שאנל_22 ב- 22/08/2016 13:15:02

זה לא בסדר ככה.

זה יוצא כתבה רצינית עם שגיאות כתיב !

את חייבת להתעקש שלא יגעו בכתבות שלך .

נשלח מהאנדרואיד שלי

שופרע דה שופרע עם הע׳ זה כביכול ניסיתי להמחיש את הכיוון הישיבערי ..זה לא עניין של שגיאות כתיב רציף, נראה לי כיכר זה אתר שמכבד את עצמו ולא נותן לכותביו לעשות כאוות נפשם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 23:15 לינק ישיר 

טום888 כתב:
זה שהאדם עושה את המקום ולא ההיפך זה משו ששוכחים כיום בדור שנושם סטיגמטיות אך לצייר את הבחור האקדמאי.כממש אחד שבכה תמרורים כשעזב את ספסלי הישיבה וכל רגע שהוא יכול עד היום מנוצל אצלו ללימוד ובין סמסטר לסמסטר הוא קופץ על הגמרא האהובה בשטייגען לוהט זו. כתיבה קצת רומנטית למציאות:) עדיין העיקרון של שלילת הסטיגמטיות יותר מנכות וצודק. והכתיבה יפנ כמו תמיד...אם כי יש שינוי בסגנון מהכתיבה של פעם..עולים שלב?:)
הכתיבה שלי נשארה הכתיבה של גילי :) אך כן יש פה עניין של שלב נוסף שהתחלתי בראיונות :) אז בכתבות ראיון אני משתדלת כמה שפחות לא לפגוע במילים המדויקות של המרואיין ולא לקחת את זה לצד שלי.. אלא הסיכום הכללי יהיה שלי.. אך כל מרואיין אחראי למה שיוצא מפיו;) ... אךךך רומנטיקה כזו של שטייגעניסט לגמרתו..שיר השירים קטן על ההמחשה.. שכבוד המשורר יפנק אותנו באיזה מכתב אהבה כזה? מבטיחה להחזיר חזרה כתבת הומור כימים ימימה ..;) חלל.. נו האמת שאני לא כותב כרגע כי הלפטופ בתיקון, ומהאיחוד כרגע זה כזה לא נוח... המחשב חוזר אני כותב ואחרי את סגרנו:)

תוקן על ידי טום888 ב- 23/08/2016 00:40:45

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 23:20 לינק ישיר 

רציף כתב:
שאנל_22 כתבה:

990 , תתפלא... גם אני חשבתי שזה הדיבור של כל השבלולים של ימינו...מסתייבר שממש לא! יש כאלה שלוקחים את זה כהאשמה לקילקול שלהם. ואלו הם דווקה שלא דבקו במטרת הלימוד והתייאשו כבר על התחלתה של הדרך... ואביגדור בהחלט אישיות מעניינת ;)..רציף.זה נחמד שאתה מנסה לדון לכף זכות את כל העולם...אבל זה לא ריאלי, הנושא הזה אחרי שקלול הנתונים והבנת הנושא מקרוב..הוא א ך ורק פחד העסקנים שיאבדו שליטה על כל "נתיניהם" ...כי ברגע שבחור יוצא ללמוד חול הם בעצם מאבדים שליטה עליו.. אז ישר יתחילו לגדפו במילים סטיגמות וסולם הסוג א ב ג ד..בשביל לתת לו להרגיש שיצא מהמסלול..השאלה שנשאלת..איזה מסלול בעצם הוא עזב ולמה...ולמה הם קוראים מסלול.

איפה יש פה עסקנים ?

אני מבין שראשי הישיבות
לא מסכימים שבחורים שלומדים בישיבה
ילמדו מקצוע בו בזמן שהם לומדים בישיבה.

אפשר להבין את זה.

אפשר גם להבין שהרבנים
לא יתנו לכל אחד ללמוד או לשרת
בחברה שאין שמה יראת שמיים.

