שאלה- שמתי לב בפורום שיש התייחסות שונה כניגשים לשידוך.
מה לדעתכם נכון יותר? - לגשת לשידוך מתוך מטרה של למצוא שותף להקמת בית נאמן בישראל וכו וכו או למצוא אהבה וכו וכו ?
(השאלה שלי נובעת מסיטואציה ספציפית - אני יוצאת נכון לעכשיו עם בחור מצוין אבל משעממם , הוא יהיה אבא טוב אבל אני לא רואה כוכבים (סתם הגזמה) ודי מחכה שהפגישה תסתיים... ואם מתעלמים מהנקודה הזאת הוא הבחור האידיאלי להקים איתו בית )
מעניין לשמוע את חוות דעתכם. שיהיה חג שמח.
נשלח ב-16/10/2016 16:21
היה לי לפני שנה כזה סיפור בדיוק. על הנייר היינו אחלה זוג, במציאות היה לי משעמם (לדעתי גם לה).
לדעתי בפגישות אם לא מעניין -בהמשך זה רק ילך ויהיה יותר משעמם. כל זוג נשוי יעיד שהתקופה הראשונה של ההכרות היא הכי מרגשת כי כל הזמן לומדים דברים חדשים... ולכן (גם בהמלצת רב שהתייעצתי איתו) לא המשכנו. היא נשואה היום אגב (אני מקווה שבאושר) לבחור ששונה ממני בכל מה שרק אפשר לדמיין, ככה שבשבילי זה אישור שלא ממש התאמנו.
לא יודע איזה מספר פגישה אתם, אבל שווה תמיד לתת צ'אנס לעוד פגישה מאשר למהר להוריד ולהתחרט בהמשך. תנסו דייט קצת פחות שיגרתי, אולי באולינג או משו שקצת מפחית מהאוירה הרשמית, לכי תדעי מה יכול 'להתניע' אצלכם.
ואני עוד לא בחור שמחפש 'אהבה' בדייטים...אני מניח שמי שכן (וזה לגיטימי אולי) יחפש אפילו יותר עניין.
אני חושבת שכשזוג נפגש קודם כל צריך שיהיה לו מעניין ביחד אם משעמם אז ככל שיותר תפגשו יהיה יותר ויותר משעמם. את לא צריכה לראות רק אם הוא אבא טוב קודם כל איזה בעל הוא יהיה...
בדרך כלל הפגישות הראשונות לא מחייב שיהיה קליק או חיבור הרבה מהזוגות שאני מכירה אמרו שבפגישה ראשונה הם רצו להוריד והיום הם חיים באושר...
לכן קודם תבדקי אם הוא באמת בחור טוב ורק אחכ אמור להיות החיבור אבל אם את כל פגישה מחכה שהיא יסתיים לא הכי נשמע שבאלך....
בכל אןפן זו דעתי...
מאחלת לך המון הצלחה ואם זה שלך שתבשרי אותנו בקרוב בעז"ה ואם לא יבוא אחד יותר טוב :)
חג שמח!!!
נשלח ב-17/10/2016 23:07
IAF990 כתב:
היה לי לפני שנה כזה סיפור בדיוק. על הנייר היינו אחלה זוג, במציאות היה לי משעמם (לדעתי גם לה).
לדעתי בפגישות אם לא מעניין -בהמשך זה רק ילך ויהיה יותר משעמם. כל זוג נשוי יעיד שהתקופה הראשונה של ההכרות היא הכי מרגשת כי כל הזמן לומדים דברים חדשים... ולכן (גם בהמלצת רב שהתייעצתי איתו) לא המשכנו. היא נשואה היום אגב (אני מקווה שבאושר) לבחור ששונה ממני בכל מה שרק אפשר לדמיין, ככה שבשבילי זה אישור שלא ממש התאמנו.
לא יודע איזה מספר פגישה אתם, אבל שווה תמיד לתת צ'אנס לעוד פגישה מאשר למהר להוריד ולהתחרט בהמשך. תנסו דייט קצת פחות שיגרתי, אולי באולינג או משו שקצת מפחית מהאוירה הרשמית, לכי תדעי מה יכול 'להתניע' אצלכם.
ואני עוד לא בחור שמחפש 'אהבה' בדייטים...אני מניח שמי שכן (וזה לגיטימי אולי) יחפש אפילו יותר עניין.
ראשית כל.. תוציאו את המושג "אהבה" משדוכים/דיטים אהבה זה משו שנקנה בעבודה של בני הזוג רק אחרי הנישואין ולא במבט ראשון או בדיט על שפת הים לאור ירח..נוסח הוליווד מה שכן צריך למצוא בדייטים זה כימיה, חיבור רגשי,וכו לפעמים יש מחסומים כלשהם בדיט ראשון או שני..בעיקר אצל מבוגרים לכן אם יש התאמה בפרטים הטכנים לא לשלול אחרי דיט אחד או שנים תפגשי כמה דיטים ותבחני כל פעם מחדש אם את מצפה לדייט הבא איתו אם את נהנית לשמוע אותו מדבר, איך שהוא מסביר או מגדיר רעיון כלשהוא זה הקניטש הרגשי שאליו צריך לחתור בדיטים
נשלח ב-18/10/2016 10:09
התכוונתי שמי שמחפש אהבה- יתמקד יותר ב'שיהיה מעניין, ומרגש, ומגניב' וכל הדברים החיצוניים האלה...
התכוונתי בקטע העקרוני. האם אתם (כמו שטום אמר) מחפשים כימיה?
ומראה חיצוני? עד כמה זה חשוב? הייתי אומרת שדי רדוד להוריד מישהו בגלל שאממ האף שלו עקום (זה לא הבעיה אבל משהו אחר כן). ככ מעצבן שזה מפריע לי. כי זה ככ שולי...
נשלח ב-28/10/2016 15:40
זה לא בהכרח ככ שולי.
אבל בעניין הזה אני בדעה של כל עוד זה לא דוחה אותי. אני מנסה.