|
|
| נשלח ב-30/10/2016 11:49 |
|
| |
ניורק, אתה באמת מצטלם רק עם כוכבים אם הצלחת להצטלם בדיוק עם שני ה-סולנים של מקהלת האחדות! מיאמוש - איזה סיקור חמוד! מקווה שיהיה לי זמן לכתוב את הסיקור שלי בשבוע הקרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2016 11:56 |
|
| |
רק השאלה איך זיהית אותם;) אני לא הצלחתי לזהות שם אף אחד.. (נראה לי שלשתיים ממי שצילמתי היה סולו,אבל זה כבר בהשגחה פרטית למה באמת לא זיהיתי אף אחד...:) תודה שירה יהודית, מחכים לשלך!:) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-31/10/2016 18:23 |
|
| |
קשה לומר שאני מאוכזבת מהפרישה של יהודה אופנהיימר, בכל זאת הקול שלו היה די גמור בפסח האחרון והחזרה של יעקב שמחה מהווה יותר מפיצוי הולם... ותוסיפו את הסירוב הנחרץ שלו להתראיין לפורום החמוד שלנו. אבל פטור בלא כלום אי אפשר, ולכן אני מתנדבת לסכם את תקופתו של יהודה אופנהיימר במקהלה:
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2016 18:25 |
|
| |
יהודה אופנהיימר
משך זמן: מופע פסח ע"ג עד מופע פסח ע"ו ציוני דרך: יהודה החל את דרכו במקהלה במופע פסח ע"ג (מיאמי 36) והיה חלק מקבוצת הילדים החדשים של המקהלה שהצטרפו רק לחלק מהשירים. במופע פסח ע"ד, הוא נבחר להציג את השיר החדש 'בואי כלה'. יהודה היה גם חלק מ 14 הילדים שיצאו בקיץ ע"ד למסע הופעות ברחבי העולם וגם בארץ ישראל. בהופעה הזו הוא ביצע את אחד הסולואים היפים ביותר שלו, בשיר 'חי חי' (שיר שלא ראה אור באופן רשמי). ליהודה יש מספר סולואים באלבום 'אט אט' וכן במופע פסח ע"ה. ביצועיו של יהודה הוגדרו כיפים אך מאולצים. סולו מצטיין: הסולו הראשון בשיר 'בשמחה רבה' באלבום 'אט אט'.

|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2016 17:13 |
|
| |
תוקן על ידי מיאמוש ב- 03/11/2016 20:25:04
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2016 20:10 |
|
| |
סיקור - חלק ב' :)
תודה ענקית לאלי על ההסרטות האיכותיות והשליחה! גילוי נאות, בהופעת פסח תשע"ו 'חרשתי' על החלקים מההופעה של מיאמי ופחות של מקהלת האחדות. הפעם, במיאמי אין כמעט שינויים, למעט כמה סולואים מדהימים של דוד יונתן ויעקב שמחה, אין לי הרבה מה לכתוב על הביצועים של מיאמי ולכן החלטתי להתחיל מחלק ב' של הסיקור, הלא הוא החלק על מקהלת האחדות. חלק ב' – מקהלת האחדות. אין ספק שהרכב המקהלה רשם שיפור אדיר מההופעה הקודמת, אז הם היו בוסריים לגמרי וגם התזמורת הפריעה לחלק גדול מהביצועים שלהם. עכשיו הם השתפרו מאוד, גם הילדים וגם המקהלה. קצת קשה להם בקטע של הדואטים, ראו בהמשך... אהבתי מאוד מאוד את ההרמוניות של המקהלה. בהרכב הנוכחי של מיאמי אין מספיק קולות. ו12 ילדים, מוכשרים ככל שיהיו, לא יכולים לעשות הרמוניות כמו 45 ילדים. גם הקולות של הסולנים מביאים איתם משב רוח מרענן, כי את הקולות של הילדים במיאמי שמענו כבר תקופה ארוכה מאוד. העמדה – אין ספק שהתגעגענו לעמידה הצפופה הזו של הילדים. מאז שנכנסו המיקרופונים האישיים אין צורך בעמידה ליד המיקרופונים המוצבים על הבמה והילדים עומדים עם רווחים ביניהם. אני אוהבת את המיקרופונים האישיים הם נותנים לכל ילד ביטוי אישי (בתשכה, מה מזכיר לך תנועת היד של ג'רמי?!). שימו לב שגם הילדים במקהלת האחדות לא עומדים עם הידיים מאחורי הגב כמו הילדים מלפני תקופת המיקרופונים האישיים. הם זזים לפי הקצב, עושים תנועות עם הידיים וכו'... בקיצור המיקופונים האישיים מתאימים מאוד לדור הנוכחי אבל בכל אופן נהנתי לראות את העמידה הישנה ואהובה. עוד משהו שמאוד אהבתי, זה הניצוח של ירחמיאל! בקבוצה הנוכחית הילדים כ"כ ותיקים שירחמיאל סומך עליהם ונותן להם את העצמאות על הבמה. במקהלת האחדות הם די 'טריים' וזה כזה יפה לראות 45 ילדים עוקבים על התנועות של ירחמיאל ושרים בהתאם. ואחרי כל ההקדמה הזו, לשירים והסולנים: השיר הראשון יחד/שירה חדשה שיר יפה מאוד. אני עדיין חושבת שהשיר מתאים להציג את המקהלה, במיוחד הקטע של ה"we are…". כמו שאתם בטח זוכרים בביצוע הקודם של השיר היו בעיות עם המיקרופונים (הילדים שכחו להביא) ועכשיו: סולן ראשון: שורה עליונה, שני משמאל. הוא נראה קצת יותר גדול משאר הילדים וגם הקול שלו נשמע בהתאם. מאוד אהבתי את הביצועים שלו. יש לו קול יציב וחזק, הגוון קול שלו קצת חסר בהרכב הזה של המקהלה, שבה רוב הילדים צעירים וקולות שלהם טיפ-טיפה לא בשלים (אל תדאגו, תוך חצי שנה זה מסתדר). סולן שני: שורה אמצעית, באמצע. 'הילד המתוק'. יש לו קול מדהים וביצועים מצויינים. בביצוע הזה לוקח שניה לזהות שזה הוא. שימו לב שממש אפשר לשמוע את השיפור בשירה שלו בסיום הסולו. סולן שלישי: שמואל יוסף, תודה למיאמוש על המידע... שילוב יפה בין הסולן למקהלה. הוא מבצע ממש חמוד. איזה קטע יפה של ה"אוווו" לפני אחד מרגעי השיא של המופע. סולן רביעי: שורה אמצעית, באמצע. 