בית פורומים עצור כאן חושבים

למי אתה מתפלל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/11/2016 07:37 לינק ישיר 

בעב

לא חייבים לקבל את תאוריית השינוי הפוסל של הר"מ שהיא די לא מובנת

י"ל (לא כדאי לחרוז: י"ל ע"ל?) לא ראה עצמו מחוייב להסכים רעיונית עם החזו"א והמ"ב בכל עניין. כמדומני שיש חוגים רחבים כאלו .

פתאימי

שלמה בתפילתו לא השכיר תפילת אנשים פרטיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2016 08:11 לינק ישיר 

ת"ט
י"ל לא היה מחויב לכלום, חוץ מלאלהים הדמיוני שהוא בנה לעצמו למטרות פסיכולוגיות של ללכת בלי ולהרגיש עם.

ועדיין מסתבר שבענייני הלכה נשמע את דעת בעלי ההלכה.

החרוץ חמוד, אתה מתחיל להתחרות עם בוב דילן :)

ולתגובתך לפתי, שלמה התפלל שה' ייענה למי שמתפלל בבית. תפילה כוללת צפיה להתממשותה, ואל תשיבני מתשובות בעל החרוץ מעיון תפילה כי גם כאן הוא סילף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2016 09:07 לינק ישיר 

יש לי תחושה שהנושא כבר עלה פעם או פעמיים באלפיים השנים האחרונות – או יותר נכון, עלה אלפיים פעם בשנתיים האחרונות... ראו לדוגמה מאמר נוקב של אלחנן ניר שמתאר את התופעה לפחות בתפילה ה'מיזרוחניקית':

מות המתפלל / אלחנן ניר (הכותרת המבריקה היא פראפראזה על 'מות המחבר' של רולאן בארת)

נראה כי זרם חדש משתלט על התפילה, ובמיוחד על תפילת השבת הציבורית-קהילתית... כוונתי לזרם של ייאוש מן התפילה, ייאוש עמוק ומקיף ממנה ומעצם האפשרות כי אכן עשוי להתרחש בה דבר-מה משמעותי...

לאחרונה התפללתי בבית כנסת חשוב וישב לידי אדם חשוב ולידו בנו החשוב ושניהם קראו כל תפילת ליל השבת ולמחרת, בתפילת הבוקר, שני עלוני שבת חשובים. אחרי 'יקום פורקן' אמר האב לבנו בנימת-גערה: 'נו, שבת מברכים', והם כמו הקיצו לרגע, ניערו מעליהם את אלפי האותיות המגובבות שנצטברו ונערמו עליהם עת ישבו וקראו, התנדנדו קלות ושבו לקרוא מיד לאחר תפילת הלחש של מוסף עוד קצת פולמוסי רבנים ולא הניחו עיניהם גם מביקורות דיסקים חדשים ואף לא מניתוח סרט חדש...

התפילה, כנייר לקמוס לעולם הדתי כולו, חושפת את שאלות הבסיס הדתיות הבוערות והנשכחות; את שאלת היחס בין קבע לתחנונים, בין נוסח קבוע ויציב ההולך ומתרבה בירושת הדורות לבין רגש מקומי עז ומתפרץ או עמידה מלאת דממת יראה וכוונה, ומציפה את מבחן הליטורגיה הקבועה ואת מחירה; היא מכריחה לשאול על הנוסח הארוך שכמעט אי-אפשר להתכוון בו (ועל כן בניגוד מובהק לפסיקת הרמב"ם שראה בכוונה מעכב בתפילה, הרי שהן מרן בשולחן ערוך והן הרמ"א הכריעו כי הכוונה אינה לעיכובא בתפילה וכלשון ה'חזון איש' די ב'כוונה כהה'), על תפילות הדורות ומשמעותן לנו, ובעיקר מעלה את שאלת היחס שלנו לבורא; האם אחר כל ההפשטות והניתוצים האנתרופומורפיים אנו עדיין יכולים לפנות אליו ככה סתם בפשטות ולבקש, ככה סתם לעמוד לפני ה'?

ולא פחות מכך: האם כאנשים נורמטיבים, הלוקחים את גורלם בידיהם, יש בנו בכלל מקום חלש, נזקק, כזה התולה עיניים ומייחל? האם אנו באמת מוכנים לבקש על חיינו ועל חסרוננו? האם במערכת היציבות העכשווית מלאת מסמרי ה'קבע' ובריחי השליטה שלנו נותרו בנו עדיין מעט שפלות רוח, חן ותחנונים? האם כקהילה בכוחנו לעורר את המתפלל שבנו ולבקש להפוך את ההתכנסות התפילתית לאירוע משמעותי – המשלב נוכחות אישית עם מרחב משפחתי המלא ברוח א-לוהים?

ועיינו שם בתגובות הרבות, ביניהן שלי, כשעוד היה לי כוח לדיונים שחוזרים על עצמם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2016 10:12 לינק ישיר 

אברם העברי,זה מה שקורה כשלא שמים לב לשאלה של פותח האשכול שאינה קשורה בכלל לרוב הדיון שמתנהל פה.

השאלה הייתה אחרת לגמרי והיא נמצאת רק בשורה אחת בתוך הדברים שהבאת:

"האם אחר כל ההפשטות והניתוצים האנתרופומורפיים אנו עדיין יכולים לפנות אליו ככה סתם בפשטות ולבקש, ככה סתם לעמוד לפני ה'?

כלומר שאלת פותח האשכול היא אחת: האם העובדה שלאל אין גוף ולא ישיגוהו משיגי הגוף משנה בכלל לגבי האפשרות שלנו להתפלל אליו?

