| נשלח ב-19/12/2016 10:36 |
|
| |
איך זה אצלכם עם המוסיקה?

חשבתי על זה בלילה אם לפתוח אשכול בנושא אני מעלה כאן מן סקר קטן בפ-ורום כי מעניין אותי לדעת אם אצל כולנו זה כך: בעקבות האשכול שאידי העלתה על הקליפ החדש של המכביטס קבלתי למייל את הקליפ[תודה לך שריונה] אני אישית דווקא אה-בתי ואמנם קצת הופתעתי מעצמי כי אני לא גדלתי על תרבות כזו של מוסיקה אבל לענייננו, בעלי ראה את זה ומאד מאד לא אה-ב! הוא חשב שמדובר בגויים במקרה הפחות טוב.... הסברתי שאלו בחורים אמריקאים וזה הסגנון שלהם ואז בעלי שאל: מה רע בשלהבת? במ.ב.ד? אבריימל פריד? וכו וכו אז מחקתי בצער את הקליפ ולעניין הסקר: האם גם אצלכם במשפחה יש העדפות מוסיקה שונות? ואם כן- האם אתם שומעים כל אחד ואחד מוסיקה בנגן אי-שי או בטייפ מרכזי? איך מגשרים על הפער ושומעים יחד מוסיקה מבלי ''לסבול'' בשמיעת מוסיקה שאינך או-הב/ת?
אשמח מאד אם תשתתפו ותהיה פה היענות
.
תוקן על ידי מיאמוש ב- 03/01/2017 15:39:56
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2016 13:38 |
|
| |
גברת נכבדה ומכובדה הלוואי ואלו יהיו הצרות שלך! כשהיינו צעירים אפילו טייפ לא היה לנו רק כשנולדו לנו כמה וכמה ילדים קנינו טייפ עם קסטות אינני מזלזל חלילה בשאלתך- אבל אני מאחל לך שתריבו רק על כאלו דברים סבא דוד בעל הנסיון
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2016 18:01 |
|
| |
הי רנה, אני יכולה להבין את בעלך טוב מאוד. אני חושבת שהמכביטס עושים עבודה יפה ומקצועית-אבל לציבור היהודי הכללי. אני מאוד אוהבת לשמוע את הביצועים המיוחדים והמקצועיים שלהם, אבל רק לשירים שאני יודעת מה מקורם.(כמו 'יבוא' של פרחי מיאמי) רוב השירים הם במנגינה גויית לכל דבר וענין. אני לא אומרת שאסור לשמוע אותם או משהו כזה-שכל אחד יעשה לפי הבנתו,זה ממש לא עניני. אני ספציפית מעדיפה להימנע ממוזיקה שבאה ממקורות לא יהודיים. יצא לי לרפרף על הקליפ המדובר וכן, הוא 'קולי''מגניב' וגם מקצועי(אני חושבת שהם מדהימים,שלא תבינו לא נכון..), אבל הסגנון, לדעתי, מיועד למי שמתאים לו לשמוע את הסגנון שלהם. זו הסיבה העיקרית שאני כ"כ אוהבת את מיאמי. מוסיקה אמיתית תורנית(ולא רק יהודית!(כדברי ירחמיאל בראיון..) שבאה ממקורות תורניים- ירחמיאל שהוא אדם ירא שמים, ואני סומכת עליו ועל המוסיקה שלו. כנ"ל מרדכי ב.ד ועוד רבים וטובים. מוסיקה זה נשמה (כדברי ה'פרח' דוד יונתן סרברו בראיון) ובחלק שכ"כ קשור ומחובר לנשמה- החלק הכי קדוש, מתאים לשמוע מוסיקה שמתאימה לחלק הזה של הנפש... שוב,אני לא נגד המכביטס, שכל אחד ינהג לפי רצונו ודעתו, ואני גם שומעת אותם כמו שכתבתי לעיל,אבל, פה מדובר בנפש שלנו..ולשמוע שיר ממש יפה עם מסר, אבל אח"כ את המנגינה לשמוע בקניון בשיר לא יהודי בעליל.. אני לא שופטת או משהו,זה הסגנון האמריקאי שהוא 'פתוח' יותר. מקווה שהבהרתי את עצמי;) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-19/12/2016 18:51 |
|
| |
לא עניתי על הסקר;) אז כן,אצלנו יש העדפות שונות. אמא שלי מאוד אוהבת את המכביטס, מיאמי, שוואקי וכו' אחים שלי בעיקר אוהבים ניגוני חב"ד, אברהם פריד אני ואחותי-מיאמי אני שומעת בפלאפון רק עם אוזניות, איו מצב אצלנו לשים בקולי קולות שירים, ועוד של מיאמי..( אחים שלי פיתחו אנטי לזה.. :( אבל לעיתים נדירות,כן. למשל בנסיעות ארוכות, שהדיסקים היחידים באוטו הם של מיאמי.. באופן כללי , רוב המוסיקה שכן מושמעת בבית,זה מיאמי,(מטבע הדברים..) ואם לא בפלאפון (כשאני מבשלת, משמיעה לפעמים רק בווליום שקט) אז שרים בפה שירי מיאמי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-20/12/2016 13:50 |
|
| |
