|
|
| נשלח ב-1/1/2017 16:17 |
|
| |
הודעה מאת אסתרק שותפה פעילה מאחורי הקלעים.. אין לה כלכך גישה לפורום.. אז יש לי את הכבוד להעביר את ההודעה שלה..
ראיתי בינתיים רק את הקליפ... תובנות: 1. זה שיר די מוזר, אין כמעט קשר בין החלקים השונים שלו... ובכלל מצחיק לשיר "אנחנו מקהלת האחדות..." 2. לילדים יש קולות ממש ממש יפים!! אני ממש מקווה שהסולנים שם יהיו במקהלה בפסח. 3. יש כמה ילדים, אני שמתי לב ל4-5 , שהכיפה נראית לא קשורה אליהם, לא יושבת טוב על הראש... אחד מהם זה ההוא עם הסולו השני 4. הסולן השחרחר, זה שראו אותו גם בפרומו, מזכיר לי משום מה את ארי גולדוואג... 5. אפשר לשים לב שכשרואים את כל הילדים עם ירחמיאל, מי שנמצאים קרוב אליו הם הסולנים... :) 6. הרעיון של הקליפ זה איך שהם מצרפים עוד ועוד ילדים אליהם כי זו מקהלה אחדות... אבל חוץ משני הילדים עם השחמט והילד עם הספר, המוטיב הזה לא חזר על עצמו מספיק... לדעתי ירחמיאל יכל להכניס עוד צירופים כאלה ולעשות את הקליפ מתוק יותר. 7. הסולן של ה"זה לזה, זה לזה" הוא אחד ה-סולנים מבחינתי... יש לו קול מדהים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2017 09:51 |
|
| |
| greenie כתב: |  | נכון שהוא לא ממש משתף פעולה בד"כ, ויש כמה חברי פו-רום שקיבלו ממנו בכל מיני הזדמנויות תשובה קרירה או לא קיבלו בכלל.. אבל נראה לי שאם לא יועיל-לא יזיק. בכל מקרה,מה תכננת לשאול אותו?
בגדול משהו בנוסח: מה התכניות העתידיות של המקהלה. האם הוא מתכוון להשקיע בעיקר במקהלת אחדות לעתיד?
בכדי לשלוח לו אימייל, השאלות צריכות להיות מנוסחות היטב. לא יודעת אם יש לי עצבים לבזה. בפרט שאני לא ממש מצפה לקבל תשובה כנה אם בכלל.
שלחתי מייל.
בתחילה, כעצתך, נתתי לא גזר אחד אלא שניים ושיבחתי את ה- DVD החדש.
ציינתי ששמתי לב שבמופע בסוכות האחרון, היו רק 12 ילדים במקהלה, ולא יכולתי שלא לשים לב להודעה בסרטון של מקהלת האחדות המפרסמת מספר טלפון לאודישנים, האם המקהלה מתקפלת?
התשובה שקיבלתי היא, ואני מתרגמת תרגום ישיר, תעשו את עם זה מה שבא לכם:
בפסח המקהלה תהיה עם 25 ילדים.
מקהלת האחדות היא יישות אחרת.
ובכן, הוא השתמש במילה 'יישות' אשר תרגמתי ישירות מאנגלית ואפילו בדקתי פעמיים במילון בכדי לוודא שאני מתרגמת נכונה.
תוקן על ידי greenie ב- 29/12/2016 08:31:27 |
|
זה כבר נהיה ממש תחביב מסודר של ירחמיאל, במקביל לפרחי מיאמי, הוא מנהל פרוייקט נוסף... אז אחרי מיאמי מזרח, מקהלת הבוגרים ובני והתורה קידס הגיעה מקהלת האחדות. ירחמיאל, אין לי בעיה עם זה, רק שלא יבוא על חשבון פרחי מיאמי המקהלה המוכרת והאהובה, בסדר?
ועכשיו יש סיבה ממש טובה לחכות בקוצר רוח להופעת פסח...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2017 18:27 |
|
| |
ממש ככה! תכלס,צודקת,נשמע לגיטימי. כתחליף לבני והתורה קידס וכל הפרוייקטים שלו.. ושימו לב, השנה זה שנת ה40 למקהלה! אז מן הסתם,מצפה לנו הפתעה .. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-2/1/2017 18:29 |
|
| |
| מהלעלעל כתבה: |  | הודעה מאת אסתרק שותפה פעילה מאחורי הקלעים.. אין לה כלכך גישה לפורום.. אז יש לי את הכבוד להעביר את ההודעה שלה..
