|
|
| נשלח ב-20/10/2016 13:33 |
|
| |
| רציף כתב: |  | אקדמאית זה נתון אופי שכזה ? וחייב שתיהיה אקדמאית עם תואר ?.... מה רע בלימודי חינוך לדוגמא ?... לי נראה שלא מומלץ שתפסול מראש ולא תיפגש עם אחת שהיא לא אקדמאית חלילה. כדאי להגדיל את האפשרויות, לפסול תמיד אפשר בהמשך. נשמע לי לא מדויק שאין אקדמאיות ספרדיות/תימניות.. אפשר שתשקיע יותר, הן לפנות להרבה שדכניות, והן לפנות לאתרים כמו ; שבע ברכות, שזה בחינם, ולנסות לאתר שדכניות שעוסקות בסוג סיגנון שלך, לא הייתי פוסל בחורה שיש לה פייסבוק, ובחור שגולש בשידוכי חרדים . מה שיש בעזרת גברים - יש בעזרת נשים, ועלינו להאמין ולקוות לטוב. בהצלחה ! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נראה לי שפחות הבנת את מה שכתבתי. א. מי אמר שאין אקדמאיות ספרדיות? אמרתי שאין את השילוב. ב. אלו הדרישות שלי, באתי להציג קונפליקט, לא לעצב מחדש את הדרישות שלי בשידוכים. ג. ואני כן הייתי פוסל בחורה שיש לה פייסבוק. ד. בתגובה הבאה כתבת ש"זה גזענות, שאקדמאי מתעקש על אקדמאית?". אשמח לדעת מאיפה הבאת את הנתון הזה. דיברתי על מוצא, לא על השכלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 14:06 |
|
| |
יש כאן עוד כמה נקודות. יש עידות שרוצים אותן פחות, אז פשוט לא חסר לך על מה ""להתפשר"". תלוי איפה לומדים לתואר, במקום כשר, או במקום פחות מומלץ, תנסה לא לנעול את עצמך, לפי מה שאתה עברת עם הפייסבוק, (אז מתחיל לרוץ לך סרטים בראש) או מה שאתה מכיר או שמעת, זה ממש לא קשור למה שהבחורה ההיא עברה, כל בחור ובחורה בדור הזה יש לחשוש להם מי יודע מה הם עברו,, נראה שזה לא בא מיראת שמיים שיש לך, אלא מתחושות שונות, ותמיד טוב שנבחון את עצמינו ונלמד את עצמינו, כל מה שכתבתי זה לאו דווקא כדי שתקח לכתחילה אחת עם פייסבוק, אלא שאם יקרה שהיא תספר לך אחרי החתונה שהיא התכתבה עם מישהו אז לא בהכרח תתעב אותה ותירתע ממנה, או אם היא חלילה תגלה שיש לה פתיחות איפשהו, או שהיא יותר מדי דעתנית, או שמא היא לא כל כך תקפיד על מצוות עונג שבת, או שהיא תכשל לפעמים בלשון הרע, וכל פגם אחר שלא יסתדר לחלום שלך, אז שהשמיים לא יפלו עליך, לכולנו היו בעבר חטאים עוונות ופשעים, ואנחנו מקבלים ואוהבים את עצמינו,, תנסה לצאת מאיזושהיא בועה, שנראה אולי שאתה קצת מתחיל לשקוע בתוכה. והההמלצה הכי חזקה שיש לי להגיד לך זה שתעשה לך תוכנית, ותסתער על המטרה, העשיה - תחזק אותך, העשיה - יתן לך רעיונות ויביא איתו ברכה, "וברכתיך בכל אשר תעשה" נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 14:44 |
|
| |
| רגוע222 כתב: |  |
| רציף כתב: |  | אקדמאית זה נתון אופי שכזה ? וחייב שתיהיה אקדמאית עם תואר ?.... מה רע בלימודי חינוך לדוגמא ?... לי נראה שלא מומלץ שתפסול מראש ולא תיפגש עם אחת שהיא לא אקדמאית חלילה. כדאי להגדיל את האפשרויות, לפסול תמיד אפשר בהמשך. נשמע לי לא מדויק שאין אקדמאיות ספרדיות/תימניות.. אפשר שתשקיע יותר, הן לפנות להרבה שדכניות, והן לפנות לאתרים כמו ; שבע ברכות, שזה בחינם, ולנסות לאתר שדכניות שעוסקות בסוג סיגנון שלך, לא הייתי פוסל בחורה שיש לה פייסבוק, ובחור שגולש בשידוכי חרדים . מה שיש בעזרת גברים - יש בעזרת נשים, ועלינו להאמין ולקוות לטוב. בהצלחה ! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נראה לי שפחות הבנת את מה שכתבתי. א. מי אמר שאין אקדמאיות ספרדיות? אמרתי שאין את השילוב. ב. אלו הדרישות שלי, באתי להציג קונפליקט, לא לעצב מחדש את הדרישות שלי בשידוכים. ג. ואני כן הייתי פוסל בחורה שיש לה פייסבוק. ד. בתגובה הבאה כתבת ש"זה גזענות, שאקדמאי מתעקש על אקדמאית?". אשמח לדעת מאיפה הבאת את הנתון הזה. דיברתי על מוצא, לא על השכלה.
