| נשלח ב-9/3/2017 10:54 |
|
| |
יש לי שאלה מענינת אולי היא כבר עלתה ואולי לא ובכלל נראה שהפורום פה קפא לפחות עד להוצאת פדאל אז בקיצור, כמה שווה פאארך כוזרי להזכירכם מהלאלל נתןפאררך זהב ואמר שהוא שווה הון ומלבד זאת מנרם מכר את האחוזה במחיר הפסד של 2500 פאררך זהב אז כמה הוא שווה???
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2017 14:51 |
|
| |
לדעתי פאררך אחד היה שווה כן הרבה, גם אם תקחי בחשבון שפאררך אחד שווה אלף שח לדוג' (שזה הרבה בשביל מטבע אחת שפתאום מחלק איזה הלך עני..) למכור אחוזה שלימה וענקית במחיר של שני מיליון וחצי שח זה הזוי! מחיר שיכול להגיע לדירה או שניים בימינו אנו.. ועזבי את הקטע של השינה פה בפורום.. זה בעיה.. אנשים עסוקים, מתחתנים:) ואפילו לקרוא את יוזבד פעם שניה אין זמן:)...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2017 13:43 |
|
| |
האחוזה נמכרה ביותר מ- 2800 פאררך. יתרת החוב היתה מעל 2800 פאררך (2823?) והיו לו- לי עוד בכיס
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2017 15:51 |
|
| |
אז בסוף קראתי את יוזבד פעם שניה (התחלתי) למרות שאני מהאנשים העסוקים והמתחתנים..
ציטוט: "...הוא חייב למצוא דרך להשיג חמשת אלפים פאררך, ולחץ את האחוזה מבין שיניו של האריה הזחוח שפגש לראשונה כמה דקות קודם לכן. חמשת אלפים פאררך! ריבונו של עולם! איך ומאיפה אפשר לגייס סכום כזה? הרי אפילו למצוא קונה שיוכל לגייס סכום כזה במזומן יהיה פרויקט לא פשוט בכלל. אבל האם ישנה דרך אחרת להתמודד עם הבעיה?.."
אז לפי הקטע הזה מסתבר שהחוב שלהם היה 5000 פאררך, וזה נשמע גם שזהו סכום עצום מאד! פלוס הריבית וכל זה יצא להם הרבה יותר, אבל אם נתייחס לשווי של המטבע נשמע שזה יקר מאד, ולכן גם זה הזוי ומוזר שלנער רחוב מוזנח יש כמה וכמה מטבעות כאלה, והוא עוד מפזר אותם חופשי בין אנשים..
למכור את האחוזה ב2500 פאררך זה מחיר הפסד, למרות ש2500 פאררך זה המון! אבל בשביל אחוזה שרק בשביל שיקום ואחזקה יש הוצאות של 5000, אז זה הפסד עצום, כי מסתבר שהאחוזה עצמה שווה הון הרבה יותר!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2017 07:16 |
|
| |
הוא לא מכר את כל האחוזה, הוא מכר את חציה. וגם זה היה במחיר הפסד של לפחות 2856 פאררך כלומר האחוזה היתה שווה יותר מ- 5174,00 (וזה רק אם פאררך שווה כ- 1000 ש"ח)
תוקן על ידי מנרם ב- 17/03/2017 07:17:50
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2017 01:12 |
|
| |
האמת שחשבתי על זה הרבה והיו לי כמה סתירות בנושא, אבל אני לא כל כך זוכרת אותן עכשיו. אחוזה של אביר עם נתינים וכל זה בוודאי הייתה צריכה לעלות בזמנינו לפחות כמה עשרות מיליונים אם לא מאות מיליונים. אם נניח שהאחוזה הייתה שווה 100 מיליון ש"ח, זאת אומרת שחצי ממנה שווה בערך 50 מיליון, נאמר שהוא מכר אותה בזול מאוד, זה שווה ערך ל-28 מיליון ש"ח שזה אומר שכל פאררך שווה בערך 10,000 ש"ח. אם זו הערכה נכונה, 600 הפאררך שהיו באוכף של יקואל היו שווים בערך 6 מיליון ש"ח. צריך גם לחשב את שרשרות הזהב ומטבעות הכסף שקיבל הפחמי החרש שאסף את מהללאל מן הנהר תמורת פאררך אחד. בכל אופן ההערכה הזו נראית לי יותר סבירה ממה שכתבתן כאן קודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2017 10:34 |
|
| |
אני שמחה לראות שהשאלה ענינה פה מישהו רק עכשיו התפנתי להסתכל מה התגובות.
