|
|
| נשלח ב-16/9/2016 15:17 |
|
| |
שם זה לא הגדרה אלא נתינת כותרת. כדי להגדיר אתה חייב לדעת את הפרטים מה שלא ניתן לדעת על ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2016 15:43 |
|
| |
שם זה הגדרה או אם את רוצה לקרוא לזה כותרת אז זה כותרת וכל כותרת נועדה ליידע את התפקיד של אותו השם,.כמו בבני אדם , הזיהוי של השוני בין האנשים נעשה דרך השם , שלכל שם יש גילויים אחרים אפילו שאת עצמותו של האדם לא משיגים.
תוקן על ידי נמדשיר ב- 16/09/2016 15:47:40
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2016 16:29 |
|
| |
כותרת בלי פרטים לא אומרת כלום. יש מאות אנשים עם השם ליאור האם זה אומר משהו עליהם? אחד יכול להיות רוצח והשני יהיה פרופסור והשלישי יהיה רב וכו וכו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2016 16:33 |
|
| |
ברור שהשם ליאור אומר הכל על ליאור שעליו מדברים .והיות ושמו של השם הוא יחיד לכן אפשר לדבר עליו , אם ליאור היה של של אדם אחד היו יכולים לדעת מיהו , שם זה לא כותרת שם זה אמצעי תקשורת להבין על מי מדברים .
אם את לא מסכים עם זה נשאר ללא הסכמה .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2016 16:52 |
|
| |
אם מישהו חיבר ספר ושם הספר -ליאור. הכוונה לליאור אחד שעליו חשב הסופר. האם מישהו יגיד שעל סמך שם הספר הוא כבר יודע פרטים?
שם לא נותן פרטים. אנשים יכולים להמציא פרטים ככל העולה על רוחם .כי הנייר סובל הכל.
(התגובה לא נועדה לך כי ביחס אליך נישאר ללא הסכמה כמו שאמרת.)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2016 09:20 |
|
| |
| ספרן כתב: |  | "בחדר עבודתו באו ויצאו תדיר רבנים, בחורים ואנשי־ציבור. יש מהם שנרתעו קמעא עם כניסתם לחדר: מבעד לתמרור. עשן הטבק נראתה על הקיר תמונה עצומה של עמנואל קאנט המביט בארשת פנים מחמירה אל ארון הספרים הגדוש כרכי התלמוד ומפרשיו. מאוחר יותר, כאשר אבי העביר את ביתנו אל ארץ מולדתנו, השאיר אחריו את תמונת קאנט, אולם קירבתו הרוחנית אל הפילוסוף הגרמני לא פגה מעולם. בשנים מוקדמות שבחיינו הצעירים הכניסנו אל תורת ההכרה של קאנט, ולעיתים קרובות סיים את דבריו בהערה: איזה מורה גדול של הפילוסופיה היהודית היה קאנט יכול להיות אילו רק תפס את משמעותה המלאה של תורת ה׳" |
|
על מי מדובר כאן ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2016 09:27 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | כשאני אומר "לדעת את ה'" אני מתכוון להבין את העולם, מה קיים ומה לא למה יש משמעות ערכית ולמה לא וכן הלאה. אני מאמין שזה כן מקדם אותנו בדעת ה' (הכרת עולמו של ה', ההתגלות של ה')
אתה משלה את עצמך.
כפי שהראיתי בציטוטים קודמים כשבמקורות נכתב לדעת את ה' אין הכוונה למה שאמרת. אתה משלה את עצמך שאם תחקור תדע בברור מה קיים ומה לא למה יש משמעות ערכית ולמה לא ,ההתגלות של ה' הכרת עולמו של ה'. שום דבר מכל זה לא ניתן לדעת. יש לך אשליות וגם טעות בהבנת הנקרא.
כשבמקורות כתוב דע את ה' זה כמו וידע האדם את חווה אשתו כלומר ציווי להתאחדות רוחנית,דבקות בה' ,אמונה בה' ,קיום מצוותיו לא יותר.
|
|
אבל איך אני יכול להידבק במישהו או משהו שאני לא מכיר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2016 10:45 |
|
| |
ואיך בכלל אפשר להדבק במשהו שהוא לא מוחשי.איך בכלל אפשר להכיר משהו כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2016 10:55 |
|
| |
שי,אתה דבק במה שמסרו לך אבותיך ואבות אבותיך. מה שנקרא דת השכונה.
