|
|
| נשלח ב-30/8/2016 15:42 |
|
| |
| פדהאל כתבה: |  | לגבי החרב, גם אני תהיתי אם היא חלק מהתוכנית, אבל יש לי שאלה יותר מעניינת: למה דוד באלאר שכנע את יוז לעמוד בראש המשמר? האם ידו של דיואל בן ליראם גם בזה? האם דוד באלאר היה שותף לפשע באופן כללי? |
|
כל הקטע שם מוזר מאוד. אתמול קראתי אותו שוב. גם הדוד באלאר וגם כל ראשי האחוזות בעד שיוזבד יעמוד בראש המשמר. מסופר שיוזבד חשב אח"כ שהוא לא זוכר אף אספה של ראשי אחוזות שהיתה החלטה שהתקבלה פה אחד, ומוזר לו שאף אחד לא חשב שעדיף איש מלחמה שיעמוד בראש המשמר. אבל מצד שני, לא הגיוני שכל ראשי האחוזות שותפים בתכנונים. אז משהו שם מוזר מאוד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2016 16:20 |
|
| |
היה לו קסם אישי שפעל על כל בעלי האחוזות שמיד שהם שמעו את הרעיון הם התלהבו, ומסתמא גם כי הם לא הכי סבלו את דוד באלאר הנחמד..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2016 22:05 |
|
| |
באלאר שכנע את יוזבד להצטרף לגדוד בגלל שמנרם אמר לו שכשהם יחזרו מהיריד יוזבד יחליף אותו בניהול האחוזה ולא שהוא ידע על כל המזימה המתרקמת
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2016 20:31 |
|
| |
יש לי שאלה שהטרידה אותי כל הזמן שקראתי את הספר. בספרים מהללאל ואיסתרק, לאיסתרק היתה סיבה טובה מאד להלחם על המלוכה שלו. הוא אפילו מסביר את זה לבסטיאן- שאם יוסף ימלוך, אחרי כמה שנים כבר לא ישאר כלום מהרוחניוצ של כוזר. אבל עכשיו, לכאןרה כבר אין לו סיבה כזאת. מנרם ויוזבד יכולים להיות מלכים מצוינים אפילו יותר ממנו, ואין שום סכנה רוחנית מהם. יותר מזה- אם הוא יעביר להם את המלוכה יש סיכוי גדול שהמלחמה תפסק ויהיה שלום בכוזר. אז אולי בעצם, איסתרק צריך לפרוש בשקט? וכל המלחמה שלו נגד בנטיליאן היא סתם בגלל כבוד או בגלל שהוא כבר בשוונג של מלחמות?.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2016 21:32 |
|
| |
זו נקודה מעניינת. מצד שני, אולי אם בנטיליאן אכן מורד- עצם המרידה מראה על משהו בעייתי אצלו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2016 21:53 |
|
| |
אז בכל אחד אפשר למצוא צדדים בעייתיים. לדעתי גם איסתרק חלק מהתגובות שלו בספר הזה ממש לא ראויות למלך. במיוחד שהוא לא ניסה לחפש את יקוואל סתם בגלל העצבים עליו. ועדיין, הוא מלך ומגיע לו להיות מלך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 11:27 |
|
| |
אני ממש חולקת. אחד התפקידים של מלך זה לשמור על המלוכה, אי אפשר שכל פעם שיהיה איזה איש צדיק שהבן שלו יחליט שהוא ראוי למלוך וימרוד במלך - המלך יוותר על כיסאו.
לגבי התגובות של איסתרק באופן כללי, אני חושבת שאמנם הוא טיפ טיפה נשחק, אבל עדיין שומר על מעלה מוסרית גבוהה, תוכיח העובדה שהוא נמלך במנרם על השאלה אם לתת ליקוואל לצאת לנופש וקיבל את דעתו. גם זה שהוא לא חיפש אחריו, לא נראה לי שזה בגלל שהוא כעס עליו, אלא שהוא הבין שחיפושים ישיגו את המטרה ההפוכה כי יקוואל ימשיך בבריחה מהעולם ומעצמו.
