בית פורומים עצור כאן חושבים

דרשנים, היזהרו בדרשותיכם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/2/2017 13:36 לינק ישיר 

[quote]שלישי, הבה ונראה אם אתה לא מבלבל תמח.

תוכיח לי שאין פיל מופשט  שמעופף מעלינו.

מי שיש לו עניין אמיתי למצוא תשובה מחפש אותה בעצמו ולא מחכה שאחרים
יתנו לו תשובות.[/quote

אז מה אתה עושה כאן? 
תחפש תשובות בעצמך לכל השאלות.
לפי ההגיון שלך אתה לא אמור להיות כאן לא כשואל ולא כעונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2017 13:45 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הבעיה היום שאין רופא ואין מהנדס לפנות אליהם עם הבעיות המציקות.

ירוחם, 

הָבָה-לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר;    וְשָׁוְא, תְּשׁוּעַת אָדָם.
 בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה-חָיִל;    וְהוּא, יָבוּס צָרֵינוּ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2017 13:57 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:

1. אז מה אתה עושה כאן? 
2. תחפש תשובות בעצמך לכל השאלות.
3. לפי ההגיון שלך אתה לא אמור להיות כאן לא כשואל ולא כעונה.

1. סקרנות.
2. זה מה שאני עושה.
3. זה לא כל כך נורא אם אתה לא מבין את ההגיון שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2017 15:07 לינק ישיר 

שלישישי כתב:
הבעיה היום שאין רופא ואין מהנדס לפנות אליהם עם הבעיות המציקות.

ירוחם, 

הָבָה-לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר;    וְשָׁוְא, תְּשׁוּעַת אָדָם.
 בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה-חָיִל;    וְהוּא, יָבוּס צָרֵינוּ.

המדבר אל ה' נקרא  מתפלל- האומר שה' מדבר אליו נקרא משוגע.
אם תקבל את הטלפון הישיר של אלוקים, ותכל לקבל גם תשובות על תמיהתיך.
אשמח אם תוכל לשתף גם אותי בצורת ההתקשרות הדו צדדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2017 11:18 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

המדבר אל ה' נקרא  מתפלל- האומר שה' מדבר אליו נקרא משוגע.
אם תקבל את הטלפון הישיר של אלוקים, ותוכל לקבל גם תשובות על תמיהתיך.
אשמח אם תוכל לשתף גם אותי בצורת ההתקשרות הדו צדדית.

ירוחם,
אני חייב בכבודך אבל בכל זאת אכתוב.

היום בבוקר קרוב לוודאי שהתפללת. 
אין לך מושג למי התפללת וגם את הטלפון שלו אין לך.
אני לא חושב שאתה משוגע. אבל בכל זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2017 11:40 לינק ישיר 

שלישי
אני דברתי- הוא לא דיבר אלי.
ואם לדייק אני דיקלמתי מהסידור או מהזכרון. אני לא חושב שזה נקרא תפילה.
התפילות שלי זה עניין א6חר לגמרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2017 12:26 לינק ישיר 

ירוחם
ראה מה אתה עושה.
בתנ"ך יש הרבה "וידבר ה". לשיטתך, מי ש-ה' מדבר אליו הוא משוגע.
ומי שמדבר/מדקלם אליו איננו משוגע?!

תוכל להרחיב מה הן תפילותך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2017 12:54 לינק ישיר 

ואכן בתנ"ך מכונה הנביא פעמים רבות משוגע.
מי שמדקלם- נקרא- מצוות אנשים מלומדה-. כך נוהגים בקהילה ובסקטור שאני רוצה להשתייך אליו.
תפילה- מה שכתוב תפילה לעני כי יעטוף ולפני ה' ישפוך שיחו-  זה אפשרי לכל אדם לא רק לעני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2017 13:55 לינק ישיר 

ירוחם
יש לי המון סבלנות.
אם היית אומר שאתה בא ממקום של אמונה תמימה לא הייתי ממשיך לשאול.
אבל כאדם חושב, מי זה ה' שלפניו אתה שח את תפילתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2017 15:16 לינק ישיר 

שלישי
אמונה זו מחשבה שאי אפשר להוכיח אותה. אם היה אפשר להוכיח אותה היתה יוצאת מגדר אמונה ונכנסת לידע.
 אני מאמין שיש מנהיג לעולם. המסובב את המסובב.. והוא עילת כל העילות. ואני פונה אליו כאל כזה, בבקשות ובדרישות.
אני מאמין שהוא שומע. אני לא בטוח אם הוא מקשיב לעשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2017 10:24 לינק ישיר 

ירוחם
מתברר שאתה מאמין שיש בורא לעולם.
יש לך טלפון חד-כווני, אתה יודע לדבר ואתה מאמין שהוא שומע.
בישעיהו סה נאמר:
כד וְהָיָה טֶרֶם-יִקְרָאוּ, וַאֲנִי אֶעֱנֶה; עוֹד הֵם מְדַבְּרִים, וַאֲנִי אֶשְׁמָע.