'הילד העדין'. מישהו הצליח לפענח את השם שלו? אני ממש חייבת לדעת כדי להכניס אותו לרשימת 'הסולנים הטובים ביותר בכל הזמנים'. מה אומר ומה אדבר (ואכתוב)?! איזה קול!!!!! השירה שלו השתפרה מאוד, וגם ככה היא היתה ברמה מעל כולם. הסולואים שלו 'עושים לי את זה' כל פעם מחדש! את הסולו הזה אני יכולה לשמוע חמש דקות ברציפות בלי הגזמה. מדהים מדהים מדהים! מקווה לשמוע עוד המון סולואים שלו בהמשך. כמובן ששמתי את הסולו הזה ממש בקול כדי שכולם ישמעו. התגובות נעו בין "אז למה הוא לא בפרחי מיאמי?" (למי שיודע על החלוקה בין מיאמי למקהלת האחדות) ל"למה הוא במקהלה ולא הולך לקריירת סולו?" (מי שלא מכיר את החלוקה ומיאמי פחות נמנים על המוזיקה המועדפת עליו). ככה שישנה הסכמה כללית שזהו אחד הילדים עם הקולות היפים ביותר! נראה שגם ירחמיאל מבין את הפוטנציאל שלו, ונותן לו סולו בכל שיר וגם מסמן לו להתקדם לקדמת הבמה. סולן חמישי: שורה אמצעית, עם בלורית בלונדינית. האמת? הפתיע אותי! ראיתי אותו בהקראת שמות, הוא נראה קליל וזורם, מגיע לבמה בקפיצות כאלה... ופתאום נותן כזו עליה יפה ומקצועית! מקסים! שוב הסיום החמוד עם הידים על הכתפיים. שיר שני – בואי כלה הקלאסיקה המיאמית המוכרת ואהובה על כולנו בביצוע מרשים של 45 ילדים! דואט ראשון (במקור של שלמה גורי/חיים גולובן ואביגדור גלוק) הפעם מבוצע ע"י ילד מהשורה האמצעית שני מימין ו'הילד העדין' זוכרים את הצמרמורת שקיבלתם ששמעתם את אביגדור מבצע את הקטע הזה בפעם הראשונה (והשניה והשלישית...)?! אז אין ספק ש'הילד העדין' הצליח לשחזר את הצמרמורת הזו! ביצוע מושלם! ואין לי שום דרך להחליט מי מבצע יותר טוב כי שניהם יותר ממעולים. הקול הראשון פחות טוב. הוא מתחיל בסדר, אבל בערך בקטע שהקולות מתחברים הוא יוצא מהמנגינה ומבצע פחות טוב. סולו ראשון (במקור של צבי שמחון) שורה תחתונה, חמישי מימין. מתקדם לקדמת הבמה. יש לו קול צעיר מאוד וטיפ-טיפה לא בשל (וכנראה הוא קצת מתרגש) בתחילת הסולו הוא לא הצליח להרשים אותי, פתאום (ללא התראה מוקדמת...) מהמילים "גם בשמחה" הוא נכנס לסולו, שר חזק יותר והכניס סלסול ממש מתוק. אפשר שלשמוע שהוא יודע להחזיק מנגינה. סולו שני (במקור של דוד פרלמן האגדי) 'הילד המתוק' שצבר הרבה ניסיון וביטחון בשירה. אפשר לראות שהוא נהנה יותר ובטוח בעצמו. סולו מקצועי ויפהפה! אהבתי מאוד. לא הצלחתי לזהות את הסולן האחרון. בכל אופן הוא עושה עבודה טובה. שיר שלישי – ה' מלך סולן ראשון: שורה עליונה, ראשון משמאל. ירחמיאל מסמן לו להתקדם. קול חמוד וביצוע נחמד. אין בו משהו ייחודי אבל הוא בהחלט חמוד. סולן שני: שורה עליונה, שני משמאל. כבר כתבתי שאני אוהבת את הביצועים שלו. הקול שלו מספיק חזק כדי לגבור על הרמוניות של 44 ילדים... הוא מחזיק מנגינה ממש טוב. סולן שלישי: שורה תחתונה, באמצע. מתקדם לקדמת הבמה. כמו בפסח, הוא מתמודד עם מעבר בין מיקרופונים. משום מה הוא לא יודע מתי הסולו מסתיים. גם השירה שלו השתפרה באופן משמעותי. (ברקע יש ילד שנכנס למשמעות השיר). הרמוניות מקסימות. חמוד המבט של הילדים שעוקב אחרי כל צעד של ירחמיאל. סולן רביעי: שורה תחתונה, שלישי מימין. הסולן הזה ממש מתוק. יש לו חיוך תמידי כזה, כאילו מה שלא יהיה – יהיה לו טוב. השירה שלו השתפרה, אבל משום מה את המילים "לעולם ועד" הוא אומר שקט יותר. בכל אופן, אני אוהבת את זה שרואים שהוא נהנה והאנרגיות החיוביות שלו. סולן חמישי: 'הילד העדין'. שאני אחזור על כל מה שכתבתי או שתקראו את זה לבד? סולו מדהים של שתי מילים בלבד. עליה מדהימה ומצויינת! שיר רביעי – שלום על ישראל שיר יפהפה, שקט ורגוע. שילוב יפה של אנגלית ולשון הקודש. דואט: שני ילדים מהשורה העליונה. רביעי משמאל וראשון מימין. משום מה לא ברור מי צריך לשיר איזו שורה. הרביעי משמאל אפילו מנסה לקרוא לירחמיאל כדי לסמן לירחמיאל שהוא צריך להתחיל. בסך הכל הקולות משתלבים יפה והתוצאה חמודה. סולן ראשון: שורה אמצעית ליד הילד המתוק. קול טוב וביצוע ממש מקצועי. אין לו עוד סולואים בהופעה הזו ככה שהסולו הזה מספק לנו קצת התרשמות ממנו. התרשמותי – חיובית! סולן שני: הילד המתוק. סולו שמאוד אהבתי בפסח ועכשיו אפילו יותר. סולו מתוק מתוק מתוק ומתנגן. מאוד אוהבת את הסולו הזה! דואט: שני ילדים מהשורה התחתונה שמתקדמים לקדמת הבמה. נראה שהם לא מספיק מיומנים לשיר בדואט. על הילד עם הבלורית הבלונדינית כבר כתבתי שהוא מפתיע ויש לו קול טוב ויכולת מדהימות. הוא שר בקלילות מתוקה כזו. קצת יוצא מהקצב שהילד השני מצטרף אליו אבל מתגבר על זה יפה. קול שני – קצת בוסרי, מתחיל טוב. הייתי מוותרת על ה"אווו" זה גמר לו את האוויר וגרם לו לסיים את הסולו צפצפני משהו. סולן שלישי: שורה תחתונה, חמישי מימין. כמעט פספסו את הסולו. בסך הכל - חמוד מאוד. סולן רביעי: 'הילד העדין'. בקטע זהה לסולו של הילד המתוק. אין ספק שירחמיאל יודע טוב מאוד מי הכוכבים כאן ולא סתם הם עומדים באמצע. גם הוא מבצע את הקטע בצורה מושלמת שגורם לי לחזור על הסולו הזה עוד כמה פעמים ואז לשמוע שוב את הביצוע של הילד המתוק. סולן חמישי: למען האמת, לא אהבתי את הביצוע. לסיכום, ילדי מקהלת האחדות עשו עבודה נהדרת ויש להם סולנים מצוינים! מה יהיה איתם בהמשך? לא ברור. אוף! למה אי אפשר לקרוא להם הקבוצה החדשה של פרחי מיאמי. זה היה חוסך לנו הרבה שאלות. אני ממש מקווה שנראה את הילד המתוק והילד העדין מככבים עוד הרבה זמן! חלק א' (של פרחי מיאמי) – אם ירצה ה', בהזדמנות...
