|
|
| נשלח ב-25/11/2016 13:57 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | לענ"ד הפסקת הלימוד של מחשבת ישראל הישנים והארכאים. יפתור את הבעיות הרבה יותר טוב. |
|
והספר החדיש והלא ארכאי "אלוהים משחק בקוביות" (ואברהם משחק בטעויות) פותר את הבעיה יותר טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2016 18:38 |
|
| |
כעת התפניתי לקרוא בנחת את דברי אברם. אני אומר בנחת, כי לא הייתי צריך לקרוא בעיון. הדברים כ"כ פשוטים, ובעז"ה כשאתפנה אכתוב כל מה שיש לי לכתוב, ויש הרבה. מקוצר הזמן, אולי זה יתמהמה מעט, ותידרש המתנה בסבלנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2016 19:17 |
|
| |
אליקים – רק בקשה קטנה: אם יש את נפשך לענות, אנא עשה זאת בקצרה!* הרי מדובר בנושאים שכבר מאה שנה דשים בהם ואין טיעון שלא נטען לגביהם – אני רק ניסיתי לדחוס את עיקריהם לטבלה פשוטה יחסית, שאנשים יוכלו גם לקרוא – אז פשוט תוסיף עוד טור...
*מניתוח סטטיסטי לא
מחייב שעשיתי, מספר המילים בתגובותיך בפורום חורג ב- 875% מהממוצע (טוב, לא כולל מיימוני...:)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2016 20:59 |
|
| |
| אברם_העברי כתב: |  | ואגב תמימות שנייה, פעם הייתי מזלזל ב'הסברים' כאלו, היום אני מבין שבלי זה אכן היינו מכונות... הבעיה היחידה שאנחנו מודעים ל'סיפוריות' של אותם הסברים ונדרש מאמץ שכלי גדול כדי להתעלם ממנה. |
|
אתה טועה. מכונה שמסוגלת להנפיק סיפורים, אפילו היו יפים ומשכנעים, היא עדיין מכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2016 21:18 |
|
| |
השאלה מה דינה של מכונה שחושבת שהיא אדם, והיא זאת שקובעת את ההגדרות?... אבל אני חייב לומר שעוד לא השתכנעתי לגמרי שאנחנו מכונות - בעיקר בגלל שהמחקרים במדעי המוח הם הררים התלויים בשערה, ולחוקרים יש נטייה לקפוץ למסקנות רחוקות על סמך ידע מעורפל יחסית (ראו מאמר מצוין באלכסון: מחקרי
מוח בלי אף טיפת שכל). ייקחו עוד כמה עשרות שנים עד שנתקרב להבנה סבירה, כרגע אנחנו כמו מדעני המאה ה-16 (?) שראו לראשונה חיידקים בטיפת מים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2016 22:04 |
|
| |
"אליקים – רק בקשה קטנה: אם יש את נפשך לענות, אנא עשה זאת בקצרה!* "
אשתדל. רק הסבר קצר למנהגי: מכיוון שאני בדרך כלל מציב את דבריי בתוך תמונת רקע שונה מהמקובל, אני נאלץ להאריך כדי לערוך לקוראים היכרות עם הרקע השונה שאני מציע. בכל אופן אני מקבל את הערתך, ואשתדל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2016 23:44 |
|
| |
אני מתייחס לטבלאות של אברם לפי הסדר, כל טבלה בסעיף נפרד.