אתה לא חושב שזה יותר משוכלל מטלפון דו-כווני?

באותו הפרק יש עוד שלשה פסוקים מעניינים:

א נִדְרַשְׁתִּי לְלוֹא שָׁאָלוּ, נִמְצֵאתִי לְלֹא בִקְשֻׁנִי; אָמַרְתִּי הִנֵּנִי הִנֵּנִי, אֶל-גּוֹי לֹא-קֹרָא בִשְׁמִי.  ב פֵּרַשְׂתִּי יָדַי כָּל-הַיּוֹם, אֶל-עַם סוֹרֵרהַהֹלְכִים הַדֶּרֶךְ לֹא-טוֹב, אַחַר מַחְשְׁבֹתֵיהֶם.

יב וּמָנִיתִי אֶתְכֶם לַחֶרֶב, וְכֻלְּכֶם לַטֶּבַח תִּכְרָעוּיַעַן קָרָאתִי וְלֹא עֲנִיתֶם, דִּבַּרְתִּי וְלֹא שְׁמַעְתֶּם; וַתַּעֲשׂוּ הָרַע בְּעֵינַי, וּבַאֲשֶׁר לֹא-חָפַצְתִּי בְּחַרְתֶּם. 

אם יש לך זמן ועניין ראה מה כתב בלייק בקטע שנקרא A MEMORABLE FANCY
ׁ(גלול את הדף)
https://ebooks.adelaide.edu.au/b/blake/william/marriage/index.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2017 14:16 לינק ישיר 

לרגל יום השואה נביא שוב את ה"תובנות "של מיודעינו החכם משה רט,ד"ר לפילוסופיה.
הציטוט מתוך הפ"ב שלו.:

" רבים מאלה שטוענים שהם כופרים באלוהים, בעצם פשוט כועסים עליו מאד. לנוכח זוועות כמו השואה, מתעוררת בקרבם זעקה גדולה של תסכול, זעם וכאב. אבל אם אין אלוהים, למי יפנו את הזעקה הזו? לנאצים? מה אתם רוצים מהם? בעולם נטול אלוהים, הם סך הכל פעלו בצורה הגיונית לגמרי. אם אין אלוהים, הכל מותר, האדם הוא סתם גוש בשר, ואפשר לעשות מה שרוצים כדי להשיג כוח ושלטון או לממש דחפים סאדיסטיים. סביר להניח שגם אין בחירה חופשית, אז אפילו לא היתה להם ברירה אלא לעשות מה שעשו.

לאומות העולם ששתקו? למה שיתערבו? אין להן שום אינטרס כזה. ובכלל אין אמת מוחלטת, וכל אחד והמוסר שלו, אז אין למי להתלונן ואין את מי להאשים. נשאר רק אלוהים לזעוק אליו. אלוהים, שממנו מצפים שינהיג את העולם בצדק ובחסד וברחמים, ולא יאפשר זוועות כאלה. הוא הכתובת לזעקה. ואיך יבטאו את הזעקה לאלוהים? בכך שיכפרו בקיומו. זו פעולת ההתרסה האולטימטיבית, כמו ילד שצועק על אביו: "אתה כבר לא אבא שלי!"

אבל כמובן שצריך שיהיה אלוהים כדי שיהיה אפשר לכפור בו. כמו שכתב צ'סטרטון, נסו פעם לכפור ברצינות בת'ור. לא הולך, נכון? אי אפשר לכפור במשהו שאתה לא חושב שקיים. אף אחד לא חזר מאושוויץ והכריז: "התברר לי סופית שאין ת'ור!", אבל רבים הכריזו בעקבות השואה שאין אלוהים. גם כאלה שמלכתחילה לא האמינו בו. למה? כי הם צריכים את אלוהים כדי לכפור בו כתגובה לשואה. כי הם צריכים כתובת לזעקה, ובלי אלוהים לא רק שלא היה למי לזעוק - לא היתה מתעוררת זעקה בכלל. מה הטעם בזעם ותסכול ויאוש אם היקום אדיש, והשואה היא סתם אירוע סטטיסטי חסר משמעות?

