|
|
| נשלח ב-11/9/2016 21:41 |
|
| |
בער אנא ה]נה אותי למקור ברמב"ם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 08:14 |
|
| |
בער ובעל נראה לי שיש כאן חוסר הבנה למשמעות יחוד השם להרמב"ם ולמקובלים .
דבר ראשון יש לדון מה המשמעות הגשמה להרמב"ם , ומה ההבדל בין המקובלים להרמב"ם , ולמה כולם טורחים להסביר את יחוד השם .אתם מזכירים כל הזמן את יחוד האל , אבל אנו צריכים להבין שלפי הרמב"ם כל תיאור על בורא עולם מהוה הגשמה , ולכן הרמב"ם לא מסביר את מהות התיאורים , גם לקרוא לבורא עולם אל זו גם הגשמה להרמב"ם , ולכן להרמב"ם הכינוי אל הוא כינוי שלא ניתן להבנה כמו כל הכינויים שיש לבורא עולם שלדעת הרמב"ם לא מובנים , לעומת המקובלים שכן מסבירים את ענין הכינויים. דבר נוסף שברור הוא שאם מאמינים באל אחד המשמעות היא שאין לאף אחד שום כח בעולם שיכול לבצע פעולה מסויימת כי כל הגדרה של כח זו הגדרה של אל . ולכן השאלה הגדולה היא 1. איך יש בחירה הרי הבחירה היא כח מסוים שיש לאדם , ואם כך זה נקרא לכאורה אל אחר , 2, איך נוצר הרע בעולם אם בורא עולם הכל טוב . ולכן זה שלכאורה חושבים שאדם מסוים יש לו אפשרות בחירה נגד רצון השם זה לכאורה היפך האמונה באל אחד , מכון שהפילוסופים ניסו להסביר את זה ,אבל על אפ ההסברים הם לא הסבירו כלום אלא תיאוריות פילוסופיות שלא מסבירות את המציאות שהכל אחד .ולכן הפירוש של הפסוק ויעדת היום לא כל כך פשוט היות והמשמעות היא שכל הבריאה זה בורא עולם ואין לאף אחד כח לשנות מאום , ואם כן באה השאלה האם יש משהו מחוץ לבורא עולם או לא ? על השאלה הזאת הרמב"ם לא נתן תשובה , האר"י בא להסביר בדיוק את זה , אבל הוא כתב את הדברים בצורה מרומזת ולא מוסברת מספיק , ולכן לא כולם הבינו את הענין , עד שגם בעל התניא כותב שהוא מאמין ולא מבין. המקובלים גם הסבירו איך ניתן לתאר את הבורא , היות והמקובלים מסבירים שהבורא בעצם אין לו תיאור אבל גילוי פעולותיו יש להם תיאור . גם כאן חסר הסבר של המשמעות של ההבדל בין הבורא ופעולותיו , ולהסביר את זה הביא הבעש"ט את הענין של ההגדרות של עצם אור וגילוי. כיום כשהטכנולוגיה התקדמה קל מאוד להבין שיש אור אין סוף ויש את מה שמאיר לנו , וזה החידוש הגדול שנותן הסבר ליחוד השם ואיך שהכל בורא עולם ובכל זאת ניתן לתאר בתיאורים .
כתבתי רק על קצה הלשון כדי לתת משמעות עמוקה יותר להבנת יחוד השם , שנראה לי שיש שחושבים שרק אם קוראים לדבר אל זה כפירה אבל לקרוא לזה משהוא אחר זה לא כפירה , אבל הדברים הם אחרת כל דבר של כח זה אל ולכן לפי זה צריך לומר שכל מה שפעול בעולם זה בורא עולם בעצמו ולא מישהו עם כח אחר , ולכן כל ההסבר איך הרע פועל בעולם הוא לכאורה סתירה לוגית לאחדות הבורא שאין בו רע, כי אם זה בורא עולם הרי איך הגיע רע מבורא עולם , ואם זה לא הבורא הרי זה אלילים כי כל כח זה אלוקים , כמו שדיינים נקראים אלוקים . ועל כן הדברים עמוקים מאוד וקשה להסביר אותם בפורום רחב , אלא הם דברים שצריכים לעבור מפה לאוזן .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 08:54 |
|
| |
הטיעון על הרמב"ם הוא לא נכון. הרמב"ם הבין את הבעיה בבחירה וענה עליה ישירות בהלכות תשובה. ההנחה היסודית של המקובלים שצריך צמצום כי לא יכול להיות משהו מחוץ לאלהים, ייתכן ולדעת הרמב"ם היא פשוט לא קושיה. הוא יכול לעשות מה שברצונו, ולדעת הרמב"ם אין בכך סתירה לוגית, מקסימום סתירה פיזית. ההגיון האנושי לא מונע מציאות נוספת אם היא נבראת.
