|
|
| נשלח ב-8/12/2016 22:38 |
|
| |
| רידה כתב: |  | יכול להיות שהחרב של יוזבד הראשון שנמצאה בכפר השרוף מזוייפת, והושתלה שם כעוד אמצעי לגרום ליוזבד להיות ראש המשמר? נשלח מהאנדרואיד שלי |
| לא הייתי חושבת על זה, וזו נקודה מעניינת בהחלט. לא נראה לי. יש גבול לתכסיסים של ברכיהו!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2016 22:41 |
|
| |
| דיאן_ד כתב: |  | הפלישה של הקווארים היתה בטוח חלק מהתוכנית, דיוואל בן ליראם אמר/ חשב את זה בשיחה עם המזכיר שלו. לגבי דוד באלאר נראה לי שהוא לא היה שותף לפשע, אבל הם כן הסתמכו עליו שיעזור ליוזבד וישכנע אותו בכוון. וזה שהוא שכנע את יוזבד לעמוד בראש המשמר היה אולי כדי שיוזבד יצא מעסקי האחוזה ואז היא תשאר לו. (השערה שלי) |
| הוא בהחלט רצה להעיף את יוזבד מהאחוזה וקצת שכח שהוא רק מחליף אותו ואמור להחזיר את ניהול האחוזה לידי בנטיליאן בחזרה!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2016 22:47 |
|
| |
| דיאן_ד כתב: |  | יש לי שאלה שהטרידה אותי כל הזמן שקראתי את הספר. בספרים מהללאל ואיסתרק, לאיסתרק היתה סיבה טובה מאד להלחם על המלוכה שלו. הוא אפילו מסביר את זה לבסטיאן- שאם יוסף ימלוך, אחרי כמה שנים כבר לא ישאר כלום מהרוחניוצ של כוזר. אבל עכשיו, לכאןרה כבר אין לו סיבה כזאת. מנרם ויוזבד יכולים להיות מלכים מצוינים אפילו יותר ממנו, ואין שום סכנה רוחנית מהם. יותר מזה- אם הוא יעביר להם את המלוכה יש סיכוי גדול שהמלחמה תפסק ויהיה שלום בכוזר. אז אולי בעצם, איסתרק צריך לפרוש בשקט? וכל המלחמה שלו נגד בנטיליאן היא סתם בגלל כבוד או בגלל שהוא כבר בשוונג של מלחמות?.. נשלח מהאנדרואיד שלי
נקודה נוספת לכל מה שכבר נכתב. יש איזה מקום בספר שמישהו אומר שהממלכה הגיע למצב סטטי. מי שרצה את יוסף עבר אליו ומי שרצה את איסתרק עבר אליו. יש כאלה שרצו את יוסף בגלל ההנאות החיצוניות שיכול לתת להם, ומי שעם איסתרק זה בגלל שמאמין שהמלוכה מגיע להם ובגלל האמת הרוחנית שעם הצד של איסתרק. ברגע שיגיע מישהו חדש (מנרם ויוזבד) שידרוש לעצמו את המלוכה, לא יהיה מישהו שיעבור מיוסף למנרם אם כבר יהיה ההפך....... האמון של האנשים הפשוטים בישרות של בית המלוכה הכוזרי העתיק ישבר וכל אלו שכל הזמן קצת התלבטו או הסתפקו יעברו לכוזר החדשה, והאיזון העדין שהיה בממלכה ישבר ואולי כולה תיפול בידי יוסף. ואל תשכחו שמי שעומד מאחורי כל התארגנות המרד זה ברכיהו דיאלידאן שהוא לא הצדיק הכי גדול........ ומה שהוא רוצה זה בעצם להמליך מלך בובה ומי שינהל בפועל את הממלכה זה הוא בעצמו. כך שלמלחמה של איסתרק במרד הזה יש סיבה מאוד מוצדקת גם מהבחינה הרוחנית. |
| כל הקטע עם ברכיהו לא ממש מובן פה, מצד אחד הרעיון שלו זה שיהיה שלום בין כולם ויפסקו המלחמות, אבל מצד שני כמו שנכתב כאן רוצה לנהל את הממלכה בעצמו...
