בית פורומים ממלכה במבחן

הרהורים בעקבות יוזבד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/8/2016 13:39 לינק ישיר 

אסתרק כתבה:

מיאמוש כתבה:

אגב
הגבירה רנה,אם כבר ,את יכולה להתחתן עם מנשה קפחבר,הוא פנוי עכשיו; ).

חחח
הצחקת אותה!!

למה לא?
משלימי הפכים..
הוא פחדן והיא אשת הברזל; ))

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2016 13:41 לינק ישיר 

מיאמוש כתבה:

הספר היה מדהים!
קראתי את כל התגובות וראיתי שכבר עליתם על מה שרציתי לכתוב; )
אני אעלה שוב נקודות שאני זוכרת כרגע שעלו לי:
*יוסף דיאלידאן לא מוזכר בספר השני כמעט וזה מוזר. בריחתו ועריקתו של שלוואן לא הפכה לאיזה אישו מסויים. בעצם עברה חלק.. יוסף היה אמור לחפש נקמה,מה שלא קרה.
אגב,מה עם התןכנית של יוסף שחשב שיאמר לשלוואן שאחרי שיהרוג את אלרון זה היה טעות והוא לא היה צריך להרןג אותו? הרי מצד יוסף הוא יודע שאלרון מת בידי שלוואן,ובעצם החלק השני של התוכנית לא בוצע מעולם ואף לא הוזכר בספר עם יוסף עצמו
סתם עלתה לי מחשבה,שכמו שברכיהו בנו של יוסף מת,אז כדי שיהיה איזון,גם מישהו ממשפחת איסתרק היה בעצם צריך למות..
*עכשיו הלה ואסתרק יכולים להיות רגועים,ידרת מת והאיום של 17 גרגירי החרדל-נמוג. אלא אם כן,בספר הבא קאה הי יבוא לנקום בעצמו (אם הוא לא מת כבר)
*איזה עתיד כרגע יש ליוסף דיאלידאן? ברכיהו מת,ושלוואן ערק. נשאר רק פאר. מעניין אם הוא יאמץ בעתיד את התנהגותו האכזרית של אביו או שישתנה לטובה.
*היה לי חסר שמיה "שכחה" את ליאה ודיאן בכפר ההוא.. מסכנה, יולדת טריה כך לבד. (אבל בסדר,לא ציפיתי שתכתוב גם על האיחוד המרגש שלהם באחוזת בנטילאן)
*בניגוד לדעות פה,אני חושבת שהשם יוזבד מתאים לספר. אין שום דמות אחרת שמתאימה יותר. בסופו של דבר,יוזבד היה צריך לפעול כי כל האגרות והבלגנים קרו בשמו ובגללו. כל הספר נסוב סביב הענין הזה בעקיפין או במישרין-בית בנטליאן.
שלוואן אלרון ומנרם הם דמויות מרכזיות; עם התמודדיות קשות יותר,אבל לא בשביל שיקראו לספר על שמם.
ובכל מקרה היא היתה צריכה גיבור בן 17.
*יפה לראות את שינויו של יתיר לטובה. נראה במהלך הספר שהוא מתנדנד בדעותיו. כנראה שבסופו של דבר,רניל השפיע עליו לטובה. (מה איתו בסוף? חי עם איסטיאס?)
*מצטרפת לרידה בקשר לתמיהה על עדריאל..
*לאחר הדמעות על מותו של יקוואל,היה יפה לראות שהיא איזנה את הסיפור ומאורע משמח קרה-מיכאל חזר. לא ציפיתי לזה האמת..
*מעניין מה קורה עם תרצה סנפאל ומשפחתה. יחליטו לחצות את הגבול לכוזר האמיתית? כי כרגע ליאה שלוואן ודיאן יחסית בודדים מבחינה משפחתית, לפחות אלרון איתם.
*לא הבנתי איך זה שמותו של שגריר-דודו של אלרון, על אדמת כוזר,עבר בשקט. בלי נקמה מצד הנורדים או שאלות שהפנו כלפי הכוזרים לאן הוא נעלם..