א. תורה מן השמים. כל בר בי עצכח יודע שהגדרת "שמים" אינה כה פשוטה, וגמרא מפורשת היא שמשה לא עלה למעלה מעשרה. 1. שאלות וסתירות רבות ניתנות לפתרונות פשוטים, בפרט אם לוקחים בחשבון את העובדה שהתורה מנסה לתמצת מקסימום מידע במינימום מילים. אין שום צורך בהשערת התעודות. גם אברם כותב בסגנון אחד בעצכח ובסגנון אחר בפוסט שלו, וסגנון אחר מופיע בתגובות של החברים כאן ושם לדבריו. האם גם זה תולדה של עריכה של מאות שנים? נ.ב. השאלה "אם עדכנו קצת מי אמר שלא עדכנו הכל" היא כמו לשאול "אם שלחתי מחשב לתיקון מי אמר שהטכנאי לא החליף אותו". 2. אתה מתאמץ לשים בפי המאמינים תירוצים טפשיים וחסרי מובן כמו "הגיון סגנוני שונה מהגיון אנושי", ושואל בעצמך שאלות חסרות קשר לנושא כמו על "סגנון שאינו ניתן להבנה" - ביחס לנוסח התורה. רוב שינויי הנוסח הם חסרי משמעות, וחלק הארי של הנוסח מדוייק מאוד, במיוחד ביחס לכל ספר אחר. יש לזכור, שזה שכל אות היא בעלת משמעות, לא אומר שכל אות היא קריטית עבור המכלול. 3. התורה מייצגת 'אמת מוחלטת'. כן, כך אני סבור. השאלה היא מה זה 'אמת מוחלטת'? התורה איננה ספר מדע, גם לא ספר מוסר. לכן זה שהיא לא מציגה כל דבר בסגנון מדעי, לא אומר שהיא סותרת את המדע. וגם אם כתובים בה דברים שלכאורה סותרים בפירוש - המילים המדוייקות שבהם התורה משתמשת עדיין רלוונטיים, ולא מחליפים אותם סתם. לעת"ל כתוב שבאמת התורה תתחדש, והנה - גם עם ישראל שרבים חשבו שהוא עם שרלוונטי רק לתקופת הברזל - חזר באופן פתאומי והקים מדינה. מי מחכה ליוסף שיצא מבית האסורים? http://www.daat.ac.il/daat/tanach/raba1/88.htm זה לא אומר שאנחנו צריכים "לחזור" לזמן הקדום. אבל הבסיס אותו בסיס - וראה עוד לקמן בעניין זה. בנוסף, בימינו העולם עובר שינויים חדשים - טובים או לא - הם עובדה. התקרבות מחודשת לדת. גם ע"י המערביים, וגם התחדשות ההתמקדות החזקה בדת ע"י האומות המהוות את רוב המזרח התיכון. ישנו הפוסט מודרניזם, שהוא כבר יותר "מודרני" מהמודרנה. נביאי נפילת הדת ועליית המדע כבר נכשלו. עכשיו יש לשאול האם הם עדיין רלוונטיים לתקופה החדשה. אולי הם היו ימי הביניים של העת החדשה?
המשך יבוא
(טוב, זה ארוך. אבל זה בגלל שאני לא חורץ משפט במשפט אחד. וחוץ מזה, זה בתשלומים. האמת, זה גם לא הרבה יותר ארוך מהטבלה שלך)
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 03/12/2016 23:46:33
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2016 00:26 |
|
| |
אברם, יש רק טעות אחת בטבלאות שלך: "אנחנו יודעים". נכון שהרבה פחות כיף לחיות כשאנחנו לא יודעים שום דבר ברור על כל השאלות הגדולות של החיים, היקום וכל השאר. אבל מה לעשות, זה המצב. ומדבריך זכיתי להבין מה מצאת בערפילי הפילוסופיה השטראוסיאנית המתוסבכת של מיתוסי החמורים והשעירים, ואין לי אלא לקוות שתמצא נחמה באמונתך החדשה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2016 02:43 |
|
| |
אריאל נגע בנקודה חשובה. נראה לי שרוב האנשים מעדיפי לחיות בלי לדעת הכל , אלא לסמוך על הממשלות ועל המהנדסים ועל מוסדול ההשכלה שמעניקים תעודות אישור וכו' שהעניקו תעודות ובעלי התעודות עומדים בתנאים הנכונים ועושים מלאכתם נאמנה .
ורק בבריאת העולם ובתורה שאין לאף אחד יכולת לדעת , היות ואין אדם שיכול לברוא עולם ולכן ברור שמי שלא יכול לברוא עולם לא יכול גם להבין את מרכיביו , רוצים פתאום לדעת ולהבין הכל ולהשיג דברים שברמה הלוגית אין כח באדם להשיג היות ובעל הגבול לא יכול להשיג את האין גבול .
