בית פורומים עצור כאן חושבים

למי אתה מתפלל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2016 12:08 לינק ישיר 

יש
גם לשיטתך, מה המשמעות שהוא מאזין לתפילה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 12:39 לינק ישיר 

בעל
זה לא קשור למשיגי הגוף. אולי הוא לא יכול 'להאזין' בלי אוזן או אבר שמיעה אחר (אני לא בטוח בזה כלל), אבל הכוונה היא שאכפת לו מהתפילה שלי. שיהיה לו אכפת מהתפילה שלי ייתכן עם גוף ובלי גוף באותה מידה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 13:01 לינק ישיר 

יש

בעיניי השאל היא מאוד פשוטה - אם נניח שהאל הוא מפלצת ספגטי מעופפת - מאחר וזהו דבר מאוד מוזר קשה להאמין שהוא קיים ועוד לבטוח בו ולהתפלל אליו. לעומת זאת, אם תסביר לי את סודות הספגטי והתעופה, הרי שזה ישמע אחרת. כנ"ל גם כאן - אם הא-ל הוא רוחני קצת קשה להתייחס אליו ברצינות - מה זה רוחני? אנו יודעים שיש דברים שלא קיימים, ואפשר - ואנו גם יודעים שיש עושים זאת - לטעון שהם כן קיימים, אלא שהם "רוחניים". במה האמונה באל שלנו שונה? אם הוא סתם ישות רוחנית שאין לאף אחד מושג בה - יתכבד המאמין וישב בביתו, ולא יפיץ ברבים מה שהוא עצמו אין לו מושג בו, מלבד טענה "באוויר" - תרתי משמע - שהדבר הזה קיים. איך אמרו פה - האם היית מוכן להוציא עשר אגורות על טיעון של קיומה של ישות כזאת? אני יודע שהדברים שכתבתי עלולים לפגום בפשטות האמונה של כמה אנשים, אבל העולם הרוחני היום נהיה כ"כ לא ברור, וכ"כ חסר דברים יציבים ואמיתיים להסתמך עליהם - שלדעתי בין כה וכה התקווה היחידה היא שאנשים יתעוררו מעצמם לחפש את האמת - ולכן אני מעורר על כך בכל דרך אפשרית - גם ע"י היפוך הדבר. כי אם לא, אז גם האמונה הכביכול אמיתית - אך חסרת ביסוס אמיתי - גם היא שלא במקומה ועלולה להזיק. סהדי במרומים שאמונתי חזקה, וכל מי שקורא את דבריי יודע זאת - אבל אם אין ברירה אני אומר את מה שנראה לי שצריך לומר - ומי שענה לאליהו בהר הכרמל הוא יעננו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 13:47 לינק ישיר 

אליקים
גם מי שחושב שהאל הוא גוף לא בהכרח יודע להגיד עליו יותר. גם אם הוא רוחני, אני יכול להאמין שהוא ברא את העולם, שהוא ציוה כך וכך, שהוא טוב וכו'. כלומר, אין קשר בין השאלה אם הוא גוף או לא לבין השאלה מה אני יודע עליו. הטענה שלך שאין סיבה להאמין בישות שאני לא יודע עליה כמעט כלום, נכונה בין אם היא גשמית ובין אם היא רוחנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 14:15 לינק ישיר 

יש 

אני מניח שגם את שלישי - יותר מאשר מטריד אותו לדעת אם יש גוף או אין גוף, מטריד אותו איך מדברים איתו ואיך הוא עונה. השאלה אם יש לו גוף היא רק שער לדיון מעמיק. שאלת השער הזאת, גם לדעתי - מהווה מבחן - עד כמה אתה רציני באמונותיך ומבין אותם. אם סתם תדקלם "בסדר, לאלוקים יש גוף", שלישי עדיין לא יהיה מרוצה. הוא פשוט חותר אחר נקודת כניסה לדיון, מול חומה של אמונות "ככה זה וזהו", חומה שלמרבה הצער נראית בלתי עבירה (הב' בחיריק). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 14:18 לינק ישיר 

בכניסתו לביה"כ משאיר הפילוסוף את תבונתו קשורה בחוץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 14:20 לינק ישיר 

כלומר, הוא מתייחס לתבונה כאל בעל חיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 14:21 לינק ישיר 

אפשר לכתוב מודעה בפתח בית הכנסת: אין כניסה לתבונה, הבעיה שאם "לא עם בינות הוא" - "על כן לא ירחמנו עושהו" ואיך יבקש רחמים? התפילה לידיעתי מתחילה בבינה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 14:22 לינק ישיר 

אני מתככון לברכה רביעית שהיא על בינה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 14:45 לינק ישיר 

שלישישי,
אתה כותב :

השאלה הייתה לאלו שמקבלים את דעת הרמב"ם "לא ישיגוהו משיגי הגוף".
כשאלה שהצגת כמה וכמה פעמים הדיון הזה, החל מראשיתו

מי שלא מכיר את הדת היהודית, יכול לחשוב שהרמב"ם היה איזו דמות איזוטרית בעולמה של היהדות
הרמב"ם תמצת במשפט אחד קצר את מה שהתקבל בעולמה של היהדות מאז ומעולם
וזה ממהותו של היהדות - שהאל הוא בלתי ניתן להשגה 
אם משה רבנו לא הצליח להשיג את האל - אז אנחנו נשיג אותו ?

