בית פורומים ממלכה במבחן

הרהורים בעקבות יוזבד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2016 23:15 לינק ישיר 

עוד קצת מה שיש לי לכתוב,
איסתרק - שהפך פתאום לפחדן נוראי ופרנואידי, חושד בכל אחד אפילו בפנרס (שמשו מוזר קרה לו בכלל בספר הזה) ובישי! 
מה גם - מישהי יכולה להסביר לי מה בדיוק הקטע של שני הבחורים החדשים בישיבה שבאים ומוסרים לישי באמצע הלילה מסרים, לא יכלו באמצע היום? מי היה חושד בהם בדיוק?..
קטע מעצבן נוסף זה איך שכל הרשעים מתים וכל הצדיקים נשארים בחיים בצורה מופלאה,
אשר עם אמא שלו ואח שלו נופלים בכרכרה, ידרת עף לו בהר ביחד עם ברכיהו, גאלן נרצח (והתיאור על הראש שלו הגיעה לבחילה) ואבא הגדול מת בצורה מגוחכת שגרמה לי לצחוק איך הוא מבסוט ורק רוצה להראות את הדבר הנדיר הזה של חץ בראש למהללאל...
המלחמות שם רובן נוטות לצד הנכון של המלחמה, האבקה השחורה לא עשתה מי יודע מה מופע אדיר, ויוסף דיאלידן חסר ביטחון באופן שלא מתאים לו - אבל אלה כבר לא אכפת לי:)
אני התגעגעתי לנסיכים, לליסיה ובנימין, לטור ולרנה, ולאונמר - שאפילו להתרגש איתה באירוסיה (אירוסיה!) לא יכולתי כי לא היה מצוין שהיא הופיעה שם בכלל...:/
טוב, סיימתי לדרוש להיום...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2016 23:34 לינק ישיר 

אני אגיב קודם לפדהאל מפאת נוחות בלבד:

1. מהרגע שהיא הפילה את יקוואל בשבי השודדים, הרגשתי שהיא עושה טעות. למה להביא אותו לכיוון הזה בכלל? למה לא לתת לו להיות סוחר, חיטה לשם הדוגמא, קטן? להתמודד באמת בעולם הגדול ולא רק בצד האפל שלו? כל הכיוון שהיא לקחה אותו אליו היה גרוע.
אני מבינה את הצורך לא להפוך אותו לגיבור, אבל היא לא צריכה לשנות רק את הסוף, אלא את כל מה שקשור אליו. ואם היא מתעקשת, לפחות שתתן לו למות אנונימי.

2. למה הוא היה צריך לראות את הארגז רק אחרי שדיוואל יגיד לו? יהיה לתיבה הזאת הד הרבה יותר חזק אם הוא ידע על ההכרח של סבא שלו לוותר על המלוכה במשך זמן ארוך יותר, וזו תהיה הכנה מצויינת ויסודית יותר לקראת נתינת רעיון המלוכה ליוזבד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2016 23:47 לינק ישיר 

מהלעלעל כתבה:

ובכן..
כתבתי תגובה ארוכה ומפורטת והיא הלכה לאבדון בתהום הנשיה של בחדרי אלוף הבאגים...
התגובה הראשונית שלי אחרי שסיימתי לקרוא את הספר פה בפורום הייתה תגובה ארוכה ומפורטת מתלהבת ומבסוטית, כי באמת, אני עדיין חושבת שהספר היה שווה את זה ונהניתי מכל רגע של קריאה,
מיה אלופה, וממש הרגשתי שאני שם, שאני מרגישה, שאני חווה והולכת ובורחת וכואבת,
כתבתי בתגובה שאני לא עושה השוואה בין זה לספרים הקודמים, אולי כי התחמקתי ממה שדורש להביע קצת אכזבה,
לא, הספר לא נופל ברמה מקודמיו, הוא רמה גבוהה וקיננית שלא רואים והלוואי על כל הסופרות והספרים כזו כתיבה מדהימה,
אם יש אכזבה מסוימת זה ברוח העלילה ובדמויות החסרות והדמויות שהיא בחרה להבליט, לעומת הספרים הקודמים ששם התחברנו והכרנו דמויות בצורה שונה לגמרי.
וגם קצת סלנגים מהדור שלנו שהיא הכניסה ועוד קצת ביטויים שלא נראה לי שהיו קיימים אז...

ועכשיו אני עוברת לעזור לאסתרק במה שהיא כתבה...