תוקן על ידי מיאמוש ב- 05/11/2016 21:57:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2016 15:14 |
|
| |
שירה יהודית-סיקור מקסים!! אגיב לך בפירוט כשאהיה על המחשב;) )בפלאפון זה בעייתי לצטט) ואני ממש מחכה לסיקןר על מיאמי!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-5/11/2016 22:57 |
|
| |
| שירהיהודית כתב: |  | תודה ענקית לאלי על ההסרטות האיכותיות והשליחה! מצטרפת! גילוי נאות, בהופעת פסח תשע"ו 'חרשתי' על החלקים מההופעה של מיאמי ופחות של מקהלת האחדות. הפעם, במיאמי אין כמעט שינויים, למעט כמה סולואים מדהימים של דוד יונתן ויעקב שמחה,הם היו הפתעת המופע:) אין לי הרבה מה לכתוב על הביצועים של מיאמי ולכן החלטתי להתחיל מחלק ב' של הסיקור, הלא הוא החלק על מקהלת האחדות. עם זה אני מסכימה איתך. חלק ב' – מקהלת האחדות. אין ספק שהרכב המקהלה רשם שיפור אדיר מההופעה הקודמת, אז הם היו בוסריים לגמרי וגם התזמורת הפריעה לחלק גדול מהביצועים שלהם. עכשיו הם השתפרו מאוד, גם הילדים וגם המקהלה. קצת קשה להם בקטע של הדואטים, ראו בהמשך... אהבתי מאוד מאוד את ההרמוניות של המקהלה. בהרכב הנוכחי של מיאמי אין מספיק קולות. ו12 ילדים, מוכשרים ככל שיהיו, לא יכולים לעשות הרמוניות כמו 45 ילדים. גם הקולות של הסולנים מביאים איתם משב רוח מרענן, כי את הקולות של הילדים במיאמי שמענו כבר תקופה ארוכה מאוד. נכון. לדעתי הסולנים הראשיים ימשיכו במיאמי.. ימים יגידו:) העמדה – אין ספק שהתגעגענו לעמידה הצפופה הזו של הילדים. מאז שנכנסו המיקרופונים האישיים אין צורך בעמידה ליד המיקרופונים המוצבים על הבמה והילדים עומדים עם רווחים ביניהם. אני אוהבת את המיקרופונים האישיים הם נותנים לכל ילד ביטוי אישי (בתשכה, מה מזכיר לך תנועת היד של ג'רמי?!). שימו לב שגם הילדים במקהלת האחדות לא עומדים עם הידיים מאחורי הגב כמו הילדים מלפני תקופת המיקרופונים האישיים. הם זזים לפי הקצב, עושים תנועות עם הידיים וכו'... בקיצור המיקופונים האישיים מתאימים מאוד לדור הנוכחי אבל בכל אופן נהנתי לראות את העמידה הישנה ואהובה. הם גם מעבירים את המיקרופונים מיד ליד. ממש שיח שלם הולך בבמה בנושא.. עוד משהו שמאוד אהבתי, זה הניצוח של ירחמיאל! בקבוצה הנוכחית הילדים כ"כ ותיקים שירחמיאל סומך עליהם ונותן להם את העצמאות על הבמה. במקהלת האחדות הם די 'טריים' וזה כזה יפה לראות 45 ילדים עוקבים על התנועות של ירחמיאל ושרים בהתאם. ירחמיאל נראה כאן כ"כ עוצמתי בלע"ר. שרק ימשיך כך:) ואחרי כל ההקדמה הזו, לשירים והסולנים: השיר הראשון יחד/שירה חדשה שיר יפה מאוד. אני עדיין חושבת שהשיר מתאים להציג את המקהלה, במיוחד הקטע של ה"we are…". כמו שאתם בטח זוכרים בביצוע הקודם של השיר היו בעיות עם המיקרופונים (הילדים שכחו להביא) ועכשיו: סולן ראשון: שורה עליונה, שני משמאל. הוא נראה קצת יותר גדול משאר הילדים וגם הקול שלו נשמע בהתאם. מאוד אהבתי את הביצועים שלו. יש לו קול יציב וחזק, הגוון קול שלו קצת חסר בהרכב הזה של המקהלה, שבה רוב הילדים צעירים וקולות שלהם טיפ-טיפה לא בשלים (אל תדאגו, תוך חצי שנה זה מסתדר). מסכימה. סולן שני: שורה אמצעית, באמצע. 'הילד המתוק'. יש לו קול מדהים וביצועים מצויינים. בביצוע הזה לוקח שניה לזהות שזה הוא. שימו לב שממש אפשר לשמוע את השיפור בשירה שלו בסיום הסולו. הוא פשוט מתוק! ההגדרה כ"כ נכונה. סולן שלישי: שמואל יוסף, תודה למיאמוש על המידע... שילוב יפה בין הסולן למקהלה. הוא מבצע ממש חמוד. השם משפחה שלו זה משהו 'פינצהאובר' אם הבנתי נכון לפי ההסרטה. איזה קטע יפה של ה"אוווו" לפני אחד מרגעי השיא של המופע. לגמרי!! סולן רביעי: שורה אמצעית, באמצע. 'הילד העדין'. מישהו הצליח לפענח את השם שלו? אני ממש חייבת לדעת כדי להכניס אותו לרשימת 'הסולנים הטובים ביותר בכל הזמנים'. מה אומר ומה אדבר (ואכתוב)?! איזה קול!!!!! השירה שלו השתפרה מאוד, וגם ככה היא היתה ברמה מעל כולם. הסולואים שלו 'עושים לי את זה' כל פעם מחדש! את הסולו הזה אני יכולה לשמוע חמש דקות ברציפות בלי הגזמה. מדהים מדהים מדהים! מקווה לשמוע עוד המון סולואים שלו בהמשך. כנ"ל!! וואוו אחד גדול!!! הוא יכול להיות ה'דוד פרלמן' הבא! כמובן ששמתי את הסולו הזה ממש בקול כדי שכולם ישמעו. התגובות נעו בין "אז למה הוא לא בפרחי מיאמי?" (למי שיודע על החלוקה בין מיאמי למקהלת האחדות) ל"למה הוא במקהלה ולא הולך לקריירת סולו?" (מי שלא מכיר את החלוקה ומיאמי פחות נמנים על המוזיקה המועדפת עליו). ככה שישנה הסכמה כללית שזהו אחד הילדים עם הקולות היפים ביותר! נראה שגם ירחמיאל מבין את הפוטנציאל שלו, ונותן לו סולו בכל שיר וגם מסמן לו להתקדם לקדמת הבמה. סולן חמישי: שורה אמצעית, עם בלורית בלונדינית. האמת? הפתיע אותי! ראיתי אותו בהקראת שמות, הוא נראה קליל וזורם, מגיע לבמה בקפיצות כאלה... ופתאום נותן כזו עליה יפה ומקצועית! מקסים! לא יודעת למה, אבל הוא די הזכיר לי את דיויד הרשקוביץ..והגומות שלו מתוקות:) (באחת ההסרטות שלי הסרטתי אותו בסולו מסויים שלו, כמדומני ב'שלום',ורואין אותו ברור יותר) שוב הסיום החמוד עם הידים על הכתפיים. שיר שני – בואי כלה הקלאסיקה המיאמית המוכרת ואהובה על כולנו בביצוע מרשים של 45 ילדים! דואט ראשון (במקור של שלמה גורי/חיים גולובן ואביגדור גלוק) הפעם מבוצע ע"י ילד מהשורה האמצעית שני מימין ו'הילד העדין' זוכרים את הצמרמורת שקיבלתם ששמעתם את אביגדור מבצע את הקטע הזה בפעם הראשונה (והשניה והשלישית...)?! אז אין ספק ש'הילד העדין' הצליח לשחזר את הצמרמורת הזו! ביצוע מושלם! ואין לי שום דרך להחליט מי מבצע יותר טוב כי שניהם יותר ממעולים. הקול שלו עולה בצורה חלקה ביותר! הקול הראשון פחות טוב. הוא מתחיל בסדר, אבל בערך בקטע שהקולות מתחברים הוא יוצא מהמנגינה ומבצע פחות טוב. סולו ראשון (במקור של צבי שמחון) שורה תחתונה, חמישי מימין. מתקדם לקדמת הבמה. יש לו קול צעיר מאוד וטיפ-טיפה לא בשל (וכנראה הוא קצת מתרגש) בתחילת הסולו הוא לא הצליח להרשים אותי, פתאום (ללא התראה מוקדמת...) מהמילים "גם בשמחה" הוא נכנס לסולו, שר חזק יותר והכניס סלסול ממש מתוק. אפשר שלשמוע שהוא יודע להחזיק מנגינה. יש לו פוטנציאל רציני. סולו שני (במקור של דוד פרלמן האגדי) 'הילד המתוק' שצבר הרבה ניסיון וביטחון בשירה. אפשר לראות שהוא נהנה יותר ובטוח בעצמו. נכון. מה שלדעתי הולך להפוך אותו לסולן רציני(כשיהיה במיאמי:)) זה העובדה שהוא 'ילד עם אופי' , החיוך הכובש שלו עושה את זה.