אגב, לגבי בלאר, שמתי לב שהוא אמר ליוז שהוא אישית שמע מהנסיך ברכיהו דברים טובים על בן ליראם. אולי גם כאן יש רמז שהוא היה שותף למרד? או אולי הוא סתם התחבר יותר לצד השני של הגבול?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 11:29 |
|
| |
חוץ מזה, חלק גדול מהדאגה של איסתרק בנוגע למרד היא בכלל בגלל מיכאל.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 12:41 |
|
| |
| הלהה כתב: |  | יש לי שאלה שהטרידה אותי כל הזמן שקראתי את הספר. בספרים מהללאל ואיסתרק, לאיסתרק היתה סיבה טובה מאד להלחם על המלוכה שלו. הוא אפילו מסביר את זה לבסטיאן- שאם יוסף ימלוך, אחרי כמה שנים כבר לא ישאר כלום מהרוחניוצ של כוזר. אבל עכשיו, לכאןרה כבר אין לו סיבה כזאת. מנרם ויוזבד יכולים להיות מלכים מצוינים אפילו יותר ממנו, ואין שום סכנה רוחנית מהם. יותר מזה- אם הוא יעביר להם את המלוכה יש סיכוי גדול שהמלחמה תפסק ויהיה שלום בכוזר. אז אולי בעצם, איסתרק צריך לפרוש בשקט? וכל המלחמה שלו נגד בנטיליאן היא סתם בגלל כבוד או בגלל שהוא כבר בשוונג של מלחמות?.. אני לא חושבת כך. זה בדיוק כמו שתגידי שאם ניתן לקלינטון לנהל את המדינה אז הפיגועים מצד הפלסטינים יפסיקו. אין כאן פרטנר! יוסף דיאלידאן מבחינתו אסתרק או יוזבד זה אותו דבר! הוא רוצה למלוך בלעדית. הוא מסוגל לרצוח כל מה שזז מול עיניו. וחוץ מזה אל תשכחי שלאסתרק יש נסיון וליוזבד ולאביו אין. כל תכסיסי הלחימה ידועים לו, כל הסודות. אי אפשר ביום בהיר לקום ולעזוב ולהעביר את הממלכה למישהו אחר. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 15:56 |
|
| |
| הלהה כתב: |  | יש לי שאלה שהטרידה אותי כל הזמן שקראתי את הספר. בספרים מהללאל ואיסתרק, לאיסתרק היתה סיבה טובה מאד להלחם על המלוכה שלו. הוא אפילו מסביר את זה לבסטיאן- שאם יוסף ימלוך, אחרי כמה שנים כבר לא ישאר כלום מהרוחניוצ של כוזר. אבל עכשיו, לכאןרה כבר אין לו סיבה כזאת. מנרם ויוזבד יכולים להיות מלכים מצוינים אפילו יותר ממנו, ואין שום סכנה רוחנית מהם. יותר מזה- אם הוא יעביר להם את המלוכה יש סיכוי גדול שהמלחמה תפסק ויהיה שלום בכוזר. אז אולי בעצם, איסתרק צריך לפרוש בשקט? וכל המלחמה שלו נגד בנטיליאן היא סתם בגלל כבוד או בגלל שהוא כבר בשוונג של מלחמות?.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נקודה נוספת לכל מה שכבר נכתב. יש איזה מקום בספר שמישהו אומר שהממלכה הגיע למצב סטטי. מי שרצה את יוסף עבר אליו ומי שרצה את איסתרק עבר אליו. יש כאלה שרצו את יוסף בגלל ההנאות החיצוניות שיכול לתת להם, ומי שעם איסתרק זה בגלל שמאמין שהמלוכה מגיע להם ובגלל האמת הרוחנית שעם הצד של איסתרק. ברגע שיגיע מישהו חדש (מנרם ויוזבד) שידרוש לעצמו את המלוכה, לא יהיה מישהו שיעבור מיוסף למנרם אם כבר יהיה ההפך....... האמון של האנשים הפשוטים בישרות של בית המלוכה הכוזרי העתיק ישבר וכל אלו שכל הזמן קצת התלבטו או הסתפקו יעברו לכוזר החדשה, והאיזון העדין שהיה בממלכה ישבר ואולי כולה תיפול בידי יוסף. ואל תשכחו שמי שעומד מאחורי כל התארגנות המרד זה ברכיהו דיאלידאן שהוא לא הצדיק הכי גדול........ ומה שהוא רוצה זה בעצם להמליך מלך בובה ומי שינהל בפועל את הממלכה זה הוא בעצמו. כך שלמלחמה של איסתרק במרד הזה יש סיבה מאוד מוצדקת גם מהבחינה הרוחנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 16:28 |
