|
|
| נשלח ב-10/2/2017 11:52 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | שלישי איני מבין את השאלה. תקנה קרקע
|
|
תלמיד,
למה לקנות?
בעדותו בוועדת פיל בן-גוריון אמר על התנ"ך, "זה הקושאן שלנו !". מכאן שא"י שייכת לך, לירוחם, לירובעל ולי.
אתה אומר, תקנה קרקע. ירוחם אומר, לאף אחד לא מגיע. ירובעל, נראה לי שאין לו בעיה אם אעשה שימוש בקרקע. אני אומר לכולם מגיע. מה אומרת היהדות, יש לי זכות שימוש בקרקע של א"י?.
https://goo.gl/YvfA1t
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2017 12:34 |
|
| |
מותר להשתמש בקרקע שלך או בקרקע הפקר. לא זכיתי להבין על מה יש כאן לדון.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2017 14:07 |
|
| |
שלישי למה לקנות? מה דעתך איך אפשר אחרת . כשיש לך 5 מיליון זכאים על הקרקע שאתה רוצה לעבד. לכולם יש אבא ואמא ולכולם יש קושן בטאבו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2017 09:52 |
|
| |
ירוחם למי לשלם? איפה הקופה ומי לוקח את הכסף?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2017 11:42 |
|
| |
שלישי היום יש מדינה. פעם היתה ממלכה ופעם היתה מועצה. שמנהלים את נכסי המדינה. שה' הבטיח את הארץ הזאת לעם ישראל. זה לכלל. שמורכב מהרבה פרטים. ההנהגה מנהלת את נכסי המדינה, והכספים הולכים לקופה הציבורית שאמורה לשרת בכסגף הזהאת הפרט -קריא אותך. שים לב למילה- ונתנו- נקראת גם מסופה ונתנו,נ ר'ל מה שאדם נותן בסוף הוא מקבל חזרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2017 10:20 |
|
| |
ירוחם השאלה של האשכול לא באה לעסוק במה שקורה בעולם הקיסר. השאלה הייתה מה אומרת היהדות על זכותו של יהודי להתפרנס. רוצה לומר, המיימוני רוצה להתפרנס מגידול דלועים. הוא עולה על קרקע לא מיושבת בא"י. האם היהדות תעמוד לצידו ותאמר " כן, זכותו של המיימוני לעלות על קרקע לא מיושבת ולגדל דלועים ?.
בעניין של "ונתנו" שהזכרת. לי אין עניין לעלות על קרקע ולגדל דלועים. לכן אני מוותר למיימוני. וזוהי הנתינה שלי. אבל, המימוני צריך וחייב לוותר לאחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2017 12:18 |
|
| |
שלישי בענין דיני קיסר. ביהדות זה נקרא דינא דמלכותא. והיא אבן יסוד בהלכות. כי ללא דינא דמלכותא. אין קיום לשום חברה כוללת את זו של היהדות. מטבע הדברים- ההלכה היהודית חוברה כשלא היה שלטון יהודי, ולא חלמו עליה. ראה הקדמת הר"ן נדמה לי השלישי. איזו חשיבות הוא נותן לדיני דמלכותא =קיסר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2017 17:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2017 07:11 |
|
| |
שלישי זו שאלה פרטית של דיני חו"מ ודיני מלך (ממשל). ואם כוונתך זכויות גויים בקרקע ובזה"ז – גם זו בכלל (כולל אולי כבוש הפקיע). אי צדק שבדבר – זו שאלה שנידושה כאן רבות. חושבני ששאלתך נוגעת, אם בכלל, רק לגבי זכויות במישור בין אדם לאלוקיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2017 11:00 |
|
| |
שלישי צודק - מי נתן סמכות לקיסר?כאשר מאמינים באלוקים, אז אלוקים איכשהוא "מסדר" שלכל אחד יגיע במוקדם או במאוחר, מה שיגיע לו. אבל זו בדיוק השאלה - מהם הזכויות הרלוונטיות הנידונות בבית המשפט של אלוקים?
