בית פורומים בחדרי חרדים

מנהל קופת גמ"ח מעל במיליון וחצי דולר - והגמ"ח קרס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/2/2017 12:45 לינק ישיר 

[quote]מצאת הזדמנות לחיסול חשבונות?[/quote   

הפורום נועד בין היתר לתיקון עוולות במיגזר שלא ימצאו את מקומם בעיתונות הממסדית,, 

כאשר עם צאת השבת פונה אלי בתחנונים שכני בבית המדרש, ומבקש הלוואה של כמה אלפי שקלים, תוך כדי שהוא משיח את לבו שהוא זכאי בגמ"ח הנ"ל להלוואה של שלושים אלף ש"ח, אך מנהל הגמ"ח דוחה אותו בלך ושוב מעל שנה ! אז מהראוי להעלות את זה לפורום, 

יתכן ומנהל הגמ"ח צודק שהמלאי הקיים לא מכסה את הביקוש, אבל לא יתכן שגמ"ח של מיליוני שקלים העורך מגביות ענק מידי שנה, ינוהל ע"י איש אחד ויחיד ללא כל שקיפות מינימלית, מבלי שאף חבר או תורם ידע מה קורה שם, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2017 14:01 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

[quote]מצאת הזדמנות לחיסול חשבונות?[/quote   

הפורום נועד בין היתר לתיקון עוולות במיגזר שלא ימצאו את מקומם בעיתונות הממסדית,, 

כאשר עם צאת השבת פונה אלי בתחנונים שכני בבית המדרש, ומבקש הלוואה של כמה אלפי שקלים, תוך כדי שהוא משיח את לבו שהוא זכאי בגמ"ח הנ"ל להלוואה של שלושים אלף ש"ח, אך מנהל הגמ"ח דוחה אותו בלך ושוב מעל שנה ! אז מהראוי להעלות את זה לפורום, 

יתכן ומנהל הגמ"ח צודק שהמלאי הקיים לא מכסה את הביקוש, אבל לא יתכן שגמ"ח של מיליוני שקלים העורך מגביות ענק מידי שנה, ינוהל ע"י איש אחד ויחיד ללא כל שקיפות מינימלית, מבלי שאף חבר או תורם ידע מה קורה שם, 

על תחילת דבריך (נועד לתקן את הממסד) אני חולק,
אבל ניהול קופה כזו מחייב לפחות שלושה ואם פיקוח על.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2017 20:38 לינק ישיר 

לקופת העיר יש 4 מנהלים, וכולם גונבים דירות ביחד ובהכשר מרנן ורבנן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2017 23:08 לינק ישיר 

ברור. רק בגלל זה הוגשה בקשת פירוק נגד וועד הרבנים, בעוד קופת העיר מתנהלת ללא רבב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2017 23:10 לינק ישיר 

מואי כתב:
אתם זוכרים שביקשו להחיל על גמ"חים פיקוח של בנק ישראל והחרדים התנגדו.

שילמדו בדרך הקשה...

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2017 00:25 לינק ישיר 

עובדתי כתב:
ברור. רק בגלל זה הוגשה בקשת פירוק נגד וועד הרבנים, בעוד קופת העיר מתנהלת ללא רבב.

להזכיר לך שהגראי"ל נקרא לחקירה על בעיות בקופת העיר (כנראה כיון שהוא חבר עמותה), וחברך כנראה שילמו הרבה שוחד להשתיק זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2017 02:17 לינק ישיר 

timobl כתב:

עובדתי כתב:

להזכיר לך שהגראי"ל נקרא לחקירה על בעיות בקופת העיר (כנראה כיון שהוא חבר עמותה), וחברך כנראה שילמו הרבה שוחד להשתיק זאת?