וכמו שאמר המעניש לנוכח הזוועות אותן חווה: "לפעמים הייתי רוצה להניח את ידיי על אלוהים". מה הוא רוצה מאלוהים? שיניח את ידיו על הפושעים שביצעו את אותן זוועות. אלא שזה לא מספיק. יש פה טרגדיה קיומית שהיא גדולה בהרבה מפושע או נאצי כזה או אחר, ואלוהים הוא הכתובת היחידה עבורה.

זה גם מסביר תופעה מעניינת שראיתי לא פעם בויכוחים עם אתאיסטים. יש אתאיסטים שלא מוכנים להתייחס לאפשרות קיומו של אלוהים, אפילו לא בתאוריה, אפילו לא כתרגיל מחשבה. "אילו היה אלוהים, האם כך וכך" - לא! לא מוכנים לחשוב על זה. לא מוכנים להתייחס ל"דמיונות והבלים". למה לא, הרי ניסויי מחשבה דמיוניים הם דבר בסיסי בפילוסופיה? אלא שהם לא באמת כופרים באלוהים, הם כועסים עליו, וכדי להעניש אותו הם מתעלמים אפילו מאפשרות קיומו. "

עד כאן הציטוט.

"רבים מאלה שטוענים שהם כופרים באלוהים, בעצם פשוט כועסים עליו מאד. לנוכח זוועות כמו השואה, מתעוררת בקרבם זעקה גדולה של תסכול, זעם וכאב.

משה רט מתיימר לחדור לחדרי לבבם ,למוחם ולתודעתם של כל הכופרים למיניהם ולדעת שהם בעצם כועסים. הטענה הראשונית הזאת (שעליה מבוסס כל הפוסט המופרך ) היא לא רק מופרכת אלא גם חצופה. מי שמך ,משה רט,לדעת מה קורה בתודעתם של הכופרים? הרי אפילו כופר אחד לא יכול לדעת כלום על מה מתרחש בלבו של כופר אחר אז אתה,כמאמין ,מתיימר לדעת מה קורה בתוככי תודעתם של כל הכופרים? האמת היא כמובן שהכופרים לא חשים שום כעס או זעם או כאב כלפי שמים ריקים. זה פשוט טיפשי. ומי שחש כעס או כאב הוא בעצם אינו כופר.וזה פשוט אפילו לילד בן עשר.

אבל אם אין אלוהים, למי יפנו את הזעקה הזו? לנאצים? מה אתם רוצים מהם? בעולם נטול אלוהים, הם סך הכל פעלו בצורה הגיונית לגמרי. אם אין אלוהים, הכל מותר, האדם הוא סתם גוש בשר, ואפשר לעשות מה שרוצים כדי להשיג כוח ושלטון או לממש דחפים סאדיסטיים.

הד"ר לפילוסופיה שכח שיש מוסר אחר לא אלוהי דווקא שהוא חזק ומוסרי יותר מהמוסר האלוהי .מה הוא למד שם באוניברסיטה?

סביר להניח שגם אין בחירה חופשית,

דווקא למאמין אין בחירה חפשית. יש תורה שמגבילה את הרצון החפשי.

אז אפילו לא היתה להם ברירה אלא לעשות מה שעשו.

הם האמינו בתורת הגזע והלכו שבי אחריה. בדיוק כמו שאתה,משה רט, מאמין בתורה. ולכן גם אתה תקיים את מצוות האל גם אם היא לא מוסרית.(כל ההלכות הקשורת בגויים למשל)

לאומות העולם ששתקו? למה שיתערבו? אין להן שום אינטרס כזה.

גם היום יש רצח עם ואנחנו לא מתערבים. יש שיקולים לכאן ולכאן אז תשאל את השאלה גם עלינו.

ובכלל אין אמת מוחלטת, וכל אחד והמוסר שלו, אז אין למי להתלונן ואין את מי להאשים. נשאר רק אלוהים לזעוק אליו. אלוהים, שממנו מצפים שינהיג את העולם בצדק ובחסד וברחמים, ולא יאפשר זוועות כאלה. הוא הכתובת לזעקה. ואיך יבטאו את הזעקה לאלוהים? בכך שיכפרו בקיומו. זו פעולת ההתרסה האולטימטיבית, כמו ילד שצועק על אביו: "אתה כבר לא אבא שלי!"

כנ"ל. אין זעקה לשמים ריקים. זה טפשי. מי שזועק הוא לא כופר. וזה פשוט אפילו לילד בן עשר.

אבל כמובן שצריך שיהיה אלוהים כדי שיהיה אפשר לכפור בו.