ואולי דוקא כאן מונח התשובה .
היות ואדם יודע שאת ההשכלה של המהנדסים הוא יכול להשיג הוא סומך עליהם וזה לא מסקרן אותו לדעת האם הם עומדים בתנאים היות וזה לא פוגע באגו של האדם , לעומת בריאת העולם שבגלל חוסר היכולת של האדם לברוא עולם זה מביא אותו לתסכול ולביקורת , ובמקום שיודה על חוסר היכולת שלו לברוא עולם ולחפש את בורא עולם הוא מנסה ליצור מצג שוא שיכול לשלוט על העולם ולהבין את העולם שהוא לא מסוגל לברוא .
קשה לאדם להיות בענווה ולומר קטונתי מלהשיג הכל .
תוקן על ידי נמדשיר ב- 04/12/2016 03:04:52
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2016 18:11 |
|
| |
| נמדשיר כתב: |  | היות ואדם יודע שאת ההשכלה של המהנדסים הוא יכול להשיג הוא סומך עליהם וזה לא מסקרן אותו לדעת האם הם עומדים בתנאים היות וזה לא פוגע באגו של האדם , לעומת בריאת העולם שבגלל חוסר היכולת של האדם לברוא עולם זה מביא אותו לתסכול ולביקורת , ובמקום שיודה על חוסר היכולת שלו לברוא עולם ולחפש את בורא עולם הוא מנסה ליצור מצג שוא שיכול לשלוט על העולם ולהבין את העולם שהוא לא מסוגל לברוא .
|
|
כל הנקודות שהעלית בקטע, נראות לי שגויות:
1. כל אדם היום משתמש במספר מערכות שאת "ההשכלה של המהנדסים" שבנו אותן, הוא אכן אינו יכול להשיג, ולא מחמת קוצר הזמן שאינו מאפשר לכסות את כל הנושאים, אלא מחמת מגבלות הבנה מהותיות שיש אצל כל אחד. רובם המכריע של בני האדם משתמש במערכות שאת רובן הוא פשוט אינו מסוגל להבין. כ8000-9000 בני נוער נבחנים מדי שנה ב5' יחידות מתמטיקה (שבה מדובר בהישג בסיסי ביותר), וזה לא מונע שימוש במכשירים אלקטרוניים שחלק מהפיזיקה שבבסיסן, מובנת על ידי מעט מאד אנשים, ומצריכה רמת מתמטיקה גבוהה לאין שיעור. 2. אם ילדותך דומה במשהו לזו שבעולם הרחב, אני משער שהכרת ילדים שהאגו שלהם נפגע מפני שהם רצו פחות מהר מילד אחר, אבל לא מפני שהם רצו פחות מהר מאופנוע, או לא הצליחו לחזור אחורה בזמן. האגו נפגע מכך שאנשים שבתפיסתנו היינו אמורים להשתוות להם או לעלות עליהם, עולים עלינו - הפוך ממה שציינת. הקנאה ב"קנאת סופרים תרבה חוכמה" היא הקנאה של אנשים זה בזה. 3. אנשים אינם סומכים על מהנדסים מפני שהם יכלו לעשות אותו הדבר, ולכן לא אכפת להם מהתעודות שלהם. ההיפך הוא הנכון. אני יכול למדוד תאוצה של עצם נופל, ולזהות עם הזמן את החוקיות שמדובר פחות או יותר באותו ערך. עם הזמן, כקיצור דרך, אני יכול לזהות את החוקיות שכשמשה מודיע שהוא מדד משהו, אני מקבל אותו ערך כשהייתי מקבל לו הייתי אני עושה זאת. עם יותר זמן, אני יכול כקיצור דרך לזהות את החוקיות שכשמשה מודיע על מערכת שעובדת, ולמשה יש תואר ממוסד זה או אחר, אז כנראה שהיא עובדת. כמובן שיש צורך בשערוך מתמיד ובביקורת (שבמציאות לפעמים נעשות יותר טוב, ולפעמים פחות). כשאדם נורמאלי עולה על מטוס, זה לא שלא מעניין אותו האם מי שתכנן את המטוס עמד בקריטריוני ההכשרה המתאימים. זה מאד מאד מעניין אותו. כקיצור דרך, הוא פשוט יודע שמערכות בקרה אחרות בדקו זאת וממשיכות לבדוק זאת. 4. מוטיווציית הבנת העולם כמצג שווא הנובע מתסכול על כך שאיננו יכולים לברוא אותו, בהעדר נימוק מצדך, היא פרי דמיונך בלבד. אצל רוב האנשים, מדובר בשילוב של הרצון להבין את מה שאכן אפשר להבין, ותחרותיות עם אנשים אחרים על מה שאפשר להבין ולהשיג (שוב, "קנאת סופרים", וכו'). העניין הכמותי בתחומים מדעיים קשור מאד בישימות שלהם.