וכפי שטענתי , הפסוק אין עוד לא בסה"כ אומר שאין אלוה נוסף, הקושיות של בעל התניא שמאי קמ"ל לא קשות למי שלומד את הפרשה ואת ספר דברים.
הטיעון על עמקות הוא התחמקות, אם הוא ניתן להסברה, ניתן להסבירו גם בכל פורום, ואם הוא תחושה, אזי הוא תחושה ולא הסבר. מה שמעניין אותי אם מאחורי הטיעון שצריך הסבר מפה לאוזן עומד משהו מעבר לנפונפי ידיים.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 12/09/2016 08:56:34
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 10:15 |
|
| |
| נמדשיר כתב: |  |
1. איך נוצר הרע בעולם אם בורא עולם הכל טוב .
2. ועל כן הדברים עמוקים מאוד וקשה להסביר אותם בפורום רחב , אלא הם דברים שצריכים לעבור מפה לאוזן .
|
|
1. יוֹצֵר אוֹר וּבוֹרֵא חֹשֶׁךְ עֹשֶׂה שָׁלוֹם וּבוֹרֵא רָע אֲנִי יְהוָה עֹשֶׂה כָל אֵלֶּה.
2. אם אתה יודע להסביר "מפה לאוזן", אתה יכול להסביר גם לרבים. (לדעתי, אין לך מושג בעניין הזה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 10:24 |
|
| |
כל הפילפולים ופילפולי הפילפולים ופילפולי פילפולי הפילפולים וכך עד אין סוף הם לא מובנים. למה לא לומר בפשטות שאנחנו,בהיותינו אנושיים מפאת שכלנו המוגבל מסוגלים לקלוט רק עד גבול מסוים והאל הוא משהו שמעבר לגבול הזה וחסל דיונים ושלום על ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 10:29 |
|
| |
הענין הוא שכדי להסביר יש לתת הרבה הקדמות , וכמו כן לראות את ההבנה של השומעים בכל קטע נתון.ולכן קשה לעשות זאת בכתב , כי הדיון בכתב הוא מוגבל . גם בע"פ קשה להסביר זאת כי דרושים הקדמות , ואני אומר זאת מנסיון שלי עם אנשים רבים .
בעל הרמב"ם כותב שאי אפשר להבין את הידיעה והבחירה כך שהוא לא הבין זאת . כמו שהרמב"ם גם כותב שאנחנו לא מבינים איך שייך שמיעה וראיה אצל הבורא ואומר שזה רק לשון לסבר את האוזן אבל אין ראיה ושמיעה .וזה שונה מהמקובלים שמסבירים את הענין על בוריו . אם בורא עולם הוא הכל הוא הכל ולא שייך מציאות נבראת מחוץ לבורא , כך זה בכל אופן לפי תפיסת האמונה להראשונים המקובלים , וכך כותב הרשב"א בתשובה .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 10:36 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
2. אם אתה יודע להסביר "מפה לאוזן", אתה יכול להסביר גם לרבים. (לדעתי, אין לך מושג בעניין הזה.) |
|
יש לי מושג וכתבתי כאן בפורום בכמה מקומות את את דעתי בענין
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 11:39 |
|
| |
בס"ד באיכה ג ל כתוב מִפִּי עֶלְיוֹן לֹא תֵצֵא הָרָעוֹת וְהַטּוֹב. כשנבחין בטעמים (שהחלק הראשון מפי עליון לא תצא הוא פשטא קטון , והחלק השני הוא מרכא סוף פסוק )נראה שהקריאה היא מפי עליון לא תצא , הרעות והטוב , והכוונה שמפי עליון אין רע וטוב . מצד שני בחומש דברים ל ט"ו כתוב ראה נתתי לפניך היום, את-החיים ואת-הטוב, ואת-המוות, ואת-הרע. נציב כמה שאלות : 1. לכאורה הפסוקים סותרים באיכה כתוב שהרע והטוב זה לא מבורא עולם , ובדברים כתוב שגם הטוב וגם הרע הוא מבורא עולם ? 2. כידוע שבורא עולם ברא את העולם כדי להיטיב ומהטוב יוצא טוב ואיך התורה כותבת נתתי את הטוב ואת הרע ? 3. איך באמת אדם יכול לבחור רע שזהו נגד רצון הבורא ? וכי יש 2 רשויות ? הפוסט נועד כדי לענות על השאלות שהצגנו . עלינו לדעת שענין הרצון של הבורא הוא דבר שנוצר רק לאחר הצמצום והכוונה שלפני הצמצום לא שייך שום הגדרה לא רצון לא רע לא טוב וכל הגדרה אחרת . ולכן הצמצום הראשון שנוצר זה הרצון לברוא עולם כדי להיטיב לבריותיו ובקבלה זה נקרא כתר , והצמצום עצמו כדי שיוכל להגדיר את ענין הטוב היה חייב להיווצר טוב ורע כדי שהטוב יוגדר כמו שכבר כתב קהלת וְרָאִיתִי אָנִי שֶׁיֵּשׁ יִתְרוֹן לַחָכְמָה מִן הַסִּכְלוּת, כִּיתְרוֹן הָאוֹר מִן הַחֹשֶׁךְ. והכוונה שכדי להכיר את האור או את החכמה לא שייך להכיר אלא מתוך החושך או הסכלות , ולעינינו לולא הרע הטוב לא היה ניכר , או במילים אחרות כדי שיוכר הטוב יש גם ליצור רע , ורק כשיש רע וטוב אפשר להכיר בטוב . היוצא לנו עד כאן שלפני הצמצום לא היה שייך רע וטוב , ולאחר הצמצום כדי שיוכר הטוב היה חייב לצאת גם הרע . והרי כתבנו שהרצון נוצר לאחר הצמצום , הרי לנו שהרצון לטוב הוא הוא מצב שנוצר לאחר הצמצום אבל לפני הצמצום לא שייך כל רצון לא לרע ולא לטוב. אחרי ההקדמה שכתבנו נבוא לבאר את השאלות : הפסוק באיכה מדבר על השרש שלפני הצמצום ולכן כתוב מפי עליון הכוונה שאין ממקום לא מוגדר שלכן נקרא עליון משם לא יוצא לא טוב ולא רע , היות ומפי עליון זה מלפני הצמצום . לעומת הפסוק בדברים ששם כתוב ראה נתתי וגו' שברור שהכוונה לאחר הצמצום ששם אפשר לומר נתתי , וגם לאחר הצמצום שייך לומר רע וטוב . נשאר לנו רק להשיב איך בורא עולם אומר נתתי את הטוב ואת הרע , הרי הטוב מטיב ולא מריע , אבל בדיוק כאן טמונה התשובה בגלל הצמצום נוצר מצב טוב ורע , וזה הכוונה נתתי לפניך את הטוב ואת הרע , ובורא עולם מצווה בחרת בטוב , והכוונה שלאחר הצמצום שנוצר טוב ורע ונוצר הרצון מתגלה הרצון של בורא עולם שנבחר בטוב , אבל ברור שגם האפשרות לרע הגיע מהמקום שאין בו הגדרה לטוב ורע והבחירה של האדם ברע נכון שהיא בחירה נגד הרצון שנוצר בצמצום , אבל זה לא נגד האפשרויות שקיימות אצל בורא עולם מלפני הצמצום , ולכן הבחירה ברע היא נגד הרצון אבל לא נגד בורא עולם שלפני הצמצום , וממילא מיושבת השאלה איך אפשר לבחור ברע שזה נגד רצונו , שזה לא שני רשויות אלא זה בחירה שהיא באה מהאפשרות שלפני הצמצום שנוצרה על ידי הצמצום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 11:39 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | | כל הפילפולים ופילפולי הפילפולים ופילפולי פילפולי הפילפולים וכך עד אין סוף הם לא מובנים. למה לא לומר בפשטות שאנחנו,בהיותינו אנושיים מפאת שכלנו המוגבל מסוגלים לקלוט רק עד גבול מסוים והאל הוא משהו שמעבר לגבול הזה וחסל דיונים ושלום על ישראל. |
|
אמת ויציב. הוא אינו גוף ו לא ישיגהו משיגי הגוף. כי אין לו דמיון בכלל
וכל המקובלים ותלמידיהם ותלמידי תלמידיה. דבריהם דמיונם האישי. ואין לזה ולא כלום ןפחות. להבנת אלוקים.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 12/09/2016 11:41:34
