|
|
| נשלח ב-3/2/2017 07:11 |
|
| |
אם הלקוח עצמו היה מתלונן, היה מקבל את כספו. ואם הבנק היה קורס, המדינה היתה מסייעת. משא"כ גמ"ח, יכול לקרוס, ולא יהיה פיצוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2017 08:12 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
אתה כותב בציניות לפי הבנתי.. אבל אני אתקיל אותך בכל זאת..
מה עשה עד היום הפיקוח על הבנקים? אתה מכיר מהלך ספציפי או סנקציה כזו שלהם?
אני למשל יודע שבנק גדול ומפורסם גנב מלקוחותיו, אני כתבתי מכתב על כך כולל פירוט מדויק עד לרמת שמות וסכומים, שיטה ותאריכים, והם בתמורה שלחו לי מכתב ש"קיבלו את מכתבי" וישיבו לי בהקדם.. לפני כעשור. מידיעה אישית, לא עשו כלום, כי אותו הבנק ממשיך בגניבה. חוץ מזה, אם היה מתפוצץ היו שומעים על כך בתקשורת, כי זה הגיע עד לרמת מנכ"ל הבנק...
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 03/02/2017 06:47:34 |
|
רק לפני יומיים הראה לי חבר שהבנק גנב מחשבונו כ30,000 ₪! ואני אישית מנהל בנק שהוסת נגדי בשקרים עשה בחשבוני פעולות פליליות בכדי לסבך אותי כלכלית ואולי אף פלילית, והראתי את מעלליו לקרובת משפחה שעובדת בבנק עשרות שנים וסמרו שערותיה, והיא אמרה באופן חד משמעי שמעשיו פליליים, כך שבנק אינו סמל להגינות אלא למי שיחי ה(צ)חוק מקודש בעיניו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2017 08:20 |
|
| |
או שכן או שלא. מה שבטוח, אם בנק גונב או קורס, יש מי שישלם את ההפסד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2017 08:34 |
|
| |
טור כואב מאחד שנפגע ע"י מנהל גמח שמעל בכספים שלו
אוי שהקב''ה ישלם שכרם את הצד היפה של הציבור החרדי אי אפשר לקחת ממנו, לכל מי שמשתייך לקהילה יודע מה הכוונה כשמכירים אחד את השני ואיש את רעהו תומך ועוזר, כל קהילה בעיקר אוסף גדול מאוד של יהודים קיבוץ ענק מקצה העולם ועד סופו - קיבוץ גלויות. הציבור החרדי חסד היא לא רק מילה בעלמא, ואין זה רק קמפיין קמחא דפסחא או תואר לשידוכים זה בD.N.A של כל אחד מאיתנו אם זה במקרה מצער במשפחה כשאחד נופל למשכב או נקלע לתוך צרה, או כשמישהו בקהילה בקשיים כלכלים או אישיים ל''ע, תמיד יצוץ לו האיש הנכון שמגיש את עזרתו ויצליח להרים את אותו חולה או אביון מאשפות ולהחזירו למקומו בדרך מכובדת להשיבו למסלול חייו למען משפחתו, כולנו עדים איך מדי יום צצים להם עוד ארגונים של חסד ונפתחים מרכזי סיוע לעזור לחולים לנזקקים בעת צרתם ממש אחים לצרה כפשוטו וכמשמעו, זכינו גם לארגוני חסד התומכים במי מחברי הקהילה אם יפול במצב הנפשי ומיותר להזכיר את חבורות והתארגנות של נציגים הדואגים לאברך אם יפול חלילה ברוחניות אזי הם יציעו סיוע בתוך הקהילה במטרה לשמור על שמו הטוב של האיש לבל יינזק ולא יפגע במשפחתו ובקהלו עינא בישא וכו'. פנים רבות לחסד זה, בכל דבר יש מעלות וחסרונות, וצריך לשקול בשום שכל על כף המאזניים את כל הצדדים ולקבוע מה מכריע את הכף לצד זה או אחר לאזן בין הזכות לבין החובה מה גובר על מה. לדוגמא זוג צעיר שזה עתה נישאו בדרך כלל יש בצקלונם סכום התחלתי כבסיס לרכישת דירה, מדורון דרשה ומתנות שקיבלו מקרוביהם וידידי המשפחה, וגם ההורים בדרך כלל מעניקים סכום נכבד לזוג הצעיר לקראת צאתם לדרכם החדשה, בציבור הכללי זוג צעיר יברר הדק היטב כדת מה לעשות בסכום שברשותם הם יבדקו עם בעל מקצוע שימליץ להם על תוכנית חיסכון הכי טובה עבורם, עד יבוא יום פקודה ויזדקקו לכסף. וכן לא ייעשה במקומינו, זוג צעיר חרדי חשוף כבר למחרת