למען האמת, זה כנראה מצריך עבודה מקיפה כדי לשלות מתוך הטקסטים היהודיים את הזכויות, כך שבן דורנו הרגיל ל"שיח הזכויות" יוכל לקבל תשובה ברורה לזה. ירובעל עשה את זה בקיצור, אבל שלישי מחפש תשובה מצד אחר. נראה לי שהעניין הוא כך: (-גם אם "רעיון הזכויות" עוד נוצר בעולם עם אמונה באלוקים, בכל אופן רובו של) "שיח הזכויות" - נעשה בעולם לא מאמין. לכן הדיונים הם תמיד - מה בני אדם צריכים לעשות כדי לדאוג לזכויותיהם של כל מיני בני אדם, והם המעטים, מכיוון שהרבים בכל מקרה כבר "מסודרים" מבחינת זכויות יסוד. (והעובדה שהרבים כבר "מסודרים" - זה מבחינתי אחת מההוכחות הברורות לקיומו של אלוקים. אבל נניח לזה, כיוון שזה איננו עניינו של האשכול.) - עכשיו שלישי שואל - בתי המשפט בימינו דואגים לחלשים כפי שבני אדם יכולים לדאוג לאותם אנשים. מה הייתה אומרת היהדות, אילו הייתה מתערבת בתוך "שיח הזכויות"? כלומר - מה היה אומר אלוקים אילו היה מתגלה אלינו פתאום? הרי אלוקים - כאמור - דואג שהכל יסתדר. אז איך היה דואג שהכל יסתדר? אפשר כמובן לענות "בדרך נס" אבל כידוע אין אנו אמורים לחכות לניסים, כפי שאפשר להראות מכמה מקורות. (ונא לא להסב את זה לדיון על ניסים). אז בהנחה שאנו לא מחכים לנס - אלא נניח - בני אדם "נביאים" שיכולים לומר מה אלוקים חושב - מה הם היו אומרים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2017 14:25 |
|
| |
7241
אלוקים דואג שהכל יסתדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2017 16:08 |
|
| |
אני מזמין כל מי שיש לו שאלה או טענה או אמירה או מה שלא יהיה להגיד - להגיד.
כל מי שאין לו מה לומר, או שגורע מדבריו (כולל כל פרט מהדברים שהוא כותב), או שמוסיף בבחינת כל המוסיף גורע, או שדבריו אינם חלק מדיון - אני מבהיר מראש שאין בכוונתי לענות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2017 16:11 |
|
| |
אם מישהו רוצה לשמוע תשובה לדבר שלא עניתי מהסיבה הנ"ל - הוא מוזמן להבהיר בדרך שציינתי שהיא רצויה - ועל זה לא תחול ההסתייגות הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2017 10:51 |
|
| |
ירוחם בעינינו של הקיסר. באתי לברר אם היהדות מכירה בזכויות של יהודי. למשל להתפרנס מקרקע של א". כשיש לך קיסר בא"י ואתה מבקש שהיהדות תעמוד לימינך, מה היהדות אומרת? היהדות אומרת: אני, היהדות חזקה בהלכות שבת וכו'. עם הקיסר, אני, היהדות לא מוכנה להתעמת ולעמוד לצידך. לכן אתה, יהודי, תעשה מה שהקיסר אומר.
אבל, אם הקיסר יאמר לך: עבוד ע"ז, אז....הקרב את חייך למען יהדותך!.
אם היהדות לא עומדת לצידו של היהודי במצוקתו, מדוע שיקריב את חיו למענה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2017 11:11 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | שלישי חושבני ששאלתך נוגעת, אם בכלל, רק לגבי זכויות במישור בין אדם לאלוקיו. |
|
שאלתי היא רק במישור של יהודי מול יהדותו. כפי שאני מבין את האלוקות, היא מסכימה לכל מה שמטיב עם האדם.
|
|
|
|
|