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2016 22:50 |
|
| |
| שבנטיליאן כתב: |  | כל מי שיש לה שאלה על הספרים, מוזמנת לכתוב אותה פה, ומי שחושבת שיש לה רעיון לתשובה, מוזמנת גם לכתוב פה. נשלח מהאנדרואיד שלי מה דעתכן, האם העלילה ביוזבד לוקה בחסר מול איסתרק ומהללאל?בשני הספרים הראשונים יש מבנה מסודר עם שיא יחיד, פחות או יותר, וסגירת קצוות . ליוזבד יש כל כך הרבה זירות בו זמנית, שקשה לעקוב , ואין סגירת קצוות מסודרת: יוסף- איך הגיב? מה הרגישה רנה כשנודע לה על מות ידרת? פנרס- איך טוהר שמו דמלאן- לא מת בוודאות ברכיהו- כנ"ל (שני האחרונים כנראה בכוונה) ויש עוד הרבה דוגמאות, מי רוצה להוסיף?
|
| לא אהבתי את העלילה. בהחלט יש חסר לעומת איסתרק ומהללאל... נקווה שבעז"ה כל הקצוות האלה יסגרו בפדהאל!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2016 12:16 |
|
| |
אז שאלה אלרנן (סתם איזו אחת מאובקת מימי הקמת הפורם כמדומני...) וכעת גם אני מצטרפת לשאלה: איך אלרון מצא את שלוואן?.. לא, לא איך הוא הגיע אליו בתחילת הספר איסתרק, איך, אחרי שהוא קיבל את הירושה הענקית מהדוד הנורדי שלו (שבכלל, אם כבר ציינתי את זה, הנורדים הם המקור לעם האנגלי כפי מה שידוע לי, האנגלים נראים הרבה יותר מעודנים מהפראיים האלה שהיא תיארה שם, אבל זה עוד שאלה) אז איך אחרי שהוא קיבל את הירושה, מה שבער לו זה לחפש את שלוואן, לא רק לחפש - אלא אפילו למצוא תוך שתי שניות וחצי על אם הדרך, אכן?.. (אם רבקהאובסלד הייתה פה היא הייתה גם מחייכת בשביל הביטוי האחרון:) מה חושבות?..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2016 13:47 |
|
| |
לפי מה שאני זוכרת אלרון פשוט ניסה להכנס לתוך הראש של שלוואן הוא חשב לאן הוא היה הולך וכנראה גם הצליח... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2016 13:53 |
|
| |
אבל מה בער לו?!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2016 15:44 |
|
| |
טוב אז אני מצטטת: "...ואפילו אני עם כל אנוכיותי הנודעת, יודע שיש דברים שחשובים יותר מהבריאות שלי, או אפילו מחיי....אתה בטח מנחש לבד, ואם לא, הרי לך רמז-חיי יחיד וחיי רבים, חיי מי קודמים?"
בקיצור-אלרון היה בלחץ להשמיד את המדליונים.
ולא יודעת אם הנורדים הם האנגלים, אבל אני כן יודעת שלפני שהאנגלים התגבשו לעם הם היו שבט ברברי ופראי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2016 16:01 |
|
| |
הנורדים הם השבט הברברי שהתישב באזור ארצות סקנדינביה: דנמרק, שוודיה ונורבגיה (נשמע דומה...?). וגם לפי התאור החיצוני שמיה תארה אותם זה נשמע מתאים.
ומהלעלעל.....אל תתרשמי ממה שנראה לך היום, גם הגרמנים נראו (ונראים) כעם מנומס ומתורבת, וראו מה הם עשו במלחמות העולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2016 16:34 |
|
| |
אבל איך הוא מצא אותו בכזאת מהירות בלתי הגיונית?... מצא בדיוק את הכיוון הנכון ללכת ועוד לפגוש אותו שם, קצת חסר הגיון..
דיאנוש, התיאור החיצוני שזכור לי שמיה תיארה, זה תיאור פראי, מלא שרשראות ותכשיטים וצלקות ואנשים כהים כאלה שמנים וענקיים.. אולי אני לא זוכרת נכון.. אני מדברת על תיאור חיצוני, לא אופי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2016 22:21 |
|
| |
היי אני מסמיקה מהשם חיבה.....
התכוונתי לתיאור של גבוהים וחסונים וגם בהירים מאוד.