מסכימה איתך, מעללו.
אמנם כתבתי רק את התגובות המאוכזבות והמבקרות, אבל אני בהחלט צריכה להוסיף את התגובות הנלהבות והמרוצות.

הספר בהחלט ברמה גבוהה יותר מכל סופרת אחרת, ואני כבר משתוקקת לדעת אותו על בוריו על מנת לדעת לצטט ממנו משפטים מחוכמים וביטויים משובבי נפש.

היה כייף לא נורמלי לחזור לכל הדמויות המוכרות והנהדרות, התרגשתי ממש מההריון והלידה של ליאה, מהאירוסין (אירוסין!) של אונמר ואולה, למרות שהרמתי גבה למה לקח לה כל כך הרבה זמן, להכיר את מהללאל בסביבה החדשה שלו (איזה אח טוב הוא עם אולה!! איך אהבתי את הקטעון הזה שהוא משפיל עיניים על כך שהוא בחר להחליף בגדים בפונדק, ושהוא אומר שלא לנצח הוא אמור להישאר רווק, וההפתעה של מהללאל... מתוק מדבש!!).

היה קטע שתפס אותי חזק: תובאל ניצל מפגישה עם הנורדים, ורבקה, באבסורד מושלם, מרגישה שדלתות שמיים ננעלות מולה.

והעלילה, כמובן, גאונית ותפורה היטב, כתמיד. מאתיים העמודים האחרונים מותחים במיוחד, לא עמדתי בלחץ כמעט...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 00:04 לינק ישיר 

מהלעלעל כתבה:

עוד קצת מה שיש לי לכתוב,
איסתרק - שהפך פתאום לפחדן נוראי ופרנואידי, חושד בכל אחד אפילו בפנרס (שמשו מוזר קרה לו בכלל בספר הזה) ובישי! 
מה גם - מישהי יכולה להסביר לי מה בדיוק הקטע של שני הבחורים החדשים בישיבה שבאים ומוסרים לישי באמצע הלילה מסרים, לא יכלו באמצע היום? מי היה חושד בהם בדיוק?..
קטע מעצבן נוסף זה איך שכל הרשעים מתים וכל הצדיקים נשארים בחיים בצורה מופלאה,
אשר עם אמא שלו ואח שלו נופלים בכרכרה, ידרת עף לו בהר ביחד עם ברכיהו, גאלן נרצח (והתיאור על הראש שלו הגיעה לבחילה) ואבא הגדול מת בצורה מגוחכת שגרמה לי לצחוק איך הוא מבסוט ורק רוצה להראות את הדבר הנדיר הזה של חץ בראש למהללאל...
המלחמות שם רובן נוטות לצד הנכון של המלחמה, האבקה השחורה לא עשתה מי יודע מה מופע אדיר, ויוסף דיאלידן חסר ביטחון באופן שלא מתאים לו - אבל אלה כבר לא אכפת לי:)
אני התגעגעתי לנסיכים, לליסיה ובנימין, לטור ולרנה, ולאונמר - שאפילו להתרגש איתה באירוסיה (אירוסיה!) לא יכולתי כי לא היה מצוין שהיא הופיעה שם בכלל...:/
טוב, סיימתי לדרוש להיום...

איסתרק באמת פראנואיד בצורה מעצבנת, העצבים של כולם דרוכים שם יותר מדי...
אבל מה, עם אמון מלא יותר הוא לא היה שולח את האנשים הנכונים לטפל שם בעניינים...

אגב, שכחתי לכתוב אבל יש גם-

ז. יוסף דיאלידאן

לא אהבתי את ההקצנה שמיה עשתה איתו. פעם הוא היה מבלבל, היה אפשר לחשוב לפעמים שאולי הוא צודק, אולי יש בו חלקים נכונים, שהגיוני שיש שנוהים אחריו מתמימות בלבד ולא מרוע או מרפיון בקיום מצוות.

