|
|
| נשלח ב-2/11/2016 10:56 |
|
| |
ואולי הפירוש את נותנת לזה הוא מוטעה.
מי אמר שמעוכב = סוג ב'??!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2016 12:20 |
|
| |
א. מי אמר שבנאדם מעל גיל מסוים נחשב מעוכב? ב. זה לא אני שחושבת ככה, זה הציבור החרדי המדהים שחלק לא קטן ממנו אוהב סטיגמות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2016 12:47 |
|
| |
בדיוק אותה טענה טוען רציף זה לא הוא שאומר מעוכבים, זה הציבור החרדי המדהים....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2016 14:18 |
|
| |
זה לא מה שאני הבנתי מדבריו ולכן קראתי שוב... ואני עדיין לא מבינה מדבריו את זה ש"זה הציבור שחושב כך". נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2016 10:07 |
|
| |
תותי, א) יש זמן שמופיע בשולחן ערוך, שגבר אמור להתחתן עד גיל 20 אז "מעוכב" זה לא סטיגמה, אלא הלכה. וגם ל"גרוש" "גרושה" יש מקורות.. ב) זה מה שקוראים להם ; "מעוכבים" "גרושים" את המחאה הצודקת שלך הבנו, קבלנו, הפנמנו, איך את קוראת להם ? את קוראת להם אחרת ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2016 15:18 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
תותי, א) יש זמן שמופיע בשולחן ערוך, שגבר אמור להתחתן עד גיל 20
אז "מעוכב" זה לא סטיגמה, אלא הלכה.
וגם ל"גרוש" "גרושה" יש מקורות..
ב) זה מה שקוראים להם ; "מעוכבים" "גרושים"
את המחאה הצודקת שלך הבנו, קבלנו, הפנמנו,
איך את קוראת להם ? את קוראת להם אחרת ?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2016 22:07 |
|
| |
| tootii2 כתבה: |  |
|
|
לא קוראת להם...
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2016 23:31 |
|
| |
|
|
לא קוראת להם...
|
|
נו לא כולם פרושות כמוך, אולי את בכלל הולכת עם שאל  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2016 23:22 |
|
| |
אני מניח שIAF התכוון להתמרמר על כך שבחורה לא תסכים לשמוע על בחור באקדמיה/עובד לפני שהיא סובלת 8 שנים בשידוכים ומרגישה זקנה ש(אם לצטט את חייכנית שרשור אחר) "עומדות להגמר לה הביציות". הנושא הוא לא האיכות של בחורות בנות 27, אלא העובדה שבנות לא ישמעו על בחור שלא בישיבה באופן טבעי. totii בבקשה תקראי שוב את ההודעה המקורית שכל כך התחממת עליה ותגידי אם הפרשנות שלך היא יותר הגיונית משלי.
במובן מסוים המשמעות שהבנת בהודעה המקורית שלו היא כן נכונה לדעתי. אם בחור בן 23 שנמצא שנה בשידוכים צריך להיפגש עם בחורה שגדולה ממנו ב3 שנים, ויוצאת כבר שש שנים יש לו על מה להתמרמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2016 23:41 |
|
| |
השיחה כאן הלכה לכיוון של חרדים באקדמיה. פותח האשכול תיאר את הקונפליקט בין העובדה שהוא מעוניין בבחורה אקדמאית לבין העובדה שבחורות אקדמאיות חרדיות לא רוצות בחור אקדמאי.
רגוע 222 תודה שהעלית את הנושא בצורה אינטליגנטית.
1. אני לא מסכים שלבחורות שלומדות באקדמיה יש "אופי שונה". אולי הייתי מקבל את זה בלימודי משפטים או פסיכולוגיה, שדורשים חשיבה ביקורתית ויכולת התבטאות גבוהה. אני לא רואה איך לימודי ראיית חשבון או הנדסת תכנה נותנים לבן אדם "אופי שונה". זה לכל היותר מעיד על אינטליגנציה גבוהה, וגם זה רק אם הממוצע של הבחורה ידוע לך מראש. יש היום כל כך הרבה תארים בשקל שאפילו לגבי אינטליגנציה אני לא בטוח.
הויכוח הזה יעשה יותר מעניין אם תסביר איך בדיוק אתה חושב שלימוד באקדמיה משנה את האופי של הבן אדם.
2. אפילו אם אתה צודק במידה מסוימת אני מאוד מקווה שאתה לא פוסל בחורות שלא באקדמיה על הסף. אתה לא נשמע לי כמו מישהו שיעשה מעשה טיפשי כל כך. אתה עלול לפספס הרבה בחורות טובות ומתאימות בגלל זה. סליחה. יותר מדויק: אם תוריד כל בחורה שלא לומדת באקדמיה אתה בוודאות תפספס המון בחורות טובות ומתאימות.
3. בהמשך לנקודה 2, סליחה שאני תופס אותך על המילה אבל הזכרת "רשימת דרישות". אין דבר כזה. יש דברים אוניברסליים, למשל: מידות טובות, אינטליגנציה, מראה חיצוני נאה. לא כל אחד מנסח רשימה משלו אם כל מיני קריטריונים נוקשים, אחרת רובנו נמות רווקים.
אשמח לשמוע את דעתך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2016 01:31 |
|
| |
| myself1 כתב: |  | אני מניח שIAF התכוון להתמרמר על כך שבחורה לא תסכים לשמוע על בחור באקדמיה/עובד לפני שהיא סובלת 8 שנים בשידוכים ומרגישה זקנה ש(אם לצטט את חייכנית שרשור אחר) "עומדות להגמר לה הביציות". הנושא הוא לא האיכות של בחורות בנות 27, אלא העובדה שבנות לא ישמעו על בחור שלא בישיבה באופן טבעי. totii בבקשה תקראי שוב את ההודעה המקורית שכל כך התחממת עליה ותגידי אם הפרשנות שלך היא יותר הגיונית משלי.