סולו מקצועי ויפהפה! אהבתי מאוד. לא הצלחתי לזהות את הסולן האחרון. בכל אופן הוא עושה עבודה טובה. שיר שלישי – ה' מלך סולן ראשון: שורה עליונה, ראשון משמאל. ירחמיאל מסמן לו להתקדם. קול חמוד וביצוע נחמד. אין בו משהו ייחודי אבל הוא בהחלט חמוד. הוא עם ביטחון עצמי, וזה יפה. סולן שני: שורה עליונה, שני משמאל. כבר כתבתי שאני אוהבת את הביצועים שלו. הקול שלו מספיק חזק כדי לגבור על הרמוניות של 44 ילדים... הוא מחזיק מנגינה ממש טוב. נכון. סולן שלישי: שורה תחתונה, באמצע. מתקדם לקדמת הבמה. כמו בפסח, הוא מתמודד עם מעבר בין מיקרופונים. משום מה הוא לא יודע מתי הסולו מסתיים. כנראה לא מספיק התאמנו איתו.. או שירחמיאל הלחיץ אותו:)גם השירה שלו השתפרה באופן משמעותי. ואני שמחה לבשר שהילד הזה רואיין:))הוא ענה לי לשאלה של 'מה השם שלו' ששמו אליהו, והוא סיפר לי עוד כמה דברים על המקהלה.. יפורסם בע"ה בהקדם.(ברקע יש ילד שנכנס למשמעות השיר לא הבנתי?). הרמוניות מקסימות. חמוד המבט של הילדים שעוקב אחרי כל צעד של ירחמיאל. סולן רביעי: שורה תחתונה, שלישי מימין. הסולן הזה ממש מתוק. יש לו חיוך תמידי כזה, כאילו מה שלא יהיה – יהיה לו טוב. השירה שלו השתפרה, אבל משום מה את המילים "לעולם ועד" הוא אומר שקט יותר. בכל אופן, אני אוהבת את זה שרואים שהוא נהנה והאנרגיות החיוביות שלו. הוא ממש חמוד, נראה מרוצה מהענין:) סולן חמישי: 'הילד העדין'. שאני אחזור על כל מה שכתבתי או שתקראו את זה לבד? סולו מדהים של שתי מילים בלבד. עליה מדהימה ומצויינת! וואו! שיר רביעי – שלום על ישראל שיר יפהפה, שקט ורגוע. שילוב יפה של אנגלית ולשון הקודש. דואט: שני ילדים מהשורה העליונה. רביעי משמאל וראשון מימין. משום מה לא ברור מי צריך לשיר איזו שורה. מסובך לגמרי.. נראה שירחמיאל מסבך אותם יותר.הרביעי משמאל אפילו מנסה לקרוא לירחמיאל כדי לסמן לירחמיאל שהוא צריך להתחיל. בסך הכל הקולות משתלבים יפה והתוצאה חמודה. סולן ראשון: שורה אמצעית ליד הילד המתוק. קול טוב וביצוע ממש מקצועי. אין לו עוד סולואים בהופעה הזו ככה שהסולו הזה מספק לנו קצת התרשמות ממנו. התרשמותי – חיובית! סולן שני: הילד המתוק. סולו שמאוד אהבתי בפסח ועכשיו אפילו יותר. סולו מתוק מתוק מתוק ומתנגן. מאוד אוהבת את הסולו הזה! כנ"ל! דואט: שני ילדים מהשורה התחתונה שמתקדמים לקדמת הבמה. נראה שהם לא מספיק מיומנים לשיר בדואט. על הילד עם הבלורית הבלונדינית כבר כתבתי שהוא מפתיע ויש לו קול טוב ויכולת מדהימות. הוא שר בקלילות מתוקה כזו. קצת יוצא מהקצב שהילד השני מצטרף אליו אבל מתגבר על זה יפה. הסרטתי את זה.. ותוך כדי גם יושי בנדר קם שם ליד הבמה ורואים אותו גם.. אעלה בע"ה היום תהסרטה. קול שני – קצת בוסרי, מתחיל טוב. הייתי מוותרת על ה"אווו" מזעזע זה גמר לו את האוויר וגרם לו לסיים את הסולו צפצפני משהו. סולן שלישי: שורה תחתונה, חמישי מימין. כמעט פספסו את הסולו. בסך הכל - חמוד מאוד. התערבו לו כולם בסולו:)) סולן רביעי: 'הילד העדין'. בקטע זהה לסולו של הילד המתוק. אין ספק שירחמיאל יודע טוב מאוד מי הכוכבים כאן ולא סתם הם עומדים באמצע. גם הוא מבצע את הקטע בצורה מושלמת שגורם לי לחזור על הסולו הזה עוד כמה פעמים ואז לשמוע שוב את הביצוע של הילד המתוק. בהחלט. סולן חמישי: למען האמת, לא אהבתי את הביצוע. לסיכום, ילדי מקהלת האחדות עשו עבודה נהדרת ויש להם סולנים מצוינים! מה יהיה איתם בהמשך? לא ברור. אוף! למה אי אפשר לקרוא להם הקבוצה החדשה של פרחי מיאמי. זה היה חוסך לנו הרבה שאלות. ממש ככה!! מעצבן לקרוא להם 'מקהלת האחדות שהופיעו עם מיאמי בהופעה של מיאמי'.. חוסר קשר משווע. אני ממש מקווה שנראה את הילד המתוק והילד העדין מככבים עוד הרבה זמן! כנ"ל! חלק א' (של פרחי מיאמי) – אם ירצה ה', בהזדמנות... מחכה!!
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2016 18:05 |
|
| |
חלק א' :)
אז מה לא היה לנו?  -לא היה ילדים חדשים. הקולות של רוב הילדים כ"כ מתבגרים שבחלקים בשירים זה נשמע מקהלת מבוגרים ולא ילדים. אבל, כמו שנאמר פה, קולות בוגרים אבל ניתנים לשמיעה. -לא היה שיר חדש. -לא היה ביצוע לשיר 'דור לדור', רק שלא יכנס לקטגוריית 'השירים שלא ראו אור' (ושוכנים בדד ומתקהלים מדור לדור...) -לא היה ביצוע לשיר 'לייבעדיק' (מיאמוש, מאכזב?). ומה כן היה? -חזרה מפתיעה ומשמחת של יעקב שמחה בלקהני. -סיום לשיר 'מרן דיבשמיא'. -עיבודים חדשים ויפים. -יותר שימוש בתזמורת ופחות בפלייבקים. התלבושות: רק תלבושת אחת לאורך המופע (הם אפילו לא שמו את החולצות האדומות לשיר אט אט), אבל לפחות זה נראה שהחליפות זהות. ועכשיו לתחזית: ככל הנראה עוזבים את המקהלה: חיים גולובן, צבי שמחון, אייזיק חסון ודניאל גרובר. תלוי כמה הקול שלהם יחזיר מעמד: יהודה בראון, אביגדור גלוק, שלמה גרוס ודוד יונתן סרברו. יישארו (אם לא יהיו הפתעות): בני זדה, אייזיק בלסיאנו, יעקב שמחה בלקהני ובני מן. מחרוזת: אדון עולם: דניאל גרובר – קול בוגר ממש אבל יפה. אביגדור גלוק – גם רשם התבגרות משמעותית, אבל הקול שלו כ"כ דק עד שגם עכשיו הוא נשמע מעולה. יהודה בראון – סולו ממש יפה. יעקב שמחה – סוף סוף קול של ילד... אהבתי ממש. גם צבר יותר ביטחון הילד. רווח: אייזיק חסון – נחמד, בוגר. צבי שמחון – וואי וואי, זה כבר לא התחלפות זה כבר אחרי... בקושי שומעים אותו (בהתחשב בעובדה שהקול שלו התחיל להתחלף כבר בסוכות ע"ה, זה די מפתיע שהוא החזיק מעמד עד עכשיו). חיים גולובן – מזייף להנאתו... חמוד אבל זיוף. דוד יונתן – איזו התחלפות! אבל עדיין בסדר. בני זדה – עדיין עם קול של ילד שעולה ממש טוב. שמע ישראל: שלמה גרוס – לא שומעים אותו מספיק חזק. חיים גולובן – (למה הוא החליט לזייף? יש לו באמת מזל שהוא לפחות מזייף בחינניות...) אייזיק בליסיאנו – איזה כיף לראות אותו עם ביטחון, הוא גם השתפר בשירה. בני מן – ציפיתי לקול יותר חזק, אבל בסדר. בשמחה רבה: חמוד איך הילדים מרגישים יותר בנח עם השיר הזה. שלמה גרוס מנופף למישהו מהקהל. בני זדה – עם התנועה המוזרה, שלפחות עכשיו אנחנו יודעים שהיא מכוונת. כיף שירחמיאל מפגין נוכחות גם בחלק הזה... דוד יונתן – בסולו מתוק במיוחד, ויעקב שמחה – בסולו מושלם. אפשר לומר ששני הסולואים האלה נתנו למחרוזת