בית פורומים עצור כאן חושבים

דעת אלוהים בפילוסופיה כללית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/9/2016 14:58 לינק ישיר 

שלישי
עם כל הרצון הטוב שלי לאחר שריכזתי את  כל רמת המשכל שלי. אני בוש להודות כי איני מבין לאן אתה חותר.

אנסה שוב להסביר לאט. נקודת המוצא שלי ושל האחרים כאן בדיון. כי אלוקים ברא את השמיים ואת הארץ ואת כל אשר בו. מי שלא מקבל את הנקודה הבסיסית הזו.- זכותו- אבל בדיון הזה אין לו מקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2016 08:15 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
שי
אם יחס לדברים דוממים מכבה את ההרגשות של האדם - הרי זה סימן שרגשותיו אינם אמיתיים, אני לא מתכוון שהם "שקריים", אלא ששאין שורשיהם נטועים היטב בנפשו. אדם שהרגשות נמצאים אצלו עמוק בפנים, פוגש את הרגשות בכל מקום, בצבע, בטבע, בצורה וגם בשקט. זה לא בהכרח עיקר ההרגשה, אבל זה מבחן טוב. כנ"ל לעניין לימוד האלוקות - מי שמרגיש את אלוקים רק בבית הכנסת או בבית המדרש, הרי שחיבורו לאלוקות הוא מוגבל. קשר לאלוקים שנמצא בנפש פנימה, מוצא את ביטויו בכל צורה שרק יוכל למצוא את ביטויו.

מסכים לכל מילה, אבל התבוננות חווייתית בעולם איננה לימודי פיזיקה וביולוגיה, הם לימודים מאוד יבשים, הם מתארים לנו את העולם החומרי, אבל לא את המשמעות שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2016 08:40 לינק ישיר 

שי
אני מסכים עם ההערה שלך לאליקים , החומר הוא רק אמצעי למילוי רצון הבורא , ולכן לימודי הפיזיקה וכדומה נותנים לנו רק ידע על החומר ולא על המשמעות או על נסיבה של החומר , או איך החומר מביא את ישום רצון הבורא בעולם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2016 08:47 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אתה רוצה לדעת על ואת ה' מהגותם וממוחם הקודח של אנשים. שהיום הם כאן ומחר באדמה. אולי הם טועים ואולי לא.
אבל דברים שאין עליהם כל ספק שאלוקים ברא. את השמיים ואת הארץ הפיסים שכוללים את מערכות הטבע. אותם אתה לא מנסה ללמוד. כי מה? זה לא גורם לך התרגשות ?  אתה טועה אין  לך מושג כמה מרגש ללמוד את מעשי ה' ופועלו. מה גדלו מעשיך ה'.

לדעתי ניתן ללמוד על ה' דווקא דרך הנפש והבנת האדם, לא דרך הבנת העולם החיצוני אלא דרך העולם הפנימי.
דרך לימוד הפילוסופיה. הפילוסופיה עוסקת בשאלות האלו, לא המדע. את ה' ניתן לדעת דרך האתיקה (מה הוא 'הטוב') האסתטיקה (מה הוא 'היפה') האפיסטמולוגיה (תורת ההכרה) והאונטולוגיה (תורת המציאות), אלו שאלות שרק הפילוסופיה יכולה לענות עליהם, למדע אין דריסת רגל בהם. לכן אני חושב שדרך הרמב"ם דקארט רמח"ל קאנט והראי"ה קוק ניתן להכיר את ה' יותר טוב מאשר על ידי דרווין, אלברט איינשטיין נילס בוהר.
לא מסכים איתי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2016 09:56 לינק ישיר 

שי
אני מסכים כי כך אתה חושב וכך חושבים גם אחרים וטובים.
אבל כל האישים שהזכרת, אין להם על מה להתבסס  חוץ מאשר על מוחם וליבם.
 בעייני כאמור אין לכך כל בטחון כי אמת הם הוגים. כאמור אין להם על מה להתבסס.   רק על הגותם של אחרים בשר ודם כמוהם. שגם להם לא היה על מה להתבסס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2016 10:45 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שלישי
עם כל הרצון הטוב שלי לאחר שריכזתי את  כל רמת המשכל שלי. אני בוש להודות כי איני מבין לאן אתה חותר.

