בית פורומים עצור כאן חושבים

אין כניסה לכלבים ולתלמידי חכמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/12/2016 14:22 לינק ישיר 
אין כניסה לכלבים ולתלמידי חכמים

.

בבא מציעא עא. :

דתני רב יוסף:
ארמלתא לא תרבי כלבא ולא תשרי בר בי רב באושפיזא

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2016 15:03 לינק ישיר 

דמיון מה.

פסחים דף קיג :

תנו רבנן: שלשה שונאין זה את זה, אלו הן: הכלבים, והתרנגולין, והחברין. ויש אומרים: אף הזונות. ויש אומרים: אף תלמידי חכמים שבבבל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2016 07:59 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
דמיון מה.

פסחים דף קיג :

תנו רבנן: שלשה שונאין זה את זה, אלו הן: הכלבים, והתרנגולין, והחברין. ויש אומרים: אף הזונות. ויש אומרים: אף תלמידי חכמים שבבבל

שלך טוב משלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2016 10:07 לינק ישיר 

מדובר בנוק-אאוט מוחץ להררי, וה"כת הזניחה" שלו. היהדות הביאה לעולם את המונותיאיזם, השבת, ואת הסייגים המתבקשים בין אלמנות לכלבים. והראיה שבעיה זו אינה ידועה כלל היום בעולם. מה טובו אהליך, יעקב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2016 10:28 לינק ישיר 

בסדר
אשריך שאתה אוהב את התוכחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2016 11:44 לינק ישיר 

בסדר_הבנו כתב:
מדובר בנוק-אאוט מוחץ להררי, וה"כת הזניחה" שלו. היהדות הביאה לעולם את המונותיאיזם, השבת, ואת הסייגים המתבקשים בין אלמנות לכלבים. והראיה שבעיה זו אינה ידועה כלל היום בעולם. מה טובו אהליך, יעקב.

כד הוינא טליא, באחד מהשיעורים של הרב ה', הרים יואב את ידו כדי לשאול שאלה.
יואה היה פרובוקטור ידוע, ואהב להיכנס בסדקים שבין הציבור ממנו באו התלמידים - "סרוגים ברובם" - לבין עולמו של הרב, שהיה חרדי-ליטאי.
"הרב", פנה אליו יואב, "אבל מי שתוקף אותו יצרו, ילבש שחורים ויילך לעיר אחרת!"

הרב ה', שהיה מחנך ותיק, והכיר את צאנו הכר היטב, פנה אל הכתה כולה כשמבט של תמהון שפוך על פניו:

"אף פעם לא אצליח לנחש, איך מכל הגמרות שבעולם, יש דווקא גמרות מסויימות, ממש מסויימות, שדווקא אותן אתם מכירים בעל פה."

ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2016 12:01 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
בסדר
אשריך שאתה אוהב את התוכחות.

לא ירדתי לסוף דעתך. עושה רושם שלפעמים אתה מרמז דברים בקצרנות. אם הרמז כוון אלי, פספסתי אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2016 12:03 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

כד הוינא טליא, באחד מהשיעורים של הרב ה', הרים יואב את ידו כדי לשאול שאלה.
יואה היה פרובוקטור ידוע, ואהב להיכנס בסדקים שבין הציבור ממנו באו התלמידים - "סרוגים ברובם" - לבין עולמו של הרב, שהיה חרדי-ליטאי.

...

"אף פעם לא אצליח לנחש, איך מכל הגמרות שבעולם, יש דווקא גמרות מסויימות, ממש מסויימות, שדווקא אותן אתם מכירים בעל פה."

דומני שבנמשל יואב הוא אתה, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2016 12:10 לינק ישיר 

מואדיב
אותו רב מצוי  במקום להתגאות בכך כי תלמידיו זוכרים גמרות.  השתמש במילים ליטאיות. האם הוא  ביקש מיואב שיצטט לו גם גמרות אחרות? אולי היה מופתע כי יואב יודע לצטט גם גם אחרות. אבל זה לא התאים להשקופה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2016 12:17 לינק ישיר 

בסדר_הבנו כתב:
כד הוינא טליא, באחד מהשיעורים של הרב ה', הרים יואב את ידו כדי לשאול שאלה.יואה היה פרובוקטור ידוע, ואהב להיכנס בסדקים שבין הציבור ממנו באו התלמידים - "סרוגים ברובם" - לבין עולמו של הרב, שהיה חרדי-ליטאי...."אף פעם לא אצליח לנחש, איך מכל הגמרות שבעולם, יש דווקא גמרות מסויימות, ממש מסויימות, שדווקא אותן אתם מכירים בעל פה."דומני שבנמשל יואב הוא אתה, לא?