אתה דבק בגלל שהם האמינו .בלי לחקור ובלי לדרוש.
היהדות מבוססת על אמונה במסורת. לא יותר. take it or leave it.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2016 11:26 |
|
| |
אפרים הבסיס של כל הידע בעולם הוא אמונה , ולא חקירה שכלית החקירה השכלית היא רק על ידע שבא מאמונה , כי הרי אף אחד לא מתחיל לחקור את העולם לפני שלומר לפחות קריאה וכתיבה ועוד דברים בסיסים לצורך קיומו כגון אכילה שתיה שמות וכו' הרי שהבסיס לכל דבר הוא אמונה ולא חקירה שכלית , ועל כן גם את הנהגת הבורא אי אפשר ללמוד מתוך חקירת שכלית ללא בסיס האמונה . הרי ברור שאם ניוטון לא היה מתבסס על האמונה של התופעות שראה לא היה חוקר ומגיע למסקנותיו , וכך כל המידע שקיים בעולם הבסיס הראשוני בא מתוך אמונה , ובדברים של חומר לאחר מכן בודקים את המידע ורואים את התוצאות ומצליחים להוכיח את קיומו של המידע . א5בל ברוח כגון קריאה וכתיבה אף אחד לא הצליח להוכיח את נכונות הדקדוק , אלא היות וכך כולם מבינים את הדו שיח כולם יוצאים מנקודת הנחה שהדברים אמת ולא חוקרים אותם , וכל החקירות הם רק במסגרת המידע שקיים בעולם ,שאף אחד לא יודע להוכיח את אמיתותו כי זה באמת לא משנה לאף אחד האם זה אמת היות ומסתדרים טוב במידע הזה . לכם גם הידע בהנהגת הבורא הוא בדיוק אותו דבר יש קןדם להאמין במידע ובדרך להשגתו , ורק לאחר מכן אפשר להשיג את המידע , בדיוק כמו שכדי לקרוא יש ללמוד את האותיות הכוונה שלכל מידע יש את ההקדמה הדרושה לאותו מידע והמידע נרכש רק על ידי אמונה. וזה מה שהלל אמר לאותו נכרי שבר להתגייר , כשהנכרי שאל אותו מי אמר לך שזו א ב ג "? הלל משך באוזונו והנכרי צעק אוזני והלל שאל אותו מי אמר לך שזה אוזן ? זו היתה כוונתו של הלל ללמד את אותו נכרי שמידה בסיסי נרכש על ידי אמונה ולא על ידי חקירה , או במילים אחרות הכלים שיש לאדם לחקור באות קודם ממידע שבסיסו זה אמונה , ולכן החקירה מוגבל למסגרת האמונה שיש לאדם לאותו מידע הדרוש לו , והיות ואת המידע החומרי כולם מקבלים כאמת לכן הם חוקרים במסגרת של אותו מידע , והם חושבים שהם משיגים בשכלם , אבל זו טעות בסיס המידע הגיע מאמונה והמחקר הוא רק ללבן ולברר את אותו מידע שהתקבל בבסיסו ללא עוררין . כמו שילד לומד לדבר לומד אל אברי הגוף ועל כל מהלכי חייו רק דרך אמונה שמאמין להורים או למורים שמה שאומרים לו זה אמת , כי הרי לילד אין מספיק מידע ושכל לחקור , והילד כשרואה שעושה את מה שמלמדים והכל זורם לו הוא לא שואל שאלות , והיות והילד יושב ויושן ואוכל ועושה עוד דברים כמו שלימדו אותו ומרגיש שזה טוב הילד ממשיך בכך ללא שאלות .
לכן גם בהבנת ידיעתו יתברך הבסיס הוא אמונה וכשאדם יתנהג באמונה ממילא הוא ישיג את נכונות המיד , בדיוק כמו כל מידע שקיים בעולמינו שמושג על ידי שמקבלים את המידע ונוהגים על פיו .
