בית פורומים עצור כאן חושבים

דעת אלוהים בפילוסופיה כללית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/9/2016 07:28 לינק ישיר 

גם הרמב"ם בעיקר התייחס להשגות החושיות ולא להשגות השכליות , והרמב"ם כתב את הדברים לפי המידע שהיה לו , אבל ברור שלנביאים היה מידה שונה או לבעלי רוח הקודש יש מידע שונה שיתכן שלרמב"ם לא היה , לרמב" היה רק את ענין החלום שיכול להוות כמשל לנבואה אבל לא נבואה . לכן מהרמב"ם אי אפשר ללמוד כלום.

הראב"ד כבר כתב שנגלה רוח הקודש בית מרשו , והמקובלים השיגו את הענינים האלוקים בהשגות שכליות על ידי שקיבלו את הדברים מאליהו הנביא שקיבל זאת בסיני 
ולכן מי שלא משיג שלא יקבל אבל שלא יקבע מסמרות בעניינים שאין לא ידע עליהם .

ולכן כל זמן שהדיון הוא האם לקבל את הדעה האחרת הדיון יכול להחשב כדיון לוגי , אבל ברגע שאתב בא לקבוע מה שה אלילים כשאינך משיג את כל המידע שאחרים טוענים שיש להם , גם אם אינם  יכולים להוכיח את המידע שיש ברשותם , אבל אי אפשר להפריך את המידע שאחר טוען עליו כל זמן שלא ידוע אישה מידע ישל ואיך רוכשים את המידע , הטיעון שדבר שאי אפשר להסביר הוא נכון רק כשהבסיס למידע הוא זהה , והדיו על מידע נוסף מעל הבסיס , אבל בעננים הקבלה חב\סר לאנשים הרבה מידע בסיסי שאען כאן המקום לדון בזה , ולכן לא שייך לדון על נכונות הנתונים כי זה כשל לוגי , אפשר רק לדון האם מקבלים את המידע או שלא מוכנים לקבל את המידע מנימוקים שונים שעל זה מי שחפץ לדון בכך שימשיך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 09:06 לינק ישיר 

אין לי כבר אפשרות לתקן את שגיאות הכתיב בהודעה הקודמת , לכן כתבתי שוב את ההודעה עם התיקון.

גם הרמב"ם בעיקר התייחס להשגות החושיות ולא להשגות השכליות , והרמב"ם כתב את הדברים לפי המידע שהיה לו , אבל ברור שלנביאים היה מידע שונה או לבעלי רוח הקודש יש מידע שונה שיתכן שלרמב"ם לא היה , לרמב"ם היה רק את ענין החלום שיכול להוות כמשל לנבואה אבל לא נבואה . לכן מהרמב"ם אי אפשר ללמוד כלום.

הראב"ד כבר כתב שנגלה רוח הקודש בית מדרשו , והמקובלים השיגו את העניינים האלוקים בהשגות שכליות על ידי שקיבלו את הדברים מאליהו הנביא שקיבל זאת בסיני 
ולכן מי שלא משיג שלא יקבל אבל שלא יקבע מסמרות בעניינים שאין לא ידע עליהם .

ולכן כל זמן שהדיון הוא האם לקבל את הדעה האחרת הדיון יכול להיחשב כדיון לוגי , אבל ברגע שאתה בא לקבוע מה זה אלילים כשאינך משיג את כל המידע שאחרים טוענים שיש להם , גם אם אינם  יכולים להוכיח את המידע שיש ברשותם , אבל אי אפשר להפריך את המידע שאחר טוען עליו כל זמן שלא ידוע איזה מידע יש לו ואיך רוכשים את המידע , הטיעון שדבר שאי אפשר להסביר הוא לא נכון מהוה טיעון רק כשהבסיס למידע הוא זהה , והדיון על מידע נוסף מעל הבסיס , אבל בענייני הקבלה חסר לאנשים הרבה מידע בסיסי שאין כאן המקום לדון בזה , ולכן לא שייך לדון על נכונות הנתונים כי זה כשל לוגי , אפשר רק לדון האם מקבלים את המידע או שלא מוכנים לקבל את המידע מנימוקים שונים שעל זה מי שחפץ לדון בכך שימשיך. 

דדווח על תוכן פוגעני

תוקן על ידי נמדשיר ב- 20/09/2016 09:07:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 10:20 לינק ישיר 

שי226 כתב:

הרי הוא ציווה לאהוב אותו ואיך נאהב מישהו (או משהו ?) שאנחנו לא מכירים ? 

מאות אלפי יהודים אמרו היום בבוקר "ואהבת את א' א'...". לדעתך, אין להם מושג מה שהם עושים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 11:00 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

הרי הוא ציווה לאהוב אותו ואיך נאהב מישהו (או משהו ?) שאנחנו לא מכירים ? 