|
|
בקשר ל א) יש אבל לא הרבה. ב) בחיים, אנחנו תמיד מוותרים כדי להשיג משהו חשוב יותר, ומומלץ לכולנו לוותר כמה שיותר על מה שאפשרי, כדי להגדיל את ההיצע נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 14:53 |
|
| |
| רגוע222 כתב: |  |
|
|
|
ג) אל תתפשר על נושאים חשובים, תמצא משהו שאתה יכול להתפשר עליו, ולא חסר על מה להתפשר.. ולכל אחד מומלץ שיתפשר על דברים שיש באפשרותו להתפשר. ד) רק שאלתי, אם אקדמאי מתעקש על אקדמאית, האם זו גזענות. מי שמעדיף עידות מסוימות, ולא מוכן לצאת עם עידות מסוימות, זה לא גזענות, כל אחד והטעם שלו, כל אחד והחששות שלו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 16:09 |
|
| |
החילוק האתני בין אקדאמיות ממוצא ספרדי לאשכנזי..הוא די גורף גם בספרדי תוכל למצוא בחורות אקדאמיות(בעיקר מבוגרות)שהן חרדיות לכל דבר לגבי להתגמש להתגמש זה על מראה, כסף, מקום מגורים.לא ברוחניות. בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2016 14:17 |
|
| |
| רגוע222 כתב: |  | הקונפליקט החרדי
כמו שאתם רואים, לא כותב כאן הרבה. אבל משהו טורד את מנוחתי לאחרונה וחשבתי שזו הבמה המתאימה לכך. עולם השידוכים החרדי, הוא כ"כ דיכוטומי, שרבים כמוני מוצאים את עצמם נופלים בין הכסאות.
ואסביר: אני בוגר ישיבות, עובד ואקדמאי. השילוב בין עבודה לאקדמיה, קיים בציבור החרדי בעיקר בשוליים הרוחניים. כלומר, באלו שמעט יותר ליברלים בדעותיהם, במלבושיהם ובהנהגותם.
בחורה שהולכת לאקדמיה זה יכול להיות מ-2 סיבות מרכזיות: א. היא רוצה בית של תורה, ומעוניינת לפרנס את ביתה בכבוד בכדי לאפשר לבעלה ללמוד. ב. היא רוצה חיים טובים, ויחד עם הבעל הם יכניסו משכורת יפה. אל הבנות מהסוג השני אני מכוון, כי אני יעבוד ולא אהיה אברך.
וכאן הבעיה, כמעט כל הבנות מהסוג השני, הן לא ממש חרדיות. בדרך כלל יהיה להם פייסבוק, ובקו"ח שלהן יש איזה אקס או שניים. ובכלל, בלבוש הן יהיו פתוחות יותר ופחות צנועות.
וכאן אני נופל. אני מחפש בחורה אקדמאית (לא בגלל הכסף, יותר בגלל האופי, אבל זה שווה פוסט נפרד). הבעיה שיחד עם הדרישה הזו, אני מחפש אולטרא חרדית. בלי טריקים ובלי שטיקים. וכזו, כמעט ואין. וכשבכל זאת יש, היא מרגישה שהיא שווה מיליון דולר (ואולי זה נכון) ומתנהגת בהתאם, מה שגורם לי לתפוס את הרגליים ולהימלט מההצעה.