ראיתי בינתיים רק את הקליפ... תובנות: 1. זה שיר די מוזר, אין כמעט קשר בין החלקים השונים שלו... ובכלל מצחיק לשיר "אנחנו מקהלת האחדות..." 2. לילדים יש קולות ממש ממש יפים!! אני ממש מקווה שהסולנים שם יהיו במקהלה בפסח. 3. יש כמה ילדים, אני שמתי לב ל4-5 , שהכיפה נראית לא קשורה אליהם, לא יושבת טוב על הראש... אחד מהם זה ההוא עם הסולו השני 4. הסולן השחרחר, זה שראו אותו גם בפרומו, מזכיר לי משום מה את ארי גולדוואג... 5. אפשר לשים לב שכשרואים את כל הילדים עם ירחמיאל, מי שנמצאים קרוב אליו הם הסולנים... :) 6. הרעיון של הקליפ זה איך שהם מצרפים עוד ועוד ילדים אליהם כי זו מקהלה אחדות... אבל חוץ משני הילדים עם השחמט והילד עם הספר, המוטיב הזה לא חזר על עצמו מספיק... לדעתי ירחמיאל יכל להכניס עוד צירופים כאלה ולעשות את הקליפ מתוק יותר. 7. הסולן של ה"זה לזה, זה לזה" הוא אחד ה-סולנים מבחינתי... יש לו קול מדהים |
|
ואגיב מה שהגבתי לאסתרק כששלחה לי- 5.שמתי לב ששתיהם-הילד המתוק ומיכאל עובד ממש הפייבוריטים שלו.. 4.הוא ממש כריזמטי,ועם כל התנועות שלו:) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-4/1/2017 14:24 |
|
| |
בינתיים ראיתי רק את הקליפים של מיאמי בעולם אות הקליפ של מקהלת האחדות.
נראה לי שהילד שמופיע בתמונה הוא הסולן הכי טוב מהם ואני מקווה שהוא יצטרף למיאמי

|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2017 18:11 |
|
| |
כוחאש-זה גם מה שאני צפיתי קודם  תכלס,זה הכי מעניין. כן,זהו ה-סולן! 'הילד העדין' נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-4/1/2017 18:53 |
|
| |
איך קורים לו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2017 17:35 |
|
| |
אין לנו מושג.. לא פורסמו השמות של הסולנים בלבד..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2017 22:04 |
|
| |
צפיתי שוב בקליפ של מקהלת האחדות. הוא פשוט יפהפה!! קולות מדהימים, צילום מקצועי ועריכה איכותית. מה שאומר שירחמיאל מסוגל להרים פרוייקטים ברמה. ובאמת שהדיויודי שווה את הכסף. למרות האכזבה מהפלייבק, הוא איכותי מאוד, ולא הכל פלייבק (כמו שפרטתי בהודעה הראשונה..) אז ניורק, לדעתי הוא כן מאמין בעצמו עם כל הפרוייקטים האלה:)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2017 08:47 |
|
| |
מכיוון שעשיתי סיקור נרחב כשיצא הדיסק, לא אכתוב כאן על עצם השירים עצמם, אלא רשמים, הערות, הארות וכיוב':
* כל כך שמחה שזכינו לראות את מיכאל ויינגרטן בDVD הזה. הוא באמת חסר. * צורם לי, יותר מכל, שלא שמו לפחות את הסולואים של דוד פרלמן מההופעה החיה. הרי הוא ביצע אותם למופת. * מה הענין להביא פרחים לקדמת הבמה אם הם לא שרים סולו? אפילו קטע ריקוד לא! * אם אוזניי הזקנות אינן מטעות אותי, בשיר "בשמחה רבה" שומעים ערבוב של פלייבק עם מעט שירה וקולות רקע מההופעה החיה, בעיקר את ירחמיאל צועק את השיר בקטע השירה