בית פורומים ממלכה במבחן

הרהורים בעקבות יוזבד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/8/2016 22:24 לינק ישיר 

רידה כתב:
אוי לא, מרחמת על בסטיאן. עזבי רנה, הוא בכלל לא שווה..

אופס סורי, ביקרתי באחוזתה של רידה ובטעות שלחתי את הדואר בשמה במקום בשמי, 
רנה יש לך דרך שאת חושבת שתוכלי להשיג את מה שאת רוצה?...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2016 22:33 לינק ישיר 

מהלעלעל כתב:
אוי לא, מרחמת על בסטיאן. עזבי רנה, הוא בכלל לא שווה..אופס סורי, ביקרתי באחוזתה של רידה ובטעות שלחתי את הדואר בשמה במקום בשמי, רנה יש לך דרך שאת חושבת שתוכלי להשיג את מה שאת רוצה?...

לשלוח לשם את דאע''ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2016 23:01 לינק ישיר 

קחי בחשבון שגם תפסידי את בסטיאן עם ככה:/

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2016 23:35 לינק ישיר 

טוב, אז היום סיימתי את הספר, והוא מדהים בעיני! אותה איכות, אותו רמת תחכום, אותם רמזים מושתלים לאורך הספר כך שבסוף הספר מה שמתחשק לי זה להתחיל הכל מההתחלה ולהתחיל לקשר בין הדברים.

אמנם יש לי ביקורת על דברים מסויימים, אך חשוב להדגיש שהיה גם על הקודמים והביקורת בעיני לא מורידה בכלל מערכו של הספר.

ואשתדל בהמשך להגיב לנקודות שעלו פה, לפי כוחי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2016 23:43 לינק ישיר 

מעניין לקרוא את התגובות שלך:) תשלחי לי את רעואל שלך ליום אחד ויהיה לך זמן לכתוב..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2016 23:54 לינק ישיר 

אסתרק כתבה:
הרהורים בעקבות יוזבד

א. יוזבד

לא הדמות הראשית. בכלל בכלל לא הדמות הראשית. שלוואן באמת מתאים יותר, אלרון או יקוואל.
הבחור נחמד, מזכיר קצת את איסתרק בקטנותו, מחונן בכל המידות הטובות ופועל בהתאם לייעודו, אבל לא התחברתי אליו יותר מדי.

בספר איסתרק כעסתי על איסתרק, הבנתי את הקושי שלו, פחדתי מהרעיונות המעוותים שהשבי הכניס לו, קיוויתי שיתפכח, שיבחר בטוב. כל כך שמחתי בשינוי שהוא עשה, הערצתי את ההנהגה שלו לאחר מכן.

בספר מהללאל מיד התחברתי לבחור המיוחד הזה ששמו מהללאל, להתמודדות שלו מול מה שהוא עבר בחיים, כאבתי איתו את הכאבים שלו, בכיתי עם התסכולים, הזלתי דמעות התרגשות מול החזרה שלו הבייתה.

יוזבד? סביבו מתרקמת העלילה, אבל כמעט בלעדיו. אין לו קשיים מיוחדים, הוא מתמודד כמו שמצופה ממנו, אין לו נקודות אופי מיוחדות שגורמות להערצה של הקורא (רק תושבי האחוזה מעריצים אותו... אולי כי הם לא מכירים מקרוב את איסתרק ומהללאל).

בתור אחת שקראה את מלך על מקלו (קטע המילואים של מיה) וגם קטע אחד מיוזבד שנשלח אלי בטעות (איזה מיוחסת אני ;) ), וכמובן אחרי הפרקים הראשונים שבהם אלרנן דיליאבר מזהיר את איסתרק מפני תרחיש כזה, ציפיתי שלקראת סוף הספר הראשון יוזבד יקלע לדילמה הזו, ורוב הספר השני יעסוק בהתמודדות שלו מולה. אבל אפס. הוא נדרש להתמודד עם הרעיון למלוך רק במשך יום אחד בקושי.

