| נשלח ב-22/1/2017 10:36 |
|
| |
אין מה להשוות את העבר לימינו, אם כי גם בעבר היו מחנכים שהיו גאונים בחינוך ובנפש מבלי לעבור שום אקדמיה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2017 12:11 |
|
| |
בחדרי חרדים
| יצחקהספרן כתב: |  | אין מה להשוות את העבר לימינו, אם כי גם בעבר היו מחנכים שהיו גאונים בחינוך ובנפש מבלי לעבור שום אקדמיה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אקדמיה ? מה הקשר לאקדמיה
אחת המעלות הגדולות בתקופת המגיפה לומדים באמצעים טכנולוגים ללא אפשרות להרביץ לתלמידים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2020 16:52 |
|
| |
| ברנהארד כתבה: |  | אחת המעלות הגדולות בתקופת המגיפה לומדים באמצעים טכנולוגים ללא אפשרות להרביץ לתלמידים |
|
ואתה חושב שאין הורים מתעללים? תקרא באתרי החדשות על העלייה התלולה באלימות במשפחה בימים אלו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2020 16:59 |
|
| |
מעניין לראות את התופעה האם נחקרה ? בציבור החילוני ובכלל בעולם המערבי המתקדם מן הסתם אם מורה יכה תכה תלמיד/ה זה לא ייגמר טוב בדרך כלל התלמידים מאיימים על המורים והמורו ת........................
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2020 17:59 |
|
| |
| ברנהארד כתב: |  | | אחת המעלות הגדולות בתקופת המגיפה לומדים באמצעים טכנולוגים ללא אפשרות להרביץ לתלמידים |
|
כבר לפני כ15 שנה הרב שטיינמן עצר לחלוטין את האלימות בחיידרים של הליטאים. לפני כן הייתה אלימות אכזרית ומזעזת במקומות מסוימים. אין לי מושג מה קורה היום בחיידרים של החסידויות השונות או של הקנאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2020 18:15 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אחת המעלות הגדולות בתקופת המגיפה לומדים באמצעים טכנולוגים ללא אפשרות להרביץ לתלמידים כבר לפני כ15 שנה הרב שטיינמן עצר לחלוטין את האלימות בחיידרים של הליטאים. לפני כן הייתה אלימות אכזרית ומזעזת במקומות מסוימים. אין לי מושג מה קורה היום בחיידרים של החסידויות השונות או של הקנאים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2020 18:21 |
|
| |
פחחח על איזה שינוי מדובר ,יש את זה בדוח אקסל ? בדוחות של רשויות הרווחה ? בדוחות גופי ממשל אחרים ? של המשטרה ? שבעצמה יש עליה את הכרכים הכי גדולים עם סיפורים מכאן ועד לכושים ויריות בכושים כאן ....אין שום שינוי וגם אם תגישו למשטרה תלונות על אלימות מלמדים הם לא יקבלו מאסר עולם זה הכול טרררם אחד גדול אין אפילו כתובת מובהקת לפנות אליה במקרה של הרמת יד על תלמידים ולא רק - ואין הבדל בין הציבור החרדי דתי לחילוני רק בציבור החילוני יש סיכוי גדול שבמקרים מסוימים ההורה יבוא לתת בעצמו טיפול למורה או התלמיד בעצמו יחזיר מנה אחת אפיים
המקרים היחידים שמטופלים וגם הם תמיד באיחור ולא במיצוי הדין זה כשהפוגעים ידוענים או שהמקרה מטופל תקשורתית וגם פה הרי בנושאים אלו אין תקשורת חרדית כלל וכלל......
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2020 18:46 |
|
| |
בתלמוד תורה פ' בירושלים, אסר המשגיח לפני כ20 שנה להכות, אך כעבור שנתיים הוריד את ה'איסור'. התברר לו כי המלמדים פוגעים מילולית בילדים מרוב כעסם, וזה גרוע לחינוך הרבה יותר מסטירה קטנטונת..
אכן, רק מי שהמלמדות היא משהו אמיתי בתכונתו, אינו צריך לפגוע לא פיזית ולא מילולית.