חבל שאני לא יכולה לתרום לכן בדיון המעמיק על אלרון ושלוואן. פשוט כבר מלא זמן לא קראתי את הספר (אל תגלו....הוא משעמם אותי......). אם תעברו לאיסתרק ומהללאל שמה יש לי מלא מה לתרום, אותם אני יודעת בע"פ........
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2016 10:59 |
|
| |
אני גם מלא זמן לא קראתי את הספר, אני צריכה לקרוא אותו שוב, יש בו קטעים מעניינים, ואם היה משהו שנהניתי לקרוא היה הדו-שיחים (איך אומרים את זה ברבים) של אלרון ושלוואן, כלכך יפה לראות את ההפשטה של דמות והמצפון שלה - רק בשתי דמויות נפרדות.. אני לא חושבת שהם מתוארים שם גבוהים וחסונים ובהירים, וזאת הבעיה, שנורדים אמורים להיות כאלה אם הם אנגלים, ובספר הם מתוארים כמו ברברים שמנים נמוכים ומלאי תכשיטים.. (שוב, זה מה שאני זוכרת.. לא בטוחה) בראיון היא הזכירה אותך:)
תוקן על ידי מהלעלעל ב- 20/12/2016 11:03:09
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2017 17:53 |
|
| |
יוווווו! איזה נוסטלגיה להיכנס לפה... טוב, צריך להשלים פערים. עבר הרבה זמן. בינתיים ראיתי שהשתדרגתם, ויש כאן עוד כמה חברות לגבי נהנתי -לא נהנתי- לדעתי יוזבד מיוחד ויפה לא פחות ממהללאל... ולשאלתי: מה בדיוק עבר על יוסף ימ"ש עם מחלת הנפש הזו פתאום, שהוא מוכן גם להרוג את הבן הכי מוצלח שלו? ויקוואל- הרי כל ילד כוזרי טוב מחונך להתרחק משודדים, והוא בדווקא מנסה להתקרב אליהם, וגם כשהוא מגלה כמה הם שפלים, הוא ממשיך להיות איתם בטענה קלושה שאולי יוכל להחזירם בתשובה? וכל זה רק בגלל שהוא רוצה ל"הראות" לאסתרק שהוא גדול? הרי יקוואל כבר לא ילד קטן ויש לו קצת שכל. משהו השתבש כאן במוח של כמה אנשים. (יש לי עוד כמה דוגמאות, אבל הרעיון מובן.)
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2017 23:51 |
|
| |
י-ו-ז-ב-ד!!!!! כמה חיכינו לבואך! תרתי משמע...
אני אנסה להגיב על השאלות שלך מאוחר יותר.. כרגע אני קצת לא פה.. אבל הייתי חייבת להקדים בברוכים השווים!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2017 15:25 |
|
| |
| יוזבד כתב: |  | יוווווו! איזה נוסטלגיה להיכנס לפה... טוב, צריך להשלים פערים. עבר הרבה זמן. בינתיים ראיתי שהשתדרגתם, ויש כאן עוד כמה חברות לגבי נהנתי -לא נהנתי- לדעתי יוזבד מיוחד ויפה לא פחות ממהללאל... ולשאלתי: מה בדיוק עבר על יוסף ימ"ש עם מחלת הנפש הזו פתאום, שהוא מוכן גם להרוג את הבן הכי מוצלח שלו? ויקוואל- הרי כל ילד כוזרי טוב מחונך להתרחק משודדים, והוא בדווקא מנסה להתקרב אליהם, וגם כשהוא מגלה כמה הם שפלים, הוא ממשיך להיות איתם בטענה קלושה שאולי יוכל להחזירם בתשובה? וכל זה רק בגלל שהוא רוצה ל"הראות" לאסתרק שהוא גדול? הרי יקוואל כבר לא ילד קטן ויש לו קצת שכל. משהו השתבש כאן במוח של כמה אנשים. (יש לי עוד כמה דוגמאות, אבל הרעיון מובן.)
_ואאו מלא זמן לא הסתכלתי פה
לשאלתך ידוע שרודנים הנפש שלהם נהיית מושחתת עם השנים וכנראה זה מה שקרה ליוסף דיאלידאן ויקוואל גם אני לא הבנתי את זה במהלאלאל מיה לא עושה אותו כזה רשע...________________
-פורום ממלכה במבחן-
אם תרצו, אין זו אגדה!
|
|
|
|
|
|
|