מאות אלפי יהודים אמרו היום בבוקר "ואהבת את א' א'...". לדעתך, אין להם מושג מה שהם עושים?

אדם שאומר "אני אוהב את פלוני" מבלי שהוא מכיר אותו, הוא לא באמת אוהב אותו אלא את הדמיונות שלו הוא אוהב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 12:29 לינק ישיר 

בתלמוד, במסכת סוטה טען האמורא רב חמא, שאי אפשר להדבק באל באופן ישיר אלא במידותיו:

"ואמר רבי חמא ברבי חנינא: מאי דכתיב "ה' אלהיכם תלכו", וכי אפשר לו לאדם להלך אחר שכינה? והלא כבר נאמר "כי ה' אלהיך אש אוכלה הוא", אלא להלך אחר מדותיו של הקב"ה. מה הוא מלביש ערומים דכתיב "ויעש ה' אלהים לאדם ולאשתו כתנות עור וילבישם",[4] אף אתה הלבש ערומים. הקב"ה ביקר חולים דכתיב "וירא אליו ה' באלוני ממרא"[5] אף אתה בקר חולים. הקב"ה ניחם אבלים דכתיב "ויהי אחרי מות אברהם ויברך אלהים את יצחק בנו",[6] אתה נחם אבלים. הקב"ה קבר מתים דכתיב "ויקבר אותו בגיא", אף אתה קבור מתים.".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 12:43 לינק ישיר 

אפשר להמשיך את הרעיון הזה. מה הוא נוקם ונוטר  אף אתה. מה הוא זוכר מעשי אבות על שילשים ורבעים- אף אתה. מה הוא לא ינקה עוון אף אתה . מה הוא לא סולח אף אתה וכו וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 12:48 לינק ישיר 

שי226 כתב:

אדם שאומר "אני אוהב את פלוני" מבלי שהוא מכיר אותו, הוא לא באמת אוהב אותו אלא את הדמיונות שלו הוא אוהב.

1. אני רוצה להבין אותך יותר טוב, לדעתך, אלו שמקיימים את מה שנקרא לו "פולחן יהדי", עובדים א' שהם לא מכירים ואין להם מושג עליו?

2. כתבת " לכן אני חושב שדרך הרמב"ם דקארט רמח"ל קאנט והראי"ה קוק ניתן להכיר את ה' יותר טוב מאשר על ידי דרווין, אלברט איינשטיין נילס בוהר.
לא מסכים איתי ?"

האם מישהו מכל אלו שהזכרת (או שלא הזכרת), הצליח לענות על הדבר הבא:
א' זה......    וזה נכון בגלל....... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 13:29 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אפשר להמשיך את הרעיון הזה. מה הוא נוקם ונוטר  אף אתה. מה הוא זוכר מעשי אבות על שילשים ורבעים- אף אתה. מה הוא לא ינקה עוון אף אתה . מה הוא לא סולח אף אתה וכו וכו'

אם היית מבין את הנהגת הבורא לא היית כותב את ההודעה הזאת 

אני לא ינסה להסביר את העניין היות ואני לא רוצה להכנס לדיון .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 13:55 לינק ישיר 

אף אחד לא מבין את הנהגת הבורא- חוץ ממך וכמה חנפנים- אני מבטיח לך חגיגית כי מה שאתה מבין ויודע על הנהגת הבורא כביכול. אני מזמן מזמן שכחתי. מודה כי גם אני שגיתי ותעיתי וטעיתי בהבנת הבורא כביכול.
לאחר חקירה ודרישה ולימוד של עשרות שנים. אני מודיע לך כי הבל ורעות רוח.