אנסה שוב להסביר לאט. נקודת המוצא שלי ושל האחרים כאן בדיון. כי אלוקים ברא את השמיים ואת הארץ ואת כל אשר בו. מי שלא מקבל את הנקודה הבסיסית הזו.- זכותו- אבל בדיון הזה אין לו מקום.

ירוחם,
לא פעם כתבת שבפורם הזה עוצרים וחושבים, זוכר?
לכן, אין דבר כזה נקודת מוצא שחסינה מביקורת.
מה שרציתי זה, לערער על זה שאתה ואפרים מביאים ציטוטים מבלי להסביר מדוע הם נכונים.
אין בעיה לצטט את הרמב"ם, רמח"ל, אינשטיין. אבל, ציטוט של מישהו לא הופך את דבריו לנכונים.
אתה מכיר את "על שלש עברות"? אתה הרי יודע שהמציאות מכחישה את דברי חכמים. למי את בוחר להאמין לציטוט של דברי חכמים או למציאות?.

ועוד, אתה כותב "אבל מאיפה בדיוק אתה יכול לדעת את דעת ה' ?"
ומצד שני אתה מעיד על עצמך שאתה יודע משהו על ה', "אמת ויציב, הוא איננו גוף ולא ישיגהו משיגי הגוף. כי אין לו דמיון בכלל"
איך זה שאתה לא מבין שאתה סותר את עצמך?

אני מציע לך לראות את ההרצאה הבאה שעוסקת בשאלה, ההאם ההכרה-מודעות, צריכה מח?
 https://www.youtube.com/watch?v=yosn_GHYiR4&feature=youtu.be

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2016 12:34 לינק ישיר 

שי226 כתב:
כשאני אומר "לדעת את ה'" אני מתכוון להבין את העולם, מה קיים ומה לא למה יש משמעות ערכית ולמה לא וכן הלאה.
אני מאמין שזה כן מקדם אותנו בדעת ה' (הכרת עולמו של ה', ההתגלות של ה')

אתה משלה את עצמך.

כפי שהראיתי בציטוטים קודמים כשבמקורות נכתב לדעת את ה' אין הכוונה למה שאמרת.
אתה משלה את עצמך שאם תחקור תדע בברור מה קיים ומה לא למה יש משמעות ערכית ולמה לא ,ההתגלות של ה' הכרת עולמו של ה'.
שום דבר מכל זה לא ניתן לדעת. יש לך אשליות וגם טעות בהבנת הנקרא.

כשבמקורות כתוב דע את ה' זה כמו וידע האדם את חווה אשתו כלומר ציווי להתאחדות רוחנית,דבקות בה' ,אמונה בה' ,קיום מצוותיו לא יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2016 17:28 לינק ישיר 

אפרים
לבטח לא נעלמה ממך מחלוקת הרמב״ם ושפינוזה באשר לשאלה האם מטרת התורה דעת אלהים במובן המטאפיזי שלו או דרישת ציות בלבד.

ובאשר לדברי שי, כבר ידועה אמירת הקדמונים ״היודע את עצמו יודע את אלוהיו״, אלא שבאמירה זו טמונה האנשה ברורה של האל, וזו אכן אחד המבואות הסתומים במשנתו של הרמב״ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2016 19:38 לינק ישיר 

שלישישי כתב:
שלישי

ירוחם,
לא פעם כתבת שבפורם הזה עוצרים וחושבים, זוכר?
לכן, אין דבר כזה נקודת מוצא שחסינה מביקורת.
מה שרציתי זה, לערער על זה שאתה ואפרים מביאים ציטוטים מבלי להסביר מדוע הם נכונים.
אין בעיה לצטט את הרמב"ם, רמח"ל, אינשטיין. אבל, ציטוט של מישהו לא הופך את דבריו לנכונים.
אתה מכיר את "על שלש עברות"? אתה הרי יודע שהמציאות מכחישה את דברי חכמים. למי את בוחר להאמין לציטוט של דברי חכמים או למציאות?.