בכל מה שנוגע לענייני כספים עדיף שחסידיו של ר' שמואל ישתקו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2017 07:00 לינק ישיר 

כמה קל לקשקש במוח. לא יודע אם היה חקירה או לא. מה שבטוח, שגם אם היה חקירה, לא הוגשו כתבי אישום נגד איש מהמעורבים. ולא הוגשה בקשת פירוק.
בניגוד לוועד הרבנים, שהוגשה בקשת פירוק.

חקירה יכולה להיות גם אם הכל נקי. מספיק שהיה הלשנה של עציץ, וההלשנה היתה תפורה יפה. חוקרים ומגיעים למסקנה שהכל נקי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2017 06:55 לינק ישיר 

התלונות על המעילה בגמ"ח הגיעו עד לשולחנו של רשם העמותות שבודק את ניהול הגמ"ח הזה ובעוד גמ"חים קהילתיים, ומשם לחקירה פלילית הדרך קצרה. והחילול ה' יהיה איום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2017 00:58 לינק ישיר 
סוף הסאגה נראה באופק

האם נראה באופק קץ סאגת מעילת הענק בקופת הגמ"ח של חסידות ירושלמית גדולה? 

לפני כשנה נחשף ב'בחדרי חרדים', סיפור מעילת הענק בגמ"ח 'נזר החסד' של חסידות חשובה בירושלים, תחת הכותרת "שוקת שבורה". 

הנושא הועבר לדיון בפני בית דין זבל"א, ועתה, בפסק דין ביניים בן 14 סעיפים המכונה ע"י הרבנים "ברירת מחדל", הוחלט והוכרע פה אחד, שעל הנתבע לשלם לקופת הגמ"ח סך של 842.000 אלף דולר, ואת שאר הגירעון על חברי הנהלת הגמ"ח להשלים. 

אנשי החסידות לא פרסמו את הפסק, אלא תלו היום מודעה המבשרת כי כל על פיו כל אחד מהמפקידים בגמ"ח יקבל 83 אחוז מההפקדה, אם כי עליו לחתום על שטר בוררות בשביל לקבל את הכסף. 

עוד הוסיפו כי מי שרוצה לעיין בפסק, יוכל לעשות זאת אצל הרבנים. 

כפי שדווח ב'בחדרי חרדים', הסיפור החל לפני כשנתיים כאשר בחסידות יצאו לפרוייקט דיור מוזל ולצורך זה התבקשו אברכי החסידות שביקשו לזכות בדירה, להשליש כתשלום ראשון כ-10,000 ש"ח. 

אברכים הגישו בקשה למנהל הגמ"ח להלוואה או להחזר פיקדון שהניחו בגמ"ח אך קיבלו הלם כשנודע להם שהם צריכים לחכות שנה או שנתיים להחזר פיקדון. אשר להלוואה לא היה בכלל על מה לדבר, "אין כסף בקופה", נאמר להם. 

כעבור שנה דווח ב'בחדרי חרדים', על מעילת ענק בחצר החסידות בסך של 5 מיליון ש"ח ויותר, הגמ"ח נסגר ונזק רב ועגמת נפש נגרמו לחברי הקהילה שהפקידו ממונם בקופת הצדקה, וסמכו על ראשי הגמ"ח. 

עסקנים שנכנסו לעובי הקורה ואברכים שנקלעו למצוקה, ניסו להגיע עם מנהלי הגמ"ח לדין ודברים אבל נקלעו לחומה אטומה, ואותו גזבר שלכאורה מעל, סירב להתייצב לד"ת. 

רק לאחר שבית דין הזהיר אותו שיוציא נגדו כתב סירוב, הוא הגיע לפשרה וחתם על כתב בוררות עם חברי הנהלה אצל הרב מרדכי רוזין, הרב צבי גרטנר והרב שלום מרדכי הלוי סגל. 

הדיונים נערכו במשך שבעה חודשים, בין השאר נחקרו כל הגזברים הפקידים, והחברים המנויים הביאו את מסמכיהם למזכיר בית הדין. 