תוקן על ידי בסדר_הבנו ב- 04/12/2016 18:34:24
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2016 18:41 |
|
| |
כנראה הייתי צריך לתת ביטוי לדברים בצורה שונה.
אני מסכים עם מה שכתבת וזה לא חולק על דברי אלא מחזק את מה שכוונתי בכתיבה . אדם לא מרגיש קנאה בחוסר הידיעה כל זמן שזה לא מפריע לו למהלך החיים התקין , ולכן אין לו שום בעיה עם הידע שיש לו או אין לו , כי הוא לא מרגיש מאוים מהידע של הזולת .
ברגע שאדם ירגיש מאוים מהידע של הזולת הוא ינסה להוכיח את חוסר ידיעתו של הזולת.
על כן כל מה שכתבת הוא נכון ברמת החומר והידע של העולם כי זה לא מאיים על הבן אדם , וקבוצות שמרגישות מאוימות נבחין שהם יצאו גם כנגד הנחת המוצא של המדע וינסו למצוא כשלים.
בענין האמונה בבריאת העולם והתורה כל אחד שלא רוצה להרגיש מוגבל מרגיש שהאמונה מפריעה לו לחיים האישיים ולכן הוא מחפש להבין .
אני לא רוצה להאריך בפרטים כתבתי את העיקרון שהרצון לדעת באמונה באה בעיקר כדי לתרץ את המעשים ולא כדי לקבל השכלה , ולכן חוסר הידע מפריע לאדם היות וזה יוצר אצלו לבטים של שלימות , לעומת הידע המדרעי לא יוצר קונפליקט של שלימות עצמית
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2016 22:00 |
|
| |
תגובה לטבלה השנייה של אברם
ב. תורה שבעל פה/הלכה 1. זה שהיו "יהדויות" נוספות לצד יהדות חז"ל, זה דבר שידוע כבר מחז"ל עצמם - כמו הכותים והצדוקים והבייתוסים - ואין שום צורך למגילות ממדבר יהודה וגם לא לספרים החיצוניים, שגם הם הוזכרו בפירוש בחז"ל. אבל איך כל זה אומר שהיהדות של חז"ל איננה היהדות ה"נכונה"? רוב עם ישראל אינו שומר תתורה ומצוות. כך בכל אופן אומר אברם. אבל כבר בימי בית ראשון רוב עם ישראל לא שמר תורה ומצוות, כמו שכתוב בנביאים. ולמעשה, עוד מימי השופטים שאחרי יהושע. אבל - וכאן בא האבל הגדול - למה זה אומר שהיהדות "נכשלה"? האם מטרת היהדות היא לשלוט ביהודים? מטרת היהדות היא לחנך את העם ולעזור לו להתפתח. כל עוד יהודים מתעניינים ביהדות - הרי שהיהדות פעילה ומממשת את עצמה. כמובן, לעניין זה גם חילונים רבים הינם קשורים ליהדות, ואף אם הקשר הוא בעצם הקשר לעם ישראל. להבנתי, תורה שבעל פה היא המשך הנבואה - החלק החי של היהדות - מול תורה שבכתב - החלק של היהדות שבעבר היה חי בקרב אנשים, והיום כבר הפך לטקסט מסודר. חז"ל קראו "קבלה איש מפי איש" - לכל דבר שהיה ברור להם שמשה רבינו היה חותם עליו, וזה אפשר לדעת ע"י היכרות עם ממשיכי דרכו, שמעולם באמת לא פסו מהעולם. וגם כאשר יש מחלוקות, ואפילו בדברים עקרוניים - זה לא אומר שנפל הבניין, אלא שיש דרכים שונות להסתכל על ה"מקובל בידינו איש מפי איש", ובאמת גם זה במסגרת הסכמה כללית על העקרונות - שאינם יכולים להיות מנוסחים במילים יבשות, מכיוון שלא ניתן להגדיר את החיים במילים יבשות, וכאמור התושב"ע היא המשך הנבואה, כאשר שניהם מבטאים את היהדות החיה. וזה שאי אפשר לצמצמם לתוך כמה מילים, רק מראה על עושר הרוחניות הזאת. לגבי הנושא המדעי - אפשר להשוות את זה לעניין "הפילוסופיה של המדע" - גם מדע איננו אובייקטיבי ומדוייק כפי שהיה רוצה להיות, ותלוי בהרבה הנחות וסברות ודעות. לחז"ל הייתה פילוסופיה מסויימת לנושא המדעי, ועל פיה הם קבעו מה שקבעו.
