הספר היה מדהים!
קראתי את כל התגובות וראיתי שכבר עליתם על מה שרציתי לכתוב; )
אני אעלה שוב נקודות שאני זוכרת כרגע שעלו לי:
*יוסף דיאלידאן לא מוזכר בספר השני כמעט וזה מוזר. בריחתו ועריקתו של שלוואן לא הפכה לאיזה אישו מסויים. בעצם עברה חלק.. יוסף היה אמור לחפש נקמה,מה שלא קרה.
אגב,מה עם התןכנית של יוסף שחשב שיאמר לשלוואן שאחרי שיהרוג את אלרון זה היה טעות והוא לא היה צריך להרןג אותו? הרי מצד יוסף הוא יודע שאלרון מת בידי שלוואן,ובעצם החלק השני של התוכנית לא בוצע מעולם ואף לא הוזכר בספר עם יוסף עצמו
סתם עלתה לי מחשבה,שכמו שברכיהו בנו של יוסף מת,אז כדי שיהיה איזון,גם מישהו ממשפחת איסתרק היה בעצם צריך למות..
*עכשיו הלה ואסתרק יכולים להיות רגועים,ידרת מת והאיום של 17 גרגירי החרדל-נמוג. אלא אם כן,בספר הבא קאה הי יבוא לנקום בעצמו (אם הוא לא מת כבר)
*איזה עתיד כרגע יש ליוסף דיאלידאן? ברכיהו מת,ושלוואן ערק. נשאר רק פאר. מעניין אם הוא יאמץ בעתיד את התנהגותו האכזרית של אביו או שישתנה לטובה.
*היה לי חסר שמיה "שכחה" את ליאה ודיאן בכפר ההוא.. מסכנה, יולדת טריה כך לבד. (אבל בסדר,לא ציפיתי שתכתוב גם על האיחוד המרגש שלהם באחוזת בנטילאן)
*בניגוד לדעות פה,אני חושבת שהשם יוזבד מתאים לספר. אין שום דמות אחרת שמתאימה יותר. בסופו של דבר,יוזבד היה צריך לפעול כי כל האגרות והבלגנים קרו בשמו ובגללו. כל הספר נסוב סביב הענין הזה בעקיפין או במישרין-בית בנטליאן.
שלוואן אלרון ומנרם הם דמויות מרכזיות; עם התמודדיות קשות יותר,אבל לא בשביל שיקראו לספר על שמם.
ובכל מקרה היא היתה צריכה גיבור בן 17.
*יפה לראות את שינויו של יתיר לטובה. נראה במהלך הספר שהוא מתנדנד בדעותיו. כנראה שבסופו של דבר,רניל השפיע עליו לטובה. (מה איתו בסוף? חי עם איסטיאס?)
*מצטרפת לרידה בקשר לתמיהה על עדריאל..
*לאחר הדמעות על מותו של יקוואל,היה יפה לראות שהיא איזנה את הסיפור ומאורע משמח קרה-מיכאל חזר. לא ציפיתי לזה האמת..
*מעניין מה קורה עם תרצה סנפאל ומשפחתה. יחליטו לחצות את הגבול לכוזר האמיתית? כי כרגע ליאה שלוואן ודיאן יחסית בודדים מבחינה משפחתית, לפחות אלרון איתם.
*לא הבנתי איך זה שמותו של שגריר-דודו של אלרון, על אדמת כוזר,עבר בשקט. בלי נקמה מצד הנורדים או שאלות שהפנו כלפי הכוזרים לאן הוא נעלם..
כמובן שבהמשך יצוצו לי כל מיני שאלות,נסתפק בזה בינתיים:))
ואין,הספר היה מפעים מיוחד מותח מרגש ,הכל ביחד!!
נשלח מהאנדרואיד שלי