|
|
| נשלח ב-27/11/2016 09:17 |
|
| |
שלום לכולם ושבוע טוב ומבורך!! אז ככה: הספר הזה שבעטיו נפתח האשכול הזה עוסק בכלל בחידות על פי תמונות ולא כספר המדבר על הפרעות אכילה כפי שאולי התרשמתם מהלך הדברים פה. תיכף אני אעלה סיקור על הספר הזה [אני צריכה רק לחפש אותו קודם ברחבי הבית איפה קברתי אותו] חכו קצת...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 10:34 |
|
| |
[עוד חידה בשבילך]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 11:11 |
|
| |
היום יום ראשון זה ה''שאבעס-טאג'' של הגויים ובזכות זה יש לי יום חופשי. היום היחיד שאני עושה קצת סדר וספונג'ה בבית. מצאתי בשעה טובה את הספר הזה במקום לא קונבנציונלי, אז הנה הוא לידי וזה הסיקור: הספר מכיל 15 תמונות כל תמונה פרושה על שני עמודים. על כל תמונה יש כ-10 שאלות. כדי לענות על השאלות עליכם להתבונן היטב בתמונות, להתמצא בכיווני השמים [זריחה שקיעה צפון דרום] לדעת כמה דברים בסיסיים באידישקייט ולהיות ממש ממש יצירתיים. רוב התשובות- זה לא מה שאתם חושבים במחשבה ראשונה. מי אמור לענות על השאלות? כל אחד שיש לו עיניים ומוח בקודקדו, צריך להביט היטב ולפלוש אחר פרטים ופריטים קטנים המוחבאים בין הציורים. הספר מיועד לגילאי: שנתיים עד מאה ושתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 11:19 |
|
| |
זה דורש סוג חשיבה מסוים שאני מאד אוהבת.. מהדברים שצריך להסתכל על התמונה הכוללת (תרתי משמע..) בשביל לקלוט משהו אחד, אז חלק גדול מהחידות לא לקח לי הרבה זמן לפתור.. אבל זה בהחלט גאוני!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 11:33 |
|
| |
רק חבל שהספר ענק כזה. מצד שני- כשישבתי עם הזאטוטים [תענוג ] וניסינו לפתור יחדיו אף אחד מהם לא התלונן שהשני מסתיר לו. לשבת עם ילדים ולנסות לפתור את הספר תגלו שברוב!! המקרים הם יפתרו את החידות לפני שבכלל התחלתם לקלוט מה השאלה בכלל...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 11:37 |
|
| |
בוודאי, כשהלעלתי בו היו מסביבי הרבה ילדים קטנים, הגאון שבהם רק אמר 'מצאתי אבל אני לא מגלה' הגאונית שבהן רק אמרה 'אני יודעת! אבל כי הסתכלתי בסוף...:/' אני מצאתי אחרי כמה דקות\שניות ואמא של הזאטוטים עדיין שברה את הראש איך עושים לקה סלקטיבית בכריכה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 11:39 |
|
| |
את בכלל גאון. [ולשבת עם האחיינים שלך זה כבר שיגעון]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 11:47 |
|
| |
אוהו שגעון! ככל שהזמן עובר מסתכלת על השעון מצפה בכל ליבך שילכו כבר לישון חלומותייך נגוזים מבעד לחלון מתנפצים כבועה מתפוצצים כבלון מקווה לא להפסיד את האוטובוס האחרון כי אז לגמרי אתפס ביאוש וחדלון ואז הקטנטנים כשבחוץ כבר הלשון מודיעים לי בחגיגיות שהם באים אלינו לישון
אחותי עד עכשיו חוגגת ואני כמעט בדכאון
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 12:06 |
|
| |
המשך הסיקור: יש שאלות בספר שרק הנוגעים בדבר יעלו על התשובות. דוגמאות? הנה...