לא.

איך אמר נתן הנביא לדוד המלך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2016 12:24 לינק ישיר 

מואדיב
איך אמר יואב למלמד שלו מהישיבה.צ-ראה ב'ב כב. נדמה לי או בסביבה.

בבא בתרא דף כא :

אזל שייליה לרביה, אמר ליה: היאך אקריתן? אמר ליה: זכר. שקל ספסירא למיקטליה, אמר ליה: אמאי? א"ל, דכתיב: +ירמיהו מ"ח+ ארור עושה מלאכת ה' רמיה.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 07/12/2016 12:45:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2016 14:12 לינק ישיר 

האיש הרע בסיפור שהביא מואדיב הוא המורה ולא התלמיד.
אם הסיפור אכן ארע במציאות אז מורה כזה צריך להיזרק מהמקצוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 09:21 לינק ישיר 

יש סגנונות. והאדם הוא לפעמים הסגנון, או גם הסגנון. זה בולט בפורום, בכיתה, ובחיים.

מה שאפשר לעשות, אם רוצים להועיל במשהו, הוא להצביע על גישות. זו הזמנה לעיין בשאלה איך אנו מגיבים ומה אנו מקוים להשיג והאם אפשר לייעל.

יש מימרות (אמירות) בתלמוד שמעוררות מחשבה, או מספקות בסיס להערה הומוריסטית.

יש כאלו שנאחזים בהן כדי לתקוף. ובאמת אני תמה מה הם מקוים להשיג. להוכיח שהיהדות שקר (אבל מה זו יהדות). שהתלמוד מלא טעויות? או שחכמי התלמוד כשלו בקבלת תפיסות וערכים לא מודרניים?

הרשו לי להצביע על תגובות שהיו לציטוט של מואדיב, ואחר כך לסיפור שהביא:

בסדר-הבנו - תגובה צינית שלדעתי מחטיאה את המטרה. תפארתה של המסורת היהודית היא אכן המונותיאיזם והשבת (ויש עוד). לגבי הסייג על האלמנה, צריך להסביר מדוע הוא נקבע. החשש הוא כנראה, סליחה על הנושא ה-XXXי, מפני שהיא לבדה ועלולה להיכשל בעריות. האם זו חשדנות יתר? בוודאי שאין חשש שכל אשה אלמנה תיכשל בכך, אבל זו דרכם של חז"ל, לגדור אפשרות של פרצה.

אשר לסיפור של מואדיב, יש לי ביקורת מסויימת על הר"מ שלו (שכנראה הוא ידוע ומפורסם לפי ראשי התיבות של שמו, אבל אני איני מכירו, אבל מה זה חשוב).

התלמיד באמת בא להקניט. אבל מדוע היה לרב לענות לו בהקנטה שכנגד? אילו אני במקומו (וזו כמובן טעות להעמיד את עצמי במקומו ממרחק בטוח של שנים ובלי להכיר את נסיונותיו), כי אז הייתי מנצל את ההזדמנות להעביר אותה תוכחה באופן אחר, וגם מעמיד על כמה עקרונות במחשבת חז"ל.

כך:

האלמנה משתוקקת ליחסי קרבה כי זה הטבע האנושי. וכאשר האדם נאלץ לכלוא את הרצון הטבעי שלו בחום ואהבה וגם מגע גופני, זה עלול להתפרץ כאשר יש נסיון. ולכן צריך להתרחק מן הנסיון. וזה נכון גם לנערים בגיל ההתבגרות...

האלמנה, בניגוד למי שיכול לנסוע לעיר אחרת ולעבור עבירה, מן הסתם קשורה למקומה. האם עליה לעשות כמו תמר ולהתיישב על עין הדרך? אין אנו חושדים בה שתקום ותצא ותחפש לעשות מעשה. כן יש לחשוש שאם הנסיון יבוא אליה הביתה, בדמות תלמיד צעיר שדמו רותח בו או אפילו בדמות כלב, היא עלולה להיכשל. וזה מלמד אותנו על האופן שבו אדם מועד להיכשל. יותר נדיר שאדם יצא מביתו וילך למקום אחר כדי לחטוא. החטא אורב ומסוכן יותר כאשר הוא זמין וקרוב בלי להתאמץ הרבה.

לגבי הגמרא הידועה של לבישת שחורים, כדאי היה לרב להזכיר שיש מחלוקת ראשונים בשאלה אם זו באמת עצה איך לחטוא בלי להיתפס. אבל גם זו הזדמנות לדיון חשוב.