שלו. * בשיר "בואי כלה", בסולו של צבי שמחון, אין סינכרון והתאמה בין הפלייבק והשירה. זה בעיקר בגלל צורת ביטוי המילים. במקרה זה, כמו אחרים רבים, ירחמיאל אחראי למחדל. הוא לא אחיד בצורת הביטוי, לפעמים זה אשכנזי טהור, כלומר: "בוי-אי" ולפעמים זה אמריקאי אשכנזי, כלומר: "באו- אי". שיחליט כבר. * לא רואים בכלל את הסולן של המילים "אשת חיל מי ימצא" בסוף השיר "בואי כלה" - למה, למה, למה???? * בשיר "שמח" נתנו את הסולו של שלמה גורי לצבי שמחון, רואים אותו שר בחלקו האחרון., גם כן, בשיר הזה, שומעים קטע ממש דליל מההופעה החיה, בקטע שבו כולם מתפזרים לצדדים. * בשיר "צור ישראל" כבר ציינתי בעת צפייה במופע, אהבתי מאד את הקטע שהם יושבים. * לקראת סיום הסולו שלו בשיר "צור ישראל", אביגדור גלוק מביט לכיוון צבי שמחון בכדי לראות שהוא מוכן להמשיך את השיר, זה חמוד. * צפיתי או יותר נכון שמעתי, את הסולו של דוד פרלמן בשיר "צור ישראל" בפעם המי-יודע-כמה ועדיין צמרמורת עוברת בגופי. * לפי דעתי, רוב השירים ב - מחרוזת קוצרו מכיוון שהיו בהם קטעי הסרטה שלא היו נראים טובים לעין - שירחמיאל לא רצה שיראו או כי הסולואים לא היו טובים. * ה' מלך - אין לי ספק שהשיר הוקלט באולפן, כמו כן הסולן. בהופעה המקורית, בפסח הם שרו בביטוי ספרדי, כאן זה לרוב אשכנזי עם קצת השפעות ספרדיות. *He will answer us - איזה ערבובייה (למה שאמא שלי היתה מכנה mish mash) עשו מההופעה והפלייבק. * עת לרקוד - טוב, כולכם כבר כתבתם, הכל הוקלט מחדש, בשיר הספציפי הזה, אולי עדיף, אם זכרוני אינו מטעה אותי, זה לא יצא להם כל כך מוצלח בהופעה. * כמה חבל שלא הראו לפחות את ההתחלה של "קול קול", זה החלק היפה ביותר. * שמחה מאד שהחליט להראות לפחות חלק מ - אט אט מההופעה החיה.
שיר האחדות:
לגבי השיר עצמו, אני חושבת שהשיר ממוצע, המילים לא כל כך מתחברות, מעניין אם חיבר את השיר ואז חשב על הרעיון של מקהלת אחדות או שהלחין קצת מתוך לחץ את השיר ובמיוחד את המילים.
ושוב, יש כאן מעבר בין ביטוי ספרדי לאשכנזי ואמריקאי, רק לי זה מציק?
שומעים שהשיר הוקלט באולפן, שזה לאו דווקא דבר רע, בפרט אם שומעים יותר טוב את כל המאה קולות. רק מענין מה הוליד את מה, כלומר ההופעה הוליד את הקליפ או שהקליפ היה מתוכנן מראש. אם כן, ההקלטה מחדש של הסולואים, כנראה בוצע לאחר ההופעה. הרי בהופעה של פסח, הילד החמוד ומיכאל עובד לא שרו את הסולואים האלו וככל הנראה, ירחמיאל רצה אותם בקליפ הזה.
אהבתי את הצילום בפארק, אי אפשר לטעות עם צילום בנופי טבע, גם אם זה טבע מעשי ידי אדם.
הג'ינג'י הזה בעל קול עוצמתי ביותר, לגבי הסולו שלו, אני באמת תוהה אם הוקלט מחדש, בפסח הוא ביצע סולו מוצלח ביותר. כתבתי כבר בסיקור שלי של ההופעה בפסח וסוכות שאני חושבת שיש לו קול מדהים.
הסולן הראשון בקליפ - גם לו יש קול מקסים, מה שלא היה ניתן לביטוי כל כך בוידיאו של ההופעה שראיתי.
מעניין לאן ירחמיאל מתכוון ללכת את הפרוייקט הזה.