ואני כבר צופה את התגובות, אז רק אבהיר: אני ספרדי, והמאפיינים שציינתי קיימים בעיקר אצל ציבור הספרדיות. בציבור האשכנזי, השילוב בין האקדמיה לחרדיות יותר שכיח. (ולמה אני לא מנסה אשכנזיה? ניסיתי. כששמעו שהמועמד ספרדי, משכו את ידיהם בלי לדעת אפילו מה שמי. אני לא רוטן על גזענות, זה לא נושא הפוסט, וזה לא מה שמעניין אותי. תראו זאת כמאמר מוסגר)
בקיצור, מה דעתכם? האם צריך להתפשר על אחד התכונות שציינתי? או שבאמת השילוב קיים ורק אני לא רואה. |
|
אכן, מצב קיים ועצוב. נסה לחפש בנות שלמדו בדעת שזה יותר חרדי ממכון טל (אבל אותה תעודה של בג''ט), נכון שיש שם הרבה עם פייסבוק אבל אפשר למצוא גם כאלו שלא. בנוסף, תנסה כיוון של בנות שלמדו ראיית חשבון/הנדסאים בסמינר ואח''כ עשו השלמה לתואר. אבל בהחלט זה מצב בעייתי מאוד כי בנות שמורות יעדיפו מישהו שנמצא במסגרת של ישיבה ולא בחור שיצא לעבוד כי כמו שלך יש בראש תמונה מובנית של פייסבוק=אקס=פזילה פה ושם, כך גם בעיני בחורה שמורה יש תבנית של בחור עובד=מפלרטט עם בנות בעבודה=פוזל לצדדים. זה דו כיווני.. בהצלחה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2016 16:16 |
|
| |
הבנות בדעת כמעט ללא יוצא מן הכלל לא יוצאות עם בחורים לא בישיבה, גם אם הן בנות שיכריחו אותו יום אחרי החתונה לצאת לעבוד בפרך. זה עניין של 'מה יכתבו במודעת אירוסין תחת איפה למד', וכו וכו לגבי השוואות עם החברה ההיא שהתארסה עם ההוא משם ומשם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2016 16:37 |
|
| |
אני מכירה מציאות אחרת אבל ייתכן שזה גם תלוי בגיל. אצל צעירות יותר הרבה יותר קשה למצוא בנות שמוכנות לשמוע על בחור שעובד. אגב, מה עם קמפוס שטראוס? לא מכירה מקרוב אבל שמעתי על המקום. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2016 17:05 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2016 13:50 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | | רגוע222 כתב: |  | הקונפליקט החרדי
כמו שאתם רואים, לא כותב כאן הרבה. אבל משהו טורד את מנוחתי לאחרונה וחשבתי שזו הבמה המתאימה לכך. עולם השידוכים החרדי, הוא כ"כ דיכוטומי, שרבים כמוני מוצאים את עצמם נופלים בין הכסאות. ואסביר: אני בוגר ישיבות, עובד ואקדמאי. השילוב בין עבודה לאקדמיה, קיים בציבור החרדי בעיקר בשוליים הרוחניים. כלומר, באלו שמעט יותר ליברלים בדעותיהם, במלבושיהם ובהנהגותם. בחורה שהולכת לאקדמיה זה יכול להיות מ-2 סיבות מרכזיות: א. היא רוצה בית של תורה, ומעוניינת לפרנס את ביתה בכבוד בכדי לאפשר לבעלה ללמוד. ב. היא רוצה חיים טובים, ויחד עם הבעל הם יכניסו משכורת יפה. אל הבנות מהסוג השני אני מכוון, כי אני יעבוד ולא אהיה אברך. וכאן הבעיה, כמעט כל הבנות מהסוג השני, הן לא ממש חרדיות. בדרך כלל יהיה להם פייסבוק, ובקו"ח שלהן יש איזה אקס או שניים. ובכלל, בלבוש הן יהיו פתוחות יותר ופחות צנועות. וכאן אני נופל. אני מחפש בחורה אקדמאית (לא בגלל הכסף, יותר בגלל