בית פורומים ממלכה במבחן

הרהורים בעקבות יוזבד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2016 12:01 לינק ישיר 

גאון! תמיד ידעתי שאת יודעת לחפור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2016 12:03 לינק ישיר 

למדתי ממכן חפירה אמיתית  מהי מהרגע שהפורום הזה עם כל חפירותיו נפתח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2016 12:05 לינק ישיר 

לא חושבת שמהרגע שהוא נפתח-
אלא מהרגע שאת נכנסת אליו,
או אולי, מהרגע שרבקהאובסלד נכנסה אליו...:P

מיאמוש בלימודים, היא לא יכולה לכתוב שאנחנו סוטות מנושא האשכול...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2016 16:19 לינק ישיר 

אתן באמת יודעות לחפור
דוקא אני אהבתי את מהלאלאל בספר וגם אתם אם הייתם שומעות על אדם שנולד לו בן אחרי 20 שנה הייתם חושדות בבן (עיין ערך אדוניה) אגב רציתי להציע אולי אדוניה הוא נכד של יוסף דיאלידאן ולא בן????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2016 16:27 לינק ישיר 

המטרה של הפורום הזה זה לא לחפור ולהביע דעות לכאן או לכאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2016 16:34 לינק ישיר 

איסטיאסט כתבה:

אתן באמת יודעות לחפור
דוקא אני אהבתי את מהלאלאל בספר וגם אתם אם הייתם שומעות על אדם שנולד לו בן אחרי 20 שנה הייתם חושדות בבן (עיין ערך אדוניה) אגב רציתי להציע אולי אדוניה הוא נכד של יוסף דיאלידאן ולא בן????????????

הוא לא יכול להיות נכד, כל עוד כתוב בספר שהוא בן..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2016 16:39 לינק ישיר 

או שזה טעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2016 18:38 לינק ישיר 

שריונה מסכימה איתך מאד!!
הפריע לי גם התקשורת הבעייתית בין יוזבד לאבא שלו. מה, מנרם יכול לפתור את כל המלחמות באחוזה תוך שניה, אבל לדבר עם הבן שלו הוא לא מצליח נורמלי? משו קצת מאולץ שם..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2016 00:05 לינק ישיר 

שריונה כתב:
הספר הזה מצוין, יצירה גאונית ומושקעת.
חמותי ביקרה בארץ וקנתה לי את הספרים ובשבת מצאתי לי פנאי לקרוא.
האמנם לא קראתי בעיון אלא ברפרוף אבל היו שם כמה דברים שצדו את עיני.
קודם כל- טוב שקראתי לפני כן את אסתרק ומהללאל כי המלך אסתרק יצא פה לא הכי טוב בספר הזה. הוא מאד חשדן, פרנואיד, עוקצני וציני.

אם שמתן לב- יש שם מוטיב שעובר מפרק לפרק והוא: יחס לא טבעי בין האב לבן. נכון מאוד! זה דבר שמאוד הפריע לי.דבר שאינו בגדר הנורמה הקיימת בדרך כלל. למשל:
יוסף דיאלידאן-נכון שהוא מטורף חסר לב אבל מכאן ועד לתכנן לרצוח את שלוואן [וגם פאר על הכוונת] הדרך מאד ארוכה. ולפני כן- מדוע הוא לא עושה איתו שיחת הבהרה? חקירה? משהו? על סמך חשדות  לא רוצחים בן אדם ובטח לו את בנו האישי. 
לאה אשתו של הנבל הנ''ל-  אני מעדיפה לחשוב שהיא לא יודעת מכל מה שבעלה מתכנן. כי אם נגלה בספר הבא שהיא ידעה שבנה עומד להירצח על ידי בעלה והיא לא עשתה דבר מרוב פחד אז כל האימון שלי בספרים של מיה קצת ייפגם. יש בכל זאת גבול לכל תעלול.
אה, ואגב מזל טוב לזוג המתוק הזה להולדת בנם אדוניה. נחמד יום אחד לגלות שנולד לך ילד בן 37 ככה. לא?
בלי לקום בלילה בלי בעיות גיל ההתבגרות. ככה צנח להם מגודל לתוך הבית. ברכותי!! חחחחח
מנשה קפחבר- סוף סוף קצת נחת. נשמתי לרווחה. אמנם תחלקו עלי בזאת שהבן אדם בגד במלכות ע''י שהעביר בסתר דברי מאכל לבנו אשר. אבל מה אתם רוצים? בן נשאר בן למרות כל החטאים שלו. ויפה שרואים בספר גם צד חיובי וקשר חם בין אב לבנו. ולמרות שעשה מעשה אסור בואו ונסלח לו כי בכל זאת מדובר בבנו.
בסטיאן מקאן- אני ממש מצטערת אבל הבן אדם הזה אכזב!!!  אני ממש כועסת עליו. יש שם משפט קשה וצורם בספר. הוא קורא לבנו מהללאל לשיחת חינוך ושואל אותו קשות: איך אתה רוצה שאתנהג אליך כשר צבא או כאבא?!    אם כל הכבוד אבל ככה -אבא-לא -אמור-לדבר-לבן -שלו!!!    מהללאל עבר סבל ודחייה במהלך שנות חייו. הוא נעזב בגיל צעיר[ע''י אבא שלו שאמנם זה קרה כמובן ללא כוונה אבל בסטיאן היה אחראי עליו בתור אבא] גדל בצל אבא הגדול ללא שום גילויי חיבה. אסופי אומלל. בסטיאן- ככה לא פונים לבן! אם אתה רוצה להיות שר צבא שלו-אז בבקשה. אבל אם אתה מתכונן להמשיך ולהיות אבא שלו ולהשלים לו את הפער החסר אז דבר אליו כמו אבא לבן! זה נראה שהוא נבהל מכל החשדות על מהללאל. הוא רוצה רק בטובתו...
יוזבד- אני מודה באשמה שבקטעים שיוזבד מופיע פשוט דילגתי ועברתי הלאה. רק רפרפתי פה ושם כדי להיות מעודכנת. ובכל זאת צד את עיני המשפט העצוב שיוזבד שואל את עצמו: אם הייתה לאבא שלי בחירה לבחור לבן או אותי או את שאול במי היה בוחר?  וכאן יוזבד המסכן עונה לעצמו את התשובה. גם כן נער מסכן שמרגיש שאבא שלו לא בדיוק מעריך אותו.
ידרת-  ובכן הבחור הזה בכל פעם שמופיע בספר הוא מדבר\מתכנן\ מדמיין את הרגע שירצח במו ידיו את אחותו המעצבנת[כדבריו] הלה.   אז ידרתוש יקירי, לכולנו יש לפחות אחות אחת מעצבנת.(מסכימה:)) אבל מכאן ועד להעסיק את הראש איך חלילה לפגוע בה הדרך ממש ארוכה.  טוב שהוא סיים את חייו איך שסיים.
חיפשתי כן נקודות שמחות בספר, שאנשים מרגישים טוב עם עצמם ו-מצאתי! כמעט בכל פרק שלישי יש את המשפט המקסים: טוב לחזור הביתה. שמתן לב?