לגבי הכיפות שנראות לא במקום - אני חושבת שזה עניין טכני. הרי הם צריכים לחבוש כיפה שחורה. אם לילד אין כיפה שחורה, ההורה או הילד רצו לתוך חנות ובחרו מכל הבא ליד או הבחירה היתה של הילד באותו הרגע....
בסה"כ הפקה טובה שהביא קצת שינוי. אהבתי.
לגבי קטעי הבונוס מהטיולים: חמודים!
הנה לינק לסיקור שלי של האלבום:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2017 09:50 |
|
| |
| greenie כתב: |  | מכיוון שעשיתי סיקור נרחב כשיצא הדיסק, לא אכתוב כאן על עצם השירים עצמם, אלא רשמים, הערות, הארות וכיוב':
* כל כך שמחה שזכינו לראות את מיכאל ויינגרטן בDVD הזה. הוא באמת חסר. נכון מאוד. איזה ילד מוכשר! * צורם לי, יותר מכל, שלא שמו לפחות את הסולואים של דוד פרלמן מההופעה החיה. הרי הוא ביצע אותם למופת. בדיוק. זה מה שהפריע לי בעיקר בדואט של 'בואי כלה' שלו ושל מיכאל. מיכאל- זה סולו אמיתי ושל דוד מהדיסק.. * מה הענין להביא פרחים לקדמת הבמה אם הם לא שרים סולו? אפילו קטע ריקוד לא! * אם אוזניי הזקנות אינן מטעות אותי, בשיר "בשמחה רבה" שומעים ערבוב של פלייבק עם מעט שירה וקולות רקע מההופעה החיה, בעיקר את ירחמיאל צועק את השיר בקטע השירה שלו. נכון:) וכתבתי על כך:-) * בשיר "בואי כלה", בסולו של צבי שמחון, אין סינכרון והתאמה בין הפלייבק והשירה. זה בעיקר בגלל צורת ביטוי המילים. במקרה זה, כמו אחרים רבים, ירחמיאל אחראי למחדל. הוא לא אחיד בצורת הביטוי, לפעמים זה אשכנזי טהור, כלומר: "בוי-אי" ולפעמים זה אמריקאי אשכנזי, כלומר: "באו- אי". שיחליט כבר. נכון מאוד.כמו בשיר יבוא' משיח ה' בצירה או בחולם? * לא רואים בכלל את הסולן של המילים "אשת חיל מי ימצא" בסוף השיר "בואי כלה" - למה, למה, למה???? מצטרפת!! לכן כמו שכתבתי, הרגשתי זלזול באינטלגננציה של הצופים.. * בשיר "שמח" נתנו את הסולו של שלמה גורי לצבי שמחון, רואים אותו שר בחלקו האחרון., גם כן, בשיר הזה, שומעים קטע ממש דליל מההופעה החיה, בקטע שבו כולם מתפזרים לצדדים. * בשיר "צור ישראל" כבר ציינתי בעת צפייה במופע, אהבתי מאד את הקטע שהם יושבים. * לקראת סיום הסולו שלו בשיר "צור ישראל", אביגדור גלוק מביט לכיוון צבי שמחון בכדי לראות שהוא מוכן להמשיך את השיר, זה חמוד. * צפיתי או יותר נכון שמעתי, את הסולו של דוד פרלמן בשיר "צור ישראל" בפעם המי-יודע-כמה ועדיין צמרמורת עוברת בגופי. * לפי דעתי, רוב השירים ב - מחרוזת קוצרו מכיוון שהיו בהם קטעי הסרטה שלא היו נראים טובים לעין - שירחמיאל לא רצה שיראו או כי הסולואים לא היו טובים. נכון,זה גם בגלל חוסר הסנכרון בין ההופעה לדיסק. * ה' מלך - אין לי ספק שהשיר הוקלט באולפן, כמו כן הסולן. בהופעה המקורית, בפסח הם שרו בביטוי ספרדי, כאן זה לרוב אשכנזי עם קצת השפעות ספרדיות. וגם אין התאמה בקצב בין השפתיים שלהם בכל הקטעים.. *He will answer us - איזה ערבובייה (למה שאמא שלי היתה מכנה mish mash) עשו מההופעה והפלייבק. לא שמתי לב שהיה עירבוב.. זה היה נראה העתק הדבק מהדיסק.(בהופעה הסולו של צבי היה מחריד, וכשדוד הגיע -זה התאזן.. אז פה החליטו לשים רק את הדואט שבדיסק) * עת לרקוד - טוב, כולכם כבר כתבתם, הכל הוקלט מחדש, בשיר הספציפי הזה, אולי עדיף, אם זכרוני אינו מטעה אותי, זה לא יצא להם כל כך מוצלח בהופעה. נכון. הסולו שם של דוד יונתן סרברו היה מחריד, אבל לא הכל היה מזעזע, שאר הסולואים היו סבירים. לא הבנתי למה ירחמיאל התעקש להכניס את השיר הזה לדיוידי? אולי כדי להראות את ה'אנרגיות' של הפרחים? * כמה חבל שלא הראו לפחות את ההתחלה של "קול קול", זה החלק היפה ביותר. * שמחה מאד שהחליט להראות לפחות חלק מ - אט אט מההופעה החיה. האמת שלא צפיתי בזה, זה בעצם הקליפ שפורסם לפני כשנה וחצי.. לא?