|
| |
התשובות לכל השאלות בספר הבא. קצת הרבה סבלנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 16:48 |
|
| |
שלום לכולם קראתי את הסדרה בהתענינות גדולה ויש לי שאלה לגבי כל העלילה של הספר. איסתרק בעצתו של פנרס וישי מחליט להחזיר את מיכאל מבבל בסודיות ומחביא אותו אצל מנרם . ולא הבנתי , א מדוע הוא מחביא אותו אצל מנרם ולא מחזיר אותו ישר לארמון ? ב, מדוע הסוד הזה יכול לגרום לאיסתרק לאבד את מלכותו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 18:14 |
|
| |
| קורא263 כתב: |  | שלום לכולם קראתי את הסדרה בהתענינות גדולה ויש לי שאלה לגבי כל העלילה של הספר. איסתרק בעצתו של פנרס וישי מחליט להחזיר את מיכאל מבבל בסודיות ומחביא אותו אצל מנרם . ולא הבנתי , א מדוע הוא מחביא אותו אצל מנרם ולא מחזיר אותו ישר לארמון ? ב, מדוע הסוד הזה יכול לגרום לאיסתרק לאבד את מלכותו ?
|
|
איסתרק רצה להחזיר את מיכאל בכבוד רב ולא כגנב בלילה (כך נראה לי) אם מנרם היה לוקח את מיכאל כבן ערובה עד שאיסתרק יוותר על המלכות לאיסתרק לא היתה שום ברירה....הוא לא יכול לוותר על חייו של אחיו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 17:24 |
|
| |
| איסטיאסט כתב: |  | שלום לכולם קראתי את הסדרה בהתענינות גדולה ויש לי שאלה לגבי כל העלילה של הספר. איסתרק בעצתו של פנרס וישי מחליט להחזיר את מיכאל מבבל בסודיות ומחביא אותו אצל מנרם . ולא הבנתי , א מדוע הוא מחביא אותו אצל מנרם ולא מחזיר אותו ישר לארמון ? ב, מדוע הסוד הזה יכול לגרום לאיסתרק לאבד את מלכותו ?
איסתרק רצה להחזיר את מיכאל בכבוד רב ולא כגנב בלילה (כך נראה לי) אם מנרם היה לוקח את מיכאל כבן ערובה עד שאיסתרק יוותר על המלכות לאיסתרק לא היתה שום ברירה....הוא לא יכול לוותר על חייו של אחיו |
|
בכל אופן יש משהו לא מספיק אמין בצורה שבה תואר הסוד הבומבסטי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2016 17:31 |
|
| |
| רידה כתב: |  | כל מי שיש לה שאלה על הספרים, מוזמנת לכתוב אותה פה, ומי שחושבת שיש לה רעיון לתשובה, מוזמנת גם לכתוב פה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מה דעתכן, האם העלילה ביוזבד לוקה בחסר מול איסתרק ומהללאל?בשני הספרים הראשונים יש מבנה מסודר עם שיא יחיד, פחות או יותר, וסגירת קצוות . ליוזבד יש כל כך הרבה זירות בו זמנית, שקשה לעקוב , ואין סגירת קצוות מסודרת: יוסף- איך הגיב? מה הרגישה רנה כשנודע לה על מות ידרת? פנרס- איך טוהר שמו דמלאן- לא מת בוודאות ברכיהו- כנ"ל (שני האחרונים כנראה בכוונה) ויש עוד הרבה דוגמאות, מי רוצה להוסיף?
|
|
|
|
|