מסכימה בגדול, אם כי נראה לי שהתחברתי אליו קצת יותר ממך.
אהבתי את הטוב לב שלו ואת האומץ והשנינות שלו.
בנוסף, נראה לי ששכחתן נקודה חשובה- הוא גדל שנים עם דוד באלאר, הוא מאוד מעריך את הדוד הזה, וזה ממש לא מובן שעל אף זאת הוא נשאר כ"כ נאמן לרבש"ע ולמלך איסתרק. זה מעיד לדעתי על עוצמות פנימיות בלתי רגילות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2016 23:58 לינק ישיר 

אסתרק כתבה:
ב. יקוואל

טרגדיה. עוול. רצח בדם קר. טפשות שאין כמוה. טעות חייה של מיה. אולי פאנז'י התערב לה בכתיבה וגרם לה לעשות כזה משגה, למה אני לא מבינה איך בנאדם נורמלי עושה כזה דבר.

לא נדבר על זה שתוך יומיים שלושה בלבד, יקוואל מספיק להגיע לאיזור הגבול הצפוני של כוזר, קרוב לאחוזת בנטיליאן המרוחקת וליישובים המאויימים מהשודדים.

למה??? למה לדעתך אדם שעושה בחירות שמו של יקוואל יכול להגיע רק למקום כזה נורא???
למה הבאת אותו לשודדים בכלל??
ולמה, למה הרגת אותו בצורה כזו נוראה, כשעם כל הכוונות הטובות שלו, והיו לו כוונות טובות גם אם נהג בפזיזות מסויימת, הוא מת כמו כלב מצורע, כמו בוגד נאלח וכמו רוצח שפל, כשאולה יכול להעביר הלאה את הרגע האומלל ההוא בלי שהוא יודע את שאר הסיפור. אפילו למות כאלמוני לא נתת לו.

זה אפילו לא חינוכי מצידה. הדמות המורכבת היחידה שהיא נותנת לנו להכיר הוא יקוואל. כל השאר או טובים או רעים.
איסתרק, מהללאל, שלוואן, בסטיאן, דיליאבר, מיכאל, אולה וכו': טובים.
דיאלידאן, ברכיהו, אשר, האמא המטומטמת שלו, גאלן, אבא הגדול וכו': שאינם טובים.

יקוואל מתנדנד.
החיים שלו מורכבים, הרצונות שלו טובים אבל קשה לו להיות בתלם, לעשות את הבחירות הנדרשות ממנו ולמלא ציפיות של האנשים סביבו. אז הבחירות השגויות שלו בהכרח מונעות אותו מעתיד טוב?

למה לא יכולת ללמד אותנו בספר איך נוהגים עם כזה ילד, איך ממנפים אותו, איך גם לו יש סיכוי ותקווה, איך גם אחרי שנופלים יש אפשרות לקום.

יכולת להפוך אותו לגיבור כוזר כשהוא, מתוך השודדים, מציל את העולם.

טוב, האמת שאני מבינה למה היא לא בחרה בדרך הזו ספציפית. כי אם זה היה ככה, יקוואל היה מרגיש שהוא עשה נכון בבחירות השגויות שלו, שבזכות הבריחה שלו והחבירה לשודדים הוא הביא רווח והצלה לכוזר, ואת זה היא רצתה למנוע.

אבל להרוג אותו? לא לתת לו שום תקווה ויכולת לתקן?? אכזרי, טרגי, טעות.

מסכימה חלקית. לא חושבת שהיה טעות להרוג אותו (על אף שזה היה לי מאוד עצוב כמובן) אבל כן חושבת שזה היה טעות להשאיר את סיבת המוות תלויה ככה. מקווה שהיא תמצא דרך לתקן את זה בפדהאל (שיימצא מישהו שיוכל להעיד שיקוואל אכן חזר בתשובה, או לפחות עשה מעשה כלשהו שיכול לכפר על מעשיו)

ואני חושבת שהגזמת. זה לא כ ז ה טראגי ולא כ ז ה טעות נוראה לדעתי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2016 00:03 לינק ישיר 

אסתרק כתבה:
ג. שלוואן

האמת היא, שלא כל כך הבנתי מה כל הכעס עליו. וגם לא הבנתי איך העבד הנורדי (ויקינגי) הגר והליצן שלו, הפך להיות נאמן לאלוקים יותר ממנו, אבל את זה נעזוב.

המדליונים אצלו, הנוסחה לא. דוד סאנפאל המנוח ידע היטב מה שהוא עושה והשמיט מהמחברת שניתנה כמשכון לאחיה של תרצה, אחיה (אני נהנית ממשחק המילים :) ) את הדפים הקשורים לסוד האבקה.