את ההצדקה לביצוע. מרן דיבשמיא ביצוע הרבה יותר טוב מהביצוע בפסח! דוד יונתן – סולו מהמם! דווקא ההתחלפות של הקול עשתה טוב לסולו הזה! מסכימה עם מיאמוש על ה'מלכא דעלמא'. יעקב שמחה – איך לא שמנו לב בפסח שהקול שלו חסר? הרי זה כ"כ מתבקש שהוא יקבל סולו בשיר הזה. הקול שלו פשוט מותאם לזה! אביגדור גלוק – אפשר לא לאהוב את הסולו היפה הזה?! גם יהודה בראון עשה עבודה טובה. וסוף סוף הגענו לסיום – יפה איך ירחמיאל מגיע לכוון. סולו מדהים ומדויק של בני זדה וסיום אחיד ויפה. המחרוזת... האמת שאין לי שום דבר נגד המחרוזת הזו ואני אפילו חושבת שהחיבור בין השירים ממש טוב. אבל!!! יש כ"כ הרבה ביצועים למחרוזת הזו שאם אני ארצה לשמוע את המחרוזת יהיו לי מספיק אופציות והסיכוי שאבחר דווקא בביצוע הזה די קטן, אפילו אפסי. אולי רק כדי לשמוע את הסולו של אביגדור... שלמה גרוס – לא יודעת למה, פחות אהבתי. בני זדה – עם בעיה במיקרופון, חמוד איך שאייזיק מנסה להביא לו את המיקרופון שלו אבל הסולו כבר נגמר. אביגדור גלוק – הסולו ששווה את הביצוע, שומעים את ההתבגרות של הקול. משום מה הסולו הזה מזכיר לי את הביצוע של דובי שפירא בשיר המקורי. יהודה בראון – בסדר... בני מן – חמוד מאוד. פתחו לי – בהסרטה של אלי אין את כל השיר, ממה שמיאמוש העלתה ראיתי שהייתה נדידת סולואים. שמח – קצת קשה לי עם הביצוע הזה, הפס קול של השיר הזה הוא הקול של צבי שמחון ומיכאל ויינגרטן, בביצועים שייחודיים להם, והילדים האחרים קצת התקשו לשחזר את זה. לא ששאר הילדים לא טובים אבל הייתי שמחה שהם היו מבצעים שירים שיותר מתאימים להם. לא ברור מי היה צריך לבצע את הסולו של מיכאל, עד שבני זדה לקח פיקוד. אייזיק בליסיאנו – חמוד אבל לא מספיק חזק. שוב אפשר לשמוע כמה צבי מתאמץ לשיר. יהודה בראון – דווקא ביצוע טוב, שומעים את ההתחלפות ממש חזק. חמודים אייזיק ובני בסוף (לא משנה איזה), לוליין לא קטן דוד יונתן... אט אט כתבתי כבר את רוב מה שהיה לי להגיד בעקבות ההסרטה של בתשכה. בקצרה, מדובר בשיר שמבוצע כבר שנתיים וחצי ברציפות (מפסח ע"ד) והוא כבר די מיצה את עצמו (ועוד בלי הסולו של צבי). לא הצלחתי לזהות בבירור את הקול של הילד ממקהלת האחדות ששר איתם, אבל חמוד הזרימה של אייזיק בליסיאנו עם המצב, ההכוונה של בני זדה והכי חשוב – הגאווה של מקהלת האחדות שילד משלהם שר בקידמת הבמה... שימו לב לטפיחת שכם שהוא מקבל מהילד הבלונדיני עם המשקפיים (שדומה נורא לאבי מרטין, מי שמכיר). לא אהבתי את הסולו של יהודה בראון... ההצטרפות של ברוך לוין ושמחה ליינר לשיר חמודה. האקשן מתחיל שהשיר נגמר...
ושוב תודה לאלי! נהנתי מאוד!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2016 21:02 |
|
| |
שירה יהודית ,מדהים!! אני בע"ה כשאהיה על המחשב אגיב לך בפירוט. יש לי המון מה להגיב..;) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-16/11/2016 01:48 |
|
| |
שירה יהודית קיבלתי חשק לראות את ההופעה שוב וכמובן לכתוב סיקור שלי גם, עסוקים פשוט ב"ה.. לוקח זמן עד שמתמקמים. איזה פירוט אריכות. וואו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2016 06:36 |
|
| |
קודם כל, תודה לאלי על הצילומים.
לאחר המופע בפסח, כתבתי סקירה ארוכה ומפורטת על מקהלת האחדות ולא כתבתי על המקהלה, בעיקר כי לא הרגשתי שהיה כל כך מה לכתוב. דעתי לא השתנתה הרבה גם לאחר המופע בסוכות, לכן אכתוב כמה הערות ורק על כמה מהשירים:
מרן די בשמיא:
הסאונד טוב מאד, התזמורת מנגנת בקצב והמקהלה נשמעת אחידה ומנוסה. אני לא אוהבת את הסיומת של השיר.
סולנים:
יהודה בראון - סולו נהדר והעלייה הגבוהה היתה הפתעה נעימה מאד. בגדול הסולו הזה עשה לי צמרמורת ותגובת הקהל היתה בהאתם.
יעקב שמחה בלקהני - הייתי מכנה את הסולו הזה: סולו קורקטי. הוא משתדל מאד לדייק, זייף מעט ובעיקר לא ממש הכניס בו את כל כולו, כמו במופע בחנוכה בלוס אנג'לס.
אביגדור גלוק - סולו נהדר, צלול ומהנה.
יהודה בראון - סולו מקסים. מסוג הסולואים שעבורם שווה להגיע להופעות.
בני זאדה - שיחק אותה. סולו גבוה ביצוע יפה. רק אני חושבת שמיותר בסוף השיר.
מחרוזת אדון עולם:
אהבתי את המחרוזת, בפרט שאף פעם לא ראיתי אותה. הביצוע היה טוב, הילדים מנוסים וזה עבר די חלק.
מכיוון שכולם ששרו סולו, אני רוצה לציין במיוחד את יהודה בראון, בני זאדה ויהותנן סריברו.
סביר מאד שעד פסח, רוב הילדים כבר לא יהיו במקהלה, בהתחשב במצב הקולות ובגילאים. יהודה בראון הוא בהחלט כוכב המופע. יעקב שמחה גם נותן ביצוע די יפה. הופתעתי שירחמיאל פחות או יותר חתך את שלמה גרוס מסולואים.
מקהלת האחדות:
* לאחר צפייה מרובה בהסרטה של הקראת השמות של מקהלת האחדות, אני נוטה להאמין שלילד עם הקול העדין - שמו אלי כהן. זה בהנחה שהוא קרא את השם שלו בזמן שעלה ולא את השם של הילד שלפניו או אחריו.
* כמו כולם, אני מסכימה שמקהלת האחדות נשמעת טוב יותר בהופעה זו. בנוסף, הם גם נראים מאורגנים יותר וחלק מהקולות בוגרים יותר. גם נהנינו מיותר סולנים, מה שתמיד מהנה.
* אני חושבת שחלק גדול מהילדים האלו אכן הצטרפו למקהלה, אלא אם כן אני טועה טעות מרה וירחמיאל פספס ת'הזדמנות - מה שלא ממש סביר. מה שכן, מכיוון שבחופש זה הזמן שרוב ילדים ניו יורק בפרט וארה"ב בכלל, יוצאים לקעמפים, והמופע של סוכות זה רק זמן קצר לאחר תחילה הלימודים, אני נוטה לחשוב שהוא החליט להשאיר את המקהלה הנוכחית על כנו עד לאחר החגים וארגון המקהלה מחדש.
החלטתי למספר את הסולנים בכל שיר, כך תדעו בוודאות למי אני מתייחסת, כך שגם אם ילד אחד קיבל שני סולואים באותו השיר, הוא יקבל מספר חדש.
שירים:
שירה חדשה - שיר נחמד, קליט, עכשווי. לא הייתי מגדירה כשירים הכי נוגעים או מרשימים אך שיר בהחלט חביב. הביצוע היה טוב מאד, הרבה יותר טוב מהביצוע בפסח. ראיתם את הילד הנמוך עם הציציות בחוץ, שיער כהה, שלישי מצד שמאל (שלנו ), איך חן יש לו.
סולן 1: קול חזק ועוצמתי אם כי זייף קצת .
סולן 2: על הקול המדהים שלו כבר דיברנו? על החיוך הכובש שלו כבר סיפרנו? ( לא יצא לו סולו מי יודע מה כאן, אך נסלח לו כי בסה"כ, כולנו בני אדם והוא ילד )
סולן 3: איזה קול, חזק, עוצמתי, מחזיק מנגינה. מהסוג שאני אוהבת לשמוע. ( מזכיר לי את את הקול של זק נוסבאום למתמצאים )
סולן 4: איזה קול מתוק ומדהים. שר ישר מהלב. אגב, לזה התכוונתי כילד העדין, זה שנדמה שלי ששמו אלי כהן.