שיר האחדות:
לגבי השיר עצמו, אני חושבת שהשיר ממוצע, המילים לא כל כך מתחברות, מעניין אם חיבר את השיר ואז חשב על הרעיון של מקהלת אחדות או שהלחין קצת מתוך לחץ את השיר ובמיוחד את המילים.
ושוב, יש כאן מעבר בין ביטוי ספרדי לאשכנזי ואמריקאי, רק לי זה מציק?
שומעים שהשיר הוקלט באולפן, שזה לאו דווקא דבר רע, בפרט אם שומעים יותר טוב את כל המאה קולות. רק מענין מה הוליד את מה, כלומר ההופעה הוליד את הקליפ או שהקליפ היה מתוכנן מראש. אם כן, ההקלטה מחדש של הסולואים, כנראה בוצע לאחר ההופעה. הרי בהופעה של פסח, הילד החמוד ומיכאל עובד לא שרו את הסולואים האלו וככל הנראה, ירחמיאל רצה אותם בקליפ הזה. גם בהופעה החיה הסולו הראשון היה בעייתי בגלל הרמקול שלא היה לו..
אהבתי את הצילום בפארק, אי אפשר לטעות עם צילום בנופי טבע, גם אם זה טבע מעשי ידי אדם. מקום מאוד יפה!
הג'ינג'י הזה בעל קול עוצמתי ביותר, לגבי הסולו שלו, אני באמת תוהה אם הוקלט מחדש, בפסח הוא ביצע סולו מוצלח ביותר. כתבתי כבר בסיקור שלי של ההופעה בפסח וסוכות שאני חושבת שיש לו קול מדהים.
הסולן הראשון בקליפ - גם לו יש קול מקסים, מה שלא היה ניתן לביטוי כל כך בוידיאו של ההופעה שראיתי.
מעניין לאן ירחמיאל מתכוון ללכת את הפרוייקט הזה.
לגבי הכיפות שנראות לא במקום - אני חושבת שזה עניין טכני. הרי הם צריכים לחבוש כיפה שחורה. אם לילד אין כיפה שחורה, ההורה או הילד רצו לתוך חנות ובחרו מכל הבא ליד או הבחירה היתה של הילד באותו הרגע.... בדיוק.
בסה"כ הפקה טובה שהביא קצת שינוי. אהבתי.
לגבי קטעי הבונוס מהטיולים: חמודים! לגמרי!
הנה לינק לסיקור שלי של האלבום:
|
| יישר כח גריני!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2017 15:36 |
|
| |
סופו של דבר- שווה לקנות או לא?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2017 17:15 |
|
| |
שווה:)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2017 00:11 |
|
| |
קראתי את הסיקורים על הדיסק לא נשמע מי יודע מה מלהיב
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2017 19:56 |
|
| |
אני חייבת לומר שהסיקור שלי נכתב כי ציפיתי ל'וואו'.(אם זה לא ממש השתמע מכך-אציין זאת בסיקור) אני ועוד רבים מחברי הפורום צפינו באותן הסרטות מהמופעים עצמם,לכן זה שונה. אבל, יש בדיוידי הסרטות באיכות מעולה ומכמה כיוונים שונים, מיאמי מסביב לעולם שזה מהמם ובאורך 40 דק,הקליפ של מקהלת האחדות ועוד. אז כן, אני ממליצה לקנות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|