שלוואן מנסה כל הזמן לפענח את הנוסחה ולא מצליח. כשהיא תהיה אצלו הוא ייתן אותה לדיאלידאן? לא התרשמתי שככה, משום מה. הוא לא מאמין באבא שלו, הוא לא ייתן לו כזה כח הרס.
לעומת זאת, לתת את המדליונים כמתת נאמנות לאיסתרק, נשמע לי הגיוני ומתבקש. כך גם הנוסחה תהיה בידיים הנכונות, וגם שלוואן יתקבל בכוזר האמיתית. הוא הרי ממילא לא מצליח לפענח את הנוסחה. עבור מה להמיס אותם, להשמיד ולהרוס בלי תכלית? לא הבנתי את השאיפה הגדולה לכיוון הזה, את ההשפלות שהוא סופג בגלל זה מהעבד שלו, את ייסורי הנפש הנוראיים כאילו הוא עשה משהו רע.

שלוואן משחק דמות כמעט ראשית בספר, אהבתי לקרוא עליו. המהלומות ההדדיות שלו עם אלרון כייפיות ממש, וליאה המתוקה ודיאן הקטנה גרמו לי להנאה. אלעזר, אגב, הרבה פחות שווה ממנו, לידיעת הקוראת ליאה.

אהבתי את המשחק בסוף הספר בין ברכיהו, ידרת, דיוואל בן ליראם וכל מי שחושב שהוא מבין ויודע מה שלוואן עושה באיזור הזה של הגבול. זה היה חכם ויפה מצידה של קינן שלנו.

מסכימה. גם אני מאוד נהניתי לקרוא עליו, והרגשתי שהוא עשה צעדים יותר משמעותיים מאיך שמציגים אותו.

מה שהיה מוזר לי, זה שהיתה תחושה ששום דבר לא השתנה אצלו מאז סוף מהללאל. זה יכל להיות המשך ישיר לחלוטין. וזה באופן כללי בספר- חוץ ממנשה קפחבר (שאגב, מה איתו? הוא יסע לאלקן וימות? או שמישהו יגלה שאשר מת בדרך?) וברכיהו כולם נשארו פחות או יותר במצב שעזבנו אותם. יכולנו לדמיין הרבה מהסצנות בתחילת יוזבד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2016 00:06 לינק ישיר 

אסתרק כתבה:
ה. שאול

לא התקבל על דעתי בכלל שהוא מאמין כל כך מהר לסיפור ההוא על יוזבד, ושתמים וישר דרך, הוגה בתורה כמנרם דודו והרבה פחות דיפלומט מיוזבד, ידחוף אותו כל כך לכיוון הלא מתקבל על הדעת של מרידה במלכות ומלוכה.

אולי הזקן ההוא בחתונה טפטף לו את הסיפור על יוזבד הראשון, אבל מכאן עד תמיכה מוחלטת במזימה שהוא אפילו לא היה שותף לה, הדרך רחוקה והאופי של שאול- עוד יותר.

מסכימה לחלוטין. זה היה לי מוזר ממש. לא כ"כ אמין.

יש לי הרגשה שהיא הכניסה את זה כדי שאנחנו, הקוראים, נאמין לסיפור עם יוזבד הראשון. כשנתקלים מזה בכ"כ הרבה כיוונים, ובמיוחד עם הדמות שהיא בנתה לשאול, זה נראה אמין למדי ואפילו אני כבר התחלתי להתלבט אם הסיפור נכון.

וכדי לתרץ בכ"ז- כנראה שמי שחי בחיי עוני נוראיים, ורואה סיכוי לשינוי, במיוחד בשביל האמא המסכנה, יכול להאמין לסיפור על יוזבד למרות הכל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2016 02:39 לינק ישיר 

היי אני עוד לא כתבתי את דעתי על כל אחת מהדמויות:

א. יוזבד- גם אני לא התחברתי בכלל. לא הרגשתי שהיתה לו איזו התמודדות מורכבת במיוחד ולא שהוא ממש יכול היה לבחור בצורה שונה ממה שבחר (מה הוא היה עומד לפני אבא שלו ובוחר אחרת ממנו....?) גם לדעתי הוא לא היה לגמרי הדמות המרכזית של הספר אבל אין ספק שהוא תפס נתח חשוב בעלילה.