הרשות נתונה לכל אחד
לפרוש מהישיבה
וללמוד מה ואיפה שבא לו,
ואף לשרת בצבא ולקצץ את הזקן,
ולאכול שמה אוכל לא כשר,
ולהקשיב לשירת נשים
ולתנועע בדביקות..

יש גם הרבה אפשרויות ללמוד מקצוע
ותואר על טהרת הקודש,

ואף להצטרף לקבוצה
של חרדים בסיגנון קצת מתון יותר !

נשלח מהאנדרואיד שלי

הרשות נתונה בהחלט, אממה.. זה יותר או הכל או כלום.. בהחלט צודק שבחור שופרע דה שופרע (לא לתקן) הוא בחור שדבק על תלמודו ולא מש מספרו, אבל תראה לי אותם! האמיתיים באמת.. האחרון שראיתי כבר נלקח לשטיסל וגם הוא בסוף התחתן עם אחת שהסתכלה עליו מהחלון ;) . יש אפשרות של שילוב, אבל חבל שעושים את זה ישר כהעברת הבחור לרמת ״ייראס שומיים״ נמוכה יותר.. שזה כלל וכלל לא נכון.. וכן, זה נושא שדי שוקדת עליו יומם ולילה כבר שלושה חודשים וסגנון הכתבות/ראיונות שלי הם על זה בלבד. אבל כמה שלא אחפור בדבר הגעתי למסקנה עצובה. שזה לא משהו שהולך להשתנות

תוקן על ידי שאנל_22 ב- 22/08/2016 23:22:12

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 23:31 לינק ישיר 

שאנל_22 כתבה:

רציף כתב:
שאנל_22 כתבה:

רציף כתב:
פרומערית כתבה:

שאנל_22 כתב:
http://mame.kikar.co.il/102195.html
דעתי היא שמי שעושה את זה לפני הנישואין = ממש ממש לא שייך. ראש של בחור צריך להיות שקוע בתורה עד הנישואין.
אחרי החתונה - יש כאלה שאני מאמינה שלא מסוגלים ללמוד תורה כל היום - וממש חבל כי זהו ייעודו של האדם עלי אדמות, אבל מותר ללמוד מקצוע כדי לפרנס - ולכן, לא רואה פסול בכאלו שחושבים שזה יהיה טוב עבורם...
אבל מכאן ועד להגיד שכך צריכים כולם להיות, וצריכים להכניס לימודי ליבה לישיבות - הדרך רחוקה!!מי שזה מתאים לו - שיקים ישיבות לבחורים כמותו. 
אבל לעולם לא יהיה תחליף ללימוד במוסדות על טהרת הקודש ללא שום לימודי חול!!!

עובדה מעניינת - לא יודעת אם שמתם לב, אבל לפי מה שאני רואה, יותר חרדים שלומדים במוסדות אקדמאים מתנהגים, חושבים ומתלבשים כ"מודרניים", לעומת אלו שלא...
זו רק עובדה מראות עינים, למרות שכמובן לא ניתן להסיק מחיצוניות על יראת שמים (למעט לבוש של בנות - כי הצניעות היא אבן הבוחן שלנו)

בקיצור - לא חושבת שבסדר ללמוד לימודים אקדמאים לגברים לפני חתונה. אחרי חתונה - מי שרוצה - שייערב לו ושיהיה לו הרבה בהצלחה (אבל בעלי בעז"ה לא...), למרות שעדיף כמובן שילמד תורה או יעסוק במקצוע תורני

אני לא מסכים עם פרומערית
שיעודו של הגבר זה ללמוד תורה כל היום.

יעודו של הגבר זה לעמול בתורה ולקיים מצוות התורה, ולמצות את כישוריו
היכן שליבו חפץ

מסכים עם זה שלא מתאים שילמדו בישיבות
לימודי הליבה שיש בהם כפירה.

אני בעד שילמדו לימודים אקדמאיים
על טהרת הקודש - גם לפני החתונה,
כמו שיש כבר היום,
ולהרחיב את הלימודים האלה,
ושהם ילמדו לימודים שאפשר להתפרנס בהם.

