בית פורומים בחדרי חרדים

חסידים לא מתרגשים מחודש אלול ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/8/2017 21:50 לינק ישיר 

עברתי טסט לא מזמן וזה היה פחד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2017 22:51 לינק ישיר 

הייתי שנה שעברה יומיים לפני ראש השנה במסעדת שלייקס והיו שם מלאהבחורים לטאיים. כך שהדיבור הזה מזמן נגמר אצל הלטאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2017 11:08 לינק ישיר 

דברי כתב:
הליטאים מפחדים מאלול
החסידים מהקדוש ברוך הוא

החסידים מפחדים רק משוקי לרר ודומיו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2017 11:35 לינק ישיר 

ראש יסיבה אחד נצפה בים כשבגד ים לגופו פלוס עניבה, שאלוהו התלמידים, רבינו, מאי האי ? אמר להם עכשיו בין הזמנים ואין איש מאנשי הבית והצוות פה, לכן אני יכול להסתובב עם בגד ים, - ומשנשאל שוב, והעניבה למאי ? הרצינו פניו וגער בהם, מה אתם חושבים שרבש"ע לא רואה ? אם יסתר איש במסתרים ואני לא אראנו נאום ה', ומה אענה ליום פקודה על כבוד התורה שהפקרתי......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2017 12:42 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

ראש יסיבה אחד נצפה בים כשבגד ים לגופו פלוס עניבה, שאלוהו התלמידים, רבינו, מאי האי ? אמר להם עכשיו בין הזמנים ואין איש מאנשי הבית והצוות פה, לכן אני יכול להסתובב עם בגד ים, - ומשנשאל שוב, והעניבה למאי ? הרצינו פניו וגער בהם, מה אתם חושבים שרבש"ע לא רואה ? אם יסתר איש במסתרים ואני לא אראנו נאום ה', ומה אענה ליום פקודה על כבוד התורה שהפקרתי......

כבוד התיירע מחייב פראק (עניבה יש לכל בחור ישיבה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2017 13:32 לינק ישיר 

ו כ"ק זה מילה נרדפת לגנב ונואף 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2017 18:36 לינק ישיר 

ככה ? המשגיח מבית וגן נשא בתואר 'כ"ק' ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2017 20:51 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

"נואף" לא "פדופיל" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2017 21:06 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

חחחח הציבור הליטאי מונה כיום בלע"ר כ100,000 בעלי זכות בחירה לפחות , שזה כ 300,000 איש לפחות ...

ומצאת פדופיל אחד ??? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2020 13:08 לינק ישיר 

רציף כתב:
גם הברלסבים מאמינים
שכל באי עולם יעברון לפניך..
ושחייבים לחזור בתשובה.

אלא שהחסידים קצת יותר מאמינים/מדגישים
שאין רע יורד מלמעלה,
ושבורא עולם אוהב אותנו
והוא רחמן וסלחן,
ואין לשער ערכה של כל מצווה ומנהג טוב
שעשוי לעזור לנו לשנה טובה,
ושרק עם אהבת ה' ושמחה נגיע לכל המדרגות הנעלות, ובפרט בדורינו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2020 14:19 לינק ישיר 

עבודת ישראל: שמעתי מכבוד הגאון קדוש ה' החסיד מהו' שמואל שמעלקא ז"ל אב"ד דק"ק נ"ש פירוש ורמז הפסוק (איוב לא, א) ברית כרתי לעיני מה אתבונן על בתולה, כי מדרך העולם להתבונן ולשוב אל ה' בחודש אלול המוכן לתשובה, אבל מי שמשכיל ועיניו פקוחות הוא עובד הש"י כל השנה ושומר את עצמו אפילו בחודש תמוז ואב שלא ליפול ממדרגתו וכורת ברית עם ה' ואז ממילא אין לו להתבונן יותר בחודש אלול, כי הוא מוכן ומזומן לעבודת ה' מקדם אפילו בחדשים הנמוכים, וק"ו בחודש אלול שבו הקדושה ביתר שאת.

הנה אדמו"ר הצדיק מורינו אלימלך זצ"ל פירש דרך רמז מה שאמרו חז"ל (י"ה ב.) באחד באלול ראש השנה למעשר בהמה, רבי אלעזר ורבי שמעון אומרים באחד בתשרי. דאיתא בזוה"ק דמעשר רומז ליראה, כי י יראה כנודע. והנה דעת התנא קמא מי שמתנהג כל השנה בדרך הכסילים רק בר"ת אלול הוא מתעורר לתשובה וליראת הש"י, הוא כמו הבהמה שאין לו דעת אדם, וזהו שאמרו באחד באלול ראש השנה למעשר בהמה, שאז מי שיש לו דעת בהמה מתעורר ליראה הנרמז במעשר. כי מי שהוא בבחינת אדם ירא השי"ת כל השנה כולה. ורבי אלעזר ורבי שמעון אומרים באחד בתשרי, פירוש שמי שמתעורר על כל פנים בר"ח אלול הוא גם כן בבחינת אדם, אבל מי שממתין עד באחד בתשרי והוא ראש השנה יומא דדינא דכולי עלמא ואז רק משיג היראה הוא מעשה בהמה, כי על כל פנים צריך לדרוש שלשים יום קודם ודפח"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2020 15:40 לינק ישיר 

אבן_היחיד כתב:
הייתי שנה שעברה יומיים לפני ראש השנה במסעדת שלייקס והיו שם מלא בחורים ליטאיים. כך שהדיבור הזה מזמן נגמר אצל הלטאים.

לא צריך להביא ראיה משנה שעברה
בוא הערב למזללות הטשולנט ותראה מה שהולך שם....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2021 08:05 לינק ישיר 

אלול זה רק חודש אחד בשנה מה קורה בשאר החודשים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2023 08:59 לינק ישיר 

תוקן על ידי ברנהארד ב- 25/08/2023 08:58:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2023 11:22 לינק ישיר 

יש הרבה מקורות על חודש אלול בחסידות, הסיפור של "הדגים רועדים בים בר"ח אלול" ועוד
והרי כל אחד שומע כל יום אחרי שחרית את קול השופר ומפשפש במעשיו
זה עדיין לא צריך להגיע לרמה של מרה שחורה ואין חתונות, כמו שהליטאים יודעים לקחת צעד יותר מידי קדימה בנושא זה, אבל אולי ככל שה"ירידה לצורך עליה" שלוקחים בישיבות הליטאיות בחודש בין הזמנים בחודש אב, כך המרה שחורה גדולה יותר בחודש אלול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חסידים לא מתרגשים מחודש אלול ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.