בית פורומים עצור כאן חושבים

דעת אלוהים בפילוסופיה כללית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/9/2016 17:15 לינק ישיר 

לא ענית איפה נכנסת האינטואיציה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2016 17:37 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
לא ענית איפה נכנסת האינטואיציה

שהאדם ביסודו טוב זו אינטואיציה, מהתובנה הזאת אני אומר שאם האדם ביסודו טוב- האל שברא  אותו הוא לפחות כמוהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2016 18:49 לינק ישיר 

כלומר שאם נקח דוגמה לתובנה האינטואיטיבית שלך אז היטלר ביסודו טוב ואם היטלר ביסודו טוב אז האל שברא אותו הוא לפחות כמוהו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2016 22:46 לינק ישיר 

שי כתב שהאדם ביסודו טוב זה אינטואיציה. אתה משום מה החלטת, שהיטלר הוא דוגמא מייצגת. האם היטלר בעיניך מייצג את האנושות? האם לא מצאת מישהו שמיצג את האנושות בצורה קצת יותר מייצגת (אם תרצה תוכל לקחת את עצמך כדוגמא לאחד כזה, אחד מאותם רבים שמהווים מדגם מייצג של האנושות קצת יותר מאשר היטלר)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2016 08:45 לינק ישיר 

לא בכל פורום אני מרשה לעצמי לכתוב זאת אבל בעצכ"ח זה נראה לי בסדר גמור.
אני חושב שלוגית אלוקים לא ניתן להוכחה אלא חייב להיות מבוסס על אמונה.
כי לכאורה ההוכחה היחידה שיש על קיומו של אלוקים הוא שאין דבר העושה את עצמו , והרי אלוקים כן עשה את עצמו , כי אם לא מי עשה אותו , והרי איך אלוקים עשה את עצמו אין לנו מושג , ואם כן יתכן והעולם עשה את עצמו . לכן לוגית אלא תיתכן הוכחה על קיומו של אלוקים , כי אם אלוקים שייך ללוגיקה שלנו למה אנו לא אלוקים ? ואם אלוקים לא שייך ללוגיקה שלנו אין לנו שום לוגיקה להוכיח את קיומו.

לכן הכל ענין של אמונה ומי שלא מאמין לא שייך להוכיח לו על קיומו של אלוקים . וממילא גם לא שייך לדעת את דרכיו.
לכן כל הידיעה על אלוקים מתבסס על אמונה וממילא עם האמונה הזאת אפשר גם להמשיך לנושא הקבלה להבין גם את הנהגתו היות והקבלה היא חלק מהאמונה של מתן תורה .
לכן נראה לי שכל הדיון הפילוסופי על אלוקים הוא פילוסופי טהור ללא שום הוכחה על עצם קיומו של אלוקים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2016 10:05 לינק ישיר 

נמדשיר כתב:
כי לכאורה ההוכחה היחידה שיש על קיומו של אלוקים הוא שאין דבר העושה את עצמו , והרי אלוקים כן עשה את עצמו , כי אם לא מי עשה אותו , והרי איך אלוקים עשה את עצמו אין לנו מושג , ואם כן יתכן והעולם עשה את עצמו . לכן לוגית אלא תיתכן הוכחה על קיומו של אלוקים , כי אם אלוקים שייך ללוגיקה שלנו למה אנו לא אלוקים ? ואם אלוקים לא שייך ללוגיקה שלנו אין לנו שום לוגיקה להוכיח את קיומו.

לכן הכל ענין של אמונה ומי שלא מאמין לא שייך להוכיח לו על קיומו של אלוקים . וממילא גם לא שייך לדעת את דרכיו.
לכן כל הידיעה על אלוקים מתבסס על אמונה וממילא עם האמונה הזאת אפשר גם להמשיך לנושא הקבלה להבין גם את הנהגתו היות והקבלה היא חלק מהאמונה של מתן תורה .
לכן נראה לי שכל הדיון הפילוסופי על אלוקים הוא פילוסופי טהור ללא שום הוכחה על עצם קיומו של אלוקים .

כשאני חושב על אלוהים אני לא חושב מה סיבתו של העולם החיצוני, הפיזי, אלא מה סיבתה של הנפש שלי- אני לא בראתי את עצמי, וכיוון שאני מסיק שיש לכל דבר סיבה אני מסיק שיש מציאות חיצונית לי שבראה אותי.
ולגבי הטענה שהעולם יכל לברוא את עצמו- לא נראה לי, כי דבר פיזי לא יכול להיות סיבת עצמו, הרי בזמן מן הזמנים הוא לא היה ואחר כך היה, ולא מתקבל על הדעת שהוא ברא את עצמו, אם כן מן הסתם יש משהו לא חומרי שיצר אותו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2016 10:31 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
שי כתב שהאדם ביסודו טוב זה אינטואיציה. אתה משום מה החלטת, שהיטלר הוא דוגמא מייצגת. האם היטלר בעיניך מייצג את האנושות? האם לא מצאת מישהו שמיצג את האנושות בצורה קצת יותר מייצגת (אם תרצה תוכל לקחת את עצמך כדוגמא לאחד כזה, אחד מאותם רבים שמהווים מדגם מייצג של האנושות קצת יותר מאשר היטלר)?