השבע ברכות האחרון להצעות מהגמ"ח של החצר שם הוא שייך או אברכים ממולחים ובפיהם רעיונות והצעות איך להכפיל את הכסף והופכים את הישיבה בחור של אתמול לסוחר של מחר, וכל אחד מהעוטים על אותו אברך משכנע בטיעונים ממינים שונים, כמה כדאי לו בזה ואיזה מצווה יצבור לו בזה, וכדי להגביר את הבלבול בלבו נשלחים "חברים" ומכובדים לשבח את יושרו של עסקן זה והגינותו של סוחר ההוא, והצד השווה שבהם שלכולם וותק רב ושם טוב, יש אף מקרים מביכים יותר כשחבר שהיה לפני עשור "שרייבער" בחיידר וידע חשבון ללמד את תינוקת של בית רבן וחישוביו מופלאים וגם כאן יש ממליצים מקרב "חבריו" ורבני הקהילה שמביעים התפעלות מידיעותיו של אותו "שרייבער" וכמה לוח הכפל שגור על פיו ישר והפוך ויהיה זה חכם להפקיד בידיו האמונות את ממונו שבינתיים אף יעשה עם כספי חברו גמ''ח לחבריו מאותו קהילה וככה עוילם גוילם הדברים מתנהלים על מי מנוחות תוך אימון מלא, ויש גם הבטחה בצידו שהגמ"ח מלווה למפקיד בקופתו סך מסוים הוא זכאי להלוואה בסכום כפול ומכופל, וכשיזדמן לרכוש דירה או סתם עסק אזי כספו הוא וההלוואה המובטחת היא זו שתעמידו על רגליו כבעל בעמיו . אך לעיתים קורה שבחלוף מספר שנים מפתיחת הגמ''ח האברך המוכשר כבר אינו אותו אברך והגמ''ח הוא לא בדיוק אותו גמ''ח, כיום מדובר כבר באיש בא בימים בעל משפחה שילדיו מתקרבים לעת דודים והעול הכלכלי נותן אותותיו, ובנושאו תואר "מנהל" כבר לא לפי כבודו שמחותן כמוהו יגור באיזה דירת שיכון מה גם שגם חז''לינו אמרו - דירה נאה מרחיבין דעתו של אדם. והוא מרשה לעצמו וילת גג חדשה באחד הפרויקטים היוקרתיים שבעיר הקודש, וכמנהל שידיו על הקופה הוא מרשה לעצמו לעשות כטוב בעיניו ומגיע עד כדי מעילה בכספי מועל בכספי הגמ"ח ומכאן עד ההכרזה כפושט רגל הדרך קצרה, ואיש לא שומע את קול המפקידים הצועקים בכאב "לאן הלך הכסף?" . כך גם בפרוייקטים לזוגות צעירים קמים להם חדשות לבקרים עסקן זה או אחר או מאכער מוכשר בעל צורה ופני מכובד שזקנו יורד לו על פי מידותיו, ובפיו הבטחה כי הוא זה שיושיע את הציבור שלו ממשבר הדירות והוא זה שמצא הפיתרון לדיור בקהילתו, מבטיח מכאן עד ראפשיץ, שתוך שנה וחצי יהיה דירות גג שנתיים הדירות יאוכלסו, ובינתיים הוא משלם לך שכירות רטרואקטיבי מיום היוולדך, רק תביא כמה מאות אלפי דולרים והכל במזומנים ובירוק– -ככה הם אוהבים העסקנים מהסוג הנ"ל- אך למרבה המפח נפש כעבור שנה וחצי ועוד שנה ועוד חצי שנה הכל טופח בפנים, אין כלום מאחורי ההבטחות, והמציאות המרה מוכיח - לא דובים ולא יער –לא קרקע ולא פרוייקט לא מגרש ולא דירות, הבור ריק אין בה מים אבל עסקנים נחשים עוקצים כעקרבים ומאכערים יש והרבה, ושוב מוצאים עצמם אברכים בפני בור נשבר והם אובדי עצות ומשוועים לעזרה שלא בא כי הכל היימישע ואסור לפגוע בהם וכי זה יזיק לילדיו והוא גם מקורב להנהגה וזה עלול לפגוע בחצר. כך גם במישור הרוחני שם המצב יותר טוב במקצת, אבל ההבדל אצלינו מהציבור הכללי רב מאוד, אם מורה או כל בעל תפקיד במוסד חילוני שיימצא מועל בתפקידו הוא ייקרא תיכף לשימוע ומשם הדרך קצרה לפיטורין, ברור שאין הכוונה על מעשים מגונים שפוגעים בנפש הילד שם ברור כי מיד עם היוודע הדבר ימצא את מקומו בכלא בלי שום התחשבות בשמו הטוב וטובת ילדיו של הפוגע, לא כן אצלינו שהטיפול יותר עדין יותר וניגשים לנושא זה בכפפות משי, ואנו עדים למקרים שמחנך ור''מ בישיבה פוגע בתלמידיו והמקסימום שיקבל אותו פוגע זה אולי הערה, ובמקרים קיצונים אולי גם הרחקה ממקום עבודתו אבל שמו הטוב יישאר לעד