סולן 5: (ג'ינג'י) קול מדהים, מקסים, ברור. ביצוע מעולה, אך אהבתי יותר את הביצוע בפסח.
בואי כלה - סיפרתי לכם פעם כמה אני אוהבת את השיר הזה? יכולה להקשיב לו שוב ושוב. מבלי להתעייף. אני חושבת שעשה בשכל, ירחמיאל, שביצוע השיר התבצע ע"י מקהלת האחדות. איזה מופע נתנו הילדים, שרו מכל הלב, ההרמוניות יפות.
סולן 1: קול יפה ועדין. קצת התבלבל.
סולן 2: ( קול שני ) סולו טוב. קול מהמם. ( ע"ע השיר הקודם )
סולן 3: איזה קול מתוק. מסכן, קצת התרגש.
סולן 4: כבר אמרתי איזה קול מדהים ומתוק יש לילד הזה?
סולן 5: קול חזק ויפה. לא הצלחתי לראות מי שר.
ה' מלך - מסתבר שירחמיאל הפך לנועז. אהבתי מאד איך הילדים שרים כאן מכל הלב ונהנים. ממש רואים איך הם רוצים להרשים ונותנים את הנשמה. וההרמוניות בהחלט יפות ומרעננות.
סולן 1: ראיתם איזה COOL הוא? שר עם יד בכיס, נינוח, כאילו שעומד בסלון הביתי. קול נחמד.
סולן 2: קול עוצמתי, שר ישר מהבטן הילד הזה.
סולן 3: קול פעמונים. ילד זורם זה. כולי תקוה שהוא במקהלה, ושיקבל את הסולואים המגיעים לו.
סולן 4: איזה מותק. קול נחמד. מבסוט מעצמו, איזה חיוך של גאוה בסוף בסיום הסולו. השתפר מאד מהמופע בפסח.
סולן 5: את שבחיו כבר זימרתי לעיל. לא אהבתי את הביצוע הספציפי הזה. לפי דעתי קולו דק מדי.
עושה שלום - אני אוהבת את השיר. שיר די טיפוסי לפרחי מיאמי ובחירה חכמה. ושוב, כמו השירים האחרים, הביצוע יותר טוב, חוץ מהסוף, אולי הילדים התעייפו?!
סולן 1: ( הממושקף ) קול קצת בוגר, סה"כ נעים.
סולן 2: קול טוב. יודע להחזיק מנגינה. בטוח בעצמו.
סולן 3: איזה הפתעה נעימה. פתאום בוקע מאמצע השורות קול תרועה.
סולן 4: איזה שבחים כבר ניתן להוסיף על קול כמעט מושלם? אם הוא לא מככב במקהלה מעכשיו ועד הודעה חדשה, נראה לי אני עוברת לישיבה בויס. יש אנשים שנולדים עם כשרון, הילד הזה כלול ביניהם.
סולן 5: ( ג'ינג'י ) קול מתוק ויפה. ביצוע טוב.
סולן 6: קול יפה, לא יודעת מה בדיוק קרה פה, אך זה לא התמזג טוב.
סולן 7: פתאום הם מתחילים לצוץ מכל פינה. לא יפה שירמיאל החביא אותם ככה. איזה קול מתוק ואיזה ילד חמוד. מסכן, כמעט שכחו אותו.
סולן 8: שלום שלום גם לך! סיפרו לך פעם איזה קול יפה יש לך? איך שאתה יודע להקסים קהל, גם מהסוג שיושב בבית וצופה בקליפים לא מקצועיים?
סולן 9: אופס, לא נורא, בפעם הבאה ייצא יותר טוב.
אט אט - אני רק מציינת את השיר מכיוון שהיה סולן ממקהלת אחדות, אחרת, בכלל לא הייתי כותבת על השיר, כי אני עדיין לא ממש אוהבת את השיר. חברהמן הסולן ממקהלת האחדות, וגם יודע לשיר.
סה"כ הופעה חמודה. הגיע הזמן לחדש מופע.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2016 11:09 |
|
| |
| שירהיהודית כתב: |  | אז מה לא היה לנו?  -לא היה ילדים חדשים. הקולות של רוב הילדים כ"כ מתבגרים שבחלקים בשירים זה נשמע מקהלת מבוגרים ולא ילדים. אבל, כמו שנאמר פה, קולות בוגרים אבל ניתנים לשמיעה. אכן. -לא היה שיר חדש. זה ממש מוזר לי.. אם אמור לצאת אלבום חדש אז בד"כ מפרסמים לפני יותר מ2 שירים שהולכים לצאת באלבום החדש..מה שאומר שאין ככ סיכוי שייצא אלבום השנה. לדעתי, (ותקוותי) ירחמיאל יעשה סבב הופעות עולמי השנה לרגל האלבום החדש שייצא שנה הבאה.(כמו שהיה באט אט ומי לה' אלי) -לא היה ביצוע לשיר 'דור לדור', רק שלא יכנס לקטגוריית 'השירים שלא ראו אור' (ושוכנים בדד ומתקהלים מדור לדור...) ואני עדיין לא שוכחת לירחמיאל שהוא הבטיח לשלוח לכל מי שהיה בהופעת cirque miami סוכות תשע"ו את השיר באימייל!! מה שלא קרה, ולדעתי גם לא יקרה. זה לא בסדר להבטיח משהו ואח"כ לא לעמוד בזה! -לא היה ביצוע לשיר 'לייבעדיק' (מיאמוש, מאכזב?) כן. רציתי לראות את השיר הזה בביצוע חי... ומה כן היה? -חזרה מפתיעה ומשמחת של יעקב שמחה בלקהני.- לדעתי הוא פשוט לא יכל להופיע מסיבות כלשהן (אישיות,משפחתיות וכד'), בהופעת פסח -סיום לשיר 'מרן דיבשמיא'. ולא זיוף צורמני .. -עיבודים חדשים ויפים. בהחלט -יותר שימוש בתזמורת ופחות בפלייבקים. ממש אהבתי את זה! התלבושות: רק תלבושת אחת לאורך המופע (הם אפילו לא שמו את החולצות האדומות לשיר אט אט), אבל לפחות זה נראה שהחליפות זהות. זה ממש מוזר. אבל בהתחשב בעובדה שלא היה ככ את מיאמי, ניתן להבין את המניע. ועכשיו לתחזית: ככל הנראה עוזבים את המקהלה: חיים גולובן, צבי שמחון, אייזיק חסון ודניאל גרובר. תלוי כמה הקול שלהם יחזיר מעמד: יהודה בראון, אביגדור גלוק, שלמה גרוס ודוד יונתן סרברו. יישארו (אם לא יהיו הפתעות): בני זדה, אייזיק בלסיאנו, יעקב שמחה בלקהני ובני מן.ניתוח מדוייק!!