כמובן שבהמשך יצוצו לי כל מיני שאלות,נסתפק בזה בינתיים:))
ואין,הספר היה מפעים מיוחד מותח מרגש ,הכל ביחד!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

_______________**תיקון - שם של ניק שחשפת בטעות:)__

תוקן על ידי מהלעלעל ב- 28/08/2016 13:02:39

כתבתי על כך שיוסף לא מוזכר בכרך השני והסברתי למה לדעתי זה דווקא היה חכם. אנחנו יכולים לנחש איך הוא הגיב..
לגבי קיום החלק השני בתוכנית- האמירה לשלוואן שזה היה טעות- שלוואן נעלם אז אין לו איך לעשות את זה.

קאה הי התאבד אחרי בריחת רנה, הלה ואיסתרק מהמאהל, בגלל הבושה. זה כתוב במהללאל.

לגבי גרגירי החרדל- נראה לי שהיא הכניסה אותם במהללאל כדי להגביר את המתח, אבל לא תעשה בהם שימוש בעתיד. במיוחד שידרת מת והוא שלח אותם. לא נראה לי שמיה רואה חובה להשתמש בכל פרט שהיא השאירה פתוח בספרים קודמים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2016 13:44 לינק ישיר 

לי זה היה חסר. אפילו חצי דף. רק לכתוב מה קורה שם עם יוסף דיאלידאן,זה מין דממת אלחוט מחשידה מצידו.
תודה על התזכןרת בקשר לקאה הי;)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2016 13:47 לינק ישיר 

כתוב משפט אחד. לקראת הסוף, בהקשר של ברכיהו והאבקה השחורה, כתוב שמאז ששלוואן נעלם יוסף נהיה עוד יותר חשדן, או משהו בסגנון

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2016 13:52 לינק ישיר 

בנוגע לגרגרים:
ידרת חושב ביוזבד שהגיעה שעת הנקמה, אבל זה לא מתקשר עם שום 17.
ממש הציק לי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2016 13:58 לינק ישיר 

אהה! אני נזכרת איך עשיתי חישוב תוך כדי שקראתי אם זה מסתדר עם 17 חודשים אולי או ימים.. אבל לא הסתדר לי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2016 14:18 לינק ישיר 

אסתרק כתבה:

בנוגע לגרגרים:
ידרת חושב ביוזבד שהגיעה שעת הנקמה, אבל זה לא מתקשר עם שום 17.
ממש הציק לי.

א. אפשר להמציא שזה משהו בתרבות הקאוורית שלהם. תאריך מסויים בחודש או לא יודעת מה.

ב. זה יכול להיות סתם בשביל להפחיד בלי משמעות אמיתית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2016 14:23 לינק ישיר 

אני מסכימה יותר עם ב' אם כבר, כי כשרנה פותחת את הצדפה והיא סופרת 17 אז היא חושבת שם 17 מה? שנים? חודשים? ימים?.. אז זה לא נשמע כמו תאריך מסוים בחודש אחרת היא הייתה יודעת ומכירה את מה שקשור לקאוורים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2016 14:30 לינק ישיר 

זה מה שמבאס, ש*מיה* עשתה את זה סתם כדי להפחיד ולא השתמשה נכון בפריט מידע הפתוח הזה שהיא השאירה במהללאל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2016 17:13 לינק ישיר 

משהו שנזכרתי- ההוראה של איסתרק לא לחפש את יקוואל ממש מוזרה. לא מתאים לו ככ בקלות להפקיר את אחיו הקטן, זה לא איסתרק שהכרתי.. כל פעם שיקוואל מוזכר איסתרק כאילו מאבד את השכל, פועל לפי הרגשות שעולים לו ולא בצורה מושכלת. מעניין איך הוא ירגיש כשיוודע לו שיקוואל נהרג, מן הסתם זה יזעזע אותו מאד. זה הרי באשמתו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2016 17:26 לינק ישיר 

נכון מאוד
לדעתי זה היה ממש אכזרי וחסר אחריות מצידו
לפחות לנסות!
ואם היה קורה לו משהו רע?(וקרה לו..)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2016 17:39 לינק ישיר 