את חברי הנהלת הקופה ייצג הטו"ר הרב שוב מירושלים. עם תחילת הדיונים הודה הנתבע שלקח 300 אלף דולר כהלוואה לצרכים אישים וביקש להשיבו בתשלומים. הוא טען שעוד גזברים לקחו הלוואות. כפי שהגדירו הבוררים "נהגו בגמ"'ח כסעודת מלווה בשטיבל - כשכל אחד מושך את הטחינה לכיוונו". 

לאחר דיונים ארוכים מורטי עצבים בערב חג הסוכות תשע"ח נחתם פסק דין שכונה "ברירת מחדל", ובה הם מצד אחד מחייבים את הנתבע ברוב הכסף החסר של 842.000 אלף דולר. מצד שני מטילים הרבנים את כל כובד האחריות כלפי חברי ההנהלה האחראים הישירים לגירעון הכספי הגדול שנשאר בקופת הגמ"ח, והם כותבים: "על הנהלת הגמ"ח אשר אחראים על התנהלות הגמ"ח להשתדל כמיטב יכולתם לגיוס הסכום החסר". 

לעת עתה מונעים חברי הנהלת הקופה לפרסם את פסה"ד מחשש למתקפה עליהם מצד חברי הקהילה. 

בקרב חברי הקהילה אומרים שזו שמחה מהולה בעצב - מצד אחד לשמוע על אחד מחשובי בני החבורה שמעל בקופה אך מצד שני יש סיכוי לקבל חזרה קצת מהכסף. 

כך או כך נמשיך לעקוב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2017 00:59 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2017 00:59 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2017 01:00 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2017 09:36 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:

אךטובוחסד כתב:

אתה כותב בציניות לפי הבנתי..
אבל אני אתקיל אותך בכל זאת..

מה עשה עד היום הפיקוח על הבנקים? אתה מכיר מהלך ספציפי או סנקציה כזו שלהם?

אני למשל יודע שבנק גדול ומפורסם גנב מלקוחותיו, אני כתבתי מכתב על כך כולל פירוט מדויק עד לרמת שמות וסכומים, שיטה ותאריכים, והם בתמורה שלחו לי מכתב ש"קיבלו את מכתבי" וישיבו לי בהקדם.. לפני כעשור.
מידיעה אישית, לא עשו כלום, כי אותו הבנק ממשיך בגניבה.
חוץ מזה, אם היה מתפוצץ היו שומעים על כך בתקשורת, כי זה הגיע עד לרמת מנכ"ל הבנק...

תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 03/02/2017 06:47:34

רק לפני יומיים הראה לי חבר שהבנק גנב מחשבונו כ30,000 ₪!
ואני אישית מנהל בנק שהוסת נגדי בשקרים עשה בחשבוני פעולות פליליות בכדי לסבך אותי כלכלית ואולי אף פלילית,
והראתי את מעלליו לקרובת משפחה שעובדת בבנק עשרות שנים וסמרו שערותיה,
והיא אמרה באופן חד משמעי שמעשיו פליליים,
כך שבנק אינו סמל להגינות אלא למי שיחי ה(צ)חוק מקודש בעיניו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

כמו תמיד, יצחק הספרן (=מספר סיפורים) מפתיע עם סיפורים הזויים מכלי ראשון, והכל בבחינת בדידי הוה עובדא וכך ראיתי בעיני...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2017 11:01 לינק ישיר 

לפי מה שאני מבין מקריאת המסמכים המצורפים, זה לא בדיוק פסק דין, זה יותר סוג של הססנות הבוררים וכסתח של התובעים חברי ההנהלה שקלונם מתגלה כאן כשותפים במישירין או בעקיפין בחוסר בקופה, ומבלי להזכיר את הניהול הכושל שפקיד הצליח לגנוב שיטתי לאורך שנים סכומים דמיונים לאברך כולל. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מנהל קופת גמ"ח מעל במיליון וחצי דולר - והגמ"ח קרס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.