מחרוזת: אדון עולם: דניאל גרובר – קול בוגר ממש אבל יפה. אביגדור גלוק – גם רשם התבגרות משמעותית, אבל הקול שלו כ"כ דק עד שגם עכשיו הוא נשמע מעולה. יהודה בראון – סולו ממש יפה. יעקב שמחה – סוף סוף קול של ילד... אהבתי ממש. גם צבר יותר ביטחון הילד. נכון מאוד רווח: אייזיק חסון – נחמד, בוגר. לדעתי בוגר מדי.. צבי שמחון – וואי וואי, זה כבר לא התחלפות זה כבר אחרי... בקושי שומעים אותו (בהתחשב בעובדה שהקול שלו התחיל להתחלף כבר בסוכות ע"ה, זה די מפתיע שהוא החזיק מעמד עד עכשיו). נכון. אני זוכרת שכבר 'הספדתי' אותו בסוכות ע"ו.. חיים גולובן – מזייף להנאתו... חמוד אבל זיוף. הוא תמיד שר ככה.. אם ראית את הקליפים החמודים שלו שהוא מוציא לעצמו- הוא ממש לא שר בדיוק במילים עדינות. דוד יונתן – איזו התחלפות! אבל עדיין בסדר. ממש כך. בני זדה – עדיין עם קול של ילד שעולה ממש טוב. שמע ישראל: שלמה גרוס – לא שומעים אותו מספיק חזק. חיים גולובן – (למה הוא החליט לזייף? יש לו באמת מזל שהוא לפחות מזייף בחינניות...)חחח אייזיק בליסיאנו – איזה כיף לראות אותו עם ביטחון,נכון מאוד הוא גם השתפר בשירה. בני מן – ציפיתי לקול יותר חזק, אבל בסדר. ציפיתי ליותר סולואים.. בקושי היו לו וחבל. בשמחה רבה: חמוד איך הילדים מרגישים יותר בנח עם השיר הזה. שלמה גרוס מנופף למישהו מהקהל. בני זדה – עם התנועה המוזרה, שלפחות עכשיו אנחנו יודעים שהיא מכוונת. כיף שירחמיאל מפגין נוכחות גם בחלק הזה... דוד יונתן – בסולו מתוק במיוחד, ויעקב שמחה – בסולו מושלם. אפשר לומר ששני הסולואים האלה נתנו למחרוזת את ההצדקה לביצוע. מרן דיבשמיא ביצוע הרבה יותר טוב מהביצוע בפסח! ביצוע מושלם בהשוואה למה שהיה עד עכשיו. דוד יונתן – סולו מהמם! דווקא ההתחלפות של הקול עשתה טוב לסולו הזה! מסכימה עם מיאמוש על ה'מלכא דעלמא'. ממש כך!! וואאוו הסולו הזה ככ מיוחד! יעקב שמחה – איך לא שמנו לב בפסח שהקול שלו חסר? הרי זה כ"כ מתבקש שהוא יקבל סולו בשיר הזה. הקול שלו פשוט מותאם לזה! מאוד מוזר שהוא שר פעמיים את הפזמון, בד"כ חילקו את הסולו הזה ל2 ילדים. (שלמה גרוס היה במקור והסולו 'נחטף' ממנו..) אביגדור גלוק – אפשר לא לאהוב את הסולו היפה הזה?! אי אפשר...גם יהודה בראון עשה עבודה טובה. וסוף סוף הגענו לסיום – יפה איך ירחמיאל מגיע לכוון. סולו מדהים ומדויק של בני זדה וסיום אחיד ויפה. המחרוזת... האמת שאין לי שום דבר נגד המחרוזת הזו ואני אפילו חושבת שהחיבור בין השירים ממש טוב. אבל!!! יש כ"כ הרבה ביצועים למחרוזת הזו שאם אני ארצה לשמוע את המחרוזת יהיו לי מספיק אופציות והסיכוי שאבחר דווקא בביצוע הזה די קטן, אפילו אפסי. אולי רק כדי לשמוע את הסולו של אביגדור... אם תשימי לב, יש את המחרוזת הזאת ברציפות (!!) מהופעת פסח תשע"ד!! שזה כולל את סבב ההופעות בארופה וישראל ע"ד, סוכות חנוכה ופסח ע"ה וכוו, לפחות 8 הופעות אם לא יותר! וזה נמאס.. שלמה גרוס – לא יודעת למה, פחות אהבתי. בני זדה – עם בעיה במיקרופון, חמוד איך שאייזיק מנסה להביא לו את המיקרופון שלו אבל הסולו כבר נגמר. אביגדור גלוק – הסולו ששווה את הביצוע, שומעים את ההתבגרות של הקול. משום מה הסולו הזה מזכיר לי את הביצוע של דובי שפירא בשיר המקורי. יהודה בראון – בסדר... בני מן – חמוד מאוד. פתחו לי – בהסרטה של אלי אין את כל השיר, ממה שמיאמוש העלתה ראיתי שהייתה נדידת סולואים. שמח – קצת קשה לי עם הביצוע הזה, הפס קול של השיר הזה הוא הקול של צבי שמחון ומיכאל ויינגרטן, בביצועים שייחודיים להם, והילדים האחרים קצת התקשו לשחזר את זה. לא ששאר הילדים לא טובים אבל הייתי שמחה שהם היו מבצעים שירים שיותר מתאימים להם. נכון. לא ברור מי היה צריך לבצע את הסולו של מיכאל, עד שבני זדה לקח פיקוד. אייזיק בליסיאנו – חמוד אבל לא מספיק חזק. שוב אפשר לשמוע כמה צבי מתאמץ לשיר. יהודה בראון – דווקא ביצוע טוב, שומעים את ההתחלפות ממש חזק. חמודים אייזיק ובני בסוף (לא משנה איזה), לוליין לא קטן דוד יונתן... אני זוכרת שבאותו רגע עברתי קרוב צמוד לבמה, ונשימתי נעתקה 'רק שלא ייפול'.. אט אט כתבתי כבר את רוב מה שהיה לי להגיד בעקבות ההסרטה של בתשכה. בקצרה, מדובר בשיר שמבוצע כבר שנתיים וחצי ברציפות (מפסח ע"ד) והוא כבר די מיצה את עצמו (ועוד בלי הסולו של צבי). בדיוק. אני אפילו שמעתי את עצמי אומרת בהסרטה של השיר הזה 'אוף ,עוד פעם אט אט'?. כי די, נמאס...(בדיוק כמו מחרוזת דווי) לא הצלחתי לזהות בבירור את הקול של הילד ממקהלת האחדות ששר איתם, אבל חמוד הזרימה של אייזיק בליסיאנו עם המצב, ההכוונה של בני זדה והכי חשוב – הגאווה של מקהלת האחדות שילד משלהם שר בקידמת הבמה... שימו לב לטפיחת שכם שהוא מקבל מהילד הבלונדיני עם המשקפיים (שדומה נורא לאבי מרטין, מי שמכיר). לא אהבתי את הסולו של יהודה בראון... ההצטרפות של ברוך לוין ושמחה ליינר לשיר חמודה. האקשן מתחיל שהשיר נגמר...
ושוב תודה לאלי! נהנתי מאוד! מצטרפת! |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2016 11:37 |
|
| |
| greenie כתב: |  | קודם כל, תודה לאלי על הצילומים.
לאחר המופע בפסח, כתבתי סקירה ארוכה ומפורטת על מקהלת האחדות ולא כתבתי על המקהלה, בעיקר כי לא הרגשתי שהיה כל כך מה לכתוב. דעתי לא השתנתה הרבה גם לאחר המופע בסוכות, לכן אכתוב כמה הערות ורק על כמה מהשירים:
מרן די בשמיא:
הסאונד טוב מאד, התזמורת מנגנת בקצב והמקהלה נשמעת אחידה ומנוסה. אני לא אוהבת את הסיומת של השיר. סיומת מיאמית טיפוסית..
סולנים:
יהודה בראון - סולו נהדר והעלייה הגבוהה היתה הפתעה נעימה מאד. בגדול הסולו הזה עשה לי צמרמורת ותגובת הקהל היתה בהאתם.
יעקב שמחה בלקהני - הייתי מכנה את הסולו הזה: סולו קורקטי. הוא משתדל מאד לדייק, זייף מעט ובעיקר לא ממש הכניס בו את כל כולו, כמו במופע בחנוכה בלוס אנג'לס. הקול שלו מאוד יפה ועדין וזה מעט מחפה על זה.
אביגדור גלוק - סולו נהדר, צלול ומהנה.
יהודה בראון - סולו מקסים. מסוג הסולואים שעבורם שווה להגיע להופעות.
בני זאדה - שיחק אותה. סולו גבוה ביצוע יפה. רק אני חושבת שמיותר בסוף השיר. צודקת, הסיום הזה שלו לא ממש קשור.
מחרוזת אדון עולם:
אהבתי את המחרוזת, בפרט שאף פעם לא ראיתי אותה. הביצוע היה טוב, הילדים מנוסים וזה עבר די חלק.
מכיוון שכולם ששרו סולו, אני רוצה לציין במיוחד את יהודה בראון, בני זאדה ויהותנן סריברו.
סביר מאד שעד פסח, רוב הילדים כבר לא יהיו במקהלה, בהתחשב במצב הקולות ובגילאים. יהודה בראון הוא בהחלט כוכב המופע. לא יודעת למה ירחמיאל נתן לו כ"כ הרבה סולואים.. לדעתי הקול שלו ממש התבגר יעקב שמחה גם נותן ביצוע די יפה. הופתעתי שירחמיאל פחות או יותר חתך את שלמה גרוס מסולואים.גם אני. דווקא הקול שלו לדעתי עדיין בסדר.