בכלל הייתי מצפה מאיסתרק שיהיה מלך- המח שולט ורק אחכ הלב אומר את דברו.. בספר הזה זה לא ככ קרה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2016 19:15 לינק ישיר 

מהגיגיי...
קודם כול - חייבת לציין שזהותו של יוזבד הייתה הפתעה מעניינת! לא חלמתי שיכול להיות מצב שבעצם איסתרק לא היה אמור להיות מלכתחילה המלך... (אם כי - לדעתי היה צריך לרמוז על זה בספרים הקודמים. או שיש רמיזות על כך?)
אבל באמת - יוזבד כדמות הרבה פחות "מתוחכם" מאיסתרק ומהללאל, הוא דמות הרבה יותר שטוחה ופחות עוברת שינויים וקונפליקטים (והקונפליקט הגדול שהוא נתקל בו - מתמצה מהר מדי בפרקים האחרונים של הספר...)
אבל כנראה שאין ברירה - כי בספרים הקודמים היא פיתחה כל-כך הרבה דמויות משנה מורכבות, שהיא הייתה חייבת להתעסק בהן בעיקר, ולא לפתוח יותר מדי על הדמות החדשה. (קצת מגביל שכל ספר אמור להיות על דמות חדשה אחרת... מעניין כמה היא תצליח להפתיע בפדהאל ובספרים הבאים)
את התמורות שעובר שלוואן דווקא אהבתי מאוד. הוא פשוט טיפוס אנושי אמתי, ולכן קל יחסית להתחבר אליו.
ולגבי יקוואל - לדעתי הסיפור שלו הוא פספוס... עד שהוא התחיל את החיים האמתיים שלו - ואני מתכוונת, מבחינת העבודה העצמית שלו - הוא מת... ובעצם הוא לא הספיק להשתנות ולקבל החלטות אמתיות. הייתי מצפה לראות אותו בספרים הבאים ממשיך להתחבט במקומו בעולם הכוזרי, בודק אם - אחרי שבעצם עזר בהצלת הממלכה - הוא מסוגל לחזור לבית המלוכה, או שהוא מעדיף להמשיך בחיים הפשוטים והאנונימיים שלו.
אם כבר עליו למות - אז שזה יהיה אחרי החלטה כלשהי שהוא קיבל, אחרי שרואים שינוי משמעותי שהוא עבר.
אבל אולי אחרי שאקרא שוב את הספר ואת הקודמים לו אשנה את דעתי. אולי אחרי שיימוג ההלם ממותו - אוכל לראות בעין מפוקחת את הטוב שבזה...
לגבי יוסף - נראה לי שהוא נמצא בסוף חייו, הממשיים או הפוליטיים. הרי אין לו אפילו למי להוריש את הכתר, אם הוא חושד בכל בניו, והם עזבו אותו (מי לכוזר האמתית ומי לעולם האמת...). בספר הבא נצטרך לראות איזושהי תחיית המתים בעבורו - או להפך, את מותו הסופי - ואז מן הסתם יגיע נבל חדש...

וממש ממש מעניין אותי כמה ספרים עוד יהיו בסדרה, ואם היא תסתיים בהיעלמותה של ממלכת כוזר, כפי שאנחנו יודעים שהתרחש בסוף...
אין ספק שמיה קינן כתבה כאן יצירה גאונית!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2016 20:11 לינק ישיר 

לגבי יקוואל- הוא הרי החליט למסור את חייו כדי להציל את כוזר. בקרב של השודדים עם חיילי כוזר, הוא היה יכול לנסות לברוח לבד.

לגבי יוסף- הערנו באשכול חדש הנקרא משפחת דיאלידאן, שנולד לו בספר זה בן חדש, כנראה ברגע האחרון וכנראה כדי שיוכל לשמש בתפקיד בספר הבא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2016 21:56 לינק ישיר 

נולד ליוסף בן חדש? פספסתי כנראה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > הרהורים בעקבות יוזבד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.