אני בעד שיערכו את הכתבות של שאנל,
כדי שלא יקרו פאדיחות שהיא כותבת פנינים משמחים כמו ; שופרע דה שופרע

רציפוש, יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע...זה בכוונה תחילה, הכתבות שלי כמו כל הכתבות עוברות עריכה.. זה בעצם מדוע גם חשבתי שצונזרו כמה מן המילים של הכתבה.. מסתבר שזה בכלל המערכת ואפילו לא שמתי לב אבל אצלי במייל הכתבה מעט "כבדה" יותר..:)

תוקן על ידי שאנל_22 ב- 22/08/2016 13:15:02

זה לא בסדר ככה.

זה יוצא כתבה רצינית עם שגיאות כתיב !

את חייבת להתעקש שלא יגעו בכתבות שלך .

שופרע דה שופרע עם הע' זה כביכול ניסיתי להמחיש את הכיוון הישיבערי ..זה לא עניין של שגיאות כתיב רציף, נראה לי כיכר זה אתר שמכבד את עצמו ולא נותן לכותביו לעשות כאוות נפשם.

והכתבות של שאנל
נשארו ללא טעם וללא ריח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2016 23:34 לינק ישיר 

שאנל_22 כתבה:

רציף כתב:
שאנל_22 כתבה:

990 , תתפלא... גם אני חשבתי שזה הדיבור של כל השבלולים של ימינו...מסתייבר שממש לא! יש כאלה שלוקחים את זה כהאשמה לקילקול שלהם. ואלו הם דווקה שלא דבקו במטרת הלימוד והתייאשו כבר על התחלתה של הדרך... ואביגדור בהחלט אישיות מעניינת ;)..רציף.זה נחמד שאתה מנסה לדון לכף זכות את כל העולם...אבל זה לא ריאלי, הנושא הזה אחרי שקלול הנתונים והבנת הנושא מקרוב..הוא א ך ורק פחד העסקנים שיאבדו שליטה על כל "נתיניהם" ...כי ברגע שבחור יוצא ללמוד חול הם בעצם מאבדים שליטה עליו.. אז ישר יתחילו לגדפו במילים סטיגמות וסולם הסוג א ב ג ד..בשביל לתת לו להרגיש שיצא מהמסלול..השאלה שנשאלת..איזה מסלול בעצם הוא עזב ולמה...ולמה הם קוראים מסלול.

איפה יש פה עסקנים ?

אני מבין שראשי הישיבות
לא מסכימים שבחורים שלומדים בישיבה
ילמדו מקצוע בו בזמן שהם לומדים בישיבה.

אפשר להבין את זה.

אפשר גם להבין שהרבנים
לא יתנו לכל אחד ללמוד או לשרת
בחברה שאין שמה יראת שמיים.

הרשות נתונה לכל אחד
לפרוש מהישיבה
וללמוד מה ואיפה שבא לו,
ואף לשרת בצבא ולקצץ את הזקן,
ולאכול שמה אוכל לא כשר,
ולהקשיב לשירת נשים
ולתנועע בדביקות..

יש גם הרבה אפשרויות ללמוד מקצוע
ותואר על טהרת הקודש,

ואף להצטרף לקבוצה
של חרדים בסיגנון קצת מתון יותר !

הרשות נתונה בהחלט, אממה.. זה יותר או הכל או כלום.. בהחלט צודק שבחור שופרע דה שופרע (לא לתקן) הוא בחור שדבק על תלמודו ולא מש מספרו, אבל תראה לי אותם! האמיתיים באמת.. האחרון שראיתי כבר נלקח לשטיסל וגם הוא בסוף התחתן עם אחת שהסתכלה עליו מהחלון ;) . יש אפשרות של שילוב, אבל חבל שעושים את זה ישר כהעברת הבחור לרמת "ייראס שומיים" נמוכה יותר.. שזה כלל וכלל לא נכון.. וכן, זה נושא שדי שוקדת עליו יומם ולילה כבר שלושה חודשים וסגנון הכתבות/ראיונות שלי הם על זה בלבד. אבל כמה שלא אחפור בדבר הגעתי למסקנה עצובה. שזה לא משהו שהולך להשתנות

תוקן על ידי שאנל_22 ב- 22/08/2016 23:22:12

וכי חייבים ללמוד באוניברסיטה ?