מקהלת האחדות:
* לאחר צפייה מרובה בהסרטה של הקראת השמות של מקהלת האחדות, אני נוטה להאמין שלילד עם הקול העדין - שמו אלי כהן. זה בהנחה שהוא קרא את השם שלו בזמן שעלה ולא את השם של הילד שלפניו או אחריו.
* כמו כולם, אני מסכימה שמקהלת האחדות נשמעת טוב יותר בהופעה זו. בנוסף, הם גם נראים מאורגנים יותר וחלק מהקולות בוגרים יותר. גם נהנינו מיותר סולנים, מה שתמיד מהנה.
* אני חושבת שחלק גדול מהילדים האלו אכן הצטרפו למקהלה, אלא אם כן אני טועה טעות מרה וירחמיאל פספס ת'הזדמנות - מה שלא ממש סביר. מה שכן, מכיוון שבחופש זה הזמן שרוב ילדים ניו יורק בפרט וארה"ב בכלל, יוצאים לקעמפים, והמופע של סוכות זה רק זמן קצר לאחר תחילה הלימודים, אני נוטה לחשוב שהוא החליט להשאיר את המקהלה הנוכחית על כנו עד לאחר החגים וארגון המקהלה מחדש. סברה מעניינת, לא חשבתי על זה. אני נוטה להסכים איתך.
החלטתי למספר את הסולנים בכל שיר, כך תדעו בוודאות למי אני מתייחסת, כך שגם אם ילד אחד קיבל שני סולואים באותו השיר, הוא יקבל מספר חדש.
שירים:
שירה חדשה - שיר נחמד, קליט, עכשווי. לא הייתי מגדירה כשירים הכי נוגעים או מרשימים אך שיר בהחלט חביב. הביצוע היה טוב מאד, הרבה יותר טוב מהביצוע בפסח. ראיתם את הילד הנמוך עם הציציות בחוץ, שיער כהה, שלישי מצד שמאל (שלנו ), איך חן יש לו.
סולן 1: קול חזק ועוצמתי אם כי זייף קצת .
סולן 2: על הקול המדהים שלו כבר דיברנו? על החיוך הכובש שלו כבר סיפרנו? ( לא יצא לו סולו מי יודע מה כאן, אך נסלח לו כי בסה"כ, כולנו בני אדם והוא ילד ) נכון מאוד:)
סולן 3: איזה קול, חזק, עוצמתי, מחזיק מנגינה. מהסוג שאני אוהבת לשמוע. ( מזכיר לי את את הקול של זק נוסבאום למתמצאים ) וואלה, נכוןֱ ! ואפילו יש לו שם-שמואל יוסף:) כמו שכבר ציינתי, יש לנו ד"ש ממנו.
סולן 4: איזה קול מתוק ומדהים. שר ישר מהלב. אגב, לזה התכוונתי כילד העדין, זה שנדמה שלי ששמו אלי כהן.
סולן 5: (ג'ינג'י) קול מדהים, מקסים, ברור. ביצוע מעולה, אך אהבתי יותר את הביצוע בפסח.
בואי כלה - סיפרתי לכם פעם כמה אני אוהבת את השיר הזה?כנ"ל.. והבנות שאיתי בסמינר יכולות להעיד על כך.. אני שומעת את השיר הזה כל יום שוב ושוב.. ווא. כמה רגש בשיר אחד! יכולה להקשיב לו שוב ושוב. מבלי להתעייף. אני חושבת שעשה בשכל, ירחמיאל, שביצוע השיר התבצע ע"י מקהלת האחדות. איזה מופע נתנו הילדים, שרו מכל הלב, ההרמוניות יפות.
סולן 1: קול יפה ועדין. קצת התבלבל.
סולן 2: ( קול שני ) סולו טוב. קול מהמם. ( ע"ע השיר הקודם )
סולן 3: איזה קול מתוק. מסכן, קצת התרגש. ממש קול מתוק..
סולן 4: כבר אמרתי איזה קול מדהים ומתוק יש לילד הזה?
סולן 5: קול חזק ויפה. לא הצלחתי לראות מי שר.
ה' מלך - מסתבר שירחמיאל הפך לנועז. אהבתי מאד איך הילדים שרים כאן מכל הלב ונהנים. ממש רואים איך הם רוצים להרשים ונותנים את הנשמה. וההרמוניות בהחלט יפות ומרעננות. ממש כך.
סולן 1: ראיתם איזה COOL הוא? שר עם יד בכיס, נינוח, כאילו שעומד בסלון הביתי. קול נחמד. הוא נראה מבסוט..
סולן 2: קול עוצמתי, שר ישר מהבטן הילד הזה.
סולן 3: קול פעמונים. ילד זורם זה. כולי תקוה שהוא במקהלה, ושיקבל את הסולואים המגיעים לו. כנ"ל. שמו אליהו,הוא גם אישיות מתוקה מאוד.. וואו איך אני אוהבת את החלק של 'מלך מלך מלך מלך ימלוך ימלוך'.. עם הקצב של התופים, עיבוד מקסים של ירחמיאל.
סולן 4: איזה מותק. קול נחמד. מבסוט מעצמו, איזה חיוך של גאוה בסוף בסיום הסולו.חחח השתפר מאד מהמופע בפסח.
סולן 5: את שבחיו כבר זימרתי לעיל. לא אהבתי את הביצוע הספציפי הזה. לפי דעתי קולו דק מדי.
עושה שלום - אני אוהבת את השיר. שיר די טיפוסי לפרחי מיאמי ובחירה חכמה. ושוב, כמו השירים האחרים, הביצוע יותר טוב, חוץ מהסוף, אולי הילדים התעייפו?!
סולן 1: ( הממושקף ) קול קצת בוגר, סה"כ נעים. הקול שלו רועד מעט..
סולן 2: קול טוב. יודע להחזיק מנגינה. בטוח בעצמו.
סולן 3: איזה הפתעה נעימה. פתאום בוקע מאמצע השורות קול תרועה. לא הבנתי.. אין כזה סולו? למה התכוונת?
סולן 4: איזה שבחים כבר ניתן להוסיף על קול כמעט מושלם? וגם אישיות מתוקה, חייכנית וכרזימטית אם הוא לא מככב במקהלה מעכשיו ועד הודעה חדשה, נראה לי אני עוברת לישיבה בויס. מה זה האיום הזה? זה לא יעזור, הרי הוא לא יעבור לישיבה בויס.. יש אנשים שנולדים עם כשרון, הילד הזה כלול ביניהם. לדעתי הוא כן יהיה אחד מהסולנים הראשיים. נחיה ונראה בחנוכה\פסח הקרןב. ירחמיאל יודע לא לפספס הזדמנויות.. סולן 5: ( ג'ינג'י ) קול מתוק ויפה. ביצוע טוב.
סולן 6: קול יפה, לא יודעת מה בדיוק קרה פה, אך זה לא התמזג טוב. ממש כך, זיוף צורמני.
סולן 7: פתאום הם מתחילים לצוץ מכל פינה. לא יפה שירמיאל החביא אותם ככה. איזה קול מתוק ואיזה ילד חמוד. מסכן, כמעט שכחו אותו. נכון..
סולן 8: שלום שלום גם לך! סיפרו לך פעם איזה קול יפה יש לך? איך שאתה יודע להקסים קהל, גם מהסוג שיושב בבית וצופה בקליפים לא מקצועיים? בהחלט... איזה קול מיוחד נכנס ממש לתוך הלב.. וואוו!!!
סולן 9: אופס, לא נורא, בפעם הבאה ייצא יותר טוב. משהו שם בטיימינג בעייתי
אט אט - אני רק מציינת את השיר מכיוון שהיה סולן ממקהלת אחדות, אחרת, בכלל לא הייתי כותבת על השיר, כי אני עדיין לא ממש אוהבת את השיר. אכשהו חיבבתי את השיר כשהוא יצא באלבום. עכשיו אני כבר לא מסוגלת לראות אותו בהופעות !! די! חברהמן הסולן ממקהלת האחדות, וגם יודע לשיר.
סה"כ הופעה חמודה. הגיע הזמן לחדש מופע.  איך באלי להגיד את זה לירחמיאל..
|
| יישר כח על הסיקור, גריני!
|
|
|
|
|