א. מה באמת יעשה אדם שכבר אינו מסוגל להתאפק? אולי עדיף שילך לחטוא ויקוה שיצליח לעשות תשובה ושזו תהיה מעידה חד פעמית.

כאן צריך רב, במיוחד לנערים בגיל ההתבגרות, להדגיש שצריך להיזהר לא לראות בגמרא כזו היתר לדבר עבירה כי "מה אעשה ויצרי תוכף עלי". למרות שכל דבר תורה הוא מצוה, ומצוה מגנא ומצלא (מצוה מגינה ומצילה), המימרה הזו עלולה להוות מטרד קשה. הנה, אפילו חז"ל הבינו שלפעמים קשה מאד מאד להתאפק.

ב. מה אומרת לבישת השחורים? מי לבש שחורים בזמן שהוצעה ההצעה הזו? באמת איני יודע וראוי לבדוק. האם זו דרך להחביא את הזהות או משהו אחר?

אני מסכם: הרב בחר להשיב לתלמיד באמירה קצרה ומקניטה, הומור נגד הומור, הקנטה נגד הקנטה. אבל דומה בעיני שהיה אפשר להשיג יותר (ידע, חינוך, יראת שמים) אם היה מעדיף את התשובה הארוכה יותר שהדגמתי כאן.

את העבר אי אפשר לשנות אבל אפשר ואפשר לשנות את העתיד לפי מה שאנו לומדים, כולל כאן בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 10:07 לינק ישיר 

אני לא מבין מה רוצים מהרב.
לפי התיאור של מואדיב כולם יצאו מחויכים מהסיטואציה.
ולא נורא אם יורדים על התלמידים בצורה לא פוגענית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 10:21 לינק ישיר 

בענין לבישת השחורים  אם יצרו מתגבר עליו. הגמרא לא מסתפקת בכך של לבישת שחורים. הוא גם חייב ללכת למקום שלא מכירים אותו.
מה שאין כן במקומותנו- -לפי המפורסם- אנשים לובשים שחורים יצרם מתגבר עליהם והם חוטאים במקום שמכירים אותם. כשעין רואה בכל מקום.
מה שניחם אותי בעבירות של לובשי השחורים, כי רובם עושים את העבירות בקרב משפחתם ופוגעים במשפחתם ולא באנשים וילדים זרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2016 12:10 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

יש מימרות (אמירות) בתלמוד שמעוררות מחשבה, או מספקות בסיס להערה הומוריסטית.

...

בסדר-הבנו - תגובה צינית שלדעתי מחטיאה את המטרה. תפארתה של המסורת היהודית היא אכן המונותיאיזם והשבת (ויש עוד). לגבי הסייג על האלמנה, צריך להסביר מדוע הוא נקבע. החשש הוא כנראה, סליחה על הנושא ה-XXXי, מפני שהיא לבדה ועלולה להיכשל בעריות. האם זו חשדנות יתר? בוודאי שאין חשש שכל אשה אלמנה תיכשל בכך, אבל זו דרכם של חז"ל, לגדור אפשרות של פרצה.

אשר לסיפור של מואדיב, יש לי ביקורת מסויימת על הר"מ שלו (שכנראה הוא ידוע ומפורסם לפי ראשי התיבות של שמו, אבל אני איני מכירו, אבל מה זה חשוב).

אינני מצליח להבין את הגיונכם.

דומני שברור לכולם שמואדיב ברר לו בגמרא איזו פיקנטריה זניחה בחשיבותה, ואוסיף גם כזו שחלק מאפקט הבידור שבה נובע גם מהאסוסיאציה המינית שאין לטעות בה. אפשר לראות זאת גם מתשובתו של ירוחם שבאותו כוון, על ה"*ונות" (<- מחווה לצביעותו של מיימוני) שבה, ותגובתו של מואדיב לתשובה. גם התגובה הצינית שלי עקבית עם זה, ומנגידה את זניחות הקטע יחסית לדברים הנשגבים (נניח) שהיהדות מתיימרת לטעון לתרומתם.

לפי זה, פשיטא שבסיפורו של מואדיב, "יואב" הוא מואדיב וירוחם. כמובן שייתכן שאני טועה, ובעצם הן ההודעה הפותחת, והן התגובה, הן יותר מבדיחות קרש זניחות בעלות אופן מיני, ולמעשה יש בהן אמירות עמוקות ומשמעותיות. אם זה המצב, אבל, מה הבעיה לציין את זה ביחד עם מונותיאזים ושבת?  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אין כניסה לכלבים ולתלמידי חכמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext