|
|
| נשלח ב-9/9/2016 15:51 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | הושענא רבה אומר משהו לליטאים? זה אומר מה שכתוב בהלכה ולא 'בספרים' ובפרט לא בספרי סוד. זה הליטאים.
|
|
ספרי חיים וספרי מתים אינם ספרים????
תוקן על ידי פינטשיב ב- 09/09/2016 16:49:52
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2016 15:51 |
|
| |
| אינטרנטמא כתב: |  | החסידים רגועים גם מחמת האמונה כי האדמו"ר הרבי מעביר להם את הטסט. רבים טסים עד אוקריינא לשם כך.
הליטאים מחונכים שכל באי עולם יעברון לפניו כבני מרון
= =
אני חסיד, ומעולם לא חשבתי שהרבי שלי מעביר לי את הטסט. כך כל חבריי וקרובי משפחתי שכולם חסידים, מפשפשים במעשיהם בחודש אלול ברצינות גמורה. |
|
אם כן כמה אפשרויות: - או שאינך שייך לחסידות שעליהם דיבר הגר"א למשל, היינו שאינך מקושר לאיזה צדיק-אמת כלשון הרב פינצ'יב, ולחסידים שמדברים רבות אודות 'התקשרות'. - או שקרובי משפחתך הם טיפוסים אדישים בחסידות שלך, כלומר מאלה שלא נוסעים כולם להסתופף בבית המדרש או במשכן קברו של הרבי. ודווקא מטעם הנ"ל שאינם מאמינים במה ששאר החסידים מאמינים בעניין הטסט. - או שאינך יודע מה זו רצינות גמורה של ליטאים - שעליו התכוין פותח האשכול - לא חתונות ולא בר מצוות ולא כלום וכו' וכו'. - או כפי שמסתבר ביותר, כי בהכירך את עצמך היטב היטב אכן אין לך כ"כ פחד מיום הדין. ואולי גם כל החסידות שלך כנ"ל
"כתיבה וחתימה טייבה"
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2016 15:54 |
|
| |
שולחן ערוך אורח חיים הלכות לולב סימן תרסד
והמדקדקים נוהגים לטבול עצמן קודם עלות השחר, כמו בעיה"כ (מנהגים); ויש נוהגים ללבוש הקיטל. משנה ברורה סימן תרסד ס"ק ח : וטוב יותר לטבול מבערב כדי ללמוד כל הלילה בקדושה. ס"ק ט: שאז הוא גמר החתימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2016 16:05 |
|
| |
בגמרא יום ערבה הוא יום שמחה. ולזה התכוונתי. המקורות של השו"ע הנ"ל הם ספרי מנהגים קדומים. בעלי המוסר לא התחברו לזה כנראה במלוא המרץ.
אומרים למשל כי ר' חצקל לוינשטיין היתה לו תערומת על פיוטי הסליחות של חודש אלול, כיון שמדברים בהם הרבה על צרות הגלות וירושלים - וזה לא שייך לימים נוראים!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2016 16:09 |
|
| |
כתבת ספרי הלכה, הבאתי ספר הלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2017 10:38 |
|
| |
| תניא כתב: |  | | זה בסדר גם ליטאים לא מתרגשים מחודש אלול
ואלו שמנסים להראות שכן זה סתם הצגה |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2017 11:10 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | החסידים רגועים גם מחמת האמונה כי האדמו"ר הרבי מעביר להם את הטסט. רבים טסים עד אוקריינא לשם כך.
הליטאים מחונכים שכל באי עולם יעברון לפניו כבני מרון |
|
אולי אתה לוטוואק של פעם (ואני בספק) כיום הרבה ליטאים באים לגדוליהם לבקש ברכה וכדומה, מה זה אם לא לעבור טסט (בנושא המבוקש)?!, קח שהליוואקעס של ימינו גם כבר קצת (הרבה) חסידים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2017 11:27 |
|
| |
גם הברלסבים מאמינים שכל באי עולם יעברון לפניך.. ושחייבים לחזור בתשובה. אלא שהחסידים קצת יותר מאמינים/מדגישים שאין רע יורד מלמעלה, ושבורא עולם אוהב אותנו והוא רחמן וסלחן, ואין לשער ערכה של כל מצווה ומנהג טוב שעשוי לעזור לנו לשנה טובה, ושרק עם אהבת ה' ושמחה נגיע לכל המדרגות הנעלות, ובפרט בדורינו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2017 11:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2017 12:30 |
|
| |
| פינטשיב כתב: |  |
| יוחנןש כתב: |  | הושענא רבה אומר משהו לליטאים? זה אומר מה שכתוב בהלכה ולא 'בספרים' ובפרט לא בספרי סוד. זה הליטאים.
|
|
ספרי חיים וספרי מתים אינם ספרים????
תוקן על ידי פינטשיב ב- 09/09/2016 16:49:52 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2017 13:04 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2017 14:05 |
|
| |
| רודףסמלים כתב: |  |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2017 15:50 |
|
| |
| רודףסמלים כתב: |  |
אלול - א'ני ל'יטאי ו'אתה ל'א
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2017 18:32 |
|
| |
אגב . לא כל הליטאים לא מתחתנים באלול. רק אלו שקבלו את דעתו של הרב שך. חסידי הרב גריינמן ואנשי החזון איש מתחתנים. מי שאסר על חתונות באלול היה הרב שך. כדי שלא יהיו הסדרים בחודש אלול מדלדלים עקב לילות של חתונות. וחוץ מזה.. יש מי שאמר.. .שהגמ' אומרת שכלה , כדי שהקידושין יתפסו בה. צריכה להפקיר עצמה לחתן..... נו..... מופקרת באלול ????? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2017 19:11 |
|
| |
הליטאים מפחדים מאלול החסידים מהקדוש ברוך הוא
|
|
|
|