ואם הייתי כותב דעא"ש ,חמלניצקי,עמלק,המן, סטאלין, ועוד ועוד שמות .הדף יכלה והם לא יכלו.זה היה פחות מזעזע אותך ?

רק מי שחי בבועה ילדותית יכול לומר שיש כלל שאדם ביסודו טוב .
זה גם סותר את המקורות שבהם נאמר "יצר לב האדם רע מנעוריו"

שי קובע שהסתכלות על המין האנושי מלמדת אותו שאלוהים הוא טוב.
גם זה סותר את המקורות שנאמר בהם אל קנא ונוקם.

הנה שיר של עמיחי עם מבט יותר מפוכח ובוגר על העולם

אל מלא רחמים,
אלמלא האל מלא רחמים
היו הרחמים בעולם
ולא רק בו.
אני, שקטפתי פרחים בהר
והסתכלתי אל כל העמקים,
אני, שהבאתי גוויות מן הגבעות,
יודע לספר שהעולם ריק מרחמים.

אני שהייתי מלך המלח ליד הים,
שעמדתי בלי החלטה מול חלוני,
שספרתי צעדי מלאכים,
שלבי הרים משקלות כאב
בתחרויות הנוראות.

אני שמשתמש רק בחלק קטן
מן המילים במילון.

אני, שמוכרח לפתור חידות בעל כורחי,
יודע כי אלמלא האל מלא רחמים
היו הרחמים בעולם
ולא רק בו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2016 10:33 לינק ישיר 

נמדשיר כתב:

כל הכבוד. חזרת בתשובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2016 10:50 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:

ואם הייתי כותב דעא"ש ,חמלניצקי,עמלק,המן, סטאלין, ועוד ועוד שמות .הדף יכלה והם לא יכלו.זה היה פחות מזעזע אותך ?

רק מי שחי בבועה ילדותית יכול לומר שיש כלל שאדם ביסודו טוב .
זה גם סותר את המקורות שבהם נאמר "יצר לב האדם רע מנעוריו"

שי קובע שהסתכלות על המין האנושי מלמדת אותו שאלוהים הוא טוב.
גם זה סותר את המקורות שנאמר בהם אל קנא ונוקם.

הנה שיר של עמיחי עם מבט יותר מפוכח ובוגר על העולם

אל מלא רחמים,
אלמלא האל מלא רחמים
היו הרחמים בעולם
ולא רק בו.
אני, שקטפתי פרחים בהר
והסתכלתי אל כל העמקים,
אני, שהבאתי גוויות מן הגבעות,
יודע לספר שהעולם ריק מרחמים.

אני שהייתי מלך המלח ליד הים,
שעמדתי בלי החלטה מול חלוני,
שספרתי צעדי מלאכים,
שלבי הרים משקלות כאב
בתחרויות הנוראות.

אני שמשתמש רק בחלק קטן
מן המילים במילון.

אני, שמוכרח לפתור חידות בעל כורחי,
יודע כי אלמלא האל מלא רחמים
היו הרחמים בעולם
ולא רק בו

כשאני מסתכל על עצמי פנימה אני מגלה רצון לטוב וסלידה מהרע, לא דיברתי על האנושות אלא על נפש האדם, היא טובה והאדם מקלקל אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2016 11:25 לינק ישיר 

שי
וכבר הקדימך  המשנה.

משנה מסכת אבות פרק א

[ו] יהושע בן פרחיה ונתאי הארבלי קבלו מהם יהושע בן פרחיה אומר עשה לך רב וקנה לך חבר והוי דן את כל האדם לכף זכות:
ע
ל פניו זה קשה- הרי אין אנשים רשעים בני בליעל? אבל אם נדייק בלשון המשנה.  לא כתוב דן  כל אדם- כתוב כל האדם  יש אנשים רעים אבל כל האדם האנושות בכללה היא טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2016 11:45 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

כל הכבוד. חזרת בתשובה?
תמיד הייתי מאמין ולא דגלתי בהוכחות אני לא מנסה להוכיח שום דבר אני מסביר את מה שאני יודע על פי הידע שלי המבוסס על האמונה,וכל מה שאני כותב מתבסס על ההבנה של כתבי האר"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2016 11:57 לינק ישיר 

שי,   האדם נולד עם מטען גנטי ספציפי לו . אין שני אדם זהים (פרט לתאומים זהים). לעתים המטען הגנטי הוא קשה."האי מאן דבמאדים  יהי גבר אשיד דמא  אמר רב אשי: אי אומנא אי גנבא  אי טבחא אי מוהלא (כמובן שחז"ל הסבירו זאת על סמך הסתכלות בכוכבים אבל העיקרון זהה)
במקרה של מטען גנטי קשה - סביבה תומכת יכולה לתקן והאדם יהיה טוב. ישנם מקרים הפוכים של מטען גנטי טוב אבל סביבה או קורות חיים לא טובים עושים שמות בנפש והאדם יהיה רע. 
לכן קביעה שלך על סמך מקרה פרטי של הסתכלות פרטית פנימה לא מעידה על כלום.