ועוד, אתה כותב "אבל מאיפה בדיוק אתה יכול לדעת את דעת ה' ?"
ומצד שני אתה מעיד על עצמך שאתה יודע משהו על ה', "אמת ויציב, הוא איננו גוף ולא ישיגהו משיגי הגוף. כי אין לו דמיון בכלל"
איך זה שאתה לא מבין שאתה סותר את עצמך?

אני מציע לך לראות את ההרצאה הבאה שעוסקת בשאלה, ההאם ההכרה-מודעות, צריכה מח?
 https://www.youtube.com/watch?v=yosn_GHYiR4&feature=youtu.be
כשכותבים אין לו גוף ולא ישיגהו משיגי גוף כוונת הדברים ופרושם שאין לי ולאף אדם כל מושג ואפילו הקלוש ביותר על ה'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2016 22:41 לינק ישיר 

ירוחם עצם הדבר שאנו מדברים על ה' שהוא משהוא מוגדר כבר אפשר לדבר עליו מה שהרמב"ם כותב לא ישיגוהו משיגי הגוף זה משהו שמעבר להגדרה השם, כי ברגע שיש לבורא עולם שמות הרי זה כבר ממחיש שאפשר לדבר עליו, ועל זה בדיוק מדברים איך ה' מנהיג את העולם לפי הרמב"ם לא מובן כל הפסוקים וירא ה ויאמר ה ' אבל ברור שאם התורה אומרת וירא וישמע אפשר לדבר על זה. נקודה נוספת לאחר הגאולה או לעולם הבא כמו שהרמב"ם כותב כל ענין הידע של הפיזיקה לא יהיה משמעותי, והידע על ויאמר ה' וירא ה' יהיה לו משמעות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2016 11:51 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שי
אני מסכים כי כך אתה חושב וכך חושבים גם אחרים וטובים.
אבל כל האישים שהזכרת, אין להם על מה להתבסס  חוץ מאשר על מוחם וליבם.
 בעייני כאמור אין לכך כל בטחון כי אמת הם הוגים. כאמור אין להם על מה להתבסס.   רק על הגותם של אחרים בשר ודם כמוהם. שגם להם לא היה על מה להתבסס.

מה הבעיה בזה שהם הוגים את הרעיונות ממוחם וליבם ? הרי ככה כולנו עובדים !?
איזה דרך יש אל ה'אמת' אם לא על ידם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2016 12:34 לינק ישיר 

נמדיש
איני חושב שה' מוגדר- כי הרי אי אפשר להגדיר אותו. אפשר להגדיר משהו שאתה יודע עליו פרטים.

שי
לי אין כל בעיה עם מה שהאנשים עושים עם מוחם זמנם וחייהם. אני מאמין בחופש העיסוק והמחשבה.
לדעתי הם מבזבזים את זמנם ואת חילם לריק. כי כאמור הם לא יכולים להגיע אל האמת ואל הכרות ה'.
אבל אם זה עושה לך טוב ההגות הזו והחיפוש. זה גורם לך לרגשות טובים וגבוהים. יהיה זה שכרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2016 13:24 לינק ישיר 

ירוחם
שם זו הגדרה , ולכן היות ויש הגדרה אפשר להסביר את התופעה של ההגדרה גם אם לא משיגים את עצם ההגדרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2016 14:13 לינק ישיר 

השם הוא הגדרה אם הוא ניתן לאחר הזיהוי. בכל מקרה אולי יש משהו בהגדרתך.
אבל הבעיה תתחיל מאיזה שם בדיוק אתה מתחיל להגדיר. אני מכיר לפחות 72 שמות. שהם יותר הגדרות זהות משמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2016 15:09 לינק ישיר 

אין שום בעיה באיזה שם להתחיל , ולא חייבים להבין את כל השמות הדיון כאן על העיקרון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דעת אלוהים בפילוסופיה כללית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.