היום היא מציגה אותו באופן הכי נלעג ומגוחך, אי אפשר להתבלבל ברשעות שלו. כל רגע הוא חושד בבן אחר שלו וכל רגע הוא מתכנן לרצוח מישהו אחר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 08:13 לינק ישיר 

בכל ספר יש את דמות אחת מושלמת וחכמה, ששולטת ביצריה ולא עושה טעויות. באיסתרק זה היה רעואל, במהללאל זה היה איסתרק, וביוזבד נכנס מנרם לנעליים הללו. ולא סתם נכנס אלא עלה על כל קודמיו (אגב, אולי מוגזם קצת, עוד נדבר על זה).
וכיוון שנכנס מנרם, לא היה לו לאיסתרק עוד מקום בתוך הדמות, והלך לו לתור אחר דילמות חדשות. אך בקושי הוא נחלץ מלהיכנס לתהליך של חזרה לאיסתרק הישן. על כך לבד מגיעות לו תשואות. יחי המלך!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2016 09:25 לינק ישיר 

יחי המלך!
על זה אין עוררין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 10:37 לינק ישיר 

חחחח אסתרק...
מישו הדליק פה שיר: אהלל אמלל אגדל אפלל או איך שלא שרים את השיר הזה,
ביחד עם מהללאל אבל זה מסתדר יופי,
לגבי מה שכתבת אסתרק, יוסף דיאלידן (דיאן דיאלידן, כמה שזה מצלצל טוב!) היה נראה כאילו קיבל מכה בפרצוף וזהו, מיואש ואין לו מה לעשות יותר,
אגב, מה הייתה המטרה העיקרית שלשמה הם רצו שיוזבד ימלוך? הם באמת רצו שיגמרו המלחמות? לא הבנתי את האינטרס של כולם שם, כאילו מה? אחרי שהוא ימלוך יהיה להם תפקיד משמעותי שם? זה יעזור ליוסף?...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 11:08 לינק ישיר 

הפעם לברכיהו ז"ל היה פה שיגעון גדלות.
הוא הרי זה שארגן בכח השכל את כל המהלך האמור-להיות-מחוכם הזה, ובשגעון גדלותו הוא היה בטוח שכל העם ילך אחרי יוזבד שהוא התחליף הטוב והנכון לשני המלכים הנלחמים ביניהם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 11:16 לינק ישיר 

כל פעם שאני מדמיינת את ברכיהו אני מדמיינת דמות שפופה עם כובע רחב תיתורה ואיזושהי גלימה בצבע שחור,
פתאום הוא לובש לי פרוות טיאלי מגוחכת ומסתובב לו עם ידרת הטיפש..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 11:37 לינק ישיר 

אסתרק כתב:
מהלעלעל כתבה:

ובכן..
כתבתי תגובה ארוכה ומפורטת והיא הלכה לאבדון בתהום הנשיה של בחדרי אלוף הבאגים...
התגובה הראשונית שלי אחרי שסיימתי לקרוא את הספר פה בפורום הייתה תגובה ארוכה ומפורטת מתלהבת ומבסוטית, כי באמת, אני עדיין חושבת שהספר היה שווה את זה ונהניתי מכל רגע של קריאה,
מיה אלופה, וממש הרגשתי שאני שם, שאני מרגישה, שאני חווה והולכת ובורחת וכואבת,
כתבתי בתגובה שאני לא עושה השוואה בין זה לספרים הקודמים, אולי כי התחמקתי ממה שדורש להביע קצת אכזבה,
לא, הספר לא נופל ברמה מקודמיו, הוא רמה גבוהה וקיננית שלא רואים והלוואי על כל הסופרות והספרים כזו כתיבה מדהימה,
אם יש אכזבה מסוימת זה ברוח העלילה ובדמויות החסרות והדמויות שהיא בחרה להבליט, לעומת הספרים הקודמים ששם התחברנו והכרנו דמויות בצורה שונה לגמרי.
וגם קצת סלנגים מהדור שלנו שהיא הכניסה ועוד קצת ביטויים שלא נראה לי שהיו קיימים אז...

ועכשיו אני עוברת לעזור לאסתרק במה שהיא כתבה...

היה קטע שתפס אותי חזק: תובאל ניצל מפגישה עם הנורדים, ורבקה, באבסורד מושלם, מרגישה שדלתות שמיים ננעלות מולה.
רבקה.. תמיד אבסורדית, במציאות בעיקר...
והעלילה, כמובן, גאונית ותפורה היטב, כתמיד. מאתיים העמודים האחרונים מותחים במיוחד, לא עמדתי בלחץ כמעט...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 11:57 לינק ישיר 

לא נכון, היא יותר אובסלדית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 12:22 לינק ישיר 

חחחח מצחיקה! רק לכן שם המשפחה שלה ככה, לא חשבת על זה אף פעם?!