עם התואר הרב הצדיק המחנך הדגול שליט''א. שלמה המלך החכם מכל אדם אומר בקהלת עת להשליך אבנים ועת כנוס אבנים: אינני בא להשליך אבנים ולהחריב את כל הטוב שבציבור שלנו ובוודאי אני לא מכליל את כל גבאי צדקה שהם מועלין בהקדש חלילה, ברור שיש אנשי חסד אמיתיים שכוונתם ופועלם לשם שמים הלא הם כלולים במי שברך "וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה הקב''ה ישלם שכרם" כמו כן גם רוב המחנכים כוונתם טהורה לחנך ילדי ישראל בדרך הטוב והישר כשומרי תורה ומצוות ללמוד וללמד כדי לעשות לשמור ולקיים את כל דברי התורה הזאת, אבל עת כנוס אבנים וצריך לבנות ולשמור את החינוך היפה שיש אצלינו לפקוח עיניים ולא ללכת בעיניים עצומות אחרי כל עסקן ומשגיח עם פה ולשון חלקלקות ולהתפתות לדברי בעלי הדרת פנים, שהקול קול יעקב אך הידיים ידי עשיו וכל כוונתם אוון. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2017 09:29 |
|
| |
הציבור החרדי סובל ממחלות ילדות,אבל מתנחם בזה שהציבור החילוני סובל ממחלות ממאירות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2017 09:30 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  |
רק לפני יומיים הראה לי חבר שהבנק גנב מחשבונו כ30,000 ₪! ואני אישית מנהל בנק שהוסת נגדי בשקרים עשה בחשבוני פעולות פליליות בכדי לסבך אותי כלכלית ואולי אף פלילית, והראתי את מעלליו לקרובת משפחה שעובדת בבנק עשרות שנים וסמרו שערותיה,והיא אמרה באופן חד משמעי שמעשיו פליליים, כך שבנק אינו סמל להגינות אלא למי שיחי ה(צ)חוק מקודש בעיניו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
פשוט מזדעזע כיצד בחור חסידי מסתכל על שערות ראשה של אשה בעיון כה רב.
נ.ב. תמיד יש את המפקח על הבנקים ובית משפט שבהם ניתן להתלונן על הבנק ולתבוע את הבנק. הבנקים לא יוציאו עליך פשקווילים ולא ידאגו לזרוק את בניך מהחידר אם תתלונן או תתבע.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2017 10:39 |
|
| |
| מואי כתב: |  | אתם זוכרים שביקשו להחיל על גמ"חים פיקוח של בנק ישראל והחרדים התנגדו.
שילמדו בדרך הקשה... |
|
הפיקוח על הבנקים ממש עזר לבנק למסחר או ל4 מליארד חוב של פישמן....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2017 11:01 |
|
| |
ראשית זה עזר.
כי אתי אלון הלכה להודות בגלל נושא הביקורת שהתהדקה עליה.
וגם מאז הם יישמו נהלים יותר קפדניים וקשה יותר למעול.
נ.ב. ובנק ישראל גם פיצה חלק מלקוחות הבנק למסחר, כי סוף סוף זה היה תחת פיקוחו.
ופישמן (שאני מכיר אותו אישית), כשל בעסקיו (או שהימר לא נכון על הלירה הטורקית). הבנקים לא לקחו מרווחי בטחון מספקים בהלוואות לטייקונים, בחלק מהמקרים הם הרוויחו ובחלק הפסידו. הלוואות עסקיות, בניגוד להלוואות משקי בית הן הלוואות שבהם הבנק הופך לשותף עסקי (גם עם זכות פרעון ראשונה ופחות סיכון, אבל עדיין).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2017 12:00 |
|
| |
| מואי כתב: |  |
רק לפני יומיים הראה לי חבר שהבנק גנב מחשבונו כ30,000 ₪! ואני אישית מנהל בנק שהוסת נגדי בשקרים עשה בחשבוני פעולות פליליות בכדי לסבך אותי כלכלית ואולי אף פלילית, והראתי את מעלליו לקרובת משפחה שעובדת בבנק עשרות שנים וסמרו שערותיה,והיא אמרה באופן חד משמעי שמעשיו פליליים, כך שבנק אינו סמל להגינות אלא למי שיחי ה(צ)חוק מקודש בעיניו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
פשוט מזדעזע כיצד בחור חסידי מסתכל על שערות ראשה של אשה בעיון כה רב.