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 12:16 |
|
| |
ירוחם אני לא אכנס איתך לויכוח בענין. רק כמה הערות :
מה זה מראה המרכבה ביחזקאל ? ברור שיש להבין את הנהגת הבורא . ויש על זה הרבה מקורות בחז"ל לקרוא לבורא עולם אלוקים זו הגשמה , כי הגשמה המשמעות הגדרה כך מסביר הרמב"ם את הפירוש גשם. מנשה רדף אחרי ישעיהו שאמר ראיתי את ה , ומנשה אמר לו הרי רבך משה אמר לא יראני אדם וחי , וישעיהו לא רצה לענות למנשה תשובה כי פחד שלא יקבל את התשובה ובכל מקרה יהרוג אותו ומימלא ייענש על מזיד ולכן העדיף שלא לענות וכך מנשה יקרא שוגג . ויש עוד הרבה מקורות רבים על הצורך להשיג את הנהגת הבורא ולדעת כמה שאפשר .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 12:28 |
|
| |
כל המקורות הם מקורות של אנשים בשר ודם בני תמותה שנוצרו מטיפה סרוחה. תפקידם של המחנכים ללמד תינוקות של בית רבן בשפה שהתינוקות מבינים ושכלם משיג. לאדם בוגר ומשכיל התאורים הללו הם עלבון ובושה לרמתם ולהשגתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 12:51 |
|
| |
| נמדשיר כתב: |  |
ובכל זאת אם נח לך לחשוב שאין לי מושג לא אקפיד עליך.
|
|
זה מיותר לקחת את הדיון למקום אישי.
מניסיון, כשמישהו הופך משהו שהוא "יודע", "לסוד" או שזה "כל כך עמוק" שאתם לא תבינו.
יש שתי אפשרויות או שהוא שקרן או שאין לו מושג.
ועוד משהוא, לא תמצא רב, כומר או איש דת מוסלמי, שיש להם מושג על אלהים. אתה יותר ממוזמן להוכיח שאני טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 23:21 |
|
| |
שלישי
אין לזה קשר לסוד אבל מניסיון אני יודע שיש אנשים שאני מצליח להסביר להם ויש שלא, הפורום הוא מקום שלא שייך לנסות היות וברור שלא כולם יבינו וזה יגרור ויכוחים חסרי טעם, גם בתחומים אחרים אני נתקל באותה תופעה אם זה פתרונות בבעיות של מערכות מידע שאני לא יכול להסביר את הצורה שאני פותר, אני יכול להראות מה אני עושה ויש שקולטים את העניין ויש שלא, כנראה שלא כולם שווים.
העניין שבחומר אני מוכיח שהפתרון עובד ואני לוקח את הסיכון וכך אני יכול להוכיח יכולת יחודית לעומת רוחניות שאי אפשר להוכיח.
מה לעשות ובשביל היתרון הזה משלמים לי.
התלבטתי האם להגיב והחלטתי לקחת סיכון ולהגיב
תוקן על ידי נמדשיר ב- 12/09/2016 23:22:11
תוקן על ידי נמדשיר ב- 12/09/2016 23:24:50
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2016 23:42 |
|
| |
שלישי לגבי המושג אלוקים אם הכוונה לעצמותו של הבורא זה לא אלוקים וכבר כתבתי שאין מושג אלא להנהגת הבורא שזה ההנהגה אלוקית יש רבנים שדיברו ומדברים אבל אני לא אצטט את שמם כדי שלא ילעגו עליהם בפורום . כמרים ברור שלא יבינו זאת , אבל רבנים מסויימים כן מדברים . כך שאפשר להבין את ההנהגה האלוקית , נכון שאין הרבה רבנים שמשיגים זאת , אבל זה לא אומר שזה לא ניתן להשגה.
תוקן על ידי נמדשיר ב- 12/09/2016 23:46:39
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2016 08:14 |
|
| |
ירוחם לכל יהודי יש נשמה חלק אלוק ממעל ולכן אפשר להשיג את הענין האלוקי .
|
|
|
|
|