בכל מקרה שפאררך שווה 1000 שקל לא נראה לי הגיוני איך שהבנתי לקחתם את סכום ההלוואה וחילקתם לחצי
זה לא נכון כי משכון האחוזה לא נעשה תמורת כל שוויה וכנראה מיכאל נתן את כל סכום ההלוואה תמורת חצי מהאחוזה זאת אומרת ש5000 פאררך זה תמורת חצי מהאחוזה במחיר מוזל ואכן אחוזה כזו אמורה לעלות כמה עשרות מיליונים
בנוסף לכך שיקוואל לקח סכום כזה זה הגיוני משום שאז לא היה בנקים והפקדות וכל הכסף היה במזומן אם כך שלנסיך יהיה כמה עשרות מיליונים כסכום כולל זה הגיוני לדעתי פאררך היה שווה משהו כמו 10000 שח עשר אלף שח.
גם מהלאלאל אומר שהכסף הזה שווה הון במחילה 1000 שח זה סכום יפה אך לא הון
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2017 14:48 |
|
| |
1. פאררך 1 לא יכול להיות שווה הרבה מדי- זה בעצם גוש זהב עגול בקוטר 5-6 ס"מ (3 פאררך+ תלין אליפסי+שבר קריסטל בסוליה של הנעל) 2. האחוזה: יתרת ההלוואה היתה 2856 בארגז היה 2855, כדי להשיג כ3000 שח לא הייתי מוכר 1/2 אחוזה, ב5000 ומשתמש רק ב3\5 מהסכום! כלומר:2\1 אחוזה שווה כ-3500 (כי 3000 זה מחיר מוזל), אחוזה שלמה 7000. יתכן שכיוון שזו אחוזה צפונית מרוחקת ייתכן שהיא שווה פחות, 3. ביחס לעניים שמחפשים סמרטוטים וגרים בחורבה גם 5000 שח +- זה בהחלט הון 4. פאררך שווה ל10 מטבעות כסף
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2017 15:45 |
|
| |
אני לא יודעת אם שמתם לכך, אבל לי מאדדד מפריע בעניים' שכתוב-(לדוג') "הוא נוגס בתפוח שלו, ומתכופף ומתחמק באלגנטיות מכף העץ שמיידה' בו הנסיך". למה היא אפשר לכתוב- מתכופף ומתחמק למה חייב' את ה- ו'?!
נ.ב. יתכן שזה סגנון שלא מוכר לי?!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2017 18:13 |
|
| |
איפה זה מופיע? אגב, סגנון הכתיבה של מיה קינן, מלא בפסיקים ונקודות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2017 03:06 |
|
| |
שלוואן, את צודקת, זה באמת טעות שלא זוכרת אם נתקלתי בה עוד כמה פעמים בספר, למיה יש סגנון כתיבה מלא בפסיקים ובנקודות וזה יופי טופי, כל עוד הם נכונים דקדוקית ותחבירית..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2017 14:04 |
|
| |
באלאר רצה להמשיך להיות מנהלה של האחוזה בשביל התוכנית של ברכיהו ( משהו בקשר לזה מוזכר בשיחה שרניל מצותת לה עמ' 351)אולי כדי שהאיום על האחוזה לא יהיה נתון לשיקול דעתו של יוז
|
|
|
|
|