האופי, אבל זה שווה פוסט נפרד). הבעיה שיחד עם הדרישה הזו, אני מחפש אולטרא חרדית. בלי טריקים ובלי שטיקים. וכזו, כמעט ואין. וכשבכל זאת יש, היא מרגישה שהיא שווה מיליון דולר (ואולי זה נכון) ומתנהגת בהתאם, מה שגורם לי לתפוס את הרגליים ולהימלט מההצעה. ואני כבר צופה את התגובות, אז רק אבהיר: אני ספרדי, והמאפיינים שציינתי קיימים בעיקר אצל ציבור הספרדיות. בציבור האשכנזי, השילוב בין האקדמיה לחרדיות יותר שכיח. (ולמה אני לא מנסה אשכנזיה? ניסיתי. כששמעו שהמועמד ספרדי, משכו את ידיהם בלי לדעת אפילו מה שמי. אני לא רוטן על גזענות, זה לא נושא הפוסט, וזה לא מה שמעניין אותי. תראו זאת כמאמר מוסגר)בקיצור, מה דעתכם? האם צריך להתפשר על אחד התכונות שציינתי? או שבאמת השילוב קיים ורק אני לא רואה. |
|
אכן, מצב קיים ועצוב. נסה לחפש בנות שלמדו בדעת שזה יותר חרדי ממכון טל (אבל אותה תעודה של בג''ט), נכון שיש שם הרבה עם פייסבוק אבל אפשר למצוא גם כאלו שלא. בנוסף, תנסה כיוון של בנות שלמדו ראיית חשבון/הנדסאים בסמינר ואח''כ עשו השלמה לתואר. אבל בהחלט זה מצב בעייתי מאוד כי בנות שמורות יעדיפו מישהו שנמצא במסגרת של ישיבה ולא בחור שיצא לעבוד כי כמו שלך יש בראש תמונה מובנית של פייסבוק=אקס=פזילה פה ושם, כך גם בעיני בחורה שמורה יש תבנית של בחור עובד=מפלרטט עם בנות בעבודה=פוזל לצדדים. זה דו כיווני.. בהצלחה? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
תודה. הגדרת את זה מדויק. כמוני יש לא מעט, ומאמין שגם אצל הבנות יש כאלו לא מעט. ולמרות זאת, לא קמה השדכנית שתתן מענה איכותי לבעיה. נקווה לטוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2016 13:51 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | | רגוע222 כתב: |  | הקונפליקט החרדי
כמו שאתם רואים, לא כותב כאן הרבה. אבל משהו טורד את מנוחתי לאחרונה וחשבתי שזו הבמה המתאימה לכך. עולם השידוכים החרדי, הוא כ"כ דיכוטומי, שרבים כמוני מוצאים את עצמם נופלים בין הכסאות. ואסביר: אני בוגר ישיבות, עובד ואקדמאי. השילוב בין עבודה לאקדמיה, קיים בציבור החרדי בעיקר בשוליים הרוחניים. כלומר, באלו שמעט יותר ליברלים בדעותיהם, במלבושיהם ובהנהגותם. בחורה שהולכת לאקדמיה זה יכול להיות מ-2 סיבות מרכזיות: א. היא רוצה בית של תורה, ומעוניינת לפרנס את ביתה בכבוד בכדי לאפשר לבעלה ללמוד. ב. היא רוצה חיים טובים, ויחד עם הבעל הם יכניסו משכורת יפה. אל הבנות מהסוג השני אני מכוון, כי אני יעבוד ולא אהיה אברך. וכאן הבעיה, כמעט כל הבנות מהסוג השני, הן לא ממש חרדיות. בדרך כלל יהיה להם פייסבוק, ובקו"ח שלהן יש איזה אקס או שניים. ובכלל, בלבוש הן יהיו פתוחות יותר ופחות צנועות. וכאן אני נופל. אני מחפש בחורה אקדמאית (לא בגלל הכסף, יותר בגלל האופי, אבל זה שווה פוסט נפרד). הבעיה שיחד עם הדרישה הזו, אני מחפש אולטרא חרדית. בלי טריקים ובלי שטיקים. וכזו, כמעט ואין. וכשבכל זאת יש, היא מרגישה שהיא שווה מיליון דולר (ואולי זה נכון) ומתנהגת