תוקן על ידי אפריםבן ב- 22/09/2016 11:59:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2016 12:00 לינק ישיר 

נמדשיר

אמונה זה לא ידע- וידע זה לא אמונה. אי אפשר להאמין במה שיודעים.

אני מבין כי אתה מאמין כי את כתבי כתב האר"י. ולא רח"ו. כי הרי האר"י לא כתב כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2016 12:15 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
נמדשיר

אמונה זה לא ידע- וידע זה לא אמונה. אי אפשר להאמין במה שיודעים.

אני מבין כי אתה מאמין כי את כתבי כתב האר"י. ולא רח"ו. כי הרי האר"י לא כתב כלום.
נכון שאמונה זה לא ידע, ואם תבחין שאני מבדיל בין עצמותו יתברך להנהגת הבורא בעולמנו, נכון שאת אלוקים עצמו אי אפשר לדעת אבל אפשר לדעת את הנהגתו בעולם, ולהבין איך שעל הבריאה היא בורא עולם אפילו שיש נברא ובורא, נכון שאני מתכוון את כתבי מהרח"ו, ולכן האמונה היא בקיומו של אלוקים והידע הוא על איך האור האלוקי מאיר בעולם ומנהיג את העולם,וגם ולהבין איך שבאור של אלוקים שמאיר לנו לאחר הצמצום שגם לאחר הצמצום זה נשאר אור שאלוקים מאיר, ועל זה יש לנו את הידיעה, ואם מאמינים שכל מה שמתרחש בעולם הכל נכלל בבורא עולם ממילא רואים את הנהגתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2016 13:20 לינק ישיר 

אפרים

א. כן, הרשימה שהזכרת פחות מזעזעת מהיטלר. אבל גם הרשימה הזאת איננה מייצגת את האנושות (כמה אחוזים מכלל האנושות היא מהווה? מכלל האנושות לאורך הדורות? מדוע אינך מזכיר אנשי חסד רבים, שהיו ושקיימים היום? האם הם פחות "בני אדם" מאשר אלו שברשימה שלך?)

ב. אני אישית לא קבעתי שהאדם ביסודו טוב, ולמעשה אני חושב שלא מהאדם לומדים על אלוקים אלא מטובו של אלוקים לומדים על האדם., שהאדם בסופו של דבר יעשה, במוקדם או במאוחר - את מה שאלוקים רוצה, והואיל ואלוקים הוא בהכרח טוב - לכן גם האדם יוכרח לעשות טוב.אבל גם במקורות כתוב "האלוקים עשה את האדם ישר". ובמקורות, זה ודאי ידוע לך, כתוב גם שהקב"ה הוא "ורחמיו על כל מעשיו", ועוד מקורות רבים, שודאי שמעת עליהם. לכן צריך להיות מודע לכך שיש צדדים שונים לכל דבר, ולבדוק באיזה הקשר כל צד בא לידי ביטוי. 

ג. השיר שציטטת על כביכול חוסר הרחמים בעולם, הינו שיר שמבטא חיים ב"בועה" לא פחות מאשר ההסתכלות הנגדית. האם כל העולם מלא רק ברוע כמו שמתואר בשיר? שים לב כמה פעמים הוא חוזר על המילה "אני". הוא חי בבועה של אותו "אני" שסבל צרות. כמובן, ראוי לרחם עליו. אבל המבט הזה אינו מבט "בוגר ומפוכח". ה"אני הזה" איננו כל העולם. זובועה קטנה שבתוכה הוא חי. מבט בוגר ומפוכח - בדיוק כמו שהוא מבין שלא "הכל טוב", כך מבט בוגר ומפוכח כולל את ההבנה שלא "הכל רע". סבתי זכרונה לברכה, הייתה ניצולת שואה. כל משפחתה הגדולה נהרגה (למעט אחיינית אחת). ועם זאת אני אומר: אל לנו לשקוע בתוך הבועה הזאת. העולם איננו מחנה עבודה נאצי. אנו חיים בעולם רחב ומגוון. עלינו להתבונן בו וללמוד "מבט בוגר ומפוכח" באמת. זה לא אומר שעלינו לדמיין כאילו אין רע. אבל עלינו ללמוד שיש לכל הפחות "גם" דברים טובים בעולם. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דעת אלוהים בפילוסופיה כללית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.