| נשלח ב-21/9/2016 10:46 |
|
| |
שי אתה הרי אוהב להתפלסף- השכל של מי קובע? הרי אתה יודע כי כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם-שכלם- שונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 10:56 |
|
| |
| שי226 כתב: |  | בשביל זה יש שכל. |
|
1. מה אתה יודע על א'? 2. מדוע אתה חושב שזה נכון? 3. איך אני יכול לדעת שאתה צודק?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 11:08 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | שי אתה הרי אוהב להתפלסף- השכל של מי קובע? הרי אתה יודע כי כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם-שכלם- שונה. |
|
מה אתה חושב ? איך יודעים מה הצדק ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 11:26 |
|
| |
הדבר היחיד בתורה שכתוב פעמיים בצמידות זה -צדק צדק תרדוף- כי יש- לא רק צדק אחד. אמת יש רק אחת. איך יודעים? החברה ונצגיה מחליטים מה זה צדק.. במדינה שלך בקהילה שלך ובחברה שלך. כך גם במוסר. איך נכתב- פורנוגרפיה זה ענין של גאוגרפיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 12:14 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | בשביל זה יש שכל.
1. מה אתה יודע על א'? 2. מדוע אתה חושב שזה נכון? 3. איך אני יכול לדעת שאתה צודק? |
|
1. מה אני יודע על האלוהים זה שכל מה שאני יודע עליו זה מההתגלות שלו, מהמציאות שברא, מהאדם. מהסתכלות פנימה ניתן לדעת את האל, לדוגמא: כפי שהאדם ביסודו טוב, כך האל טוב. 2. למה אני חושב שזה נכון- אינטואיציה... 3. איך תדע שאני צודק ? כל אחד איך שהוא חוו את המציאות, אני לא אמור להוכיח משהו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 13:17 |
|
| |
" מה אני יודע על האלוהים זה שכל מה שאני יודע עליו זה מההתגלות שלו, מהמציאות שברא, מהאדם. מהסתכלות פנימה ניתן לדעת את האל, לדוגמא: כפי שהאדם ביסודו טוב, כך האל טוב."
1. ההתגלות שלו והמציאות שברא כל זה מבוסס על מסורת ולא על הוכחה.
2. איזה הוכחה יש לך שהאדם ביסודו טוב? ומה עם יצר לב האדם רע מנעוריו?
לנהל דיון על סמך אינטואיציה של מאן דהוא זה מופרך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 13:20 |
|
| |
| שי226 כתב: |  | בשביל זה יש שכל.
1. מה אתה יודע על א'? 2. מדוע אתה חושב שזה נכון? 3. איך אני יכול לדעת שאתה צודק?
1. מה אני יודע על האלוהים זה שכל מה שאני יודע עליו זה מההתגלות שלו, מהמציאות שברא, מהאדם. מהסתכלות פנימה ניתן לדעת את האל, לדוגמא: כפי שהאדם ביסודו טוב, כך האל טוב. 2. למה אני חושב שזה נכון- אינטואיציה... 3. איך תדע שאני צודק ? כל אחד איך שהוא חוו את המציאות, אני לא אמור להוכיח משהו... |
|
מתחיל להיות מעניין...
איך אתה יודע מי ברא את המציאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 14:02 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | " מה אני יודע על האלוהים זה שכל מה שאני יודע עליו זה מההתגלות שלו, מהמציאות שברא, מהאדם. מהסתכלות פנימה ניתן לדעת את האל, לדוגמא: כפי שהאדם ביסודו טוב, כך האל טוב."
1. ההתגלות שלו והמציאות שברא כל זה מבוסס על מסורת ולא על הוכחה.
2. איזה הוכחה יש לך שהאדם ביסודו טוב? ומה עם יצר לב האדם רע מנעוריו?
לנהל דיון על סמך אינטואיציה של מאן דהוא זה מופרך. |
|
1. ההתגלות, חלקה מסורת וחלקה התגלות דרך החושים וההכרה, את המציאות שהיא התגלות האל אנו רואים ישירות ולא דרך המסורת בלבד. 2. אין אדם שיחלוק על כך שצריך לעשות את הטוב ולהימנע מהרע, אלא שטועים בשיפוט או נכנעים ליצר הרע, אבל כל אדם מיסודו טוב, הרוע בא ממפגש עם הבהמיות של הגוף.
אינטואיציה זה מפגש ישיר עם המציאות ללא מתווך לוגי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 14:04 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | בשביל זה יש שכל.
1. מה אני יודע על האלוהים זה שכל מה שאני יודע עליו זה מההתגלות שלו, מהמציאות שברא, מהאדם. מהסתכלות פנימה ניתן לדעת את האל, לדוגמא: כפי שהאדם ביסודו טוב, כך האל טוב. 2. למה אני חושב שזה נכון- אינטואיציה... 3. איך תדע שאני צודק ? כל אחד איך שהוא חוו את המציאות, אני לא אמור להוכיח משהו...
מתחיל להיות מעניין...
איך אתה יודע מי ברא את המציאות?
|
|
אני באמת לא יודע מי ברא את המציאות, אני מדמיין ציור לא אובייקטיבי של האלוהות, של מקור החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 14:16 |
|
| |
"אינטואיציה זה מפגש ישיר עם המציאות ללא מתווך לוגי."
שכחת להוסיף שאינטואיציה היא מפגש ישיר עם המציאות כפי שאתה חווה אותה . אין טעם לפתוח אשכול ולערוך דיון על סמך אינטואיציה שמעצם מהותה היא ענין סובייקטיבי לחלוטין . זה כמו להתווכח על טעם וריח.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 14:48 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | "אינטואיציה זה מפגש ישיר עם המציאות ללא מתווך לוגי."
שכחת להוסיף שאינטואיציה היא מפגש ישיר עם המציאות כפי שאתה חווה אותה . אין טעם לפתוח אשכול ולערוך דיון על סמך אינטואיציה שמעצם מהותה היא ענין סובייקטיבי לחלוטין . זה כמו להתווכח על טעם וריח. |
|
כל דיון על ערכים הוא כזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 14:53 |
|
| |
התגלות כן או לא זה ערכים?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 15:11 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | | התגלות כן או לא זה ערכים? |
|
ערך של אמת, כלומר: מה אתה מוכן לקבל כאמת (שזה שיפוט), עובדה שאדם אחד יגיד אני סומך על המסורת, והשני לא סומך על המסורת, מישהו טועה ? לא, אלא זה שיפוט של מה מוכנים לקבל כאמת ומה "לא מספיק מוכח"
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 15:54 |
|
| |
ושיפוט זה אינטואיציה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2016 16:16 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | | ושיפוט זה אינטואיציה? |
|
אני אומר שזה לא דיון בלוגיקה אלא בערכים, כלומר: שנקודת המוצא של שתינו אינה זהה, כמו שהמתווכחים על דעה פוליטית הם לא מתווכחים על לוגיקה אלא איזה ערך גדול ממה (לאומיות\קוסמופוליטיות).
|
|
|
|
|