במובן מסוים המשמעות שהבנת בהודעה המקורית שלו היא כן נכונה לדעתי. אם בחור בן 23 שנמצא שנה בשידוכים צריך להיפגש עם בחורה שגדולה ממנו ב3 שנים, ויוצאת כבר שש שנים יש לו על מה להתמרמר. |
|
גם בלי לקרוא שוב את ההודעה המקורית. הפרשנות שלי כמובן יותר הגיונית. למה שבחור בן 23 ייפגש עם בחורה שגדולה ממנו ב3 שנים? היא יכולה להיות מקסימה. אבל זה מעשה נואש. ולמה שבחורה בת 26 תרצה לפגוש בחור שקטן ממנה ב3 שנים? אא"כ הוא בחור יוצא דופן והיא בחורה מיוחדת שאף אחד מהם לא מתלונן על השני ולא ירגיש נואש... אהממ אהממ.. נ.ב. ברוך הבא/ ברוך שובך לכאן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2016 10:09 |
|
| |
|
|
לא קוראת להם...
|
|
נו לא כולם פרושות כמוך, אולי את בכלל הולכת עם שאל  |
|
אולי..
|
|
ואת צודקת בעצם, לא ראוי לקרוא למישהיא בפניה ""כינויים"" כמו ; "מועכבת" "גרושה" "שמינה" "דחלילה" "קטנה" "עמוד חשמל" וכדומה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2016 17:50 |
|
| |
| myself1 כתב: |  | השיחה כאן הלכה לכיוון של חרדים באקדמיה. פותח האשכול תיאר את הקונפליקט בין העובדה שהוא מעוניין בבחורה אקדמאית לבין העובדה שבחורות אקדמאיות חרדיות לא רוצות בחור אקדמאי.
רגוע 222 תודה שהעלית את הנושא בצורה אינטליגנטית.
1. אני לא מסכים שלבחורות שלומדות באקדמיה יש "אופי שונה". אולי הייתי מקבל את זה בלימודי משפטים או פסיכולוגיה, שדורשים חשיבה ביקורתית ויכולת התבטאות גבוהה. אני לא רואה איך לימודי ראיית חשבון או הנדסת תכנה נותנים לבן אדם "אופי שונה". זה לכל היותר מעיד על אינטליגנציה גבוהה, וגם זה רק אם הממוצע של הבחורה ידוע לך מראש. יש היום כל כך הרבה תארים בשקל שאפילו לגבי אינטליגנציה אני לא בטוח.
הויכוח הזה יעשה יותר מעניין אם תסביר איך בדיוק אתה חושב שלימוד באקדמיה משנה את האופי של הבן אדם.
2. אפילו אם אתה צודק במידה מסוימת אני מאוד מקווה שאתה לא פוסל בחורות שלא באקדמיה על הסף. אתה לא נשמע לי כמו מישהו שיעשה מעשה טיפשי כל כך. אתה עלול לפספס הרבה בחורות טובות ומתאימות בגלל זה. סליחה. יותר מדויק: אם תוריד כל בחורה שלא לומדת באקדמיה אתה בוודאות תפספס המון בחורות טובות ומתאימות.
3. בהמשך לנקודה 2, סליחה שאני תופס אותך על המילה אבל הזכרת "רשימת דרישות". אין דבר כזה. יש דברים אוניברסליים, למשל: מידות טובות, אינטליגנציה, מראה חיצוני נאה. לא כל אחד מנסח רשימה משלו אם כל מיני קריטריונים נוקשים, אחרת רובנו נמות רווקים.
אשמח לשמוע את דעתך.
|
|
1. לבחורות באקדמיה אין אופי שונה, יש להן רמת פתיחות שונה שגובלת לעיתים בגבולות חרדיים מהותיים. אחרי הכל, מדובר בבחורה שרואה עולם ונמשכת אליו.
2. לא פוסל, אבל אקדמיה לטעמי זה מדד חשוב. מכמה בחינות שהם לא הנושא עכשיו.
3. יש רשימת דרישות. כל אחד ודרישותיו. כמובן שאם באחת הדרישות נכתב כי על הבחורה להיות מולטי מיליארדרית, אז באמת נמות רווקים, אבל מדובר סך הכל בדרישות הגיוניות וראליות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2016 19:36 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | הבנות בדעת כמעט ללא יוצא מן הכלל לא יוצאות עם בחורים לא בישיבה, גם אם הן בנות שיכריחו אותו יום אחרי החתונה לצאת לעבוד בפרך. זה עניין של 'מה יכתבו במודעת אירוסין תחת איפה למד', וכו וכו לגבי השוואות עם החברה ההיא שהתארסה עם ההוא משם ומשם. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה מכיר מישו משם? כי יש סטיגמה אבל לא עד רדידות לרמה כזאת! אנשים לא מתחתנים בגלל "מה יכתבו במודעת אירוסין תחת איפה למד'".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2016 19:40 |
|
| |
| רגוע222 כתב: |  | | העלת נקודה מעניינת וחשובה מאוד.ולצערי זה ככ נכון.חושבת שהסגנון שאתה מחפש זה באמת דעת או לוסטיג. (אקדמיה+סמינר)מכון דעת רובן מחפשות אברך ומכון לוסטיג כבר רחוקות. רובן, לא כולן. |
| .
תוקן על ידי April20 ב- 08/11/2016 19:42:54
|
|
|
|
|