ב. יקוואל- עבר שינוי דמות מאוד משמעותית מהספר מהללאל. הוא לא היה כזה שם והוא אפילו לא היה כזה שחושב כ"כ קדימה כמו ביוזבד (אולי הוא התבגר?). גם לי היה צר מאוד על הסוף הטראגי שלו. ונראה שהיה ניתן למתן את זה ולעדן במקצת. היתה שם איזו שהיא קיצוניות חזקה מידי.

ג.שלוואן- מאוד אהבתי את שלוואן! האמת שאהבתי אותו כבר מאיסתרק (מוזכר בסוף הספר). ההתמודדות שלו, דרכי הפעולה. החריפות. איך הוא יודע לסובב אנשים על האצבע הקטנה שלו, לצרכיו (לא בקטע רע- בקטע טוב)
קצת לא הבנתי מה הסיפור שלו עם המדליונים. כן נותן לאבא של לא נותן. בקיצור נראה לי הוא היה קצת מבולבל שם.

ד. אלרון- מאוד מאוד אהבתי. נראה לי שזו הדמות שהכי התחברתי אליה. השנינות הצחוקים ויחד עם זה בלי סתירה, העמקות והרצינות. אהבתי את הדו שיח עם שלוואן על המילים הכנות והמילים הנכונות. וגם מצא חן בעיניי מאוד ההלכות שהושחלו בנוגע לעבד ע"פ ההלכה.

ה. שאול- לא התחברתי בכלל. לא כ"כ הבנתי אותו. היה קצת סתירות פנימיות בדמות. אבל אני מסכימה עם רידה על זה שהיה לו תפקיד לתת לקורא תחושה שהסיפור עם האילוץ של האביר לוותר על הכתר הוא נכון. אני השתכנעתי וכמעט עד סוף הספר חשבתי שהוא באמת ויתר שלא מרצונו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2016 18:28 לינק ישיר 

אסתרק כתבה:
ו. אלרון

בחור חמוד. כפי שכתבתי, כייף לקרוא על המהלומות ההדדיות בינו לבין שלוואן. בחור כארזים.
היה מרתק ממש לקלוט את משמעותו של עבד בהלכה, זה היה ממש מדהים לקרוא על זה ולקלוט מה הדינים דורשים וכמה הם מורכבים.
הידע הרחב של מיה לא מכזיב.

ממש אהבתי את אלרון. הקטע על איך שהוא מאושר כזה מתוק.. הרגיש לי שהוא קצת כמו קנז כלפי איסתרק. המצפון שלו..
והקטע עם הדינים של עבד באמת מרתק

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2016 18:33 לינק ישיר 

עוד שתי הערות שיש לי לומר-
1. איסתרק. בהתחלה באמת היה מוזר לי שהוא כזה פרנואידי כלפי כולם. אבל רגע תחשבו מהנקודת מבט שלו- בדיוק בשבוע שפנרס חוזר מהמסע שבו הוא הביא את מיכאל לצפון, מתחיל שם התארגנות שמירה אזרחית. כשקולטים בסוף את הצירוף מקרים הזה, אפשר להבין כמה בעיני איסתרק זה באמת נשמע הזוי. ואם מצרפים זאת לעובדה שאשר חברו הטוב בגד, איסתרק לא כזה הזוי כמו שהוא היה נשמע בהתחלה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2016 18:35 לינק ישיר 

הערה שניה-
הקטע עם דאן ועדריאל. מה זה היה? ממש מוזר לי שמיה גרמה לנו ככה לחשוד בעדריאל. איך שהוא טיפל בדאן, ואיך שאח"כ זה היה נראה ממש חשוד שהוא מבקש רק ממנרם לבוא ושדאן שמח לראות שהוא לא בא לבד. עד סוף הקטע הייתי משוכנעת שעדריאל מרמה את מנרם. מה הרעיון בזה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2016 20:05 לינק ישיר 

רידה כתבה:

אסתרק כתבה:
ב. יקוואל

טרגדיה. עוול. רצח בדם קר. טפשות שאין כמוה. טעות חייה של מיה. אולי פאנז'י התערב לה בכתיבה וגרם לה לעשות כזה משגה, למה אני לא מבינה איך בנאדם נורמלי עושה כזה דבר.