יש המון אפשרויות למידה כשרות !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2016 00:30 לינק ישיר 

פרומערית
באמת העיסוק בפרנסה (וכן הכשר פרנסה) צריך להיות במידה שעונה להגדרה "על מנת לאפשר התעלות ולימוד" ולא 'לשם כסף'.

אבל ברשותך אחלוק עלייך בדבר אחד- התלמידי חכמים מעולם לא בזו לאותם אנשים שפירנסו...מעולם לא!! לא אני המצאתי את 'יששכר וזבולון'.
יששכר וזבולון יכול להתקיים כשיש מס' תלמידי חכמים מובחרים, וכנגדם הרבה יהודים שיכולים להחזיק אותם.

אבל מה קורה כאשר ככככככלללללל הציבור ללא יוצא מן הכלל הופכים להיות תלמידי חכמים שלא עוזבים את הכולל? מי יפרנס אותם? זה הרי לא ת"ח אחד, אלא רבבות!!
ממה הם יתקיימו? -הם מקווים שממלגות. המלגות מגיעות מאותם 'מפרנסים' שלדברייך בזים להם ולכן הם צריכים להתמעט. זה לא לירוק בבאר ממנה אתה שותה?
להיפך, התנאים והאמוראים הביאו לעצמם פרנסה בעצמם (ממש על חשבון זמן של לימוד תורה) ולא היו מוכנים לקחת משל אחרים! למה? כי הם ידעו כמה שזה לא מענטש להצהיר כביכול 'אני אהיה ת"ח על חשבון הכיס שלך ושלך ושלך'.

הרעיון שהסטנדרט הוא לא לצאת מהכולל, והמיעוט של המיעוט הם המפרנסים- הוא לא הגיוני בעליל, מעוות קשות, וחסר תקדים בעולם. ההסבר ההגיוני איך אנחנו במצב הזה בימינו הוא רק שאנחנו ממש דור אחרון של עקבתא דמשיחא, בו חוצפה יסגא ויוקר יאמיר, ולכן לאברכים יש את הפנים להעיז ולדרוש שכל העולם (המפרנסים הנבזים טפו טפו) יחזיק אותם כלכלית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2016 00:45 לינק ישיר 

שאנל_22 כתב:
זה שהאדם עושה את המקום ולא ההיפך זה משו ששוכחים כיום בדור שנושם סטיגמטיות אך לצייר את הבחור האקדמאי.כממש אחד שבכה תמרורים כשעזב את ספסלי הישיבה וכל רגע שהוא יכול עד היום מנוצל אצלו ללימוד ובין סמסטר לסמסטר הוא קופץ על הגמרא האהובה בשטייגען לוהט זו. כתיבה קצת רומנטית למציאות:) עדיין העיקרון של שלילת הסטיגמטיות יותר מנכות וצודק. והכתיבה יפנ כמו תמיד...אם כי יש שינוי בסגנון מהכתיבה של פעם..עולים שלב?:)הכתיבה שלי נשארה הכתיבה של גילי :) אך כן יש פה עניין של שלב נוסף שהתחלתי בראיונות :) אז בכתבות ראיון אני משתדלת כמה שפחות לא לפגוע במילים המדויקות של המרואיין ולא לקחת את זה לצד שלי.. אלא הסיכום הכללי יהיה שלי.. אך כל מרואיין אחראי למה שיוצא מפיו;) ... אךךך רומנטיקה כזו של שטייגעניסט לגמרתו..שיר השירים קטן על ההמחשה.. שכבוד המשורר יפנק אותנו באיזה מכתב אהבה כזה? מבטיחה להחזיר חזרה כתבת הומור כימים ימימה ..;) חי מחכה שהמחשב יחזור מתיקון, מהאייפד כרגע לא כזה נוח, סגרנו דיל:) חלל.. נו האמת שאני לא כותב כרגע כי הלפטופ בתיקון, ומהאיחוד כרגע זה כזה לא נוח... המחשב חוזר אני כותב ואחרי את סגרנו:)

