אז הבוקר התקבלה הידיעה הבאה. הגברת פורשת. וכך היא כותבת בלי למצמץ כאילו שאין דרך לפתוח אינטרנט ולראות כמה הדברים מנותקים לחלוטין מהמציאות. לפני שנתיים בערב קיץ חמים פתחתי את דף הפייסבוק לא תשתק. דף שעשה הסטוריה ששינה את השיח במגזר החרדי ממצב של שתיקה מוחלטת על פגיעות מיניות למצב של שיח שפוי. (כתבות ממומנות בעד הרב הצדיק ברלנד שמואשם בפלילים על לא עוול בכפו, לא נחשבות בעיני לשיח שפוי). קראתם נכון. עד לפני שנתיים היתה שתיקה מוחלטת על פגיעות מיניות. שתיקה מוחלטת. מוחלטת. נכון שזה מה שכולם זוכרים ויודעים. אמנם האינטרנט החרדי, כולל כמובן פורום ואתר זה מלאים ברעש גדול הרבה לפני הקמת דף הפייסבוק לא תשתוק אבל זה לא באמת היה. זו היתה שתיקה מוחלטת. .היא ממשיכה וכותבת שאתרי התקשורת החרדיים החלו לדווח בעניין וכעת אין יום שלא מופיעה ידיעה בנושא. כמה מדויק. חיפוש פשוט מראה כי עד לפני שנתיים היתה דממה מוחלטת. שום ידיעה. שום פרסום... היא ממשיכה עוד לא רק אנחנו פעלנו בזירה, ישנם עוד הרבה אירגונים ואנשים מקסימים שעושים עבודת קודש סיזיפית במסירות בלתי מוסברת. לנו הייתה הפריבילגיה של פרסום, שזה דבר שבהחלט נותן המון כוחות. פעלנו בצורה של פרסום, התמקדנו בשיח להעלאת מודעות. זה הדגל שלנו. אין כמו סרטון שרץ בוואטסאפ כדי להשיג את המטרה הזו. מדהים. רק להם היתה הפריבילגיה לפרסם... כל הסרטונים בווטסאפ כידוע הורצו על ידי לא תשתוק... זה מה שקרה בעולם המדומיין שמנסים להכניס אותנו אליו. במציאות בדף של לא תשתוק התפרסמו סרטונים שרצו בווטסאפ.. מה באמת קרה? מסתבר שלאחרונה היא כעסה מאד על נפגעות שהעזו להסתייע בארגונים אחרים ותיקים אמיתיים ולא וירטואליים. כה כעסה עד שתקפה את הנפגעות במילים בוטות. הארגון שמתיימר לסייע הפך להיות ארגון שרודף קרבנות שבוחרות להסתייע בארגונים ותיקם ומקצועיים מלווים באנשי מקצוע ולא בדף פייסבוק נעדר כל נסיון או מקצועיות. כך היא מגדירה את האירועים האחרונים. כל יום שאת עסוקה באינטריגות בין אנשים ומאבדת עוד קצת מהאמון באנושות שנשאר בך, הוא מחיר. כל ייאוש מהתנהגות שבלתי ניתן להעלות על הדעת, הוא מחיר. לא מתקבל על הדעת שנפגעות יפנו למי שבאמת יכול ורוצה לעזור להן. אבל איך אפשר לפרוש מארגון שהפך את כל העולם? כאן נכנס לתמונה גילוי נבואי.. בתקופה האחרונה הבנתי באופן חזק מידי שמחיר אישי הוא דבר מוחשי מכדי שארשה לעצמי להמשיך ולהתעלם ממנו. אותו אלוקים שסימן לי אז שאני חייבת לעשות מעשה, מסמן לי לאחרונה באופן די ברור, שהגיע הזמן שאמשיך הלאה. מי שמכיר אותי יודע שאני ממש לא בחורה של סימנים משמיים. אין לי חושים מיוחדים לקליטת אותות או משהו דומה, הפוך, אני בורחת מדברים כאלה. אבל כשזה מובהק, זה מובהק. אלוקים גם מסמן לי כעת שיש דברים אחרים שאני צריכה לעשות, או לפחות, לנסות לעשות, כי אף אחד אחר לא עושה אותם במקומי. למנוחה אני כנראה לא אזכה בקרוב. יש מידי הרבה מה לתקן. לנסות לתקן . |