כשהיה כתוב בספר משהו על זה שאלרון מאושר ושמח מעצם היותו חופשי, חשבתי על זה שהשם שלו אלרון באמת מתאים לו אם הוא לא הרגיש ממש שמח עד עכשיו, אל-רון.
ושלוואן לא כלכך שלוו, אז הוא שלוו-אן (אן באנגלית, או באידיש אם נהגה את זה בקמץ...)
תובאל באמת טוב,
ופאנזי ממש פאנזי, היא לקחה לו שם של משוגע מוכר מאד מכוזר ונתנה לו... זה פשוט בשבילו הפאנזי הזה, כזה פאנזי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 12:47 לינק ישיר 

ממש בלשנית את !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2016 13:16 לינק ישיר 

אסתרק כתב:
טרגדיה. עוול. רצח בדם קר. טפשות שאין כמוה. טעות חייה של מיה. אולי פאנז'י התערב לה בכתיבה וגרם לה לעשות כזה משגה, למה אני לא מבינה איך בנאדם נורמלי עושה כזה דבר.

לא נדבר על זה שתוך יומיים שלושה בלבד, יקוואל מספיק להגיע לאיזור הגבול הצפוני של כוזר, קרוב לאחוזת בנטיליאן המרוחקת וליישובים המאויימים מהשודדים.

למה??? למה לדעתך אדם שעושה בחירות שמו של יקוואל יכול להגיע רק למקום כזה נורא???
למה הבאת אותו לשודדים בכלל??
ולמה, למה הרגת אותו בצורה כזו נוראה, כשעם כל הכוונות הטובות שלו, והיו לו כוונות טובות גם אם נהג בפזיזות מסויימת, הוא מת כמו כלב מצורע, כמו בוגד נאלח וכמו רוצח שפל, כשאולה יכול להעביר הלאה את הרגע האומלל ההוא בלי שהוא יודע את שאר הסיפור. אפילו למות כאלמוני לא נתת לו.

זה אפילו לא חינוכי מצידה. הדמות המורכבת היחידה שהיא נותנת לנו להכיר הוא יקוואל. כל השאר או טובים או רעים.
איסתרק, מהללאל, שלוואן, בסטיאן, דיליאבר, מיכאל, אולה וכו': טובים.
דיאלידאן, ברכיהו, אשר, האמא המטומטמת שלו, גאלן, אבא הגדול וכו': שאינם טובים.

יקוואל מתנדנד.
החיים שלו מורכבים, הרצונות שלו טובים אבל קשה לו להיות בתלם, לעשות את הבחירות הנדרשות ממנו ולמלא ציפיות של האנשים סביבו. אז הבחירות השגויות שלו בהכרח מונעות אותו מעתיד טוב?

למה לא יכולת ללמד אותנו בספר איך נוהגים עם כזה ילד, איך ממנפים אותו, איך גם לו יש סיכוי ותקווה, איך גם אחרי שנופלים יש אפשרות לקום.

יכולת להפוך אותו לגיבור כוזר כשהוא, מתוך השודדים, מציל את העולם.

טוב, האמת שאני מבינה למה היא לא בחרה בדרך הזו ספציפית. כי אם זה היה ככה, יקוואל היה מרגיש שהוא עשה נכון בבחירות השגויות שלו, שבזכות הבריחה שלו והחבירה לשודדים הוא הביא רווח והצלה לכוזר, ואת זה היא רצתה למנוע.

אבל להרוג אותו? לא לתת לו שום תקווה ויכולת לתקן?? אכזרי, טרגי, טעות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

שלום לכן!
לא באתי הנה להעיר חלילה רק לתשומת לבכן:
הספר הזה נולד לאחר צירי לידה קשים אם אפשר כך לתאר את כל התהליך.
הערות מסוג זה כמו שקראתי פה על הרצח של יקוואל אין מקומן בפורום פתוח ונגיש.
יתקבלו בברכה-במייל הפרטי שלי.
סליחה ותודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2016 17:44 לינק ישיר 

הארה קטנטונת! [זו לא שגיאת כתיב]
אני כמעט לא נכנסת לכאן, אבל אני חייבת לציין- שהמנהלת היקרה שמנהלת את הפורום
עושה זאת בחן בחסד!!! [תודה אסתרק על כל הפידבק והפרגון] וברחמים. 
אני שמחה שפורום הקשור אלי בעקיפין- מנוהל  ע''י מנהלת אחראית, שקולה ורצינית.
יישר כח.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > הרהורים בעקבות יוזבד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.