לא שייך שיהיה לאדם מידע ללא בסיס של אמונה על נכונות המידע , נכון שלפעמים יש כמה מקורות מידע ואדם יכול לבחור איזה מידה הוא מקבל ואיזה לא , וזה כבר תלוי בהבנתו של אדם לאותו מקור מידע .
ולכן כל הדיון על האם אפשר להשיג את הנהגת הבורא או לא תלוי בבסיס של אמונה כמו כל נושא .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2016 11:51 |
|
| |
ובפרט בעידן הטכנולוגי של היום שכל המידע הדיבורים והתמונות עוברות מרחקים עצומים כהרף עין בלי שרואים איך הכל עובר כהרף עין ממקום למקום שהכל נעשה ברשת אלחוטית המחברת דרך לוינים. לכן קל היום יותר להבין איך בורא עולם מנהיג את העולם גם אם לא רואים את הבורא אלא מאמנים בקיומו .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2016 11:51 |
|
| |
אמונה וידע הם שני דברים מנוגדים. בשפה שלך תרתי תסתרי. אדם לא יכול להגיד שהוא מאמין במה שהוא יודע או רואה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2016 12:02 |
|
| |
ירוחם נכון אדם מאמין במידע , ורק לאחר שמאמין הוא מתנסה במידע ויכול לחוות את נכונותו , כמו כל מידע שקיים בעולם . בדיוק כמו שלהסביר לילד למה מכונית שנוסעת זה מסוכן , דבר ראשון הילד מאמין ונזהר ורק במשך הזמן לומד את אמיתות המידע , אבל ברור שלהשיג את אמיתות המיד יש קודם להאמין , כך בידיעת הבורא כשמאמינים במידע שקבלנו ומתנהגים על פי התנאים שאמרו לנו איך להשיג את המידע משיגים את המידע . לענין השגת הנהגת הבורא יש קודם להאמין בקיומו של הבורא ללא שאלות ולקיים את מה שהאמונה דורשת ולאחר שמקיימים את מה שהאמונה דורשת משיגים את נכונות המידה בידיעה ברורה , והיות והמידע תלוי בתנאים מסוימים של התנהגות וחיבור לנשמה שקיימת ביהודי , לכן אי אפשר להוכיח את הידע הזה כי הידע בא מהחיבור לנשמה , והחיבור לנשמה מגיע רק לאחר התנהגות מתאימה שגורמת להסיר את המסכים של האדם והאדם מתחבר לנשמה שהיא חלק אלוק ממעל והנשמה מעבירה לו מידע על ההנהגת והשגת הבורא .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2016 12:26 |
|
| |
אוסיף נקודה שאולי לא הבהרתי מספיק . לאחר שאדם מתנהג על פי האמונה הכוונה על פי מה שבלנו איך להתנהג בדרכי השם , הוא גם מבין בשכל שלו את הנהגת הבורא ולא רק מאמין כלומר אהו משיג את זה בשכל זה הנקודה שאולי לא הסברתי מספיק בהודעה הקודמת . וברור שקשה להעביר את המידע הזה לכל אחד שלא עומד בתנאים הללו הדרושים להשגה שכלית את הנהגת הבורא .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2016 12:46 |
|
| |
נדמיש אנחנו מדברים כנראה בשפות שונות. ולכן אסכם לך את עיקרי דברי. אני מאמין בבורא העולם. אני מאמין כי הוא לא בתחום השגותי השכליות. אני לא מאמין בהנהגות הבורא.. אין דבר כזה. איני מאמין בהנהגות בני האדם המחיבות. אני לא מאמין בבני אדם המדברים בשמו. אני לא מאמין בבני אדם היודעים את הנהלת החשבונות שלו. אני מאמין כאמור שהוא לא בתחום השגותי, ממילא איני חפץ להדבק בו. אני מאמין כי עם אנהל כנגדו הנהלת חשבונות ודין תורה. הוא יפסיד בדיון. כי כאמור זה השכל האנושי. המצומצם?! ורק זה המחייב אותי. כי אין לי חלופה אחרת.
|
|
|
|
|