בהתאם, מה שגורם לי לתפוס את הרגליים ולהימלט מההצעה. ואני כבר צופה את התגובות, אז רק אבהיר: אני ספרדי, והמאפיינים שציינתי קיימים בעיקר אצל ציבור הספרדיות. בציבור האשכנזי, השילוב בין האקדמיה לחרדיות יותר שכיח. (ולמה אני לא מנסה אשכנזיה? ניסיתי. כששמעו שהמועמד ספרדי, משכו את ידיהם בלי לדעת אפילו מה שמי. אני לא רוטן על גזענות, זה לא נושא הפוסט, וזה לא מה שמעניין אותי. תראו זאת כמאמר מוסגר)בקיצור, מה דעתכם? האם צריך להתפשר על אחד התכונות שציינתי? או שבאמת השילוב קיים ורק אני לא רואה. |
|
אכן, מצב קיים ועצוב. נסה לחפש בנות שלמדו בדעת שזה יותר חרדי ממכון טל (אבל אותה תעודה של בג''ט), נכון שיש שם הרבה עם פייסבוק אבל אפשר למצוא גם כאלו שלא. בנוסף, תנסה כיוון של בנות שלמדו ראיית חשבון/הנדסאים בסמינר ואח''כ עשו השלמה לתואר. אבל בהחלט זה מצב בעייתי מאוד כי בנות שמורות יעדיפו מישהו שנמצא במסגרת של ישיבה ולא בחור שיצא לעבוד כי כמו שלך יש בראש תמונה מובנית של פייסבוק=אקס=פזילה פה ושם, כך גם בעיני בחורה שמורה יש תבנית של בחור עובד=מפלרטט עם בנות בעבודה=פוזל לצדדים. זה דו כיווני.. בהצלחה? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
תודה. הגדרת את זה מדויק. כמוני יש לא מעט, ומאמין שגם אצל הבנות יש כאלו לא מעט. ולמרות זאת, לא קמה השדכנית שתתן מענה איכותי לבעיה. נקווה לטוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2016 15:12 |
|
| |
לא לגמרי. יש יותר בחורים שלא מפריע להם (וגם יתנו עדיפות) אקדמאית על פני בחורת סמינר קדושה, מאשר בחורות שיצאו עם בחור לא בישיבה. ובפער די גדול לענ"ד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2016 17:08 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  |
הבנות בדעת כמעט ללא יוצא מן הכלל לא יוצאות עם בחורים לא בישיבה, גם אם הן בנות שיכריחו אותו יום אחרי החתונה לצאת לעבוד בפרך. זה עניין של 'מה יכתבו במודעת אירוסין תחת איפה למד', וכו וכו לגבי השוואות עם החברה ההיא שהתארסה עם ההוא משם ומשם.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2016 17:13 |
|
| |
לא לגמרי. יש יותר בחורים שלא מפריע להם (וגם יתנו עדיפות) אקדמאית על פני בחורת סמינר קדושה, מאשר בחורות שיצאו עם בחור לא בישיבה. ובפער די גדול לענ"ד.
|
|
נכון מאוד. למרות שעם הגיל שעולה הבעיה יחסית קטנה. בטווח גילאים 27-32 אפשר למצוא יותר בקלות מאשר 21-26. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2016 17:17 |
|
| |
תתחילי לשדך חחחח
|
|
חחחח אני מנסה לשדך לאחותי כבר כמה שנים ולא הולך לצערי  מהסיבה ההפוכה, היא רוצה בחור רציני שעדיין במסגרת של ישיבה אבל בחורים כאלו אומרים שהיא מידי פתוחה בשבילם (למרות שהיא ממש לא מודרנית אבל היא עובדת במשרה אקדמאית בתפקיד מאוד בכיר ויש לה רכב מהעבודה והיא טסה לחו''ל במסגרת התפקיד וכו') בעיה, בעיה רצינית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|