אבל אם פגיעה - עדיפה מילולית מאשר גופנית. וכמאמר הסבתות (א פאטש פאגייט און א ווארט באשטייט)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 07:55 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 08:00 |
|
| |
אני חושב שזו טעות שלא מרשים יותר לתת סטירה קלה שמובילה ליראה. כך היה צריך. ובלי קשר, מורה שמתעלל, מכה בחגורה, בסרגל על קצות האצבעות וכדומה, שיעוף מיד מהמערכת! אני תמיד הרשיתי למורי ילדיי להעניש בחומרה כולל לקרוא להורים, לשגר ילד הביתה וכו', על כל חוצפה נגד המורים, או דיבורים לא יפים או קללות. ב"ה זה לא קרה, אבל הילדים ידעו שאני תומך במורים ובענישה על התנהגות שקשורה ביר"ש, ואולי מראש ויתרו על זה… נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 10:15 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
אני חושב שזו טעות שלא מרשים יותר לתת סטירה קלה שמובילה ליראה. כך היה צריך. ובלי קשר, מורה שמתעלל, מכה בחגורה, בסרגל על קצות האצבעות וכדומה, שיעוף מיד מהמערכת! אני תמיד הרשיתי למורי ילדיי להעניש בחומרה כולל לקרוא להורים, לשגר ילד הביתה וכו', על כל חוצפה נגד המורים, או דיבורים לא יפים או קללות. ב"ה זה לא קרה, אבל הילדים ידעו שאני תומך במורים ובענישה על התנהגות שקשורה ביר"ש, ואולי מראש ויתרו על זה… נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כאחד שעבר התעללויות קשות אני מסכים איתך, ילד כמו שאסור להתעלל בו (גם נפשית) כך ילד צריך לדעת שהוא לא חסין מעונש פיזי, צריך איזון בריא בחיים וילד צריך גם אהבה וגם יראה וגם אם יהיו תשעה קבין של אהבה צריך גם קב של יראה וכמו שהמלח נדרש למאכל על אף שבריבויו המאכל לא ראוי לאכילה אבל בלעדיו תיפלות ואצל הילד הפקרות, ובשל החסרתו המוחלטת גדלים לא מעט פראי אדם. לא לחינם חזל בחוכמתם הזכירו חוסך שבטו... . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-23/7/2020 10:37 |
|
| |
פגשתי פעם יהודי ירושלמי זקן שלמד בעץ חיים לפני 100 שנה, הוא סיפר שהמלמדים שם היו מכים את הילדים שלהוריהם לא היה כסף לתת למלמד, הוא תלה בזה את ההתחלנות הרבה שהייתה שם
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 10:37 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | אני חושב שזו טעות שלא מרשים יותר לתת סטירה קלה שמובילה ליראה. כך היה צריך. ובלי קשר, מורה שמתעלל, מכה בחגורה, בסרגל על קצות האצבעות וכדומה, שיעוף מיד מהמערכת! אני תמיד הרשיתי למורי ילדיי להעניש בחומרה כולל לקרוא להורים, לשגר ילד הביתה וכו', על כל חוצפה נגד המורים, או דיבורים לא יפים או קללות. ב"ה זה לא קרה, אבל הילדים ידעו שאני תומך במורים ובענישה על התנהגות שקשורה ביר"ש, ואולי מראש ויתרו על זה… נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה מדרון חלקלק! ובנוסף, עלולים לעבור על כללי ההלכה ולעבור איסורים חמורים. (אסור להכות כשכועס, אסור להכות אם הילד לא יקבל על עצמו את המכה אלא יתריס כנגדה, וכו') אפשר במקום זה, לתפוס את הילד פיזית בידיים לכמה דקות ולא לתת לו לזוז עד שיירגע. אבל לא להכות ולהכאיב פיזית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 13:17 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | פגשתי פעם יהודי ירושלמי זקן שלמד בעץ חיים לפני 100 שנה, הוא סיפר שהמלמדים שם היו מכים את הילדים שלהוריהם לא היה כסף לתת למלמד, הוא תלה בזה את ההתחלנות הרבה שהייתה שם |
|
זה היה דור שהתחלנו אצל כולם אם כי מי שבדור כזה ועוד עם מחנך כזה קשה לבוא אליו בטענות על התחלנותו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-23/7/2020 15:11 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
אני חושב שזו טעות שלא מרשים יותר לתת סטירה קלה שמובילה ליראה. כך היה צריך. ובלי קשר, מורה שמתעלל, מכה בחגורה, בסרגל על קצות האצבעות וכדומה, שיעוף מיד מהמערכת!
אני תמיד הרשיתי למורי ילדיי להעניש בחומרה כולל לקרוא להורים, לשגר ילד הביתה וכו', על כל חוצפה נגד המורים, או דיבורים לא יפים או קללות. ב"ה זה לא קרה, אבל הילדים ידעו שאני תומך במורים ובענישה על התנהגות שקשורה ביר"ש, ואולי מראש ויתרו על זה…
|
|
|
|
|
|
|