(נראה לי שזה כבר יותר קצר)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2016 16:04 |
|
| |
טענתו של אברםהעברי שהיו יהדויות אחרות בזמן בית שני היא גנבת דעת.(אולי רחל אליאור או דומים לה גנבו את דעתו). כל מי שקרא את ברית דמשק ראה את התיאור שכל ישראל היו טועים עד שקמה קבוצה אחת, וגיששו עשרים שנה באפילה עד שקם מורה הצדק. אף ספר חנוך שבא לטעון שתורת כת קומראן נמסרה כבר לחנוך מתאר בעתידות המתגלות לחנוך שכל ישראל יטעו עד שתקום קבוצה קטנה שתגיע לאמת. הם היו כמו הפרוטסטנטים, שמודים שאבותיהם היו קתולים אבל טוענים שמליבם הם מגיעים למקור נגד המסורת
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2016 19:02 |
|
| |
| ת_ח_ז_ל כתב: |  |
1. כל מי שקרא את ברית דמשק ראה את התיאור שכל ישראל היו טועים עד שקמה קבוצה אחת, וגיששו עשרים שנה באפילה עד שקם מורה הצדק.
2. אף ספר חנוך שבא לטעון שתורת כת קומראן נמסרה כבר לחנוך מתאר בעתידות המתגלות לחנוך שכל ישראל יטעו עד שתקום קבוצה קטנה שתגיע לאמת. |
|
אינני מכיר את הנושא כ"כ.
בערך הויקיפדיה כתוב כך:
החיבור כולל התייחסות ל"מורה הצדק", אליו חלק מהמגילות בקומראן מתייחסות כדמות מן העבר, אחרות כדמות בהווה, ואחרות - כאדם שיהיה בעתיד. מורה הצדק אינו מופיע כלל בסרך היחד, חיבור נוסף שנמצא במגילות ים המלח, דבר המרמז כי נסיבות הכתיבה של שני חיבורים אלה היו שונות. ברית דמשק מתארת את הקבוצה שעבורה נוצר החיבור כחסרת-מנהיג למשך עשרים שנה, לפני ש"מורה הצדק" קיבל את ההנהגה. היסטוריונים בדרך כלל מתארכים את מורה הצדק לסביבות 150 לפנה"ס, מכיוון שהחיבור קובע שהוא הגיע 390 שנה לאחר גלות בבל.
זה נראה כמשהו שנע בין מחליש את טענתך הנחרצת, למחזק אותה באופן חלש ביותר. כך גם הטקסט המקורי. אתה כמובן מוזמן לציין מה בדיוק גורם לך לחשוב אחרת. היות שלא נראה שהרישא שלך היתה מבוססת, לא בדקתי הלאה לגבי ספר חנוך. אתה מוזמן לציין גם לגבי זאת משהו יותר ספיציפי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2016 20:13 |
|
| |
לידיעתי, הצדוקים היו קבוצה חזקה וגם האליטה של בית המקדש.
|
|
|
|
|