תוקן על ידי טום888 ב- 23/08/2016 00:40:45

תוקן על ידי טום888 ב- 23/08/2016 00:45:29

תוקן על ידי טום888 ב- 23/08/2016 00:46:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2016 10:25 לינק ישיר 

IAF990 כתב:

פרומערית
באמת העיסוק בפרנסה (וכן הכשר פרנסה) צריך להיות במידה שעונה להגדרה "על מנת לאפשר התעלות ולימוד" ולא 'לשם כסף'.

אבל ברשותך אחלוק עלייך בדבר אחד- התלמידי חכמים מעולם לא בזו לאותם אנשים שפירנסו...מעולם לא!! לא אני המצאתי את 'יששכר וזבולון'.
יששכר וזבולון יכול להתקיים כשיש מס' תלמידי חכמים מובחרים, וכנגדם הרבה יהודים שיכולים להחזיק אותם.

אבל מה קורה כאשר ככככככלללללל הציבור ללא יוצא מן הכלל הופכים להיות תלמידי חכמים שלא עוזבים את הכולל? מי יפרנס אותם? זה הרי לא ת"ח אחד, אלא רבבות!!
ממה הם יתקיימו? -הם מקווים שממלגות. המלגות מגיעות מאותם 'מפרנסים' שלדברייך בזים להם ולכן הם צריכים להתמעט. זה לא לירוק בבאר ממנה אתה שותה?
להיפך, התנאים והאמוראים הביאו לעצמם פרנסה בעצמם (ממש על חשבון זמן של לימוד תורה) ולא היו מוכנים לקחת משל אחרים! למה? כי הם ידעו כמה שזה לא מענטש להצהיר כביכול 'אני אהיה ת"ח על חשבון הכיס שלך ושלך ושלך'.

הרעיון שהסטנדרט הוא לא לצאת מהכולל, והמיעוט של המיעוט הם המפרנסים- הוא לא הגיוני בעליל, מעוות קשות, וחסר תקדים בעולם. ההסבר ההגיוני איך אנחנו במצב הזה בימינו הוא רק שאנחנו ממש דור אחרון של עקבתא דמשיחא, בו חוצפה יסגא ויוקר יאמיר, ולכן לאברכים יש את הפנים להעיז ולדרוש שכל העולם (המפרנסים הנבזים טפו טפו) יחזיק אותם כלכלית.

אם נפגעת ממישהו - אין לי על כך מזור כרגע.

בהשקפה של החברה הליטאית
יש תורה ורק תורה,
ומשום מה הם קיבלו על עצמם
איסור שלא קיים, וזה "ביטול תיירא".

תמיד היה אצל הליטאים את הערכה
למי שעמל בתורה,
אז יש כאלה שבזים למי שלא עמל בתורה,
אז כידוע שיראת שמיים בזמנינו היא בירידה.

והאברכים הליטאים עמלים בתורה כמה שיותר, ומגיע הזמן שהם גם מפרנסים.

הלימוד בישיבה
יש לה מעלות רבות,,

מי שפורש מהישיבה,
טוב יעשה שלא יהיה בז למי שכן לקח על עצמו את עול התורה >

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 23/08/2016 10:28:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2016 22:30 לינק ישיר 

IAF990 כתב:
פרומערית

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה צודק לגמרי בנוגע למה צריך וראוי שיהיה היחס כלפי "בעלי בתים", אך אני ציינתי כעובדה את מה שמצוי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הוא לומדע,ס? טור על המדד ליראת שמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.