| נשלח ב-23/11/2016 00:12 |
|
| |
ילד עם שני ראשים
בשל הענין הרב בנושא, בשל שיקולים שאפרט בהמשך, אני פותח אשכול במקום להסתפק בהפניה באשכול החדשות והלינקים.
לפי המובא ברוטר, בשם פייסבוק, נולד תינוק בעל שני ראשים. אולי בעצם אלו שני תינוקות עם גוף אחד? זו לדעתי השאלה המרכזית.
אני מקוה שניתן להדביק את התמונות. זהירות: זה מזעזע ולא נעים.
לינקים:
http://rotter.net/forum/scoops1/361899.shtml?utm_source=rotter.net&utm_medium=newsticker
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2016 00:12 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2016 00:13 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2016 00:17 |
|
| |
ובכן, אלו הם הנושאים שאפשר לדון בהם. בהנחה שמדובר באירוע אמיתי. אבל גם אם לא.
ההשערה הסבירה ביותר היא שמדובר בשני תאומים סיאמיים. אולם האם לתינוק הכפול יהיו שתי תודעות, שתי זהויות, שתי נשמות?
מה אפשר ללמוד מכאן על התלות בין התודעה שיש לכל אחד מאיתנו לבין הנשמה? כאן רק המוחות נפרדים. לפיכך נראה שאם יש כאן שתי זהויות שונות, שתי פרסונות (איני יודע לכתוב אישיות בלשון רבים) אז ההבדל נמצא (או נמצא גם) במוח.
יש מעשה בתלמוד על אחד האמוראים ששאל את רבי מה הדין באדם בעל שני ראשים, ורבי גער בו לפי שהדבר בלתי אפשרי. ואז בא מישהו וסיפר שנולד לו תינוק כזה, והשאלה היא (כך נדמה שזכור לי) על פדיון.
לפי המשך הגמרא שם זה היה אליהו הנביא. אבל האם זה אומר שאליהו סיפר סיפור שלא היה יכול להיות כדי להציל את כבודו של השואל?
למעשה, איני יודע יותר מאשר להציג את השאלות. אבל אלו הן שאלות מרתקות ומצמררות.
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2016 00:18 |
|
| |
יתכן שכמובן שיתברר בסוף שהכל פוטושופ. במקרה כזה, השאלות שלי הופכות להיות תיאורטיות בלבד...
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2016 07:52 |
|
| |
מתברר שיש לכאורה עוד מקרה כזה. ושם מדובר בשתי ישויות, שתי תודעות.
אביגיל ובריטאני HENSEL.
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2016 09:12 |
|
| |
מיימוני השאלות הטובות צריכות להישאל מתוך פרספקטיבה רחבה יותר. מוח חצוי מעורר את השאלות באופן הרבה יותר חד. שם מדובר באדם אחד מכל בחינה פיזית, ושלפעמים גם הייתה לו תודעה אחת עד שנפגע לו כפיס המוח, ובעקבות זאת שני חצאי המוח שלו לא מתקשרים כך שיש לפנינו אדם עם שתי תודעות שכל אחת שולטת על חצי גוף ועל תפקודים מסוימים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2016 11:07 |
|
| |
אין חדש תחת השמש. דברים ישנים ומוכרים ראה ערך תאומים סיאמים. בימי חורפי דנו בכך מבחינה נוחיות הלכתית אפשר להניח תפילין של רש'י ורבנו תם- בחדא מכתא. זה עד כדי כך ישן
עירובין דף יח .
אמר רבי ירמיה בן אלעזר: דיו פרצוף פנים היה לו לאדם הראשון, שנאמר +תהלים קל"ט+ אחור וקדם צרתני. כתיב +בראשית ב'+ ויבן ה' אלהים את הצלע וגו', רב ושמואל: חד אמר: פרצוף
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2016 12:17 |
|
| |
יש
שם ניתן לטעון שזה אותו אדם אלא שהוא מנותק מעצמו, וזה כעין מחלה, גם אם המחלה היא גם באותה ישות נעלמת שאנו קוראים לה "נשמה".