קהלת פרק ה

(יד) כַּאֲשֶׁר יָצָא מִבֶּטֶן אִמּוֹ עָרוֹם יָשׁוּב לָלֶכֶת כְּשֶׁבָּא וּמְאוּמָה לֹא יִשָּׂא בַעֲמָלוֹ שֶׁיֹּלֵךְ בְּיָדוֹ:
(טו) וְגַם זֹה רָעָה חוֹלָה כָּל עֻמַּת שֶׁבָּא כֵּן יֵלֵךְ וּמַה יִּתְרוֹן לוֹ שֶׁיַּעֲמֹל לָרוּחַ:
(טז) גַּם כָּל יָמָיו בַּחֹשֶׁךְ יֹאכֵל וְכָעַס הַרְבֵּה וְחָלְיוֹ וָקָצֶף:
(יז) הִנֵּה אֲשֶׁר רָאִיתִי אָנִי טוֹב אֲשֶׁר יָפֶה לֶאֱכוֹל וְלִשְׁתּוֹת וְלִרְאוֹת טוֹבָה בְּכָל עֲמָלוֹ שֶׁיַּעֲמֹל תַּחַת הַשֶּׁמֶשׁ מִסְפַּר יְמֵי חיו חַיָּיו אֲשֶׁר נָתַן לוֹ הָאֱלֹהִים כִּי הוּא חֶלְקוֹ:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 14:09 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אף אחד לא מבין את הנהגת הבורא- חוץ ממך וכמה חנפנים- אני מבטיח לך חגיגית כי מה שאתה מבין ויודע על הנהגת הבורא כביכול. אני מזמן מזמן שכחתי. מודה כי גם אני שגיתי ותעיתי וטעיתי בהבנת הבורא כביכול.
לאחר חקירה ודרישה ולימוד של עשרות שנים. אני מודיע לך כי הבל ורעות רוח.

קהלת פרק ה

(יד) כַּאֲשֶׁר יָצָא מִבֶּטֶן אִמּוֹ עָרוֹם יָשׁוּב לָלֶכֶת כְּשֶׁבָּא וּמְאוּמָה לֹא יִשָּׂא בַעֲמָלוֹ שֶׁיֹּלֵךְ בְּיָדוֹ:
(טו) וְגַם זֹה רָעָה חוֹלָה כָּל עֻמַּת שֶׁבָּא כֵּן יֵלֵךְ וּמַה יִּתְרוֹן לוֹ שֶׁיַּעֲמֹל לָרוּחַ:
(טז) גַּם כָּל יָמָיו בַּחֹשֶׁךְ יֹאכֵל וְכָעַס הַרְבֵּה וְחָלְיוֹ וָקָצֶף:
(יז) הִנֵּה אֲשֶׁר רָאִיתִי אָנִי טוֹב אֲשֶׁר יָפֶה לֶאֱכוֹל וְלִשְׁתּוֹת וְלִרְאוֹת טוֹבָה בְּכָל עֲמָלוֹ שֶׁיַּעֲמֹל תַּחַת הַשֶּׁמֶשׁ מִסְפַּר יְמֵי חיו חַיָּיו אֲשֶׁר נָתַן לוֹ הָאֱלֹהִים כִּי הוּא חֶלְקוֹ:

או שכן או שלא , אין לך מושג על הידע שיש לי , כמו שאני לא יודע מה אתה יודע , אבל אני כן יודע שאני משיג הרבה בנהגת הבורא . ברור שלא הכל

תוקן על ידי נמדשיר ב- 20/09/2016 14:34:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 14:26 לינק ישיר 

בזה אתה צודק- כי באמת הכל או שכן או שלא. מה שבטוח שזה אולי. וגם זה בספק גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 14:27 לינק ישיר 

נמחק כי היה עלול להטעות בכוונה.

תוקן על ידי נמדשיר ב- 20/09/2016 14:35:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 14:38 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בזה אתה צודק- כי באמת הכל או שכן או שלא. מה שבטוח שזה אולי. וגם זה בספק גדול.

אני לא אכנס לדיון בענין ולא אנסה לשכנע כמה אני יודע כי זה לא רלוונטי , אבל בזמן הקרוב כולם יראו את האמת , היות והגאולה קרובה , ואז יראו עין בעין את הנהגת הבורא .
ברור שאני מנוע מלומר איך הגעתי להשגת העניינים ומהיכן אני יודע שהידע שלי הוא אמת .

תוקן על ידי נמדשיר ב- 20/09/2016 14:43:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 14:47 לינק ישיר 

אני באמת ותמים חושב שאתה יודע. את מה שאתה יודע. כשאני מפקפק זה לא במה שאתה יודע.
אני מפקפק במכלול הידיעות שאתה בקיא בהם.

בענין הגאולה אני מאמין כי הגאולה כבר כאן . משיח- כבר  אמר רבי הלל השני בגמרא אין משיח לישראל הוא מת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2016 15:26 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אני באמת ותמים חושב שאתה יודע. את מה שאתה יודע. כשאני מפקפק זה לא במה שאתה יודע.
אני מפקפק במכלול הידיעות שאתה בקיא בהם.

זה בסדר אתה לא היחיד שחושב כך
בענין הגאולה אני מאמין כי הגאולה כבר כאן . משיח- כבר  אמר רבי הלל השני בגמרא אין משיח לישראל הוא מת.

את ענין הגאולה נשאיר אותך ללא תגובה.

אבל ברור שמה שאתה חושב על הידע שלי ועל הגאולה כרוכים זה בזה .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דעת אלוהים בפילוסופיה כללית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.