התשובה שלי:מדוע זה צריך לשנות משהו?

מה ההבדל אם אלוהים הוא מוחשי או מופשט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2016 10:23 לינק ישיר 

ב_עקנין

אתה מסלף את דבריי. אני כתבתי להתפלל אל האינסוף. איני רואה טעם להסביר שוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2016 10:26 לינק ישיר 

אשמח מאוד לדון איתך, אבל אם הדיון יהיה ע"י ציטוטים רבים מבלי להתייחס לדברים שאני ואתה אומרים - הרי שאיני חפץ בדיון, וזו התגובה ההגיונית ביותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2016 10:35 לינק ישיר 

בעב

נא שים לב - מל"ב ח/לח והלאה – "כל תפילה אשר תהיה לכל האדם...ואתה תשמע...וסלחת ועשית ונתת לאיש ככל דרכיו, אשר תדע את לבבו..." . הניסוח מאוד לא חד משמעי.

אין חולק שגם ילע"ל חשב שיש ענין דתי בתפילה שלא לשמה (ראה מובאות במה שציטט וקנין, והוא פשוט) ו ממילא כל ההוכחות מהפסוקים מאבדות מתוקפן

אגב – לא קצת נמהר לדון שמניעים פסיכולוגיים של אדם בלתי מוכר אישית (וסליחה על ההערה). רק אזכיר שכאש נפתחה בריכה בשבת באוניברסיטה הוא היה היחיד שהתפטר (אמנם חזר. וחצמזה מן הסתם לא ממש חשש לפרנסתו)
אגב - האם הנבת באמת את טענת אי ההשתנות של הרמב"ם? זה כמעט כנו לפטר את ה' 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2016 10:43 לינק ישיר 

אפרים
אנחנו מסכימים! מסיבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2016 12:53 לינק ישיר 

ת"ט
על טענת אי ההשתנות, אני מסכים ואת זה בין היתר העלה הרב שרלו במאמרו.

לגבי הכרות, אני יודע על מה אני מדבר.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 04/11/2016 12:56:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2016 21:05 לינק ישיר 

אליקיים,
אכן אמרת להתפלל לאין סוף 
אבל ממה שאני יודע המקובלים מתפללים לזעיר אנפין (או ל- זו"ן (זעיר אנפין ונוקבא) שהוא הפרצוף האחרון 

מתוך מלחמות ה' סע' כו' )

מכל מאמרי הזהר ומפרשיו הנזכרים לעיל נתבאר שהם קורין לכל אחד מן הפרצופים שבאצילות הוי'ה ואדנות ואלהים והקב"ה. ובחרו לעבוד לפרצוף האחרון שהוא זעיר אנפין. ואמרו שהאין סוף עם כל הפרצופים הנאצלים ממנו לא שייכא בהו שום עבודה ולא קריאה, ושהמתפלל אליהם אינו נענה לרוב רוממותם, וכ"ש פרצופים שבעולמות שהם למעלה מעולם האצילות דלא שייכא בהו שום עבודה לרוב העלמם ורק בזעיר אנפין לבדו שייך עבודה ותפלה, וקריאה אליו בעת צרה, כי הוא כמו דהאמצעי המקשר כל הכחות שלמעלה ושלמטה, שכן גידלוהו אבא ואימא והשליטוהו על כל הברואים, וציוו לעבדו ולברכו, והוא לדעתם ה' אלהינו. והוא מבואר בזהר פרשת בלק דף קצ"א ע"ב 
(ויש בספר עוד מראי מקום מספר הזוהר וספרי קבלה אחרים)

או נמשל מתוך הספר עץ חיים שער הכללים פרק יא'

מ"ש משה לישראל בכניסתן לא"י ואתם הדבקים בה' אלהיכם חיים כולכם היום. כי ה' אלהיכם הוא זו"ן וישראל הנכנסין לא"י היו מבחי' זו אשר הם דבוקים אב"א וזהו ואתם הדבקים בה' 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2016 22:40 לינק ישיר 

ב_עקנין

א. אז מה אתה רוצה ממני? מה אני אשם שהמקובלים כתבו כל מיני דברים? האם אני אמרתי אי פעם שאני מייצג את המקובלים?
ב. אינני יודע מה חשבו המקובלים ומה התכוונו בדברים כמו שציטטת
ג. אפשר בהחלט לפרש גם אמירות כאלה בתור "משל" כלומר צורת ביטוי. כך למשל, מה תעשה עם פסוק כמו "קנאת ה' צבקות תעשה זאת" - האם הקנאה היא העושה? ומה עם "והתפללו אליך דרך ארצם" - האם הארץ היא מתווך? או יותר מפורש "ובא והתפלל אל הבית הזה". קצת חשיבה פתוחה, "ראש גדול" - לא יזיק לאף אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2016 23:47 לינק ישיר 

אתה משתמש בטרמינולוגיה ומושגים קבליים
ומסתבר שאתה לא מבין בזה דבר וחצי דבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2016 23:59 לינק ישיר 

א. האם למקובלים יש זכות ווטו על שימוש במושגים מסויימים? לא ידעתי. החכמה שייכת לכולם.
ב. על סמך מה אתה קובע שאני לא מבין בזה?
ג. לדעתי ישנם הרבה אנשים שלא מבינים רבע דבר בתנ"ך. (אני מניח שגם אתה לא רחוק מזה). אז מה? אסור להם לדבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2016 00:05 לינק ישיר 

ראה כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2016 01:20 לינק ישיר 

מכל הדרכים שהובאו כאן דברי ירובעל הם הנכונים ביותר בעיני.
ובלשון הפורום, אייקון ירוק!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למי אתה מתפלל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.