כאן יתכן שעלינו להבדיל בין שתי תודעות שונות. ואפשר גם לערוך ניסוי, כמובא במדרש. שופכים מים חמים מאד על אבר בגוף בצד אחד, ורואים מי חש בכאב, אחד הראשים הוא שניהם. לפי המדרש, צעק בעל שני הראשים: אנחנו מתים, אנחנו מתים. זה היה ניסוי המיוחס לפי האגדה לשלמה כאשר באו כמה בנים לרשת את אביהם, ואחד מהם, בעל שני הראשים, טען שמגיע לו לקחת פעמיים כיון שהם שנים. למעשה, התימצות שלי כאן מניח מראש שהוא היה אדם אחד, אבל דומה שזה גם המסר בסיפור שם. ואילו לפי מה שאפשר לראות בסרטון על האחיות, הן שתי נשים שונות.
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2016 13:00 |
|
| |
אם אתה מכניס גורם בשם 'מחלה' שיכול להסביר כל דבר, לא נוכל להסיק כלום משום מקרה. גם אם תראה אצל תאומים סיאמיים שתי תודעות תוכל להגיד שזו מחלה ובעצם יש רק נשמה אחת. מאידך, אם תשפוך מים חמים על חציו הימני של בעל המוח החצוי רק התודעה של חצי המוח השמאלי תגיב ולהפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2016 08:40 |
|
| |
ויש גם כרישים עם שני ראשים
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2016 13:32 |
|
| |
קח עץ. העץ מורכב מעלים. שמתאחדים לענפים. שמתאחדים לענפים יותר גדולים. שמתאחדים לגזע.
קח אדם. יש לו עצבים, שכל אחד מרגיש לבד. שהם מתחברים למוחות. שהם מתחברים (כן או לא) לנשמות. שהם מתחברים (כן או לא) למוקד מרכזי של "כנסת ישראל" או מה שיהיה. שהם מתחברים למהות המציאות (הקב"ה) שגם הגויים ובעלי החיים והדומם והכל מחוברים אליו.
עכשיו שוב, מה שאלת, האם הם נחשבים שנים או אחד? תלוי עד איפה אתה מעמיק בחיבור. ולשם כך אתה צריך להציב את הנפק"מ בחקירה שלך, כדי לדעת לאיזה דרגה של חיבור הנפק"מ שייכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2016 15:20 |
|
| |
איה
איקון ירוק. לדעתי דבריך פותחים הרחבה חשובה. מה נכלל ב"אני" ומה לא, והאם האני מכיר את כלל עצמיותו.
הטענה, שנראית לי מוכרת מן הקבלה, שהנשמות מחוברות ל"כנסת ישראל", היא לא בדיוק אינטואיטיבית. יש מקבילות, כגון היות האדם "אופן" בעצם השפינוזיאני, או איזה דמיון של התודעה הראשונה, הכללית והיחידה של המזרח הרחוק. יתכן שהבודהיסט יטען שהוא אכן זהה לאותו יש (וכולנו כך אלא שאיננו יודעים זאת), וכן יטען, למשל החבדניק, אבל אני אוכל רק לומר שאיני מכיר את עצמי אלא כאני ולא כחלק מאותו יש עצום, הכולל גם תודעות אחרות.
אני קרטזיאני. כלומר מאמץ את התגלית היסודית של רבנו דקארט ע"ה, ש"אני חושב אני קיים", שיש אני שמכיר את עצמו לפחות בנקודת קיומו ומחשבתו (ותחושותיו) ומכאן אני למד על כל השאר. שהרי גם אם אני טועה לחשוב שאני קיים ואני אני, הרי זה אני שטועה.
כאשר אחד הראשים מכריז: "אני" האם זה אותו אני שמכריז הראש השני? השאלה הזו הרבה יותר קשה ממה שנראה ממבט ראשון. אפילו ההכרזה "אני אני" שאני מכריז, אני הכותב שורות אלו, אינה פשוטה. כי מעבר להכרזה עצמה, כל פרט אחר על עצמי, כולל הזכרונות, כבר טעון בירור נוסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2016 13:29 |
|
| |
[זה שאינו יודע לשאול: את התלמיד החכם פלימו, ששאל שאלה מתריסה, הוציאו מחוץ לבית המדרש ואילו האב ששאל שאלה דומה קיבל מענה. על גבולות הלגיטימיות של הקושיות שלנו ("הדף השבועי" על מסכת מנחות, דף לז ע"א)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2016 01:27 |
|
| |
מיימוני,
לא זכיתי ללמוד על בוריה תורתו של דקארט.
השאלה מהו אני, תלויה במכריז כמובן. נקודת ההתייחסות היא סובייקטיבית. היא הקובעת את יחסו של האחר אלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2017 07:18 |
|
| |
הגרח'ק שליט'א
|
|
|
|