אוהו יש העדפות, אמא שלי שומעת סגנון מאד מסוים (מאדדד מסוים!) אני אוהבת שירים, זה תמיד נחמד, ויש לנו מערכת סטריאו גדולה עם איזה שש רמקולים ענקיים שכשמדליקים אותה כל השכונה שומעת.. אז יש לי את השירים האהובים שלי בנגן, בימי שישי אני מחברת אותו למערכת ואז ככה אני לבד במטבח וזה ממש כיף:) וזה נשאר דלוק ככה עד דקה לפני שבת... שאר המשפחה מסתדרת עם זה גם כשזה בקול, לא אכפת להם, רק שאת הסגנון שירים שאמא שלי שמה אני לא סובלת וזה עושה לי מיגרנות אז אני הולכת לחדר ומדליקה לעצמי במחשב שירים אחרים שאני אוהבת.. שזה כולל בעיקר: אברהם פריד (בעיקר את האלבום באידיש:) מ.ב.ד. ניגונים יפים סתם, ישי ריבו ואודי דוידי, רזאל וכאלה.. (מה שאני לא שומעת ולא סובלת מתחיל בשוואקי והמכביטס ואוסף בדרך גם את ישיבה בויס וליפא ועוד כמה זמרים עלומים שקמו בבוקר בהחלטה שם שרים יפה)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2016 13:50 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | לא עניתי על הסקר;) אז כן,אצלנו יש העדפות שונות. אמא שלי מאוד אוהבת את המכביטס, מיאמי, שוואקי וכו' אחים שלי בעיקר אוהבים ניגוני חב"ד, אברהם פריד אני ואחותי-מיאמי אני שומעת בפלאפון רק עם אוזניות, איו מצב אצלנו לשים בקולי קולות שירים, ועוד של מיאמי..( אחים שלי פיתחו אנטי לזה.. :( אבל לעיתים נדירות,כן. למשל בנסיעות ארוכות, שהדיסקים היחידים באוטו הם של מיאמי.. באופן כללי , רוב המוסיקה שכן מושמעת בבית,זה מיאמי,(מטבע הדברים..) ואם לא בפלאפון (כשאני מבשלת, משמיעה לפעמים רק בווליום שקט) אז שרים בפה שירי מיאמי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2016 13:53 |
|
| |
תודה לכם על המשוב!
אז איך מתגברים על הפער?מתחשבים בשני ושומעים מוסיקה שלא סובלים בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2016 17:14 |
|
| |
ש.יהודית- לא חושבת שיש ליהדות בעיה עם גיור השירים להפך, אם מגלים לחן יפהפה של גויים למה לא לקחת אותו אלינו להלביש עליו מילים מהמקורות וכך כולנו נהנה?
לעניינו, רנהלה- זו התמודדות כמו כל דבר אחר בחיים משותפים הוא אוהב אוכל מסויים- אז את מכינה לו אבל אפ'חד לא מכריח אותך גם לאכול מזה כך במוזיקה- שהוא ישמע את מה שהוא אוהב אבל כשאת לא בשטח. ואם שמיעת מוזיקה שאת לא אוהבת במערכת סטריאו גורמת לך לאי נעימות אז תחפשו לכם בילוי אחר במשותף.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2016 08:21 |
|
| |
תודה על התשובה. אנחנו מנסים למצוא מוסיקה משותפת אבל לא ענית לי על הסקר, וסליחה על ה'חפירה' אבל מעניין לדעת אם העדפות המוסיקליות זה משהו גלובלי או משהו אי-שי אצלי...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2016 11:41 |
|
| |
ברור שלכל אחד יש העדפות מוזיקליות אחרות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2016 15:39 |
|
| |
| שריונה כתב: |  |
לעניינו, רנהלה- זו התמודדות כמו כל דבר אחר בחיים משותפים הוא אוהב אוכל מסויים- אז את מכינה לו אבל אפ'חד לא מכריח אותך גם לאכול מזה כך במוזיקה- שהוא ישמע את מה שהוא אוהב אבל כשאת לא בשטח. ואם שמיעת מוזיקה שאת לא אוהבת במערכת סטריאו גורמת לך לאי נעימות אז תחפשו לכם בילוי אחר במשותף.
|
|
זה די נכון אבל אני חושב שיש חילוק, כי בשונה מאוכל שהכול נמצא באותה קטיגוריה, רק חלק אןהבים סוג כזה וחלק כזה, במוזיקה של היום רוב הסוגים אינם נכנסים כ"כ בקטיגוריה של מוזיקה, אלא הם סתם צרחות עם בומבות ברקע שגורמים לריקודים מןפרעים והוללות ושאר דברים רעים שכדאי להתרחק מהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2016 16:29 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-23/12/2016 10:36 |
|
| |
חחחחחחחחחחחחחחחחחח דווקא קרליבך- יצאת בזול אני אוהבת לשמוע את השירים שלו [שפכי כמים ליבך, אח! איזה שיר] העניין של הגיטרה החופרת- מסכימה עם כל מילה אני זוכרת כשאחותי למדה נגינה-כמעט ויצאתי מדעתי
|
|
|
|
|