נ.ב. תמיד יש את המפקח על הבנקים ובית משפט שבהם ניתן להתלונן על הבנק ולתבוע את הבנק. הבנקים לא יוציאו עליך פשקווילים ולא ידאגו לזרוק את בניך מהחידר אם תתלונן או תתבע. |
|
תגובה לא שפויה לא עניינית ולא מציאותית הייתי מצפה מ'ולשרה בן', אבל אתהההה ?, אולי הוא השתלט לך על הניק ?  . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2017 15:51 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
אתה כותב בציניות לפי הבנתי.. אבל אני אתקיל אותך בכל זאת..
מה עשה עד היום הפיקוח על הבנקים? אתה מכיר מהלך ספציפי או סנקציה כזו שלהם?
אני למשל יודע שבנק גדול ומפורסם גנב מלקוחותיו, אני כתבתי מכתב על כך כולל פירוט מדויק עד לרמת שמות וסכומים, שיטה ותאריכים, והם בתמורה שלחו לי מכתב ש"קיבלו את מכתבי" וישיבו לי בהקדם.. לפני כעשור. מידיעה אישית, לא עשו כלום, כי אותו הבנק ממשיך בגניבה. חוץ מזה, אם היה מתפוצץ היו שומעים על כך בתקשורת, כי זה הגיע עד לרמת מנכ"ל הבנק...
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 03/02/2017 06:47:34 |
|
רק לפני יומיים הראה לי חבר שהבנק גנב מחשבונו כ30,000 ₪! ואני אישית מנהל בנק שהוסת נגדי בשקרים עשה בחשבוני פעולות פליליות בכדי לסבך אותי כלכלית ואולי אף פלילית, והראתי את מעלליו לקרובת משפחה שעובדת בבנק עשרות שנים וסמרו שערותיה, והיא אמרה באופן חד משמעי שמעשיו פליליים, כך שבנק אינו סמל להגינות אלא למי שיחי ה(צ)חוק מקודש בעיניו.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2017 20:45 |
|
| |
מואי יצחק הספרן מסתכל על גופיות וחצאיות מיני לפי עדותו אז שערות של קרובת משפחה בוודאי נעשה לו כהתר .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2017 01:10 |
|
| |
מדובר בחצר דושינסקי בירושלים, ועכשיו עמלים לתקן הנזקים.
יש לדבר משמעות בזרמים התת קרקעיים בין הרבי לאחיו רמ"י מבית שמש.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2017 02:54 |
|
| |
גם בישיבת מאור עיניים של ראחמסטריוקא הגמ"ח צריך תיקון גדול,
עשרות בחורים אוספים מידי שנה בפורים סכומים גדולים לגמ"ח, שמתנהלים על ידי איש אחד ויחיד, ללא כל שקיפות, הלוואות ניתנות במשורה למקורבים בלבד, ובכל שנה עשרות חתנים בוגרי הישיבה משוועים לעזרה ואין להם למי לפנות,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2017 09:10 |
|
| |
מצאת הזדמנות לחיסול חשבונות?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2017 12:06 |
|
| |
אני לא מבין דבר אחד - ישנו דבר ברור ופשוט בטבע האנושי וזה שהכח משחית נקודה!!
דבר שני כאשר שמים אדם ליד הצלחת הוא ייקח בסופו של יום כי לא כולם הם החפץ חיים ולכן גבאי צדקה גובים בשניים וכו'.
צריכה להיות בירוקרטיה זה לא המצאה חילונית יש על זה הרבה בגמ' והיום הבירוקרטיה עוד יותר נצרכת ולכן מי ששם את כספו במקום ללא רגולציה מסודרת עליו העוון והוא שם את כספו על קרן הצבי.
זה שחסידות גדולה לא מבינה שהיא צריכה רגולציה ובעיקר שקיפות ושוויון בכדי לפקח על הכספים ובכדי שכולם יהנו שווה בשווה ולא תהיה הרעה החולה שהציבור חולה בה של אנ"ש ושל פרוטקציה וכו' זה אומר שהם לא יודעים איך לנהל מערכת והבעיה בקודקודים כמו בעדר הענק שהולך אחריהם.
לצערי זה לא רק בחסידות כזו או אחרת אלא אין רגולציה במגזר החרדי ומה שיש כי החוק מחייב אלמלא החוק לא היה רגולציה והיה איש את רעהו חיים בלעו כפשוטו ממש..
תוקן על ידי לומד1 ב- 12/02/2017 12:06:25
|
|
|
|
|