לא נדבר על זה שתוך יומיים שלושה בלבד, יקוואל מספיק להגיע לאיזור הגבול הצפוני של כוזר, קרוב לאחוזת בנטיליאן המרוחקת וליישובים המאויימים מהשודדים.

למה??? למה לדעתך אדם שעושה בחירות שמו של יקוואל יכול להגיע רק למקום כזה נורא???
למה הבאת אותו לשודדים בכלל??
ולמה, למה הרגת אותו בצורה כזו נוראה, כשעם כל הכוונות הטובות שלו, והיו לו כוונות טובות גם אם נהג בפזיזות מסויימת, הוא מת כמו כלב מצורע, כמו בוגד נאלח וכמו רוצח שפל, כשאולה יכול להעביר הלאה את הרגע האומלל ההוא בלי שהוא יודע את שאר הסיפור. אפילו למות כאלמוני לא נתת לו.

זה אפילו לא חינוכי מצידה. הדמות המורכבת היחידה שהיא נותנת לנו להכיר הוא יקוואל. כל השאר או טובים או רעים.
איסתרק, מהללאל, שלוואן, בסטיאן, דיליאבר, מיכאל, אולה וכו': טובים.
דיאלידאן, ברכיהו, אשר, האמא המטומטמת שלו, גאלן, אבא הגדול וכו': שאינם טובים.

יקוואל מתנדנד.
החיים שלו מורכבים, הרצונות שלו טובים אבל קשה לו להיות בתלם, לעשות את הבחירות הנדרשות ממנו ולמלא ציפיות של האנשים סביבו. אז הבחירות השגויות שלו בהכרח מונעות אותו מעתיד טוב?

למה לא יכולת ללמד אותנו בספר איך נוהגים עם כזה ילד, איך ממנפים אותו, איך גם לו יש סיכוי ותקווה, איך גם אחרי שנופלים יש אפשרות לקום.

יכולת להפוך אותו לגיבור כוזר כשהוא, מתוך השודדים, מציל את העולם.

טוב, האמת שאני מבינה למה היא לא בחרה בדרך הזו ספציפית. כי אם זה היה ככה, יקוואל היה מרגיש שהוא עשה נכון בבחירות השגויות שלו, שבזכות הבריחה שלו והחבירה לשודדים הוא הביא רווח והצלה לכוזר, ואת זה היא רצתה למנוע.

אבל להרוג אותו? לא לתת לו שום תקווה ויכולת לתקן?? אכזרי, טרגי, טעות.

מסכימה חלקית. לא חושבת שהיה טעות להרוג אותו (על אף שזה היה לי מאוד עצוב כמובן) אבל כן חושבת שזה היה טעות להשאיר את סיבת המוות תלויה ככה. מקווה שהיא תמצא דרך לתקן את זה בפדהאל (שיימצא מישהו שיוכל להעיד שיקוואל אכן חזר בתשובה, או לפחות עשה מעשה כלשהו שיכול לכפר על מעשיו)

ואני חושבת שהגזמת. זה לא כ ז ה טראגי ולא כ ז ה טעות נוראה לדעתי

אני ממש לא מאמינה שהיא הולכת לתקן משהו בפדהאל. קודם כל, ממקורות מודיעיניים חשובים ומוסמכים, הפרש השנים בין יוזבד לפדהאל גדולה יותר משנתיים, ואני מאמינה שהנושא של יקוואל לא יקבל התייחסות משמעותית יותר מאזכור או שתיים.

ודבר שני, לדעתי המטרה שלה (שאותה לא ממש אהבתי, הייתי רוצה שתהיה לה מטרה אחרת) היא להראות עד כמה "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות", ועד כמה צריך להיזהר בבחירות שאנחנו עושים.
ולכן, המציאות האכזרית תישאר אותה מציאות אכזרית, על אף שהיו מאחוריה כוונות טובות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/8/2016 20:07 לינק ישיר 

קפחבר לדעתי לא נסע בסוף לאלקן, כי אני מאמינה שיגלו איכשהו שאשר מת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > הרהורים בעקבות יוזבד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.