האנשים היחידים שמצליחים להשיג את האל שהם מאמינים בו
אלה עובדי האלילים
וההיסטוריה האנושית מלאה בהם - עד ימינו אלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2016 21:51 לינק ישיר 

והרי דווקא אתה וחבריך נוטים להסביר, שבעצם אין שום "סוד" בדברי התורה, והתורה כולה ניתנת להשגה, ומה שלא - לא קיים. כלומר, לדעתכם. ואם "אני" לא מבין שיש השגחה - אז לדעתכם באמת אין השגחה. כלומר לדעתכם יש רק מה שאנו משיגים. חוץ מדבר אחד, שאני מכנה אותו לצורך העניין "גוש רוחני", שהוא ממלא כל עלמין והוא לא ניתן להשגה. אבל כל דבר רוחני שלא ניתן להשגה - ברי לכם שהוא לא קיים, כי אם היה קיים, איך איננו ניתן להשגה? מה אתה אומר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2016 10:02 לינק ישיר 

ב_עקנין כתב:
שלישישי,
אתה כותב :

השאלה הייתה לאלו שמקבלים את דעת הרמב"ם "לא ישיגוהו משיגי הגוף".
כשאלה שהצגת כמה וכמה פעמים הדיון הזה, החל מראשיתו

מי שלא מכיר את הדת היהודית, יכול לחשוב שהרמב"ם היה איזו דמות איזוטרית בעולמה של היהדות
הרמב"ם תמצת במשפט אחד קצר את מה שהתקבל בעולמה של היהדות מאז ומעולם
וזה ממהותו של היהדות - שהאל הוא בלתי ניתן להשגה 
אם משה רבנו לא הצליח להשיג את האל - אז אנחנו נשיג אותו ?

האנשים היחידים שמצליחים להשיג את האל שהם מאמינים בו
אלה עובדי האלילים
וההיסטוריה האנושית מלאה בהם - עד ימינו אלה

"הַכֹּהֲנִים לֹא אָמְרוּ אַיֵּה יְהוָה וְתֹפְשֵׂי הַתּוֹרָה לֹא יְדָעוּנִי וְהָרֹעִים פָּשְׁעוּ בִי וְהַנְּבִיאִים נִבְּאוּ בַבַּעַל וְאַחֲרֵי לֹא יוֹעִלוּ הָלָכוּ."

.""כִּי אֱוִיל עַמִּי אוֹתִי לֹא יָדָעוּ בָּנִים סְכָלִים הֵמָּה וְלֹא נְבוֹנִים הֵמָּה חֲכָמִים הֵמָּה לְהָרַע וּלְהֵיטִיב לֹא יָדָעוּ

"וְלֹא יְלַמְּדוּ עוֹד אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ וְאִישׁ אֶת אָחִיו לֵאמֹר דְּעוּ אֶת יְהוָה כִּי כוּלָּם יֵדְעוּ אוֹתִי לְמִקְטַנָּם וְעַד גְּדוֹלָם נְאֻם יְהוָה כִּי אֶסְלַח לַעֲוֹנָם וּלְחַטָּאתָם לֹא אֶזְכָּר עוֹד."

1. כפי שאתה רואה, הנביא ירמיהו מדבר על לדעת את א'. עלה בדעתך לחשוב שאולי הרמב"ם לא הצליח לדעת את א'?
2. נראה שאתה מקבל את דברי הרמב"ם. לאור זאת, תוכל לענות תשובה ברורה על השאלה: למי אתה מתפלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2016 10:29 לינק ישיר 

שלישי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2016 10:39 לינק ישיר 

רבינו וודי אלן פעם הגדיר מלחמת דת כשני אנשים המנסים להרוג אחד את השני על למי מהם יש חבר דמיוני טוב יותר. כל מה שיש לנו זה דמיון - זה מותר האדם. אין אמונה ואין תפילה ללא דמיון

תוקן על ידי yerubaal ב- 10/11/2016 10:39:26

תוקן על ידי yerubaal ב- 10/11/2016 10:40:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2016 11:28 לינק ישיר 

בעב
תוכל להסביר איך יודעים את ה לדעת הרמב"ם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למי אתה מתפלל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.