|
|
| נשלח ב-8/9/2016 08:42 |
|
| |
ואני מציע פירוש מקורי: וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה', ה' שהוא אלהי העברים, הוא האלהים, השולט בשמים ובארץ.
וזה הפרוש המתאים ביותר לכל הפרשה שעוסקת באי מתן כח לאלילים שונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 08:45 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | ואני מציע פירוש מקורי: וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה', ה' שהוא אלהי העברים, הוא האלהים, השולט בשמים ובארץ.
וזה הפרוש המתאים ביותר לכל הפרשה שעוסקת באי מתן כח לאלילים שונים. |
|
1. בפסוק כתוב אין עוד , אם כם אין שום דבר אחר ולדעתך אם בורא עולם שולט אז יש מישהו אחר שהוא שולט עליו אז לא מתאים לאין עוד שאין דבר מבלעדי אלוקים. 2. אם הוא שולט איך יש בחירה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 09:24 |
|
| |
1. הוא האלוהים, אין עוד אלוהים. 2. מה הקשר? ואם הוא נמצא בכל מקום, על אחת כמה וכמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 10:34 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | שלישי,אם האל נסתר והוא ממלא כל חלל פנוי ברור שהוא קרוב מאד.מה לא מובן פה?
תוקן על ידי אפריםבן ב- 07/09/2016 14:42:16
|
|
מה לא מובן? אני יגיד לך מה לא מובן פה. הדבקתי בחיפוש של גוגל את מה שכתבת ולא מצאתי משהו ברור שמתאים לאיך שאתה מגדיר את א'. אבל, לעומת זה, הדבקתי בחיפוש של גוגל את מה שירוחם כתב "הוא רואה ואינו נראה" ותכף ומיד מצאתי בשורה הראשונה של תוצאות החיפוש את ה - א' של ירוחם. http://goo.gl/xTjE9S
נ.ב. הדרך שבה ירוחם מגדיר את א' "הוא רואה ואינו נראה", היא הגדרה קצרה וקולעת. אבל יש לי ספק אם הוא מבין אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 12:07 |
|
| |
כל אחד והגוגל שלו כל אחד . והחיפוש שלו. כל אחד וההבנה שלו.
תרגום יונתן בראשית פרק טז
(יג) וְאוֹדִיאַת קֳדָם יְיָ דְמֵימְרֵיהּ מִתְמַלֵל לָהּ וְכֵן אָמְרַת אַנְתְּ הוּא חַי וְקַיָים דְחָמֵי וְלָא מִתְחָמֵי אֲרוּם אַמְרַת הָא בְּרַם הָכָא אִתְגְלִיאַת יְקַר שְׁכִינְתָּא דַיְיָ בָּתַר חֶזְיָא:
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 14:33 |
|
| |
שלישי, כמו שירוחם הביא את המקור גם אני אביא את המקור. לית אתר פנוי מיניה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 15:33 |
|
| |
נדמה לי כי- שאלו את הרבי מקוצק כשהיה ילד, איפה אין אלוהים? במקום שלא נותנים לו להכנס,השיב הילד. כששמעתי את החידוד הזה בפעם הראשונה. חייכתי. היום- אני כבר לא מחייך כי אני מבין מה שאז לא הבנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 16:25 |
|
| |
ירוחם,מה הבנת כשהיית ילד ומה אתה מבין היום?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 21:45 |
|
| |
כשהיתי ילד חייכתי על התמימות של המחשבה על האפשרות כביכול כי אפשר לסגור דלת מאלוקים.
היום אני יודע כי הדבר בהחלט אפשרי. עם שימוש בחומרות תורות ומנהגים. שאלוקים כנראה לא יכול לדור איתם בכפיפה אחת. כדברי הנביא נלאיתי נשוא..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2016 11:28 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | שלישי, כמו שירוחם הביא את המקור גם אני אביא את המקור. לית אתר פנוי מיניה |
|
ניסוי
לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה, לית אתר פנוי מיניה,
מסקנה: הניסוי נכשל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2016 12:03 |
|
| |
מה?מי?למה? איפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2016 12:39 |
|
| |
ניסוי נוסף
מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית, מיניה פנוי אתר לית,
מסקנה: גם הניסוי הזה נכשל.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2016 12:42 |
|
| |
מה? מי? מתי?איפה?למה? מדוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2016 21:32 |
|
| |
בעל הפירוש שכתבת הוא כמובן הפירוש הפשוט אבל ציינתי לעוד שני פירושים אחד מיסטי של בעל התניא בעקבות המקובלים הקדמונים ושני של הרמב"ם ש(פלא הוא למה הוצרך לו ולא פירש כפשוטו ועוד הוכיח מזה הוכחה שגם היא לא תקפה רק בהנחה שהעולם לא נברא מעולם כמו שכתב במורה ובמכתבו למתרגם המורה ובניגוד לפסוק שסמוך לפסוק זה) שני הפירושים דומים מאד ובאמת אלהי הרמב"ם אינו נמצא בשום מקום כי אינו נמצא כלל כי הוא לא דבר שיכול ל'היות' ב'מקום'. ואכן הרבה השוואות יש בין דברי הרמב"ם לדברי המקובלים שנואי נפשו (תיאורטית אילו היה רואם ומכירם) כמו המשפט הראשון של ה"מסילת ישרים" ועוד וזה אומר שבסוף כל המחשבות הרגש הטבעי של האדם מביאו לאותה מסקנה באיזה מילים שיעטוף אותה....
לכאורה כל "הוכחת" התורה בעד יחוד האל היא שלא ידוע על ניסים וכו' שעשה אל אחר ולכן אין סיבה להניח שקיים עוד אחד חוץ מזה שכבר הוכח כלומר שזו הוכחה שניתנת להפרכה ברגע שיקום אל נוסף ויעשה דברים וניסים.
דבר נוסף: האמונה באל אחד - אמונת תורת משה לכאורה אינה שוללת אפשרות אמונה בקיומם של בעלי בחירה ויכולת שונים כגון בני אדם או חיות או שדים ומלאכים ועוד אף אם הדבר שבו מאמינים אינו קיים או אינו בעל יכולת או רצון אין בכך אלא חיסרון מידע או טעות אבל לא פגם באמונת הייחוד. אם כן מהו האמונה באל נוסף שהיא נשללת כנראה אמונה בבעל יכולת נפרד שאינו כפוף לאל העליון ואף אם מאמין "כי גדול ה' מכל האלהים" כאמונת הגוים של הגמ' "דקרו ליה אלהא דאלהיא" עדיין הוא מאמין בע"ז כי מאמין בקיומו של בעל כח ויכולת שאינו כפוף לאל אחד עליון אבל אם מאמין שכל בעלי הכוחות כפופים לו הרי זה כהוגן וצ"ע במיתולוגיות הכנעניות ועוד שהאמינו שהבעל והאשרה ועו בני אלהים ומשפחותיהם הם כולם נאצלו ונולדו ונבראו על ידי אל עליון אלא שכנראה הם יצאו לבגרות וכבר אים כפופים לו [כך נראה בסיפוריהם כגון שהבתולה ענת 'מאיימת' על אל (הראשי) שתוריד את שיבתו שאולה] אנא ענוני כולכם ואתה הבעל ענני בתודה מראש
 |
|
|
|
|
|