ועוד משהו קטן אבל חביב, שלווואן ממציא סיפור כיסוי לאנשי הכפר כי ליאה אשתו חלתה בשחפת בתור ילדה קטנה. אמנם השחפת כבר הייתה בעולם לפני 3000 שנים אבל את השם שחפת נתנו לה רק בשנת 1839. זה מזכיר לי שפעם קראתי ספר על השואה מסופרת מוכרת ומוערכת ששם היא תיארה מישהו שהסתובבה בגטו עם שקית ניילון באותו הרגע סגרתי את הספר. טוב, פה הקטע הזה היה דווקא חביב. נו שוין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2017 23:45 לינק ישיר 

השבת קראתי את יוזבד לאחר כמה חודשים ופתחתי במיוחד את הפורום כדי לשתף אתכם במחשבותי

אז ככה,
איסתרק לא חושד באמת בפנרס, אם הוא היה מאמין שפנרס מתכנן להדיח אותו הוא היה תולה אותו ולא רק לוקח ממנו את הטבעת.
אלא מה?
איסתרק חושב ככה: למנרם יש את סוד האבקה השחורה וגם מיכאל נמצא אצלו, אני לא יכול להרשות לעצמי שהם יוכלו גם לחתום על צווים מלכותיים בלי אישור ממני,
וזה מה שפנרס יכול לעשות.
הוא יכול לחתום ללא אישור של איסתרק וזו הסיבה שאיסתרק לוקח לו את הטבעת אבל לא מדיר אותו מתפקידו ממש וגם לא כולא אותו
מה אתם אומרות??
אני צודקת??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2017 17:39 לינק ישיר 

רעיון יפה!
אני רק לאחרונה שמתי לב לכך שאיסתרק לא חושש מהאבקה השחורה- גם לו יש!
יוסף שר"י- כן! לכן הוא נמצא בעמדת נחיתות גדולה! אם הוא יעמוד בפתח אתיל- איסתרק ישתמש באבקה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2017 11:19 לינק ישיר 

יוז כתב:
רעיון יפה!
אני רק לאחרונה שמתי לב לכך שאיסתרק לא חושש מהאבקה השחורה- גם לו יש!
יוסף שר"י- כן! לכן הוא נמצא בעמדת נחיתות גדולה! אם הוא יעמוד בפתח אתיל- איסתרק ישתמש באבקה!

לא הבנתי לאיסתרק יש את האבקה השחורה רק אצל מנרם, אין לו אותה בהשג יד ואם מנרם מורד בו אז בכלל אין לו את האבקה ולאויב מולה יש את האבקה השחורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2017 13:34 לינק ישיר 

לכן הוא נבהל.ותניד היה לו את האבקה בפונטציאל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2017 19:29 לינק ישיר 

אואואואו....
גאון!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2017 12:43 לינק ישיר 

לקח לי זמן ל'עלות על זה'...
לכן הוא כ"כ שליו אלא אם כן יש איום ולו קלוש מצד מנרם!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > הרהורים בעקבות יוזבד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.