סוף סוף הוא מבין. 

כמו שכתב צ'סטרטון, נסו פעם לכפור ברצינות בת'ור. לא הולך, נכון? אי אפשר לכפור במשהו שאתה לא חושב שקיים. אף אחד לא חזר מאושוויץ והכריז: "התברר לי סופית שאין ת'ור!", אבל רבים הכריזו בעקבות השואה שאין אלוהים. גם כאלה שמלכתחילה לא האמינו בו. .

אלה שמלכתחילה לא האמינו בו לא יכלו מבחינה הגיונית להכריז אחרי השואה שהם אינם מאמינים בו. זה לא מתקבל על הדעת.מי שעשה זאת צעק מתוך הרגל,מתוך רגש ,ואין מה לשפוט אותו מבחינה הגיונית.

למה? כי הם צריכים את אלוהים כדי לכפור בו כתגובה לשואה. כי הם צריכים כתובת לזעקה, ובלי אלוהים לא רק שלא היה למי לזעוק - לא היתה מתעוררת זעקה בכלל.

מתעוררת זעקה על תורת הגזע שהביאה לזוועה הזאת ועל זה יש מה לזעוק. יש גם לזעוק על תורה שמצווה למחות את גזע עמלק כולל תינוקות, צאן ןבקר. למזלנו אנחנו לא יודעים מיהו עמלק. לנאצים היה ידוע מיהו העמלק שלהם.והיו להם הרבה דיוויזיות לממש את הרצח הנתעב ביותר בתולדות האנושות.

מה הטעם בזעם ותסכול ויאוש אם היקום אדיש, והשואה היא סתם אירוע סטטיסטי חסר משמעות? וכמו שאמר המעניש לנוכח הזוועות אותן חווה: "לפעמים הייתי רוצה להניח את ידיי על אלוהים". מה הוא רוצה מאלוהים? שיניח את ידיו על הפושעים שביצעו את אותן זוועות. אלא שזה לא מספיק.

משה רט חייב להכניס גם לנושא השואה את שעשועי הבדיון ("המעניש")שהוא מתעסק איתם בחיים. יש גבול .

הטרגדיה היא גדולה בהרבה מפושע או נאצי כזה או אחר, ואלוהים הוא הכתובת היחידה עבורה.

הטרגדיה היא רק למאמינים כמוך,משה רט.לאתאיסטים אין שאלות כי זה טיפשי להתייחס בכלל לשמים ריקים.

זה גם מסביר תופעה מעניינת שראיתי לא פעם בויכוחים עם אתאיסטים. יש אתאיסטים שלא מוכנים להתייחס לאפשרות קיומו של אלוהים, אפילו לא בתאוריה, אפילו לא כתרגיל מחשבה. "אילו היה אלוהים, האם כך וכך" - לא! לא מוכנים לחשוב על זה. לא מוכנים להתייחס ל"דמיונות והבלים".

למה שיתיחסו בכלל לשמים ריקים? 

למה לא, הרי ניסויי מחשבה דמיוניים הם דבר בסיסי בפילוסופיה? אלא שהם לא באמת כופרים באלוהים, הם כועסים עליו, וכדי להעניש אותו הם מתעלמים אפילו מאפשרות קיומו."

יש ניסויי מחשבה דמיוניים . אבל אפילו ילד בן עשר לא מוכן להתעסק עם ניסויי מחשבה שהם מופרכים מלכתחילה. כמו למשל ניסוי מחשבה דמיוני כזה :נניח בדמיוננו שיש כוס תה ירוק בטעם מרווה שמתעופפת לה כעת בגלקסיה רחוקה רחוקה. ונניח שכוס התה הזאת קובעת מה יכתוב מחר משה רט בפ"ב. מה יש לכם לומר על זה?

תוקן על ידי אפריםבן ב- 24/04/2017 15:02:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2017 14:23 לינק ישיר 

www.facebook.com/moshe.ratt?fref=ufi&pnref=story

קישור לפ"ב של משה רט
(למיימוני: הפוסט בקישור לעיל  יהיה ראשון בתור רק הרגע. אחר כך הפוסט יהיה כבר אחרי כמה סיפורי אימה קצרצרים וארוכים אחרים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2017 14:50 לינק ישיר 

ולמאמין אסור לכעוס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2017 15:16 לינק ישיר 

צעג כתב:
ולמאמין אסור לכעוס?

מה הקשר של השאלה שלך לפוסט? 
משה רט בפוסט הזה לא טוען שלמאמין אסור לכעוס. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דרשנים, היזהרו בדרשותיכם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.