למשל-אם היה שם קטע שירה מהלעלעל הייתה עונה מיד. תראו איזה יופי היא כותבת שירים. תענוג. לענייננו- עמוד 20 בספר מדבר על טיסה. ציור של מטוס ואנשים לפני ההמראה. ועכשיו, יקירי- תענו לי: מי כמעט איחר לטיסה? איך אפשר לדעת. נו- באמת!! אני מבקשת מיוצאי חלצי לזהות ולגלות מי נראה להם שאיחר? כל האנשים נראים שם מחוייכים ורגועים, אפ'חד לא מזיע ונראה לאחר ריצה. פתאום, הפשוש שלי בין השנתיים כמעט נשנק מרוב התרגשות: תראו, גם האיש הזה לא סוגר טוב את הכפתורים בחולצה שלו. [המסכנציק שלי קבוע מכפתר כפתור רביעי בחור של הכפתור הראשון ואחים שלו יורדים לחייו] ופתאום, אני אומרת: אולי ההוא איחר? תראו איזה שלומפער הוא נראה, כנראה קם מאוחר ומאד מיהר לכן הוא כיפתר כמו פיצפיץ הקטן שלנו. ואז נהיה ויכוח... מה פתאום? גם אבא שלנו לפעמים מאד ממהר ולא נראה כמו מוקיון. וכו וכו.. שאלה שנייה: למה האיש הזה איחר? הגזים הגדי פולק הזה... מאיפה נדע למה הוא כמעט איחר? יש לנו רוח הקודש? תשבו עם הילדים הקטנים ותהנו ממגוון תשובות. אולי כמו אבא שלנו שתמיד מבקש ממך לתפור לו את הכפתור שכל הזמן נופל מהחליפה??
תכלס- התשובה שם בספר משעשעת. לא תעלו על זה לבד!!
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 12:15 |
|
| |
יו אפילו לא שמתי לב שהיה שם עמוד על מטוס.. כנראה מהעמודים שרפרפתי עליהם ממש לשניה.. נראה לי ר' פולק התייעץ עם הילדים שלך כשהוא כתב את הספר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 12:26 |
|
| |
התייעץ עם כל המשפחה שלי חוץ ממני. וחוץ מזה הבתים שם וכל האוירה של הציורים זה של חו''ל לא של הארץ. ראית את הבניינים המחוברים? הסטיקרים באנגלית על המקרר? הפרצופים של האנשים? יש שם קטעים משעשעים בספר. למשל: המספרה [העמוד האחרון] יש שם זאטוט שעושים לו חלאקה. שעות!! ישבנו על העמוד הזה. אח. איזה שאלות יש שם. חלק מהדברים רק מי שנגוע בדבר יכול לענות. למשל, האם מי שהסתפר קודם [לא רואים אותו בתמונה] היה גבוה או נמוך? השתגע הבחור, מאיפה עלינו לדעת אם האיש שכבר הלך הביתה היה גבוה או נמוך? אני מסתכלת בייאוש על ילדי והם בתסכול עלי. אין תשובה! פתאום משום מקום צץ אבא של הילדים שלי ושואל: מה הבעייה? אני מראה לו את השאלה והוא עונה מיד: גבוה! אני זוקפת את ראשי, מותחת את צווארי [חוטפת נקע כמו כל פעם] ומסתכלת על הענק הזה שהוא בערך 1.90 ושואלת אותו ממתי קיבל רוח הקודש? התשובה פשוטה: אחרי שמסתפרים נוטלים ידים? תראי איפה הנטלה נמצאת. ובכן, יש שם וו תליה ממש צמוד לתקרה ושם הנטלה מונחת. נו, רק מי שנגוע במחלה יכול לענות, אין מצב שדרדסים כמונו יענו על השאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 12:36 |
|
| |
חחחח... זוהי באמת גאונות.. ואל תגלי פה תשובות, כשאני אמצא את הספר לעלעל בו יותר לעומק שיהיה לי מה לחשוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 12:44 |
|
| |
הוא רק שכח לשאול שם: למה-הוא-היה-גבוה?
טוב, לא מגלה יותר בל''נ אבל ככה זה כשכותבים סיקור, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2016 12:49 |
|
| |
זה לא שאלה שכתוב בשאלות בונוס בסוף?...
|
|
|
|